2020-09-05 1081 views
和好朋友都在灣仔工作,間中都會約去吃lunch。這天和她竟不約而同想再去burger home吃burger!之前已經食過幾次,覺得burger抵得來很高質😋老闆亦非常友善🌟奇脆雞扒芝士漢堡:最喜歡食呢個burger,因為雞扒煎到好香,再加大大個番茄同cheese,特別之處係奇脆醬同漢堡好match、仲有就係burger內加了塊脆片,口感好好,會不斷想食😋朋友都好鍾意食牛burger,可惜我不能吃牛,不能試了雖然是小店,但食物很有水準!而且價錢非常合理😋會再來支持!

奇脆芝士雞扒包

朋友都好鍾意食牛burger,可惜我不能吃牛,不能試了

雖然是小店,但食物很有水準!而且價錢非常合理😋會再來支持!
2020-08-24 787 views
事隔很久沒有吃Burger了,剛好家人會經過這間就拜托買回來做晚餐囉之前也有吃過且覺得很不錯,所以今次買了三款的其中兩款都是上次吃過的。芝心牛肉漢堡 ($62) & 海陸空三堡 ($72)  - 味道沒有相差很遠,要說的話倒是這次的牛肉比上次的較為生了一點吧另外還點了- 他他魚柳包 ($33)魚柳比包還要大塊一點。雖然由拿到外賣至回到家開吃隔了半小時多~·吃落亦是香脆的。肉質十分滑嫩,再加上甜甜酸酸的他他牆~吃起來並不會覺得膩就只覺得紫洋蔥有點太辣吧 ... 最後還加了薯條,是稍微粗身那種
芝心牛肉漢堡 ($62) & 海陸空三堡 ($72)
芝心牛肉漢堡
海陸空三堡

另外還點了- 他他魚柳包 ($33)
肉質十分滑嫩,再加上甜甜酸酸的他他牆~吃起來並不會覺得膩
2020-08-14
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
海陸空三堡
他他魚柳包
想去食burger ,大家可能會想起一啲連鎖嘅快餐店,而位於灣仔嘅依間burger專門店,未必個個人都識,但係灣仔做嘢或者居住嘅人就冇可能唔識。佢可以話係屬於香港人嘅集體回憶,屬於香港人獨有嘅burger口味。點解我咁講,等我即刻而家介紹吓啦!我今日叫咗一個煙肉芝士牛肉漢堡,醬料呢就點咗蛋黃醬同埋BBQ醬。佢嘅手打牛肉超級Juicy,超足料,麵包呢有微微烤焗,超有風味。中間呢就夾住一啲生菜啦同埋蕃茄,雖然仲有一片芝士,但係因為有生菜同埋蕃茄,食完都唔會覺得好油膩。再加埋呢個蛋黃同埋BBQ醬,配搭超完美,有一種茶餐廳加上西餐Cross Over嘅感覺,絕對唔能夠錯過啊!最後仲有每一張枱都會提供一樽消毒洗手液,非常之注意衛生,大家可以放心進食啊,繼續支持小店,繼續支持香港嘅食肆!

2020-07-18 830 views
今日黎到灣仔呢間burger home 食burger,因為疫情關係,人少左好多,但呢間鋪頭d防疫做得好足,所以好放心今次叫左個海陸空漢堡($72)再加左$20要左個套餐,要左薯條🍟同凍奶茶薯條🍟,好粗好多薯,好食,茄汁又任加,正👍🏻👍🏻奶茶又出色,估佢唔到😂😂😂跟住就到主角出場❗️❗️海陸空漢堡,海陸空對應三種唔同既肉,大家唔知估唔估到😂😂海:魚柳陸:牛空:雞咬落去啖啖肉,肉汁豐富,好食😍😍整體來講好出色,鍾意食burger Ge 不容錯過

薯條🍟,好粗好多薯,好食,茄汁又任加,正👍🏻👍🏻

奶茶又出色,估佢唔到😂😂😂

跟住就到主角出場❗️❗️

海陸空漢堡,海陸空對應三種唔同既肉,大家唔知估唔估到😂😂

海:魚柳
陸:牛
空:雞

咬落去啖啖肉,肉汁豐富,好食😍😍

整體來講好出色,鍾意食burger Ge 不容錯過
海陸空漢堡
記得去年遊行,「Burger Home」有派水及開放洗手間予香港人使用。一年後的今天,是時候報恩了!一入店,大大張文宣支持公平與公義,很有共鳴,相信店主是位基督徒吧!趁未到晚上六點,點個下午茶吧!他他魚柳包($33)魚柳即叫即製,炸得金黃香脆之餘但又絕不乾身,口感不似一般雪藏魚柳,勁高質!配上秘製他他醬和厚切番茄,酸酸甜甜,勁滋味!而且醬汁份量適中,不會食到一手醬!連罐裝可樂都只是33元,真係抵過連鎖快餐店!

