3 day(s) ago 0 views
終於來到這裏打卡了。Jellycat麵包好可愛,楊枝甘露同開心果麵包嘅餡好好食果茶亦都好香好好飲環境舒適,好適合同朋友嚟chill下。週一至週五上晝時間人流較少,不用排隊可以選擇這些時間嚟到店舖飲杯咖啡食個麵包。

5 day(s) ago 0 views
朱古力咖啡蛋糕甜味苦味balance得唔錯,柚子大福造型非常可愛,好啱jellycat嘅粉絲到訪,外皮煙韌。店員老闆服務態度好好,認真嘅服務態度好加分👍🏻👍🏻👍🏻
5 day(s) ago 0 views
12月25號聖誕節嚟到+呀做Bread麵包店。點左一個吞拿魚Beagle同埋一杯水果茶。店裏面装修明量。麵包煙靭口感。吞拿魚口味啱啱好。入邊有位置可以坐喺度慢慢食。水果茶水果豐富。有機會可以再嚟。見到入邊仲有菠蘿包或者有蛋糕。店員有禮殷勤。第一次幫襯感覺性價比都OK麵包仲有加熱服務。
6 day(s) ago 0 views
去開太子或朗豪坊都有買呢間麵包,特別喜歡 bagel和小方。今日專登去油麻地買聖誕包。新 cafe 距離油麻地地鐵站b出口好近,位置十分方便。地方頗為淺窄,我下午一點去到已滿座,便純粹買麵包。店內有自助夾麵包,又有堂食區,都真係幾窄,希望遲啲有機會擴充鋪位。包點係正嘅,仲有好多 jellycat 公仔,氣氛滿滿。不過原來張印仔卡呢間無得蓋印,職員見到張蓋印卡完全唔知咩事咁,我問你哋唔同公司的?佢哋又話未開系統。蓋個印咋喎。之後有職員好好心幫我問,問完都話無,話只係太子店有得印。感覺 loyalty programme做得有點亂和少,希望能改善並更有系統。

2024-12-24
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$100 (Lunch)
  • Jellycat系列
2024-12-20 0 views
昨天約友人到訪此新店下午茶,樓底高設計簡約,色調柔和,座位較密集不多,需要在外輪候,店員友善,自助式散叫送餐,沒有套餐😂。💥藍莓芝士蛋糕💥~上層是藍莓mouse,下層是巴斯克芝士,整體不太甜。💥開心果scone💥~賣相吸引,中間是開心果粒和cream,scone口感鬆化👍。💥Long Black 💥(😄本是Americano要求轉)~盛杯甚可愛,咖啡少微酸,口感清淡。整體予人舒服放鬆氛圍,食物沒甚驚喜。😄

💥藍莓芝士蛋糕💥
~上層是藍莓mouse,下層是巴斯克芝士,整體不太甜。

💥開心果scone💥

~盛杯甚可愛,咖啡少微酸,口感清淡。

整體予人舒服放鬆氛圍,食物沒甚驚喜。😄

2024-12-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$70 (Tea)
2024-12-14 0 views
油麻地B2出口直行一分鐘就到 環境好靚 採光好好 坐得好舒服 周圍有好多jellycat 公仔可以打卡 仲帶埋私家袋一齊影 蛋糕好好食 價錢合理 仲有聖誕節日限定蛋糕 充滿聖誕氣氛
2024-12-14 702 views
環境好靚 彩光好好呢度好容易搵,就喺地鐵站隔離一行就到見到好多蛋糕都好想食,最後揀咗開心果杯估唔到開心果杯好好食 下次會想再嚟食其他蛋糕好靚 可惜開心果嗰個賣晒原來咖啡味蛋糕都幾好食 推介推介
環境好靚 彩光好好
呢度好容易搵,就喺地鐵站隔離一行就到
見到好多蛋糕都好想食,最後揀咗開心果杯
估唔到開心果杯好好食 下次會想再嚟食
其他蛋糕好靚 可惜開心果嗰個賣晒
原來咖啡味蛋糕都幾好食 推介推介
2024-12-14 651 views
佢哋嘅Jellycat麵包真係得意到唔捨得食!😍 無論係做小食定影靚相都一流,絕對係打卡必備!另外,佢哋嘅Bagels真係唔可以錯過~煙韌又有嚼勁,口感同味道都好出色!🥯全部麵包都係用心手工製作,健康又無添加劑,岩晒注重味道同品質嘅朋友!