2021-11-03 81 views
全新機械人餐飲服務概念店喺土瓜灣站附近開咗啦真係好方便呀 佢裏面有唔同嘅特色食物好多街坊都會選擇喺呢度進餐邊度嘅嘢食好多元化 而且係用自動點餐系統難怪呢度人頭湧湧車打芝士醬配韓式炸雞🍗車打芝士醬另上 炸雞全部都好大粒金黃色炸脆粉的外皮 雞肉也是嫩口的煙三文魚忌廉汁扁意粉🍝意粉的質素相對高質 軟硬適中放在瓦煲裏 亦做到保溫的效果有蘑菇三文魚及忌廉的精華呢度嘅飲品亦都比較多元化仲飲咗杯柚子薏米水感覺好健康 佢又唔係太甜而且好滋潤另外仲有蜂蜜檸檬茶 感覺同普通嘅凍檸茶有分別茶底比較新鮮 入口不會有澀身的感覺真係希望每一間餐廳都有呢幾杯嘢飲
全新機械人餐飲服務概念店

茶底比較新鮮 入口不會有澀身的感覺

真係希望每一間餐廳都有呢幾杯嘢飲
2021-09-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2021-11-03 72 views
呢間餐廳混合韓國西式嘅元素仲有啲創意菜式 最特別嘅地方當然就係有人工智能小機械人會為你送餐啦!不過呢度嘅機械人有時都要叉電瀕瀕送餐始終都會有啲攰㗎😂😂想試吓唔同嘅餸菜首先叫咗一個椰菜薯仔牛柳粒配珍珠飯感覺上喺鐵板上面熱辣辣而且佢嘅汁醬好濃郁有洋蔥青椒紅椒非常豐富用嚟送飯就最適合不過人蔘雞湯浸勝瓜只係50幾蚊但係非常經濟實惠人蔘帶有藥材苦澀味勝瓜浸湯感覺清甜爽口泡菜海鮮炒年糕年糕咬入口煙煙韌韌 泡菜辣辣地而且份量夠晒大 兩個人食真係夠晒飽
呢間餐廳混合韓國西式嘅元素
仲有啲創意菜式

最特別嘅地方當然就係有
人工智能小機械人會為你送餐啦!
不過呢度嘅機械人有時都要叉電

年糕咬入口煙煙韌韌 泡菜辣辣地

而且份量夠晒大 兩個人食真係夠晒飽
2021-09-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
1K
2021-10-31 64 views
今晚同朋友行完街見到這間餐廳,大大間之餘,還有特別嘅送餐服務,就係咁入去了,地方闊落座位舒適,落單就係用qr code 處理,快手清楚!食物選擇多有不同類型,今次就點了溫泉蛋牛肉石鍋飯,同埋最愛吃嘅柚子雞翼,同埋推介嘅人蔘雞湯浸娃娃菜,等了一陣美食就由傳菜機械人運送到枱前,再由店員上枱,傳菜機不停穿梭於餐廳內為食客送上美食,正!溫泉蛋牛肉石鍋飯,按指示等待一會,讓石鍋嘅熱力令個飯身變得焦脆,再加入少量嘅醬汁一齊入口,飯身焦脆香口好有口感,加埋香軟肥美嘅牛肉入口,真係這裡必吃之選!柚子雞翼就係外面炸得十分香脆外,在雞翼上淋滿了柚子醬,入口陣陣香濃嘅柚子味道同外脆內軟嘅雞肉,味道十分配合!人蔘雞湯浸娃娃菜亦十分之足料,一個鍋內放滿了浸得軟淋嘅娃娃菜,吸收了個湯底味道之餘,還有細細件嘅人參,呢個價錢都真係十分超值,加埋個湯十分鮮味,絕對係小湯水朋友進補之選!

