又到聖誕~又到聖誕~聖誕節又即將來臨啦🤭最近好多甜品店,都因為聖誕節出咗好多期間限定,喺葵芳食完真·章魚無雙後,突然好想食啲甜嘢,行前少少見到一間專門做鬼佬油炸鬼嘅小店😍小店有隻好得意嘅兔仔做賣點,小妹被「聖誕限定」四隻字吸引住🤭🤭呢個期間限定真係好邪惡啊,有三條即叫即制嘅鬼佬油炸鬼、配搭自選醬料,仲有一杯意大利黑朱古力Gelato,並以自家製棉花糖醬、焦糖脆餅包圍😈😈顏色上的配搭都充滿聖誕氣氛🎄🎅🏻!🎄Churros油炸鬼外脆內軟配上冰凍的黑朱古力醬,呈現出冰火兩重天,味道配搭非常好食🫶🏻🎄雪糕杯🤍白色火焰棉花糖醬、🤎啡色焦糖餅乾脆脆、厚實又煙韌的黑朱古力雪糕,脆餅配雪糕世一☺️

🎄雪糕杯🤍白色火焰棉花糖醬、
S’Moreland  with  Churros
烤棉花糖醬、焦糖脆餅配意大利黑朱古力Gelato
Churros
即叫即炸,新鮮熱辣辣
2024-12-13
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$70 (Tea)
S’Moreland  with  Churros
烤棉花糖醬、焦糖脆餅配意大利黑朱古力Gelato
Churros
即叫即炸,新鮮熱辣辣
  • S’moreland  with  churros
臨近聖誕節當然要食返啲有節日氣氛嘅嘢食啦😬今次我哋就黎到有平民食堂之稱嘅葵廣,葵涌廣場😊我同太太經過呢間位於葵廣2樓嘅「Bunny Churros」食下甜品先😋Gelato + Churros意式雪糕+西班牙油條 $60雪糕口味:意大利60% 黑朱古力西班牙油條 配 海鹽焦糖醬首先講吓個雪糕先,意大利🇮🇹黑朱古力味道十分之濃郁!而且相當之滑,簡直無得輸呀😋而西班牙🇪🇸油條就更加唔使講啦!係我同太太嘅至愛😻仲要新鮮即叫即炸!再配上海鹽焦糖醬又估唔到都幾喎😋

Gelato + Churros
意式雪糕+西班牙油條 $60

雪糕口味:意大利60% 黑朱古力
西班牙油條 配 海鹽焦糖醬

TakeAway
2024-12-16 26 views
葵廣掃街必食又增加一樣😍呢個聖誕限定既S’moreland用意大利60%黑朱古力雪糕🍦配homemade棉花糖絲帶同面頭既Lotus脆脆都好夾!棉花糖用火槍燒過之後都唔會太漏甜度啱啱好!🤤個雪糕好濃朱古力味超正-加多幾十蚊可以有埋西班牙油條仲有好多款醬可以選擇我就揀左最經典既黑朱古力醬🍫一份三條即叫即炸食落係非常脆口又唔算太油膩同黑朱古力醬都好夾😚之前一直麻麻地西班牙油條都覺得呢個好唔錯!
葵廣掃街必食又增加一樣😍
呢個聖誕限定既S’moreland
用意大利60%黑朱古力雪糕🍦
配homemade棉花糖絲帶
同面頭既Lotus脆脆都好夾!
棉花糖用火槍燒過之後都唔會太漏
一份三條即叫即炸
食落係非常脆口又唔算太油膩
同黑朱古力醬都好夾😚
之前一直麻麻地西班牙油條
都覺得呢個好唔錯!
‣ 意大利開心果+西班牙油條 $60churros係即叫即炸,雖然要等啲啲時間,但咬落去個口感你會覺得值得。外脆內軟,就咁食已經覺得好正。舖頭嘅Gelato唔會好甜,而且濃稠度高,食完覺得好舒服。開心果味相當濃郁,質感細膩綿滑,而且仲會咬到開心果碎。‣ 日本焙茶 $35濃郁嘅茶香真係不得,食落口嘅時候會感覺到有一絲絲嘅苦韻,然後更多係gelato本身嘅奶香滲出嚟。味道清爽淡雅,完全唔膩口。食完飯過嚟食就啱啱好,如果掃街嘅話作為終點站感覺好幸福。
‣ 意大利開心果+西班牙油條 $60

