2022-12-12 499 views
「SEAFOOD LOVES SAKE」已經係第四年了‼️ 每年都有40間左右嘅粵菜餐廳合作,從日本清酒做嗰Crossover,令整體口感升華到另一個層次‼️ 估唔到今次係間西餐廳見到😱 我梗係要試下呢嗰配搭🤭鱸魚,飯,海露筍配七賢天鵞絨の味純米吟釀 $298先介紹嗰酒先🍶 酒如其名,比較爽身,屬於淡薄型,酒身較淡為咗令酒味更香更濃,佢配魚係最正🤤 所以今次配埋口感特別的海葡萄🍇鱸魚🐠,令魚香鮮味更為清新,兩者配合令味道更為立體,呢嗰酒令成件事昇華咗‼️

鱸魚,飯,海露筍配七賢天鵞絨の味純米吟釀 $298

2022-11-05 708 views
All Day Breakfast 個個女仔都鐘意食🫣呢間真係岩哂打卡影相 叫左個full English 一般女仔好難食得哂建議share食😉環境又靚staff又好服務下次一定要加個牛油果 咁就perfect🥰
All Day Breakfast 個個女仔都鐘意食🫣
呢間真係岩哂打卡影相
叫左個full English 一般女仔好難食得哂
建議share食😉
環境又靚staff又好服務

下次一定要加個牛油果 咁就perfect🥰

Full  English
2022-11-01
$200 (Lunch)
Full  English
2022-10-16 709 views
今日同朋友去尖沙咀睇戲,係之前打算食一個branch所以就嚟咗呢一度食啦。佢位於棉登徑13-17號地下,我覺得個位置好似比較隱蔽?我哋喺附近兜咗幾個街口先至發現到佢🤣🤣露天飲食區可以同自己嘅狗狗玩,入邊嘅位置就有個酒吧,感覺好似兩個唔同嘅地方。我同朋友都點咗all breakfast BRICK LANE® Full English 包括雞蛋,煙三文魚豬血腸,肉腸,火腿煙肉,約克郡布丁,蕃茄,焗豆,薯餅,烘焗多士,總括都幾好食,同埋都好飽肚
我同朋友都點咗all breakfast
BRICK LANE® Full English
BRICK LANE® Full English
2022-09-30 773 views
*高CP值之選*臨時隨意之下Happy hour & Set dinner 食物&服務質素很好附加駐場魔術師甜品還可以寫字十分驚喜!!裝修及環境不錯很適合朋友聚會👍🏻
2022-09-18 787 views
好耐冇行去棉登徑食飯,呢間餐廳位置有少少入,可能因為咁,我地平日晚上去,客人唔多可以靜靜傾計,飲杯啤酒chill下。🍽軟殼蟹Egg Benedictegg benedict 配軟殼蟹同多士一齊食,賣相同味道都唔錯。🍽紅屋牛扒我地叫左7成熟,味道都唔錯。不過唔知呢塊係咩扒,份量極大,大到我同男友2個人都食唔晒。可惜蒜頭煎得唔夠熟,同埋薯條炸到有啲乾,好似炸左一段時間,想飲啤酒嚟送下口都嫌佢太乾唔想食,要改善一下。總結:環境唔錯,平日晚上人客唔多,同朋友嚟傾吓偈都唔錯,不過食物只可以算ok,呢個價錢性價比唔算高,一試無妨🤷🏻‍♀️
🍽軟殼蟹Egg Benedict

🍽紅屋牛扒

總結:

• Egg Benedict
2022-08-19 985 views
英國餐廳1️⃣Skirt steak部位係側腹橫肌牛排,肉味係較濃味,肉質緊實得黎又唔會好難咬開,整成薄片就岩哂😋配埋上面青醬好清新.薯條好多好脆,仲配埋蘆筍,食落冇咁漏👍🏻性格比高,有咁多配菜💰HKD$1982️⃣豬肋骨配炸魷魚個汁非常香😍豬肋骨都多肉,炸魷魚熱辣辣好爽口,唔會好油💰HKD$2083️⃣Red velvet cake食落幼滑,加埋玫瑰香味👍🏻👍🏻💰HKD$484️⃣Bee's knees加左蜜糖檸檬汁同gin嘅cocktail,味道清新💰HKD$62(Happy hour)5️⃣Earl grey martini飲得出好香茶味,但配落酒飲落唔太夾💰HKD$62(Happy hour)
英國餐廳
1️⃣Skirt steak
💰HKD$198