Dinner
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🤖️ ℝ𝕠𝕓𝕠𝕥𝕚𝕔 𝔽𝕦𝕤𝕚𝕠𝕟 ℝ𝕖𝕤𝕥𝕒𝕦𝕣𝕒𝕟𝕥 @ 🌟 btw 《👽食神大媽試機械人餐廳》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:K-Pop 炸雞 HKD 34柚子雞翼 HKD 32野菜薯仔牛柳粒配珍珠飯 HKD 72薏米人蔘雞燉湯 HKD 78人蔘雞湯浸娃娃菜 HKD 48日式薑茸燒汁豚肉炒粉絲 HKD 64煙三文魚薄餅 HKD 72車打芝士醬配炸薯條 HKD 28藍荳花檸檬茶 HKD 22柚子薏米水 HKD 26.👽 大媽得知呢間最近人氣滿滿嘅FUSION餐廳,好多媒體都有報導。點解?因為佢地全港首間引入機械人送餐嘅餐廳黎架!佢哋有三個啊非常之可愛大大嚿嘅機械人叫做「Ai-Ya」😂 既然要比機械人行過,餐廳環境自然係面積大,坐得好舒服!日頭仲要採光非常好!而食物方面,一打開餐牌,就發現價錢係非常之大眾化,甚至乎平過某啲大型連鎖茶餐廳!一定要試匀曬佢嘅美食!😋.👀 餐牌真係好多選擇,花多眼亂,中西日韓式都有 😱 大媽一向選擇困難症,終於揀左幾款經典美食:.🐔 韓食必定要點嘅當然係炸雞啦!今次就試左「K-Pop 炸雞」同「柚子雞翼」!🍯
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
煙三文魚薄餅 HKD 72
車打芝士醬配炸薯條 HKD 28
藍荳花檸檬茶 HKD 22
柚子薏米水 HKD 26

🐔 韓食必定要點嘅當然係炸雞啦!今次就試左「K-Pop 炸雞」同「柚子雞翼」!🍯 一款熱辣辣,一款甜絲絲,超好味,外脆內嫩。

K-Pop 炸雞
柚子雞翼

🍛 「野菜薯仔牛柳粒配珍珠飯」係一份鐵板牛柳粒,一上台爆香,醬汁好濃郁,但食完完全唔覺得口渴,真係好大份又好味,仲要好平,絕對滿足到爆!👅

野菜薯仔牛柳粒配珍珠飯

🍲 食完咁多香口惹味嘢,叫左兩款湯物。「薏米人蔘雞燉湯」係等於半隻雞起入面,好香人蔘味,可以直接當一份主菜。

薏米人蔘雞燉湯

「人蔘雞湯浸娃娃菜」就絕對係人蔘味香噴噴,一份好好味嘅蔬菜,平衡下食左咁多肉類。

人蔘雞湯浸娃娃菜

🥘 主食就選擇左「日式薑茸燒汁豚肉炒粉絲」同「煙三文魚薄餅」。兩款都係超大份,但價錢真係好誇張地平,仲要好足料。粉絲個調味真係做得真係好出色,係好惹味好濃郁嘅醬汁!而披薩就淨係三文魚都有成四五大塊,好好味!