趁未到晚上六點,點個下午茶吧!

他他魚柳包

連罐裝可樂都只是33元,真係抵過連鎖快餐店!

2020-07-09
$33 (Tea)
2020-07-06 508 views
我本身同個friend 諗緊食咩之制,就係銅鑼灣巧遇我哋2個friend ,佢哋開口問我哋一唔一齊食飯😆,我梗係話好啦唔洗我哋諗😎。佢本身就係諗住食呢間漢堡包,就一齊行過去灣仔。去到門口要排隊,門口有餐牌可以睇定食咩先。不過門口排隊個位比較窄,因為前面就係巴士站,人流非常多。等左大約15分鐘左右啦,就有位喇,一入去就買咗野食先,最後我哋4個人買左4個包,其中2個加$20轉餐,餐包薯條同飲品,另外加左個吉列魚手指,由薯條到個漢堡包都可有水準,價錢都算合理,而魚手指好出色,超like🥰😍(不過掛住食唔記得左影個魚手指😭)
2020-07-03
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
2020-07-05 285 views
係夜晚放工諗唔到食咩好嘅時間就見到呢間漢堡店Menu 入面有哂唔同選擇於是我揀左個魚堡再加多個雞塊滿足好耐冇食呢啲嘅癮😂😂Burger嘅配搭非常好,雞塊食落又唔會dry 👍🏻食完好滿足😋
係夜晚放工諗唔到食咩好嘅時間
就見到呢間漢堡店
Menu 入面有哂唔同選擇
於是我揀左個魚堡再加多個雞塊
滿足好耐冇食呢啲嘅癮😂😂
Burger嘅配搭非常好,雞塊食落又唔會dry 👍🏻
食完好滿足😋
2020-06-29 371 views
又黎Lunch搵食時間今次個Friend想食西餐 行過見到有人排隊相信係好野啦 又有時間 一於試下Lunch Set係一個burger加 nuggets/薯條 加罐汽水根據你唔同Burger唔同價錢但普遍都80有找 Burger黎講算抵食總好過去快餐店食D唔知咩合成肉先講下個Burger波羅同牛肉漢堡真係好夾波羅嘅水份令到個包唔會咁乾身同時少少酸酸甜甜亦解左漢堡同煙肉嘅肥膩漢堡肉好有牛肉味 清楚食得出 而煎完都Keep到好Juice煙肉負責比個香味 成個包出到黎好match味道清新豐富睇黎我以前真係食某快餐店 食壞左原來Nuggets係應該要有雞味! 外脆 但唔係快餐果D咁"UN"口因為佢入面係鬆軟 唔乾 唔洗點醬都好好味有機會就黎試下 不過Lunch Time嘅話要預鬆少少時間等位真係好多人幫襯
相信係好野啦 又有時間 一於試下

唔洗點醬都好好味

真係好多人幫襯
2020-06-23
Waiting Time
12 Minutes (Dine In)
$75 (Lunch)
煙肉波羅漢堡配nuggets
2020-06-24 346 views
經過灣仔,見到有間burger 店,好多人排隊,於是睇下菜單,發覺唔貴wo,又平,最重要係即叫即整,所以雖然多人排隊,我都排埋一份,食好嘢係要考耐性👍🏻👍🏻大約等左20分鐘左右可以入內,唔算等得好耐。第一次試食,當然要試牛肉漢堡,見到炸魚都好吸引,於是叫埋黎試。上菜時,見到實物真係有驚喜,好新鮮既食材,個包脆邊又軟熟,牛肉好有肉汁,煎得岩岩好,唔會太老,而炸魚都唔會好柴,炸到好脆口,真係好好食,大家去試可以試下炸魚,因為唔係好多間burger店有咁抵嘅價錢,食到咁高質既炸魚😋😋
大約等左20分鐘左右可以入內,唔算等得好耐。
牛肉漢堡 ,炸魚漢堡
2020-05-01
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
牛肉漢堡 ,炸魚漢堡
  • 芝心牛肉漢堡
2020-06-23 343 views
🇭🇰Burger Home·6月開始有為香港人加油嘅小黃店💛其實我經過過佢好多次㗎啦但係lunch time唔係成日feel like食burger 所以一路都未有機會試🙊佢佢入面個裝修好靚係工業風咁樣 超有feel💛·奇脆芝士雞扒包 $38佢個包出乎意料都幾好食 尤其係塊雞扒 係超級juicy 之後佢個麵包係有用牛油去烘過 唔錯唔錯🤤佢入面啲菜啊洋蔥嗰啲都幾新鮮 而且呢個包入邊係真係有一塊脆片 所以口感更加豐富😍😍·煙肉雙層芝士豬柳堡Meal Set $69呢個set係跟埋一個薯條/mcnuggets同埋一個野飲既 呢個包又係好好食 配料就同個雞扒包差唔多 而且佢係超豐富 入邊係有2塊豬柳 2塊芝士同埋煙肉 完全係肥仔嘅選擇🤤個麥樂雞我覺得都ok既 有少少咬口 唔會剩係得一pat粉keke·#rbyeat#rby港式#rby小黃店#rby灣仔·📍灣仔軒尼詩道233號地下B舖
🇭🇰Burger Home

