2024-11-30 312 views
𝕎𝕖 𝕤𝕙𝕒𝕣𝕖𝕕 𝕞𝕠𝕦𝕥𝕙𝕗𝕦𝕝 𝕠𝕗 𝕙𝕒𝕡𝕡𝕚𝕟𝕖𝕤𝕤🐰唔誇張地講👀,我對上一次食 churros 都係 Bunny Churros 呢到🤘🏽,因為好難係香港搵到啱 feel 既西班牙油條🇪🇸。平時行葵廣都會好似食飯咁,先主食後甜品,但今次忍唔住😆要衝去食甜品先~識揀一定要揀 combo set🔆,churros 醬汁配料同 gelato 口味都有好多選擇🙆🏽‍♂️。睇住店員整 churros 既過程都幾治癒,真係無添加好 raw 咁原條輸出😂。Churros 醬汁揀左黑白煉奶配 Skippy 花生醬,係邪惡既奶醬呀🫵🏽!新鮮炸起既 churros 配呢個醬不得了,脆而入味,俾埋 dinner quota 都值得♨️。Gelato 就試試另一口味🍨,茉莉毛尖聞落淡淡清香👃🏽,食起來更香,後勁有回甘🥰。同 churros 一齊食,冰火交雜太爽了❄️。Combo Set | $60🥨Signature Bunny Churros with Condensed Milk & Skippy Peanut Butter Dipping Sauce☘️Jasmine Gelato等既過程大概10分

Combo Set | $60
☘️Jasmine Gelato

等既過程大概10分鐘,同店員講既差唔多🤲🏽,大家落單後唔好行太遠呀~小店走美國 vintage 風🇺🇸,階磚同霓虹燈都係必影打卡位♦️,放心個 combo 等得,大家影夠相先😉。知道西沙新商場準備要開分店,急不及待了🐇,唔知會唔會有咩新口味同係咩 style 呢🎵?

Type of Meal
Other
2024-10-23 732 views
#pb食在葵涌 #pb甜品系列 葵廣人氣西班牙油條🥖之前成日見人介紹呢間葵廣Churros店 今次終於試到😋 佢位於葵涌廣場2樓電梯旁 離遠已經見到招牌兔仔 好易搵到👍🏻 店內裝修參考美式快餐店風格 希望營造輕鬆愉快嘅氣氛😍 店主們由於太鍾意食Churros 於是去西班牙取經 再番香港改良出屬於香港人口味嘅Churros🤪.佢主要賣Churros ($40)、Gelato ($35) Combo set價錢$60🤪 Churros每日人手新鮮製造 即叫即炸😋 Gelato有6款口味 比較特別嘅會有香港豆腐、茉莉毛尖😍 而Churros 亦有6款醬料選擇👍🏻🔹意大利開心果雪糕 + 西班牙油條🥖今次揀左開心果雪糕 Churros醬料揀左海鹽焦糖醬😋 Churros雖然唔係熱辣辣上 不過食落依然外脆內軟 甜度亦好適中👍🏻 不過份量得三條 略嫌偏少🤪 特別一讚店舖會提供油紙等客人可以拎住食 非常貼心🥰 開心果雪糕奶味唔算濃 食到一粒粒開心果碎 鹹香十足😍.整體✨ 終於試到呢間人氣Churros店🤪 佢位於葵涌廣場2樓電梯旁 店內裝修參考美式快餐店風格 幾搶鏡😍 Churros醬料、Gelat
#pb食在葵涌 #pb甜品系列
葵廣人氣西班牙油條🥖

🔹意大利開心果雪糕 + 西班牙油條🥖

整體✨ 終於試到呢間人氣Churros店🤪 佢位於葵涌廣場2樓電梯旁 店內裝修參考美式快餐店風格 幾搶鏡😍 Churros醬料、Gelato都有幾款味道選擇👍🏻 Churros幾好食 外脆內軟😋 下次再去會想試其他味道嘅雪糕🥰

