🍔最近到訪左位於九龍塘近浸會醫院嘅小店,味道同服務都令我好想推薦俾大家。餐廳雖然主打外賣,但都有少量堂食坐位。餐廳主打漢堡,所有burger都即是即做,等候時間唔耐,大概10分鐘。漢堡種類超多,都有好多款醬。有安格斯律、和牛、雞、蝦、魚。🐮夏間 $89除左安格斯牛,仲有煙肉、菠蘿、芝士、生菜佢配料。漢堡包好厚身鬆軟,帶淡淡牛油香。安格斯牛即叫即煎,肉質juicy,秘制燒汁好惹味,菠蘿有助增加清新感。整個burger食落唔會好heavy🍔餅間 $89夾住薯餅嘅burger, 薯餅面塗上黑松露醬,黑松露醬香濃,同牛+薯餅好夾,薯餅夠脆身。特別喜歡有大量焦糖洋蔥。就算兩款burger都係牛但味道都好唔同,兩款都好推薦!🥗雞 溫泉蛋沙律 $69食burger 唔一定係唔健康,都可以配搭沙律增加纖維同蛋白質吸收。性價比好高嘅沙律 , 沙律份量夠多,雞扒外皮煎得香脆,帶炭燒香味。 沙律菜新鮮翠綠,可以選沙律醋/芝麻醬。🥗牛油果 煙三文魚 沙律 $79牛油果熟度剛好,煙三文魚帶點咸香,一整碗沙律夠晒清新健康。🍟薯條 $17薯條粗身,炸得香脆但仲食到薯仔嘅軟綿,非常香口。雖然叫細份但份量已經好多。☕️I

漢堡種類超多,都有好多款醬。有安格斯律、和牛、雞、蝦、魚。

🐮夏間 $89

🍔餅間 $89
餅間

🥗雞 溫泉蛋沙律 $69
雞 溫泉蛋沙律

🥗牛油果 煙三文魚 沙律 $79
牛油果熟度剛好,煙三文魚帶點咸香,一整碗沙律夠晒清新健康。
牛油果 煙三文魚 沙律

🍟薯條 $17

☕️Iced Cafe Latte
超越期望嘅咖啡,咖啡香濃,絕對係路過買take away 咖啡也很可以。

餅間
雞 溫泉蛋沙律
牛油果 煙三文魚 沙律
2024-11-09 65 views
聽講喺九龍塘浸會醫院附近嘅小商場有一間特色漢堡包小店!餐廳除咗食漢堡包之外,仲有沙律、小食等等提供,所有食物都係即叫即整,而且某部份嘅食物同醬汁都係餐廳自家製嘅,真係夠哂有誠意啊~✨和牛漢堡和牛漢堡超足料!外層麵包有微微烘過,口感軟綿綿得來又帶有微微脆!和牛漢堡扒肉質細緻,一咬落去嗰陣肉汁四溢!再加上因為加入咗秘製醬汁,亦增強咗和牛漢堡扒嘅獨特風味!再配埋生菜同熟洋蔥,口感更加多元~✨麻辣雞漢堡麻辣雞漢堡同樣都係超足料!雞扒大塊又多汁,配搭埋秘製麻辣醬汁,麻麻辣辣嘅味道令人更開胃!同時漢堡亦夾住咗生菜同熟洋蔥,除咗增添咗一啲清新嘅口感,仲平衡咗麻辣嘅味道~✨薯餅(1塊)外層炸至金黃酥脆,內裡嘅薯蓉口感綿密,層次分明~✨松露薯條薯條外脆內軟,表面仲灑滿咗松露醬,松露醬令到薯條每一啖嘅味道都變得更加濃郁豐富~✨吉列炸蝦外層酥脆,內裡嘅蝦肉鮮嫩彈牙,令人忍唔住一啖接一啖~✨橙汁菠蘿檸檬梳打有多種水果嘅香味交織埋一齊,果香四溢,加埋有氣嘅梳打水,成件事變得更加清新爽口~