日式薑茸燒汁豚肉炒粉絲
煙三文魚薄餅

🧀 最後忍唔住口仲要叫多一份超邪惡有好大兜芝士嘅「車打芝士醬配炸薯條」!😋 D芝士係超熱,成兜熔岩瀑布!食到唔停口呀!🤤

車打芝士醬配炸薯條

🌞 再叫埋特飲,「柚子薏米水」呢就絕對係秋天潤喉精選。「藍荳花檸檬茶」就超級消濟又打卡一流。

藍荳花檸檬茶 & 柚子薏米水

😃 整體黎講真係超級讚呀!嘢食好味但係價錢係超平,坐得超級舒服,機械人上菜又噱頭十足!堅正呀!❤️
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
📍 土瓜灣馬頭角道33號欣榮花園地下8-10號舖
📲 +(852)2760-9828
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$245 (Dinner)
K-Pop 炸雞
柚子雞翼
野菜薯仔牛柳粒配珍珠飯
薏米人蔘雞燉湯
日式薑茸燒汁豚肉炒粉絲
車打芝士醬配炸薯條
藍荳花檸檬茶 & 柚子薏米水
2021-10-28 58 views
聽講土瓜灣新開左一間係用機械人做主題嘅餐廳,裏面有唔同嘅機械人做送餐,非常便利。今日就相約朋友仔走入土瓜灣試一試。個場裏面都幾大,容納到好多人,餐廳主打係韓式美食,亦都有少少茶餐廳嘅感覺,因為價錢都比較相宜,亦都有一啲西式、茶餐廳食風味的食品。點單方式亦都比較創新,採用QR code掃描,完成下單後機械人就會送餐到枱面面前,由職員呈上。薏米人蔘雞燉湯$ 78裏面嘅人蔘味都幾香,而且有成隻雞,裏面嘅雞肉仍然好嫩滑,所以我哋都有食。亦都有一條條人蔘見到,紅棗,蔥等等。而且底部亦有好多薏米,材料非常豐富,味道好香,飲下飲下唔覺唔覺就飲晒。煙三文魚忌廉汁扁意粉$ 68意粉質感彈牙而且掛汁,煙三文魚具有鹹香也不會過鹹,忌廉汁方面鹹味較重,適合喜好比較重口味。車打芝士醬配韓式炸雞$ 28特色又抵食的韓式炸雞,外皮炸得金黃脆卜卜,而且滿滿融化的車打芝士醬,沾上後相當邪惡,鹹鹹甜甜特別惹味,作為餐廳必食之選當之無愧。柚子雞翼(4隻)$ 32柚子雞翼方面亦比想像中出色,外皮揸得金黃而且柚子帶出甜味,雞肉口感嫩滑保持應有水份,配搭比想像中好吃得多。玫瑰花柚子茶(熱)$ 13 跟餐價錢藍豆花檸檬茶(凍)$

薏米人蔘雞燉湯$ 78

煙三文魚忌廉汁扁意粉$ 68

車打芝士醬配韓式炸雞$ 28

柚子雞翼(4隻)$ 32

玫瑰花柚子茶(熱)$ 13 跟餐價錢

藍豆花檸檬茶(凍)$ 11 跟餐價錢

飲品方面跟餐有優惠,唯一是用手機下單,需要加入購物車後才知道飲品跟餐的優惠價,飲品同樣有特色,藍豆花檸檬茶酸酸甜甜非常開胃。
2021-10-28 54 views
近期開咗屯馬線,去土瓜灣食嘢真係方便咗好多,今日我就同朋友去咗依間嘢到食飯,覺得都幾特別,所以想介紹俾大家試下👍🏻👍🏻。依間餐廳其中一個賣點就係用機械人上餐,餐廳話點解用機械人上餐係因為係想幫輕下員工,唔駛佢地下下拎咁多嘢喎🤣不過機械人都只不過係一個gimme嚟,我地都係講佢嘅嘢食質素啦。車打芝士醬配韓式炸雞($28)依個韓式炸雞我覺得真係要推薦俾大家,因為真係好正。佢嘅炸雞以$28嚟講,份量算好多,加上又熱辣辣,真係好食,芝士醬又好食👍🏻👍🏻。温泉蛋牛肉石頭鍋飯($66)依個又係非常推薦俾大家,佢一嚟嗰陣已經覺得份量十足,就咁睇啲餸就重多過佢相入邊,牛肉都幾多下。熱辣辣,味道唔錯,我覺得$66嚟講真係好抵,可以兩個人share食都得🤣。人蔘雞湯娃娃菜($48)依個人蔘雞湯又係好足料,娃娃菜又多。蔘味都幾重下,飲落去唔似味精湯味。娃娃菜又係好多,我覺得如果有朋友仔好細食嘅話,淨係叫依個菜都一定好飽🤣。我覺得依間餐廳真係好抵食,樣樣嘢都大份同味道好,價錢非常合理。餐廳都尚算清潔,同埋用機械人做gimme都幾得意,大家快啲去試下👍🏻👍🏻