#rby小黃店
#rby灣仔
📍灣仔軒尼詩道233號地下B舖
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
奇脆芝士雞扒包
⠀有晚發夢想食burger💭🍔⠀夢見灣仔呢間漢堡包店 個老闆好好人 💕⠀請我哋入去坐 但係就冇漢堡食⠀我哋一直心心念念 諗住返嚟報答返佢☺️☺️⠀整體來講性價比好高 唔單止漢堡質素高⠀服務仲好好 我個frd喺入面坐左勁耐 都冇俾人趕我嗌漢堡唔跟餐 然後佢就主動俾杯水我 ⠀成間舖頭咁多人 貼心到咁🥰⠀媽呀 點解可以咁好人😿😿😿⠀果然係burger Home ⠀係Home呀😚😚🏠🏡

有晚發夢想食burger💭🍔⠀

煙肉雙層芝士豬柳漢堡套餐
香脆素素魚柳漢堡
煙肉雙層芝士豬柳漢堡套餐
2020-06-18 243 views
香港人匆匆忙忙,有時食個lunch都要快食。經開Burger Home,就想住快食個午餐啦!叫左個他他魚柳包,估唔到又幾有驚喜,件魚柳幾大份,仲好香脆,一D都無油益味,真係唔錯啊!適合需要快食的你,都可以有味覺上的享受!食飽飽,又覺得滿足和開心左!繼續面對工作上的挑戰!香港人加油⛽

2020-06-16 216 views
灣仔食物種類繁多,而講到好食既burger呢,又點少得呢間。鋪頭雖小,但庭坐都唔少,而且坐得舒適。食物方面: Burger 既口味好多選擇,連素食都有提供。原本覺得漢堡加煙肉會好滯,但係新鮮菠蘿有種又酸又甜既配搭下都可以食哂成個,而不會好滯,整體來講個牛肉做得好出色,好香牛肉味,咬落去又唔會一野散哂,呢個價錢算係物超所值,值得推介!手打牛肉肉汁豐富,加上芝士同新鮮配料蕃茄及蔬菜,夾埋一齊食唔會覺得漏之餘,份量很充裕。只需加$20就有餐,包一杯野飲同揀薯條或趣樂雞,所以係港島區來講都係抵食之選。
鋪頭雖小,但庭坐都唔少,而且坐得舒適。
食物方面: Burger 既口味好多選擇,連素食都有提供。
菠蘿煙肉牛肉漢堡

芝士手打牛肉漢堡

2020-06-15
$80 (Dinner)
菠蘿煙肉牛肉漢堡
芝士手打牛肉漢堡
  • 菠蘿煙肉牛肉漢堡,
2020-06-10 244 views
值得食完再去食既漢堡,普通一個手打漢堡都已經好好味,仲係即叫即制,芝士薯條都值得一試,但都以漢堡為主打,昨天下午茶時段都坐無虛席,論價錢也算經濟,兩個人每人一個漢堡套餐加芝士薯條都係百多元,推介!
2020-06-09
$70 (Tea)
  • 手打漢堡
  • 芝心牛肉漢堡
2020-06-04 358 views
Burger Home我地叫左芝心牛肉漢堡同奇趣芝士魚柳包跟餐+$20有飲品配奇趣雞或薯條推薦原因:芝心牛肉漢堡⭐️⭐️⭐️⭐️呢個漢堡係餐廳熱門推薦食落去芝士味十分濃郁 除左塊漢堡扒入面釀左芝心下面再鋪左層芝士 多到流曬出黎芝士控必食 🧀配埋牛肉好滿足奇趣芝士魚柳包⭐️⭐️⭐️⭐️魚柳都幾大塊 仲長過個包😍而且都有返咁上下厚度值得一提餐廳用嘅沙律菜都好新鮮加埋蕃茄生菜 口感好清爽熱辣辣嘅炸雞配上千島醬 清新得來又唔膩 加埋好match👍🏻基本上每人食一個餐已經夠飽 但係我哋都試多咗個小食阿華田西多士⭐️⭐️⭐️新鮮炸起嘅西多 上完兩個包之後再要等一陣先有晒上阿華田粉 再淋上朱古力醬真係十分邪惡🤤人均:$90地址:灣仔軒尼詩道233號地下B鋪電話: 26620201黃店原因(from 香港人米豬連指南) :1. 支持7.1 遊行 指香港人加油2.參與11.11罷市3. 6.9 遊行變身休息站香港人米豬連指南link:https://eatwithyou.hk/store/388
Burger Home
我地叫左芝心牛肉漢堡同奇趣芝士魚柳包