✨和牛漢堡
和牛漢堡

✨麻辣雞漢堡
麻辣雞漢堡

✨薯餅(1塊)
外層炸至金黃酥脆,內裡嘅薯蓉口感綿密,層次分明~
薯餅

✨松露薯條
松露薯條

✨吉列炸蝦
外層酥脆,內裡嘅蝦肉鮮嫩彈牙,令人忍唔住一啖接一啖~
吉列炸蝦

✨橙汁菠蘿檸檬梳打
橙汁菠蘿檸檬梳打
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
和牛漢堡
麻辣雞漢堡
薯餅
松露薯條
吉列炸蝦
橙汁菠蘿檸檬梳打
今晚👭🏻孖妹黎到黎九龍塘嘅西式輕食店,鋪內以吧檯為離,可以選擇對街或者店旁邊嘅位置,小店以暗粉綠色油漆為主裝修👭🏻孖妹揀左靠店外邊吧檯位,側邊可以望到店員煮嘢🤣最大特色主打和牛漢堡、雞/蝦漢堡,配搭多款醬汁,沙律,惠顧漢堡沙律可以減$10優惠加配飲品、小食,另一重點係除咗汽水類,都可以選擇咖啡/非咖啡飲品,小店來講真係好多選擇,而且價錢好親民🥢松露和牛💰139今日👷🏻‍♀️細孖食得grand d,叫左以和牛斯漢堡扒、半溶芝士、洋蔥絲、本地有機既羽衣甘藍同黑松露醬,餐廳先將鬆軟麵包烤脆,包感偏軟餐包口感,牛肉餡料口感鮮嫩細嫩厚身,面有少少焦香,用左黑椒、鹽調味,配料有羽衣咁藍,比傳統生菜更脆口,非常新鮮,而且完全冇平時既鞋口感👍配埋鹹香芝士、洋蔥糖煮至半焦糖🧅口感有層次絕對值得一讚🥢冬蔭雞💰69呢款材料基本同芝士漢堡包一樣同芝士漢堡一樣,最特別係有沾滿冬陰功醬汁嘅雞扒作為漢堡扒,第一啖比較香辣,冬陰功醬汁惹味辣度適中帶微酸,雞扒去左雞皮減卡路里🤤有芫荽、生菜作配料,相對冇咁膩,👩🏻‍💼大孖越食越開胃🥢沙律杯 💰21主要有羅馬生菜、切半車厘茄,以日式沙拉汁調味,好新鮮翠綠,味就酸酸甜甜好清新

🥢松露和牛💰139
松露和牛

🥢冬蔭雞💰69
冬蔭雞

🥢沙律杯 💰21
沙律杯

主要有羅馬生菜、切半車厘茄,以日式沙拉汁調味,好新鮮翠綠,味就酸酸甜甜好清新,啱哂keep fit 嘅👷🏻‍♀️細孖

🥢紫薯片配山葵牛油果醬 (細)💰35
紫薯片配山葵牛油果醬

呢款一定要叫!紫薯到超級薄、呈長條形,用烤焗方式焗至脆身,食落冇咁油膩,
醬汁用wasabi 、沙律醬、牛油果調成,Wasabi嘅香辣刺激同牛果自身嘅甜味完美配合中和,越食越上癮😂😂

🥢細薯條 +💰17
薯條

薯條勁大兜!仲要係粗薯條,加咗少少鹽調稍為調味,新鮮炸起,外脆內軟綿,攤左陣都依然香脆炸得夠乾身

🥢凍抹茶鮮奶 +💰30
凍抹茶鮮奶

抹茶鮮奶口感好順滑,鮮奶同抹茶細膩微苦相互融合,入口後慢慢涉出出抹茶清香,👭🏻孖妹叫左少甜,而且抹茶富含抗氧化物質+茶多酚,代替咖啡提神另一好選擇飲品

✍🏻總評:

👭🏻推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌕
👭🏻回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌕
👭🏻環境評分:🌕🌕🌕🌕🌕
👭🏻服務評分:🌕🌕🌕🌕🌕
2024-10-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
松露和牛
冬蔭雞
薯條
  • 沙律杯
食店位於浸會醫院附近嘅建新商場。好隱蔽要識食先嚟到😉🤗食物質素高。食材好優質👍🏻 💁🏻‍♀️唔單止賣相令人眼前一亮☘️,而且仲好好味😋。老板超nice。呢間掂👍🏻必試推介❤️🫶🏻柚子和牛漢堡第一口咬落個burger 真係好感動😻。和牛漢堡肉質Juice幼嫩👍🏻。配上羽衣甘藍同柚子汁,令整個漢堡包感覺不單止唔油膩,仲好清新健康。好有層次感。估唔到整體味道好夾👍🏻。冬陰功蝦漢堡💁🏻‍♀️⭐️呢個真心推介。蝦堡係手打蝦膠,所以口感彈牙,蝦堡入面仲有新鮮蝦肉(唔係機啤出嚟嗰隻)所以好新鮮好有口感。再加埋冬陰功醬汁😋少少辣好惹味。😋呢個真係好味到停唔到口👍🏻👍🏻👍🏻🥑牛油果蘋果柚子沙律😻食材好新鮮。份量十足。沙律菜好碧綠新鮮爽脆🤗。蘋果柚子鮮甜多汁。牛油果軟滑健康美味。大愛❤️ Coffee lattelatte做得好好好專業, 咖啡豆好香。非一般咖啡。物超所值。Iced Expresso Yuzu soda 😃👍 由Espresso加上柚子汁同埋有汽蘇打混合而成。甜度適中,啖啖都有Expresso 同柚子既清新果香味。好好飲透心涼 。好有層次感。內外兼備。正👍🏻呢間嘅漢堡包係好好食👍外脆內軟,而且口感十足
食店位於浸會醫院附近嘅建新商場。好隱蔽要識食先嚟到😉

