2020-01-10 678 views
等待時間:平日夜晚八點唔洗排,多位室內環境:美式風格,座位唔會話太好坐服務質素:老闆服務幾熱心,上菜都快手平日收工都會食既漢堡店,決定留食評推介下。大家睇圖都見到,賣相絕對吸引。牛肉堡十分香口吸引,亦都juice,自己勁中意配埋菠蘿,個人認為大大提升burger既好味度😍,一咬落去爆曬汁。成個包同薯條上枱,所係夠曬熱,即刻食,感覺一流阿。宜佢價錢來講算係中低價啦,我都覺得值一既,大家可以去一戰阿!
等待時間:平日夜晚八點唔洗排,多位
室內環境:美式風格,座位唔會話太好坐
服務質素:老闆服務幾熱心,上菜都快手

2019-12-23 1088 views
1. 煙肉芝士牛肉漢堡(左)漢堡包個賣相OK👍👍 個漢堡包d醬汁份量適中食落去嗰陣唔會話啲汁流晒出嚟整到成手都係😄 雖然坐係個爐隔離,但係唔係好聞到煎漢堡扒嗰陣嘅香味,不過食落去嗰陣時還有肉汁不算是太差。芝士味食落唔係太重非常適合香港人口味,但係對我呢啲鍾意食芝士嘅人來講可能會有啲失望。2.菠蘿煙肉牛肉漢堡(右)漢堡扒同煙肉嘅味道同另外一個漢堡包一樣。因為佢夾住菠蘿同蕃茄而且口感十分鮮甜,令到漢堡包唔會太乾呢樣野絕對要加分。整體上兩個好漢堡包調味唔係特別濃郁,與其他美式漢堡包店鋪不同,非常適合口味偏淡嘅人。
1. 煙肉芝士牛肉漢堡(左)

2.菠蘿煙肉牛肉漢堡(右)

煙肉芝士牛肉漢堡&菠蘿煙肉牛肉漢堡
薯條
2019-12-10 937 views
平時食得多碟頭飯,間中都想轉下口味食其他野,漢堡係一個唔錯選擇。呢間漢堡飽店鋪面唔算大,午飯時間好多人好快坐滿。由於即叫即做,落完單要等一陣先有得食。今次叫左蘑菇牛肉漢堡,大大個漢堡連粗薯條熱辣辣上枱,賣相好吸引,一啲都唔馬虎。薯條夠脆,而且調味岩岩好,唔會過咸,食到停唔到口。擘大口一啖咬落漢堡好滿足,麵包鬆軟,菇味雖不太重但勝在中間塊牛肉好厚,食落有肉汁,真材實料,新鮮生菜同蕃茄中和左油膩感,好好味,值得推介!

2019-12-04 1042 views
Burger Home 可以算係第一批表態既黃店, 係會展做開野點可以唔過去支持下呢. 店內黃色氣氛重, 有好多Poster. 午餐時段都幾多人, 而且不同特徵既客都有, 證明間野質素真係唔錯.叫左一個牛肉芝士漢堡, 配炸雞塊. 同事叫左澳洲和牛漢堡配薯條。芝士牛堡炸雞塊澳洲和牛漢堡 配 薯條個漢堡好好食, 牛味重, 無穌味, 同埋好多汁。如果叫澳洲和牛會更加大塊。配菜方面, 薯條會比炸雞塊好食, D雞塊有少少重粉. 薯條就係厚切既薯條. 都幾好食重有好緊要. 雖然我好鐘意食漢堡, 但係好多味道都比較重, 食完會好口渴. 但依間OK, 食完無話係咁要飲水

芝士牛堡

炸雞

澳洲和牛漢堡 配 薯條

2019-11-28
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2019-11-17 1180 views
店主有良心大家自然排隊都要食嗌左魚柳漢堡set 配飲品 可以揀美綠😍配小食 可以揀麥樂雞或者薯條Lunch黎講價錢係經濟實惠但食物質素完全唔hea!小店值得支持✋🏻✋🏻
店主有良心
大家自然排隊都要食

嗌左魚柳漢堡set
配飲品 可以揀美綠😍
配小食 可以揀麥樂雞或者薯條

Lunch黎講價錢係經濟實惠
但食物質素完全唔hea!