車打芝士醬配韓式炸雞($28)

温泉蛋牛肉石頭鍋飯($66)

人蔘雞湯娃娃菜($48)

2021-10-27 37 views
自屯馬線通車後,到九龍城、土瓜灣那邊就相當方便,而且更常到那邊走走逛逛。入面裝潢走工業風格,有很多鐵貨櫃,牆上面亦掛上霓虹燈飾光管。專門韓國食物,少不了炸雞、石頭鍋飯,另外還有各式西餐,如意粉、薄餅等等,真是一家創新又有驚喜的餐廳。下單方面,客人只要掃瞄收據上面的二維碼點餐就行了,很方便簡單。人蔘雞湯浸勝瓜惟人蔘雞湯味不太突出,湯料充足,人蔘本身苦澀,真材實料。入面多片勝瓜。野菜薯仔牛柳粒熾熱的鐵板,燒牛柳粒,上枱時發出嘶嘶聲,冒著煙,香噴噴的。蔬菜、洋蔥及薯仔沾上牛柳汁,十分惹味。牛柳粒煙煙韌韌,很香口。配這個餐的還有一碗珍珠米飯。煙三文魚薄餅手工薄餅,可見餅皮厚薄不一,就知道是人手搓成的麵糰。而且不會太厚,很有嚼勁。還附上薄餅刀供客人自行分割,每片薄餅上到有片煙三文魚、洋蔥絲、芝士及香草。
人蔘雞湯浸勝瓜
惟人蔘雞湯味不太突出,湯料充足,人蔘本身苦澀,真材實料。
入面多片勝瓜。
野菜薯仔牛柳粒
牛柳粒煙煙韌韌,很香口。配這個餐的還有一碗珍珠米飯。
煙三文魚薄餅
手工薄餅,可見餅皮厚薄不一,就知道是人手搓成的麵糰。
2021-10-22 66 views
🚇開通左屯馬線之後,就會去多左平時好小去嘅地方,有左屯馬線去邊都方便啦~上星期去左土瓜灣經過一間好特別嘅餐廳,裡面有幾個機械人🤖走來走去,仔細一睇,原來係有機械人送餐服務嘅餐廳,被小朋友見到咁特別嘅野,當然非食不可啦~集合港韓西式嘅創意餐廳,本應咩都要試吓,但因為我同老公都偏鍾意食韓國野關係,所以我今次都主要order韓食小朋友唔食得辣,所以order嘅食物都無辣車打芝士醬配韓式炸雞蝶豆花檸檬茶,韓式牛肉炒粉絲人蔘雞湯浸娃娃菜

小朋友唔食得辣,所以order嘅食物都無辣
車打芝士醬配韓式炸雞

蝶豆花檸檬茶,韓式牛肉炒粉絲

2021-10-19 55 views
呢間野好似開左3個月都未試過,加上好耐冇同一家三口出黎食,let’s try la 。店員會比個QR code,可以自己掃code落order,之後有機械人送餐,到達既位置好準確,係正我地枱前,最後店員係機械人內既美食拎黎。🥢香辣泡菜炒豚肉配珍珠飯🥢 $68豚肉加左大蔥、紫洋蔥爆香,仲有唔少得既泡菜,雖然好油但好下飯,勁惹味!🥢咖喱牛腩配珍珠飯🥢 $64牛筋多過牛腩,筋Q軟得黎又有嚼口,正到喊!超香滑既咖哩汁,汁撈飯都夠!🥢日式鰻魚石頭鍋飯🥢 $68鰻魚柔嫩無刺,石鍋好夠熱,不斷翻炒,炒出飯香,個飯好正。但係日式鰻魚韓式食法又唔係真話好夾。