2️⃣豬肋骨配炸魷魚
個汁非常香😍豬肋骨都多肉,炸魷魚熱辣辣好爽口,唔會好油
💰HKD$208

3️⃣Red velvet cake
食落幼滑,加埋玫瑰香味👍🏻👍🏻
💰HKD$48

4️⃣Bee's knees
加左蜜糖檸檬汁同gin嘅cocktail,味道清新
💰HKD$62(Happy hour)

5️⃣Earl grey martini
飲得出好香茶味,但配落酒飲落唔太夾
💰HKD$62(Happy hour)
2022-07-28 1052 views
專登黎度餐廳諗住食個good breakfast 兩個早餐望落都非常豐富 而且裝飾得好靚 早餐嘅份量好大食完好飽 另外叫咗一杯Oreo milkshake 飲落好重Oreo味 正呀
2022-06-03 1782 views
今日即興同老公出尖沙咀食Lunch,我就Order左一份All day breakfast,老公就叫左一份玉桂汁豬仔扒 嘩 呢個湯好好飲,真材實料,係會飲到少少渣😍好飲🥰🥰呢個Cake又係值得推薦,食完main加呢件租租酸酸既Cake🤭完美句號因為太餓所以兩個主菜都冇影相,值得一提既係豬扒果個伴菜(應該係甘筍蓉)好好味,仲有波波椰菜原本對伴菜無咩期望,因為通常都係白灼或者無味,但椰菜同菜蓉都好好食,廚師好有heart,擺盤好靚最後一提係服務,全店非常好同體貼既服務,精而簡既介紹,令用餐過程好順暢,特別係Kenneth, thanks好少有後生仔咁好招呼好咁有heart
嘩 呢個湯好好飲,真材實料,係會飲到少少渣😍好飲🥰🥰
甘筍湯

好少有後生仔咁好招呼好咁有heart
2022-06-02
$250 (Lunch)
甘筍湯
男朋友話想食all day breakfast, 上網睇menu覺得呢間幾吸引就一齊去試🍽 佢平時對嘢食都幾有要求,呢間佢難得地食完話會再嚟👍🏻兩份all day breakfast 嘅份量都幾多,同埋都幾多選擇👍🏻 而餐廳環境又幾靜同寬敞舒適,可以慢慢食,享受一個悠閒嘅星期六早晨☀️味道方面,相信見到張相都已經垂延三尺🤤我自己就鍾意佢嘅腸同牛肉,男朋友話個薯餅都唔錯✅豬血糕就唔係我地最愛啦😅都幾推薦大家去🍽價錢方面就偏貴,但間唔中一次半次冇咩所謂啦❤️

2022-05-15 1340 views
如果黎食扒 炸物 飲酒/mocktail 呢度係力推;食物質素,環境係一流。仲好記得上次一盤薯條🍟新鮮熱脆。都有點chicken pancake (見好多人都推介),不過唔太岩係我同朋友口果味,又咸又甜,下次會選擇食其他pancake.因為上次經驗良好,再encore 食all day breakfast 飲咖啡。Full English all day breakfast 偏向傳統,再有埋坊間cafe 少見嘅豬血腸及yorkshire pudding(要一上碟就食,我擺凍左就變得太硬唔脆),係特別同好味。女生食一定會飽。咖啡店點了cappuccino, um⋯⋯感覺一般,我會選擇去隔離街coffee shop 🤣🤣🤣呢度岩chill 多啲😝力推食扒,炸物,飲酒🤣🤣