小店值得支持✋🏻✋🏻
2019-11-02
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$40 (Lunch)
2019-11-08 997 views
上個禮拜食過,今日上黎去試真啲其他餐,睇吓係咪有料到。一樣等咗10分鐘左右,入去落單好快就有啦。叫左份芝士豬堡,要麥樂雞。黎到香氣比魚堡多,芝士豬係好夾,麥樂雞普通咋。涷檸茶就冇乜檸味。最正反而係啲醬,甜甜地開胃,小辣
上個禮拜食過,今日上黎去試真啲其他餐,睇吓係咪有料到。

一樣等咗10分鐘左右,入去落單好快就有啦。

叫左份芝士豬堡,要麥樂雞。

最正反而係啲醬,甜甜地開胃,小辣

2019-11-08 287 views
今日去食lunch,有好多時間可以上,諗住行遠啲啦,有朋友食過呢間,嚟到都見到好多人排緊隊。睇咗10分鐘之後有位。個餐好抵,魚肉分量正常,包脆,味道唔錯,但係唔係話好深刻印象,薯條都唔錯。成個餐可以再熱啲上。不過好抵食。

不過好抵食。

2019-11-02 658 views
全部新鮮熱辣燙嘴,點了魚柳,雞扒及脆牛漢堡。個魚柳炸到脆卜卜,入面又滑溜溜,係我食過最好味既魚柳飽。個芝士脆牛好juicy, 我女食完一口接一口,(唔好食埋我份~嗚~)下次真係要試佢個和牛堡至得。至於個雞扒,滑嫩好吃,個脆醬汁好有口感,係層次最豐富既一款。講講個side, 有薯條同雞寶,薯條薯味出眾,雞寶唔似麥記咁實的的,面略加了胡椒,唔加醬都好好食。價錢仲好實惠,四十幾起,灣仔呢個價冇得輸,mark做呢區首選!

2019-11-02
$45 (Lunch)
  • 魚柳脆醬堡
  • 芝心牛肉漢堡
2019-10-24 1410 views
好一段時間冇係老麥, 晚上經過灣仔見到有間賣西式快餐餐廳就入左去一上網發現burger home 嘅芝心牛肉漢堡($62)幾出名, 就決定叫跟餐(+$20)店內裝修幾有特色, 座位比想像中多等左陣店員就上餐, 跟餐有薯條同汽水薯條剛炸起, 熱辣辣, 好脆, 配個蕃茄醬, 岩岩好!!傳說中嘅芝心牛肉漢堡, 有清新嘅沙律菜同蕃茄,芝心牛肉好厚, 但一咬落去,牛肉好快散開, 然後牛肉味, 芝士味傳透整個口腔

店內裝修幾有特色, 座位比想像中多

等左陣店員就上餐, 跟餐有薯條同汽水

薯條剛炸起, 熱辣辣, 好脆, 配個蕃茄醬, 岩岩好!!

傳說中嘅芝心牛肉漢堡, 有清新嘅沙律菜同蕃茄,

芝心牛肉漢堡跟餐(薯條+汽水)
芝心牛肉漢堡
2019-10-24
10 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
芝心牛肉漢堡跟餐(薯條+汽水)
芝心牛肉漢堡
2019-10-21 557 views
今日想食個肥宅速食,漢堡對於我來講就系肥宅速食來噶,不過今次食噶就健康滴,Burger Home噶漢堡比我噶感覺就無甘熱氣,健康,距地噶芝士牛肉漢堡就做得好出色了,牛肉好大份,咬落去仲有滴汁汁流出來噶,而且有新鮮噶蔬菜夾住系中間,加埋滴芝士更加好味,個漢堡都幾大個噶,加多份脆脆噶薯條就剛剛好啦!
2019-10-16 825 views
平日午餐時段人頭湧湧,一個人的話都好快有位,收銀哥哥好有禮貌,高效率地安排大家排隊購票同入座單點左一個漢堡包,上菜時,職員主動俾杯水我,好貼心!「海陸空三堡」超。級。厚!由上而下:包面、奇趣醬、芝士、魚柳、豬柳、雞扒、奇趣醬、蕃茄、生菜、包底。淨係魚柳都已經1cm,需要兩個口至可以一次過由上到下咬晒成個包麵包應該係自家製,好重牛油香,烘到卜卜脆;即炸魚柳熱辣辣,1cm厚之餘,仲大塊到出晒界!豬柳唔會太咸;雞扒新鮮,簡單調味已好好食;加埋奇趣醬,成件事超夾!一邊食,個包一路流出肉汁,大大啖、啖啖肉

單點左一個漢堡包,上菜時,職員主動俾杯水我,好貼心!