🥢香辣泡菜炒豚肉配珍珠飯🥢 $68

🥢咖喱牛腩配珍珠飯🥢 $64

🥢日式鰻魚石頭鍋飯🥢 $68

2021-10-17 976 views
這一間btw位於土瓜灣係一間韓式餐廳,係用機械人送餐相當之唔錯🤔,地方環境都好寬鬆舒適😙,坐著感覺都幾好!.K POP炸雞 $34賣相望著都幾好🤔,色澤都睇得吓,外脆內腍,肉質咬入口味道都唔錯😋,外面酸酸甜甜恰恰好!.薏米人參燉雞湯 $78呢款燉雞湯都睇得吓🤔,色香味俱全,聞到好香人参味😙又帶點雞味,味道十分之濃郁😋,而去嘅雞肉燉完出嚟肉質都唔錯🤔,材料十足夠哂味👍!.香辣泡菜炒豚肉配珍珠飯 $68呢一款泡菜炒豚肉好有韓色味道真係睇得又食得🤔😋,色澤都好吸引😮,而豚肉味道十足👍,肉質完全入哂味,咬入口感覺完全唔覺得韌,去嘅配菜份量十足!.意式茄茸焗厚切豬扒飯 $68呢一款豬扒飯賣相相當之吸引😲上面一層金黃色香噴噴芝士茄茸散發出香味😙增添食慾,而去嘅厚切豬扒食到入口感覺都好腍身鬆化🤔,完全唔覺得韌完全入哂味😋,尤其是去嘅飯都好有粒粒口感軟硬適中!.意式茄茸海鮮天使麵 $72呢款天使麵係用咗茄茸醬沾滿整碟天使麵,賣相好似好好食😋,去嘅色澤令到整碟都好吸引😮,帶有酸甜嘅味,配菜份量十足,有鮮蝦,魷魚,青口,蕃茄仔,尤其是鮮蝦十分之爽口又有咬口🤔,而去嘅天使麵好有口感軟硬適中,加埋D醬汁好正😋

K POP炸雞 $34

薏米人參燉雞湯 $78
材料十足夠哂味👍!

香辣泡菜炒豚肉配珍珠飯 $68

意式茄茸焗厚切豬扒飯 $68

意式茄茸海鮮天使麵 $72
呢款天使麵係用咗茄茸醬沾滿整碟天使麵,賣相好似好好食😋,
去嘅色澤令到整碟都好吸引😮,帶有酸甜嘅味,配菜份量十足,有鮮蝦,魷魚,青口,蕃茄仔,尤其是鮮蝦十分之爽口又有咬口🤔,而去嘅天使麵好有口感軟硬適中,加埋D醬汁好正😋👍!

玫瑰花柚茶 $26
呢一杯花茶散出玫瑰花香味😙,
飲到入口充滿啖啖花香又帶點柚子甜甜味😋,真係充滿香而帶點甜味!
菊花梨茶 $22
呢杯梨茶十分之香😙,充滿菊花嘅清香😙,又有梨嘅清甜味😋
甜度適中,令到口腔帶點雙從感覺!
*我覺得都好有水準👍,款式又多選擇🤔,價格一般值得試吓*
2021-10-15
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2021-10-15 60 views
位於土瓜灣屋苑,主打韓式、西式等多國美食的食店,餐廳地方寬敞,面積非常大,足足橫跨幾間店的位置。另一噱頭是由機械人招待客人及送餐的服務。整體價錢親民,質素不俗。意式精選:意式茄蓉海鮮天使麵意粉材料蠻多,有大蝦、小八爪魚、蜆、車厘茄,味道及食材豐富的天使麵。底部還混合番茄蓉醬。天使麵條幼細,條條分明,很掛汁,蠻出色的。日韓鐵板:韓式辣醬炒魚柳配珍珠飯辣醬跟韓式的辣醬沒有關係,而是甜酸辣醬而已。味道比較像咕嚕肉,酸酸甜甜。魚柳是炸過的,上面再淋上了厚厚的醬汁。飲品:蝶豆花檸檬茶蝶豆花本身沒有什麼味道,只是呈現夢幻的紫色而已。味道主要是來自檸檬紅茶,雖然可以挑選甜度,但還是偏甜。
另一噱頭是由機械人招待客人及送餐的服務。
整體價錢親民,質素不俗。
意式精選:意式茄蓉海鮮天使麵