Bunny Churros (葵涌廣場) (葵芳) · 🤝🏻🤪
葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖
Type of Meal
Tea
有諗法有實力🍨 雪糕 X 油條冰火交融出色好西🥰・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍨 意式雪糕+西班牙油條 HK$60>意大利開心果雪糕、黑朱古力醬、海鹽焦糖脆脆+$5・味道:開心果gelato好香濃,重開心果仁嘅油香,真材實料嘅味道,濃淡適中🤌🏻!好surprise churros食落一啲都唔油,外層包裹滿滿砂糖都唔算甜喎,仲有淡淡肉桂香🫶🏻 一熱一凍咁點gelato嚟食,層次味道溫度都好豐富😋海鹽焦糖脆脆就係想像中到嘅濃郁甜味,間唔中食下呢啲邪惡甜嘢都幾開心🤭個黑朱古力醬好出色,微苦可可香中和咗gelato同churros嘅唔同甜味🍫・口感:gelato綿密軟滑,好細膩絲質柔軟🤩 churros外脆內軟,一啲都唔會油!用咗油紙揸住嚟食都唔會好油,食完三條都冇滯膩感覺,有料👍🏻・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9衝度:9衝~🤰結論:開門冇耐就排晒隊果然有啲料到,gelato同churros都好多地方整,但佢哋叻嘅位係兩樣都做得好,唔係盲跟trend人出我出,真係好食真係夾先出,有下次喎😋・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
有諗法有實力🍨 雪糕 X 油條冰火交融出色好西🥰

🍨 意式雪糕+西班牙油條 HK$60
>意大利開心果雪糕、黑朱古力醬、海鹽焦糖脆脆+$5

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~

2024-09-21
$60 (Tea)
2024-08-26 2029 views
小店以紅色和白色作主調, 簡潔明亮。開放式的設計讓客人可觀看食物的準備過程。小店主要售賣意式雪糕和西班牙油條。西班牙油條的醬料和意式雪糕的口味均可自行搭配, 更可添加配料, 如遇選擇困難症, 可參考推介的配搭組合。意式雪糕 (意大利開心果) + 西班牙油條 (海鹽焦糖醬) $60意式雪糕我選了意大利開心果口味, 雪糕的開心果味道濃郁, 有少量開心果碎, 增添口感。西班牙油條即叫即炸, 稍為風乾後沾滿肉桂砂糖, 加入客選醬料即成。旁邊設有多款 magic powder 供客人自行調味, 不過首次品嚐, 還是感受一下原本的味道吧。西班牙油條的醬料我選了海鹽焦糖醬, 油條入口鬆化, 沾上海鹽焦糖醬, 有吃拖肥的感覺, 是另一番風味。小食雖美味, 唯食用時有點狼狽。一手拿著小食盤, 一手用油紙吃西班牙油條, 當放下油紙想吃一口雪糕, 油紙很易飄走。唯有先把油條吃完才吃雪糕。另外吃這個小食套餐有點罪惡感, 竟要用上3個器皿盛著, 如可用一個器皿把油條和雪糕全盛著, 便可更環保。不過令我驚訝的是, 小店提供的匙羮質量不錯, 是那種可重用的環保材質嗎? 忍不住帶回家洗淨重用。

小店以紅色和白色作主調, 簡潔明亮。
西班牙油條

西班牙油條

意式雪糕 (意大利開心果)

開放式的設計讓客人可觀看食物的準備過程。

2024-08-15
4 day(s) ago 0 views
今日放假來到葵廣搵好野食🤩 見到Bunny Churros 推出左聖誕限定甜點S‘moreland 勁吸引🫶🏻 🍨S‘moreland係用自家製棉花糖醬吱成聖誕花圈,經過炙燒後,加咗啲顏色點綴,味道甜甜的,仲有點焦香,好有節日氣氛。圈圈中間係脆脆嘅Lotus 餅碎配搭意大利60%黑朱古力gelato,香脆外面配軟滑微甜雪糕,多重口感享受😋套餐仲有3條現炸嘅churros 加埋黑朱古力醬,真係超滿足嘅組合👍🏻
今日放假來到葵廣搵好野食🤩