一邊食,個包一路流出肉汁,大大啖、啖啖肉

海陸空三堡
$72 (Lunch)
海陸空三堡
2019-10-14 607 views
是次使用了openrice的外賣自取優惠優惠期內使用MASTERCARD結帳便可以減$50已經開始了一段時間,最近才發現公司附近都多食肆選擇個人比較鍾情肉類食品,優惠後比麥當勞還要便宜BURGERHOME就正正在駱克道街市旁邊中午時間店內已經坐滿,門外還有十人左右排隊,認真受歡迎芝心牛肉漢堡 - $62 跟炸薯條及無糖可樂 - $20外賣的樣子是這樣的,兩包茄汁放在汽水旁想不到打開還是袋中袋,袋是用油紙的,不易透油,又保暖薯條是港式茶餐廳最常用最正的粗薯條,但這次比較炸得有點耐,有點兒黑了主角 - 芝心牛肉漢堡配料有生菜、蕃茄和芝士而漢堡正中央夾有芝心餡料即時新鮮吃下會有流心效果
是次使用了openrice的外賣自取優惠
優惠期內使用MASTERCARD結帳便可以減$50
已經開始了一段時間,最近才發現

公司附近都多食肆選擇
個人比較鍾情肉類食品,優惠後比麥當勞還要便宜
BURGERHOME就正正在駱克道街市旁邊
中午時間店內已經坐滿,門外還有十人左右排隊,認真受歡迎

芝心牛肉漢堡 - $62 跟炸薯條及無糖可樂 - $20
外賣的樣子是這樣的,兩包茄汁放在汽水旁

想不到打開還是袋中袋,袋是用油紙的,不易透油,又保暖

主角 - 芝心牛肉漢堡
配料有生菜、蕃茄和芝士
而漢堡正中央夾有芝心餡料
即時新鮮吃下會有流心效果
2019-10-14
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$82 (Lunch)
2019-10-02 1213 views
聽同事話灣仔burger home價錢平,食落質素唔差,物超所值,材料新鮮。今日終於有機會試呢間burger啦。我揀咗奇脆芝士魚柳包+薯條+飲品奇脆芝士魚柳包, 塊魚柳炸到好脆,大大塊,即叫即炸,但食落又唔會好乾,送上口還熱辣辣,其實都幾juicy,唔錯!配菜係有好多,塊麵包都好好食,同埋醬都幾好好食。芝士味非常濃,但又唔會太heavy。好match!size係令你個口岩岩好夠大咬得到。薯條都好食,加少少錢就有飲品+薯條,一個set 好full!又平又好味,抵食抵食!!!

我揀咗奇脆芝士魚柳包+薯條+飲品

又平又好味,抵食抵食!!!
2019-09-25
2019-10-02 290 views
聽同事話灣仔burger home價錢平,食落質素唔差,物超所值,材料新鮮。今日終於有機會試呢間burger啦。我揀咗奇脆芝士魚柳包+薯條+飲品奇脆芝士魚柳包, 塊魚柳炸到好脆,大大塊,即叫即炸,但食落又唔會好乾,送上口還熱辣辣,其實都幾juicy,唔錯!配菜係有好多,塊麵包都好好食,同埋醬都幾好好食。芝士味非常濃,但又唔會太heavy。好match!size係令你個口岩岩好夠大咬得到。薯條都好食,加少少錢就有飲品+薯條,一個set 好full! 又平又好味,抵食抵食!!!

我揀咗奇脆芝士魚柳包+薯條+飲品

2019-09-25
2019-09-30 594 views
係灣仔既lunch time時間要搵個位食真係幾難,要排一大輪隊之餘,又要快快食讓返個位比人。今次揀呢間hBurger home係灣仔黎講都係受歡迎既店,一樣有好多人排隊。不過一讚既係收銀(吾知係咪老闆)安排位安排得好快!一有位就安排比客人,所以其實最後吾使等好耐就可以坐低!加上今日安排左bar枱,吾使搭枱之餘,慢慢坐都無人理!叫左澳洲芝士牛肉漢堡餐!牛肉吾算好新鮮,但味道都可以的~夾埋洋蔥蕃茄生菜食落都fresh~薯條好脆~整體都ok的

整體都ok的
澳洲芝士牛肉漢堡餐