‣ 日本焙茶 $35
2024-12-13 29 views
今日趕住返屋企湊baby,所以外賣咗一個返屋企食,一買咗個雪糕就急急腳返屋企,估唔到拎到返屋企都仲係咁好食😋🍗S’moreland Combo 招牌賓尼兔西班牙油條配黑朱古力醬😍西班牙油條好香脆,三條大大嚿,上層係棉花糖,即叫即燒,唧花唧得幾靚,下層係黑朱古力雪糕,唔太甜,意式雪糕,好好味😋食完好幸福🥳 第一次食西班牙油條,初頭仲以為會好乾,食落又真係幾好食喎,呢度嘅雪糕仲有好多唔同口味,梗係一款啱你,幾時都話冬天食雪糕係最高享受😝#bunnychurros

🍗S’moreland Combo
招牌賓尼兔西班牙油條配黑朱古力醬

#bunnychurros
2024-12-12
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$70 (Tea)
  • 西班牙油條
葵芳 │ Bunny Churros聖誕限定雪糕🍦葵廣必食小食之一總會有這間店呢~ 開心果gelato都食過好幾次了,對比出面的意式雪糕來說cp值很高🥸👉🏻這次就試了新出的聖誕set🤣✽ S’moreland Combo Set $70手作棉花糖醬絲帶🎀 配搭Lotus餅乾 + 意大利60%黑巧克力gelato✨口感綿密、炙燒棉花糖醬的外表讓我想起baked alaska呢🤣🤣Set 也包括了churro,可選擇黑朱古力/焦糖漿。適合兩個人分著吃🎄食物味道: 7/10性價比: 7/10打卡指數: 7.5/10價格:約$40-80⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ 📌INFOBunny Churros 地址:葵涌廣場2樓2023店⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰
葵芳 │ Bunny Churros聖誕限定雪糕🍦

📌INFO
Bunny Churros
地址:葵涌廣場2樓2023店
⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰

𓃹𝘽𝙪𝙣𝙣𝙮 𝘾𝙝𝙪𝙧𝙧𝙤𝙨 推出左聖誕限定甜點 ❆ 𝙎’𝙢𝙤𝙧𝙚𝙡𝙖𝙣𝙙 ❆ 自家製棉花糖醬吱成𝘾𝙝𝙧𝙞𝙨𝙩𝙢𝙖𝙨 𝙬𝙧𝙚𝙖𝙩𝙝 造型,好有節日氣氛,經過炙燒後,味道甜蜜中帶點焦香,脆脆𝙇𝙤𝙩𝙪𝙨 餅乾再加上意大利𝟲𝟬%黑朱古力𝙜𝙚𝙡𝙖𝙩𝙤,食落口感豐富,𝙜𝙚𝙡𝙖𝙩𝙤 口感綿密,黑朱古力味唔會太甜,反而帶出濃濃嘅可可香,當然要配上店家招牌外脆內軟嘅𝙘𝙝𝙪𝙧𝙧𝙤𝙨就最滿足♡𓄢𝘽𝙪𝙣𝙣𝙮 𝘾𝙝𝙪𝙧𝙧𝙤𝙨葵芳葵富路𝟳-𝟭𝟭號葵涌廣場𝟮樓𝟮𝟬𝟮𝟯號舖

2024-12-09 96 views
今日同老公去葵青劇院睇舞台劇,睇之前當然要先去葵廣度食個滿足!其中甜品當然少不了!近期見好多人都推介Bunny Churros,所以唔執輸試下!我哋點左個Churros Gelato Combo Set $60,好似抵d!由於Churros係每天人手新鮮製作, 現場即叫即炸 ,要每條炸至金黃香脆,所以一般都要等8-12分鐘, 炸起後灑上肉桂粉, 入口外脆內軟, 我同老公都覺得有驚喜! 完全沒有油膩感,唔會有 "好粉" 或好飽好滯嘅感覺!反而係一陣風咁,香口鬆化! 加上我哋揀咗雜莓醬,多嘴講話雜莓醬好杰,店員解釋原來係因為配料同醬汁都係無添加純天然!所以雜莓醬會比較有口感! 而且食落真係酸酸甜甜唔會有好假嘅感覺,幾清爽開胃!Gelato我地揀左意大利開心果味,入面包含左大量開心果碎!好香脆,大大增加咗口感同開心果味, 本身Gelato都有好濃郁開心果味, 加埋開心果碎簡直雙倍開心!其實幾款口味 同醬汁都好吸引! 下次可能試下茉莉毛尖Gelato同埋法國黑朱古力味醬汁, 相信都會好驚喜!