2024-12-29 0 views
Menu好簡單,就係雪糕同埋churros我哋首先叫咗 聖誕版嘅set🧑‍🎄🎅係churros + Lotus焦糖脆餅 with 意大利黑朱古力Gelato, 而且上面仲有棉花糖醬🍪棉花糖醬,即係好似食緊BBQ溶咗嘅棉花糖,口感味道都好正🤪🤪黑朱古力雪糕好濃味,而且口感特別,唔係一般平時出喺出邊食到嘅味道🍫💝💝仲要圍得好靚,好似聖誕老人嘅鬍鬚咁樣😍😍即叫即炸嘅Churros 真係幾好味,入邊有軟心既效果,每條炸至金黃香脆,再配糖,一啲都冇漏嘅感覺🤪好一個人可以輕鬆食晒三條🤪💚另外我哋再食咗個開心Gelato 獨家原創口味:意大利開心果Gelato,見到球雪糕有大量嘅開心果碎,有雙重口感😙😙

Menu好簡單,就係雪糕同埋churros
我哋首先叫咗 聖誕版嘅set🧑‍🎄🎅

仲要圍得好靚,好似聖誕老人嘅鬍鬚咁樣😍😍

一個人可以輕鬆食晒三條🤪

TakeAway
今次黎到葵廣試左呢間西班牙油炸鬼 x 意大利Gelato小店🤤一開始唔知Churros係咩黎但一試真係難忘❗️每一條Churros都係即叫即炸🫶🏻口感酥脆又新鮮,再加上Gelato解膩完美呢❗️❗️————————————————⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣Churros + Gelato combo (HK$65)每一條油條都沾滿玉桂糖,再沾上我地選擇嘅奶醬🍼每一啖都好香甜,而Gelato就揀左開心果味+布朗尼~🍫開心果控當然要試開心果味Gelato🍨,Gelato鋪上左開心果碎每一啖都食到雙重口感,而且開心果味都幾濃郁添🫶🏻

2024-12-26 0 views
久違的到葵廣掃街,除了想吃爆心心念念的美食以外,還要來吃期間限定的美食!說的就是專營西班牙油條小店推出的聖誕限定Churros Combo Set啊  S'Moreland Churros Combo Set $70(S'Moreland 單點 $45)以意大利60%黑朱古力Gelato 配上自家製棉花糖醬和Lotus焦糖脆餅所組成的S'Moreland是店家這年的節慶限定,有單點也有套餐可選,選了後者就吃得更滿足~ Churros每天新鮮製作即叫即整,每條churros沾滿日本上白糖調配過的肉桂糖糖霜,金黃的外表一咬酥脆香口更吃到滿肉桂香跟蛋香;自選的醬汁就選了最受歡迎的黑朱古力醬,黑朱古力非常濃郁又不會太甜,全因醬汁由法國產的Valrhona 85%黑朱古力製成,多一份可可的甘香!而主角S'Moreland的核心就是意大利產的60%黑朱古力製成Gelato放到雪糕杯中,然後店員會沿著杯邊唧上棉花糖醬後再用火槍燒至微微焦啡色的半溶狀,最後就放了大量 Lotus焦糖脆餅碎就大功告成啦~ 這個賣相超漂亮,外型就如一朵花般打卡一流,口感層次更是豐富:香脆的焦糖脆餅碎、軟綿帶焦香的棉花糖醬跟