呢度岩chill 多啲😝

力推食扒,炸物,飲酒🤣🤣
  • All Day Breakfast
2022-05-04 1086 views
放假星期六諗住食過all day Breakfast上網見啲嘢食都OK就黎試吓環境好英倫feel可以坐出面食埋煙都得叫咗個Fish N Chips同奄烈份量都幾大份,女仔可能食唔晒Fish 炸都幾厚粉同有啲鹹最尾都食唔晒反而個奄烈仲好食叫咗杯latte飲,味道都OK不過個碟就崩就少少影響觀感,2個人食左差唔多$400嘢食就一般
放假星期六諗住食過all day Breakfast
上網見啲嘢食都OK就黎試吓
環境好英倫feel可以坐出面食埋煙都得
叫咗個Fish N Chips同奄烈
份量都幾大份,女仔可能食唔晒
Fish 炸都幾厚粉同有啲鹹
最尾都食唔晒
反而個奄烈仲好食
叫咗杯latte飲,味道都OK
不過個碟就崩就少少
影響觀感,
2個人食左差唔多$400
嘢食就一般

悠閒嘅假期最啱放慢腳步Relax下👣 去呢間英倫風餐廳就可以一路食,一路享受寫意嘅生活喇😙💛BRICK LANE Full English ($138)呢份All Day Breakfast 十分豐富!薯餅一啲都唔油膩,布丁好煙韌,附送嘅麵包亦有烘過👍🏻 不過煙肉就略嫌煎得太脆,變咗好似食緊脆片多過肉🥓 而啲蛋個味Ok, 不過上碟嘅時候凍咗,就冇咁好食。但整體嚟講都Ok👍🏻💛Spaghetti Carbonara ($168)卡邦尼意粉入口感覺好好,又香又滑😋 意粉索曬啲汁,因為佢稀竭度控制得唔錯,再加埋啲煙肉🥓 所以食到最尾都唔會覺得漏👍🏻

BRICK LANE Full English

Spaghetti Carbonara

💛Spaghetti Carbonara ($168)
BRICK LANE Full English
  • Carbonara
2022-04-08 641 views
餐廳氣氛很好, 帶點英倫風格, 可以休閑嘆返一個下午茶, 餐廳設有室外位置, 格外舒適寧靜鮮莓鐵鍋班㦸sᴇᴀsᴏɴᴀʟ ʙᴇʀʀɪᴇs 即叫即製作, 大約需要等20mins, 熱辣辣很香牛油味, 外皮邊帶點脆口, 口感很好又不太甜ᴛʜᴇ ʙʀɪᴄᴋ ʟᴀɴᴇ ʙᴇᴇғ ʙᴜʀɢᴇʀ牛肉是自家製, 很有質感口感嫩滑, 加上洋蔥醬清香開胃, 喜歡這種軟軟的麵包, 特別烤過, 香脆又鬆軟, 配上粗粗的薯條非常滿足由於是Share食, 店員最後還幫我們切開, 方便我們食用飲品🍹草莓泡沫牛奶士多啤梨夠濃夠香滑, 滿滿的忌廉加草莓醬服務態度很好, 親切又有禮, 對我來說除了食物質素外, 服務是我最看重的

鮮莓鐵鍋班㦸sᴇᴀsᴏɴᴀʟ ʙᴇʀʀɪᴇs

ᴛʜᴇ ʙʀɪᴄᴋ ʟᴀɴᴇ ʙᴇᴇғ ʙᴜʀɢᴇʀ
由於是Share食, 店員最後還幫我們切開, 方便我們食用

飲品🍹
草莓泡沫牛奶
士多啤梨夠濃夠香滑, 滿滿的忌廉加草莓醬

• 鮮莓鐵鍋班㦸
  • ᴛʜᴇ ʙʀɪᴄᴋ ʟᴀɴᴇ ʙᴇᴇғ ʙᴜʀɢᴇʀ
2022-04-03 593 views
All day breakfast唔係周圍都有 突然很想食 就去試了 味道不過不失 有好多all day breakfast的搭配可以選擇 餐廳環境很有情調 很適合情侶約會 戶外環境也很不錯
2022-02-19 625 views
屋企太細未必適合WFH 但又要online 開會係有啲麻煩尖沙咀就有間安靜的cafe 可以坐耐少少 又有戶外座位 比較空氣流通All day breakfast 亦係lunch menu 其中一個item... 包左餐湯同一杯餐飲 不過我左錢要杯cappuccino 😄
屋企太細未必適合WFH
但又要online 開會係有啲麻煩