2024-12-06 49 views
每人都有一個想追嘅夢。Bunny Churros 係一班熱愛食Churros 嘅年輕人,遠征西班牙學識帶嚟香港開業,仲改良和研究6款港式口味嘅gelato,係咪好值得大家支持呢?西班牙油條+ 開心果意式雪糕西班牙油條,即叫即整,完全冇油益味新鮮炸起亦都夠乾身夠熱,外脆內軟,口感特別。配埋特濃朱古力醬,完全滿足晒甜品控嘅要求。另一種食法可以配埋開心果雪糕,一冷一熱口感更加刺激,開心果雪糕甜而不膩,口感幼滑。

西班牙油條+ 開心果意式雪糕
2024-12-01 54 views
店名: Bunny Churros 地址: 葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖葵芳站D出口,行2分鐘環境: 外賣價錢: 4/5味道: 4.5/5作為churros嘅愛好者,當然要試下Bunny Churros‼️店主係香港揾唔到適合自己口味嘅Churros,專程到西班牙🇪🇸取經,並回港改良🥳佢哋嘅Churros 採用升級配方,軟心的效果令其外脆內軟!每天人手新鮮製作,即叫即炸!每條炸至金黄香脆😋佢哋採用美式懷舊快餐店裝修風格,希望營造輕鬆愉快、清潔明亮既氛圍😜Combo set❤️❤️❤️❤️❤️$65Churros新鮮即炸,大家要小心熱🙈咬落去外脆內軟嘅口感,十分有層次🤩面頭淋上超多黑朱古力醬🍫啖啖韌之餘,又有朱古力甜而不膩嘅香🍫gelato揀左豆腐味,味道清甜,豆腐香味濃郁,店員推薦再灑上黃糖,令層次感更為豐富😗
店名: Bunny Churros

地址: 葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖
葵芳站D出口,行2分鐘

環境: 外賣
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

Combo set❤️❤️❤️❤️❤️
相信好多人都認識呢間葵廣churros人氣小店,已經幫襯過幾次嘅我哋今次我哋又再嚟🥰😋試咗個平時我哋冇試過嘅gelato味,就係全港獨家口味 — 茉莉毛尖味🍵而裝修風格係以美式懷舊快餐店為主🤩好鍾意呢個風格💕今次我哋嗌咗一個churros & gelato combo set🥨🍦茉莉毛尖味gelato + churros配黑朱古力醬🫶🏻Gelato方面,口感好smooth,味道好rich好重苿莉味,被開心果味更加有驚喜😝😍Churros方面,望住即場炸好治癒😝炸得啱啱好外脆內鬆軟,配上濃濃嘅黑朱古力醬,perfect match💖而且佢嘅肉桂味同朱古力味都好平均,唔會過甜,出色👍🏻仲會提供吸油紙,以免我哋食嗰陣時整污糟,加分🫶🏻☻味道:8/10☻環境:7.5/10 ☻服務:7.5/10☻價錢:7.5/10☻回頭率:80%📍Bunny Churros (葵涌廣場) (葵芳)葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖
茉莉毛尖味gelato + churros配黑朱古力醬🫶🏻
☻味道:8/10
☻環境:7.5/10
☻服務:7.5/10
☻價錢:7.5/10
☻回頭率:80%