底部還混合番茄蓉醬。
天使麵條幼細,條條分明,很掛汁,蠻出色的。
日韓鐵板:韓式辣醬炒魚柳配珍珠飯

辣醬跟韓式的辣醬沒有關係,而是甜酸辣醬而已。
味道比較像咕嚕肉,酸酸甜甜。
魚柳是炸過的,上面再淋上了厚厚的醬汁。
飲品:蝶豆花檸檬茶

蝶豆花本身沒有什麼味道,只是呈現夢幻的紫色而已。
味道主要是來自檸檬紅茶,雖然可以挑選甜度,但還是偏甜。
2021-10-13 57 views
見到餐廳門口寫着新張期間限定,指家時間的新鮮出爐香草烤雞外賣,每隻$47,所以買隻回家試試,烤雞size略嫌比較細小,但有濃厚的香草味,可惜雞肉有點過熟,雞肉外皮亦烤得不夠香脆,整體感覺普通,價錢算是合理,一試無妨
TakeAway
又係屯馬開通真的很興奮系列😆都唔記得幾耐無去土瓜灣,知道土瓜灣開咗間機械人概念餐廳,決定去潮聖吓😄機械人送餐真係幾kawaii😉 主打多國fusion菜,可以乜都試吓,啱哂貪心又為食既我😚😄·🐓薏米人蔘雞燉湯 HKD$78湯頭好清新,估不到的驚喜🤩 味道唔係好濃郁嗰種,入口順喉好易入口,個人反而更喜歡這個味道😋配料相當足料,龍眼、人參、薏米、雪耳,用半隻雞燉成,好滋補啊!·🍚溫泉蛋牛肉石鍋飯 HKD$66石鍋飯熱辣辣仲噴埋煙💨 加入醬油及韓式辣醬🌶甜甜辣辣拌勻好滋味😋最開心當然係有飯焦飯底🤩·🌶泡菜海鮮炒年糕 HKD$72特別喜歡年糕煙煙韌韌的口感😻😽 用香辣泡菜炒香,惹味非常😋 海鮮份量都足夠,不錯的。·🐮咖哩牛腩配珍珠飯 HKD$64港式風味寧捨親切😚 咖哩質感濃稠,用嚟撈飯真係一流👍 飯底🍚用上珍珠米入口更軟香呢~·🧀車打芝士醬配韓式炸雞 HKD$28芝士醬沾滿成嚿炸雞,真係夠哂邪惡😈炸雞仲要炸得超級香脆,好正!·🍹藍荳花檸檬茶 HKD$22勁靚既紫色藍荳花💜 夢幻得嚟仲好啱打卡添📸·🍶舞鶴好天好飲果味燒酒(桃味) HKD$20食韓國嘢梗係要同oppa飲返杯🍻 唔係
又係屯馬開通真的很興奮系列😆