以意大利60%黑朱古力Gelato 配上自家製棉花糖醬和Lotus焦糖脆餅所組成的S'Moreland是店家這年的節慶限定,有單點也有套餐可選,選了後者就吃得更滿足~ Churros每天新鮮製作即叫即整,每條churros沾滿日本上白糖調配過的肉桂糖糖霜,金黃的外表一咬酥脆香口更吃到滿肉桂香跟蛋香;自選的醬汁就選了最受歡迎的黑朱古力醬,黑朱古力非常濃郁又不會太甜,全因醬汁由法國產的Valrhona 85%黑朱古力製成,多一份可可的甘香!而主角S'Moreland的核心就是意大利產的60%黑朱古力製成Gelato放到雪糕杯中,然後店員會沿著杯邊唧上棉花糖醬後再用火槍燒至微微焦啡色的半溶狀,最後就放了大量 Lotus焦糖脆餅碎就大功告成啦~ 這個賣相超漂亮,外型就如一朵花般打卡一流,口感層次更是豐富:香脆的焦糖脆餅碎、軟綿帶焦香的棉花糖醬跟柔滑濃厚的朱古力gelato,不會太甜但味道超濃郁且有幾分甘澀的可可香,兩種配搭實在很好也很特別!如果是「朱古力控」的朋友應該會非常喜歡這個
翻看一下才發現上次到訪已經是接近一年前,當初還是剛剛在葵涌廣場開業的時間,眨眼間店家已經成為其中一家非常受歡迎的小食店,不少客人更是慕名而來~ 由當時就非常欣賞店主為製作churros曾經親訪西班牙吃遍當地取經,回港加以改良及研發香港人喜歡的口味,而且堅持天然無添加,日積月累成為人氣店!這次到訪更發現單據上寫著一句,是二號店要準備跟大家見面~ 果然努力是會有回報,先恭喜一下啊!不過想吃這個聖誕限定的就要把握機會了
2024-12-19
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
自細就系葵廣打滾既我..經常會黎葵廣掃街覓食🤣二樓呢間西班牙油條小店🐰系佢地岩岩開業時我就已經黎食過佢地既churros根據店舖簡介系指店主專程去西班牙取經 番到香港之後再改良👩🏻‍🍳呢度既churros系類似donut既口感..食落外脆內軟!可能有d人吾中意呢種口感 會偏向傳統脆卜卜果種..但我自己就幾中意..佢地開業後隔左一段時間 見佢地出左gelato..我都幫襯過好幾次 每次都食佢地既開心果gelato..😂真系勁濃開心果味!而最近臨近聖誕🎄經過見佢地推出左聖誕churros x gelato set ⋆⁺₊❅.一於買黎試試!Churros系即叫即炸落單後大約要等8分鐘.𖤘 𝘚'𝘮𝘰𝘳𝘦𝘭𝘢𝘯𝘥 𝘊𝘩𝘶𝘳𝘳𝘰𝘴 𝘚𝘦𝘵 | ᴴᴷᴰ𝟽𝟶呢個set包括一杯意大利黑朱古力gelato🍫再加一份西班牙油條🤩黑朱古力gelato非常濃郁..用左60%黑朱古力製成 所以吾會好甜.面頭擠左自家製棉花糖醬 再用火槍燒至微焦最後灑上lotus焦糖餅碎 增加口感👍🏻西班牙油條本身已沾滿晒玉桂粉..另外仲可以揀一款醬..我就揀左海鹽焦糖 正路d🤣食落好似拖肥糖咁😋同玉桂粉既味道相輔相成😋惹味!.𖥔 ݁
自細就系葵廣打滾既我..
經常會黎葵廣掃街覓食🤣

二樓呢間西班牙油條小店🐰
系佢地岩岩開業時我就已經黎食過佢地既churros

呢度既churros系類似donut既口感..
食落外脆內軟!
可能有d人吾中意呢種口感 會偏向傳統脆卜卜果種..
但我自己就幾中意..

佢地開業後隔左一段時間 見佢地出左gelato..
我都幫襯過好幾次 每次都食佢地既開心果gelato..😂
真系勁濃開心果味!

而最近臨近聖誕🎄
一於買黎試試!