📍Bunny Churros (葵涌廣場) (葵芳)
葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖
$60 (Dinner)
2024-11-28 55 views
一直見到有人推介,想食好耐。佢menu係有啲推介組合,不過我個人覺得佢似係求其諗出嚟個味道未必一定最岩,因為叫嘅時候個店員都load唔到其實係乜嘢味,同埋佢最尾入單嘅時候其實都係逐隻味逐隻味打單。不過一開始唔知道佢其實係求其拼嘅,叫咗個葬送的芙莉蓮(churros拼茉莉毛尖雪糕加黑糖醬),其實見到仲有豆腐同埋開心果味都好想試,不過茉莉毛尖做雪糕出面比較少見到,個茶味好濃好好食,口感好滑(畢竟係gelato)。churros即叫即炸,所以要等十五分鐘。我會期待佢好好食。因為係即炸嘅關係,所以真係外脆內軟,但可惜好油,每食一啖都好成羹油放入口個口度咁樣。雪糕好好味,下次應該會嘗試買豆腐同埋開心果,但應該就唔會再叫個churros.

2024-11-16
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$65 (Lunch)
  • 茉莉毛尖雪糕
【葵廣人氣西班牙油炸鬼x Gelato🍨Bunny Churros】-葵廣掃街食咩好?今日帶大家嚟到葵廣二樓嘅Bunny Churros🤩一嚐近期Hit爆嘅鬼佬油炸鬼😋-舖頭用咗美式懷舊快餐店裝修風格❤️🤍紅白色外牆有大大隻兔仔logo😌啱晒打卡! 開放式廚房睇到晒製作過程,啲Churros係即叫即炸❌絕對唔會翻炸🫰🏻非常新鮮滾熱辣!店主仲特登研製咗幾款啱香港人口味嘅醬料同雪糕🍦非常有心🫶🏻-😋意式雪糕+西班牙油條 Combo $60西班牙油條外層灑滿肉桂粉同砂糖,再加埋自家製嘅海鹽焦糖醬🤩味道有啲似拖肥糖,Churros做到外脆內軟🤤好好味!點雪糕食冰火交融相當唔錯👍🏻雪糕小編揀咗日本焙茶😋口感幼滑口味偏甜,茶味都幾香濃,如果可以多少少回甘就💯好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-📍Bunny Churros (葵涌廣場) (葵芳)葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖人均消費$ 30

店主仲特登研製咗幾款啱香港人口味嘅醬料同雪糕🍦非常有心🫶🏻

😋意式雪糕+西班牙油條 Combo $60

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

📍Bunny Churros (葵涌廣場) (葵芳)
葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖
人均消費$ 30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2024-11-21 70 views
Combo set: gelato + churros ($60)焙茶gelato香滑回甘,但略嫌唔夠濃味,偏甜左少少。西班牙油條Churros即叫即炸,食落唔油膩,外層包滿砂糖,仲有淡淡肉桂味。另外可揀3款自家手工製醬汁,我揀左黑朱古力希望中和下D甜味,都不錯。Churros點gelato一熱一凍咁冰火交容去食好滿足,一次過滿足兩個希望。小店提供油紙包住churros黎食,另外個外賣匙羮都質量不錯!!!!

2024-11-18 82 views
之前成日都見到有人介紹呢間葵廣新開Churros 舖頭,今日終於有機會試吓佢哋嘅Churros同埋開心果雪糕😋 平日夜晚去,人流唔算好多,唔使排隊🤩 但係Churros都係即刻炸起,所以都要等一陣👍🏻Gelato + Churros ($60)意大利開心果雪糕 + 奶醬西班牙油條呢個set有三條Churros 同埋一杯開心果gelato 🥰 Churros 上面灑滿肉桂糖,一入口就食到肉桂香味🥳 外皮炸得金黃酥脆,唔會太硬,但係略嫌油膩🥲 內裡軟身,口感鬆軟,但係食落唔會煙韌又冇咩咬口🥲 配埋奶醬有少少鹹甜味,整體都唔會太膩👌🏻開心果Gelato反而有啲驚喜🤩 食落去口感尚算綿密,亦都有開心果味,加埋上面開心果粒同埋Churros 食都好好食🥰大家嚟葵廣掃街嘅時候,不妨都可以嚟試吓佢嘅開心果Gelato 😋

Gelato + Churros ($60)
意大利開心果雪糕 + 奶醬西班牙油條
意大利開心果Gelato  +  奶醬Churros