最開心當然係有飯焦飯底🤩
🌶泡菜海鮮炒年糕 HKD$72

🐮咖哩牛腩配珍珠飯 HKD$64

🧀車打芝士醬配韓式炸雞 HKD$28

芝士醬沾滿成嚿炸雞,真係夠哂邪惡😈

炸雞仲要炸得超級香脆,好正!
🍹藍荳花檸檬茶 HKD$22
勁靚既紫色藍荳花💜 夢幻得嚟仲好啱打卡添📸
🍶舞鶴好天好飲果味燒酒(桃味) HKD$20

食韓國嘢梗係要同oppa飲返杯🍻 唔係點算啤酒炸雞😄😆
2021-08-27
2021-10-11 65 views
科技日新月異,而家好多野都電子化左,咁機械人送餐俾你又見過未試過未呢?今次我地去左土瓜灣既一間餐廳,賣點就係機械人送餐啦!價錢仲好親民!首先用電話掃描qr code就可以落單,確定後就好快由機械人送到啦❣️好方便!我地叫左:..🍳溫泉蛋牛肉石鍋飯🐔薏米人蔘雞燉湯🥩韓式牛肉炒粉絲🧀車打芝士醬配韓式炸雞🍗柚子雞翼🍖經典豬軟骨豬骨濃湯粉絲☕️凍意式忌廉咖啡🍊凍柚子薏米水🍋柚子檸檬梳打..估唔到食物好快送上,連食物質素都好ok! 要讚下石鍋真係keep住好熱,石鍋飯真係食到尾都有煙,最正係飯焦,撈埋溫泉蛋同牛肉好好味!人蔘雞湯好足料,真係成條人蔘,而雞肉都燉到好軟滑,不過如果個湯可以再濃郁d就正!韓式牛肉炒粉絲好好食!好入味!好juicy..車打芝士醬配韓式炸雞,芝士好濃,好大兜醬!柚子雞翼很不錯🤩 柚子醬酸酸甜甜咁,好開胃!豬軟骨煮到好軟腍好好食,豬骨濃湯再濃味d會更惹味~咖啡唔錯啊!薏米水真係勁多薏米!梳打超fresh超解渴!..呢間真係唔錯既選擇,係高質既茶餐廳之選!環境乾淨又坐得舒服👍🏻 最重要係價錢都好抵!
🍳溫泉蛋牛肉石鍋飯
🐔薏米人蔘雞燉湯
🥩韓式牛肉炒粉絲
🧀車打芝士醬配韓式炸雞
🍗柚子雞翼
🍖經典豬軟骨豬骨濃湯粉絲
☕️凍意式忌廉咖啡
🍊凍柚子薏米水
🍋柚子檸檬梳打.
2021-09-29
  • 薏米人蔘雞燉湯
  • 溫泉蛋牛肉石鍋飯
  • 韓式牛肉炒粉絲
  • 柚子雞翼
返母校Open Day,經過中學時候成日蒲嘅欣榮,經過 btw 見到個名咁得意,裝修有貨櫃有霓虹光管,應該都啱後生仔食。唔使等位一入門口就見到 kawaii 機械人,嶄新 idea 喎!I Like it!有咗土瓜灣站之後,附近多咗好多新潮食店,好方便。坐低用QR code落單,主打港韓西式元素創意菜式。香脆薯條 $18粗大肥壯的香脆薯條,作小食一流,新鮮熱辣辣,好味道。舞鶴 好天好飲果味燒酒 $20桃味 清香甜美,啱晒女仔飲,仲好有儀式感俾返隻玻璃杯仔,正!車打芝士醬配韓式炸雞 $28極邪惡美味的車打芝士醬,拉絲感覺極好,韓式炸雞外脆內軟又多汁,好味到爆燈。仲有 A.I. 人工智能機械小幫手,送餐快靚正,小朋友見到勁開心。鹿兒島豬軟骨 $48地獄湯粉絲好有地道韓式feel,辣得來好刺激,地獄湯底味道濃郁,鹿兒島豬軟骨 肥瘦相間,滋味無窮。煙三文魚薄餅 $72煙三文魚份量好多,抵食又好食,薄餅條邊夠哂脆,芝士份量勁多,美味熱熔的感覺。

香脆薯條 $18
粗大肥壯的香脆薯條,作小食一流,新鮮熱辣辣,好味道。

舞鶴 好天好飲果味燒酒 $20

車打芝士醬配韓式炸雞 $28

鹿兒島豬軟骨 $48

煙三文魚薄餅 $72

$150 (Dinner)
  • 車打芝士醬配韓式炸雞
  • 鹿兒島豬軟骨