Churros系即叫即炸
落單後大約要等8分鐘.

黑朱古力gelato非常濃郁..
用左60%黑朱古力製成 所以吾會好甜.
面頭擠左自家製棉花糖醬 再用火槍燒至微焦
最後灑上lotus焦糖餅碎 增加口感👍🏻

西班牙油條本身已沾滿晒玉桂粉..
另外仲可以揀一款醬..
我就揀左海鹽焦糖 正路d🤣
食落好似拖肥糖咁😋
同玉桂粉既味道相輔相成😋
惹味!.𖥔 ݁ ˖
見過好多人推介既葵廣必食美食之一😋 連去過西班牙既youtuber都話呢間bunny churros係佢食過最好食既churros!所以呢間自己都bookmark左好耐,如果我黎葵廣架話一定要試!😠💗 事隔5、6年終於同👦過黎掃街😭 除左呢間之外,仲多左好多高質餐廳😋 !·🌟經典Churros Combo Set $60我地揀左最多人揀既Churros Gelato Combo Set🐰 黑朱古力醬同埋開心果gelato!😋 唔好以為份量細,3大條好長😂 (都要留翻啲肚食其他野哈哈) Churros外脆內鬆軟!外面真係炸得好香口,但食落又唔會太油,裡面質感鬆軟!有啲似蛋糕咁!👍 Churros灑滿肉桂粉,加上黑朱古力醬,邪惡得黎但好滿足😋 同埋大讚自家製開心果gelato,真係好濃郁👍 每啖都係開心果味,仲有超級多開心果碎!雙重快樂!🎉下次黎試下豆腐味gelato先🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️·人均:$30+·評分🪄 (滿分5🍑)味道:🍑🍑🍑🍑環境:🍑🍑🍑🍑性價比:🍑🍑🍑🍑服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑回頭率:🍑🍑🍑🍑·📍Bunny Churros葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023店🚇葵芳站D出口步行4

🌟經典Churros Combo Set $60

人均:$30+
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑
性價比:🍑🍑🍑🍑
服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑
回頭率:🍑🍑🍑🍑
📍Bunny Churros
葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023店
🚇葵芳站D出口步行4分鐘

Bunny Churros既西班牙油條係每日新鮮製造😍落order後就即叫即炸的👍🏻有得單點西班牙油條(Churros)和意式雪糕(Gelato) 呢兩樣都係每日新鮮由廠房製造😆🔸意式雪糕+西班牙油條set $60我兩樣都想食,所以就叫咗個set餐🍨 Gelato同點西班牙油條嘅醬方面都有六隻口味選擇😬我就叫左意大利開心果Gelato,每一啖都濃濃開心果味,大愛也🥰醬料就海鹽焦糖醬🧂熱辣辣嘅西班牙油條點上呢個醬完全好夾😗淡淡拖肥味帶少少鹹鹹地食飽後已經諗緊下次再食埋其他味!
Bunny Churros既西班牙油條係每日新鮮製造😍
落order後就即叫即炸的👍🏻
呢兩樣都係每日新鮮由廠房製造😆

🔸意式雪糕+西班牙油條set $60
我兩樣都想食,所以就叫咗個set餐
🍨 Gelato同點西班牙油條嘅醬方面都有六隻口味選擇😬

醬料就海鹽焦糖醬🧂
熱辣辣嘅西班牙油條點上呢個醬完全好夾😗
淡淡拖肥味帶少少鹹鹹地

食飽後已經諗緊下次再食埋其他味!
2024-12-21 43 views
去葵廣掃街必食既甜品店 #bunnychurros見到佢近期出左個新既set😍😍當然要試下啦聖誕限定S'moreland Combo set$70Churros即叫即整~除加左玉桂既香味外~仲有幾款醬可以比你揀我好貪心想試海鹽焦糖又想試黑朱古力醬🤭店員好好人咁2隻醬都比哂我😍果然2隻醬都同churros好夾~又唔會太甜👍👍churros外脆內軟~新鮮熱辣咁真係好正而另一邊~就係哩個聖誕限定set既主角😍😍😍Lotus焦糖脆餅+佢地自家製既綿花糖醬燒過既綿花糖醬就好似BBq時燒綿花糖咁好味😋而且又唔會太甜~同焦糖脆餅一齊食十分之夾之餘~口感一流底部既意大利黑朱古力Gelato係個隻唔太甜~又有濃濃黑朱古力味既雪糕黎架
去葵廣掃街必食既甜品店 #bunnychurros

底部既意大利黑朱古力Gelato
係個隻唔太甜~又有濃濃黑朱古力味既雪糕黎架
2024-12-15
2024-12-19 30 views
今日就去咗Bunny Churros買甜品每一條西班牙油條都係每日人手新鮮製作, 即叫即炸, 仲有超多款雪糕口味, 同醬汁選擇Churros 炸到好脆身,肉桂粉同砂糖, 平均撒滿係上面, 咬落外脆內軟, 面頭淋上海鹽焦糖味, 味道香甜醇厚churros再加埋雪糕一齊食,真係超級邪惡,意大利黑朱古力Gelato, 帶超濃郁嘅朱古力,口感幼滑, 再係上面擠上自家製既棉花糖醬, 店員將棉花糖燒到燶燶哋, 棉花糖呈半溶嘅狀態, 再加上Lotus 焦糖脆脆, 超岩打卡
今日就去咗Bunny Churros買甜品

churros再加埋雪糕一齊食,真係超級邪惡,

又到聖誕~又到聖誕~聖誕節又即將來臨啦🤭最近好多甜品店,都因為聖誕節出咗好多期間限定,喺葵芳食完真·章魚無雙後,突然好想食啲甜嘢,行前少少見到一間專門做鬼佬油炸鬼嘅小店😍小店有隻好得意嘅兔仔做賣點,小妹被「聖誕限定」四隻字吸引住🤭🤭呢個期間限定真係好邪惡啊,有三條即叫即制嘅鬼佬油炸鬼、配搭自選醬料,仲有一杯意大利黑朱古力Gelato,並以自家製棉花糖醬、焦糖脆餅包圍😈😈顏色上的配搭都充滿聖誕氣氛🎄🎅🏻!🎄Churros油炸鬼外脆內軟配上冰凍的黑朱古力醬,呈現出冰火兩重天,味道配搭非常好食🫶🏻🎄雪糕杯🤍白色火焰棉花糖醬、🤎啡色焦糖餅乾脆脆、厚實又煙韌的黑朱古力雪糕,脆餅配雪糕世一☺️

🎄雪糕杯🤍白色火焰棉花糖醬、
S’Moreland  with  Churros
烤棉花糖醬、焦糖脆餅配意大利黑朱古力Gelato
Churros
即叫即炸,新鮮熱辣辣
2024-12-13
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$70 (Tea)
S’Moreland  with  Churros
烤棉花糖醬、焦糖脆餅配意大利黑朱古力Gelato
Churros
即叫即炸,新鮮熱辣辣
  • S’moreland  with  churros
臨近聖誕節當然要食返啲有節日氣氛嘅嘢食啦😬今次我哋就黎到有平民食堂之稱嘅葵廣,葵涌廣場😊我同太太經過呢間位於葵廣2樓嘅「Bunny Churros」食下甜品先😋Gelato + Churros意式雪糕+西班牙油條 $60雪糕口味:意大利60% 黑朱古力西班牙油條 配 海鹽焦糖醬首先講吓個雪糕先,意大利🇮🇹黑朱古力味道十分之濃郁!而且相當之滑,簡直無得輸呀😋而西班牙🇪🇸油條就更加唔使講啦!係我同太太嘅至愛😻仲要新鮮即叫即炸!再配上海鹽焦糖醬又估唔到都幾喎😋

Gelato + Churros
意式雪糕+西班牙油條 $60