🫶🏻柚子和牛漢堡

冬陰功蝦漢堡💁🏻‍♀️⭐️

🥑牛油果蘋果柚子沙律😻

Coffee latte

Iced Expresso Yuzu soda

呢間嘅漢堡包係好好食👍外脆內軟,而且口感十足,香噴噴....😌原來係來自Bakehouse👍🏻 老闆對食材真係好有要求👍🏻食客有口福。

Menu仲有好多其他選擇,相信都好出色。❤️ 感受到用心製作👍🏻。好難得九龍塘可以搵到一個咁高質既小店,所以我都極之推介。會繼續嚟🤗
2024-09-01
  • Coffee latte
  • Iced Expresso Yuzu soda
2K
5 day(s) ago 0 views
同朋友喺聯合道運動場打完波 就近揾嘢食 去茶記有啲悶 改食漢堡包 住喺附近嘅浸大學生去幫襯 仲有九折優惠-🍔安格斯牛漢堡包🍖炸單骨雞翼小店提供俾牛魔王客人嘅選擇 有單層或者雙層漢堡 安格斯牛肉柔嫩多汁有些少油花 配鹹香溶芝士 真係滋味😋 食單層漢堡包 咁就可以追加套餐 食埋沙律🥗薯條🍟 或者單骨雞翼做小食-🍤柚子蝦漢堡包如果唔想食牛肉 推薦食蝦堡‼️ 除咗原味 蝦堡有麻辣/冬蔭/柚子/山葵四種醬汁配搭 樣樣都咁吸引🤩 人氣柚子蝦漢堡包嗰件厚身蝦肉漢堡扒 爽彈有嚼勁 生菜蘸滿柚子醬汁 味道清新開胃-🧀一口炸芝士炸芝士冇想像中咁飽滯 有淡芝士味 有啲似鹹版炸鮮奶-☕️Flat white🥤Espresso yuzu soda

🍔安格斯牛漢堡包
🍖炸單骨雞翼

🍤柚子蝦漢堡包

🧀一口炸芝士
炸芝士冇想像中咁飽滯 有淡芝士味 有啲似鹹版炸鮮奶

☕️Flat white
🥤Espresso yuzu soda
2024-11-15 0 views
手打蝦堡爽口彈牙 食落仲有粒粒蝦肉 大大塊煎得好脆口 跟埋芝士同醬汁 口感更豐富 漢堡有烘熱過 食落好脆口 整體食落好足料 最驚喜係美式咖啡 咖啡豆有濃厚嘅朱古力味 後尾帶淡淡嘅酒香 口感層次分明 套餐仲可以跟沙律菜/薯條 仲有沙律選擇 作為一個輕便lunch都唔錯
2024-11-13 0 views
冬蔭蝦佢係一個泰式蝦堡 蝦餅好大塊 係一個幾特別嘅口味 但係唔食得辣嘅人就應該唔係幾食到啦 因為對我嚟講就有少少辣🙈森間係牛肉漢堡 再加蘋果同牛油果 感覺都好fresh 而且漢堡扒都好腍 好大個 個口擘到最大都食唔晒🤣加$16配薯餅同汽水 佢可以有唔同嘅配搭 啱晒唔同嘅人 我哋就揀咗最平嘅配薯餅 薯餅好脆😋紅莓醬煙鴨胸沙律因為想食啲菜嘅關係 所以就叫咗一個沙律 沙律 配紅莓醬比較少食過 煙鴨胸有煎過 幾香口🤤凍抹茶鮮奶原本都驚好甜 但係點知抹茶味好重 跟餐仲可以減$10添🤪黑松露薯條啲薯條炸到真係外脆內軟 好好食 而且黑松露醬有好多 所以好推介呢個黑松露薯條 另外配小食都要叫啊🤩芝士薯條芝士薯條嘅芝士味好濃 如果好鍾意食芝士味嘅話就好啱啦 而且仲有啲煙肉 令到個口感更加豐富😋
冬蔭蝦

森間

紅莓醬煙鴨胸沙律

原本都驚好甜 但係點知抹茶味好重 跟餐仲可以減$10添🤪

黑松露薯條

芝士薯條
2024-11-07 38 views
松露和牛漢堡塊和牛扒好大塊,肉汁好多,好好味😋😋。松露醬唔會太鹹,反而會令到漢堡包更加好味。紫薯片好脆,點埋山葵醬食,好惹味😍。紫薯片比起薯條感覺健康啲😂。如果大家唔想叫薯條咁邪惡嘅話,可以叫紫薯片食😌。不過芝士薯條真係幾好食🤤🤤,熱熔芝士同薯條好夾,同埋薯條好夠脆。炸芝士啲芝士係拉絲,好重芝士味🤩🤩。鍾意芝士嘅人一定要叫黎食。依間漢堡包店啲份量好大份,我地叫細份薯條同紫薯片,兩個人share都食唔曬,好佛心😍😍。🍽紫薯片: HK $35🍽️松露和牛漢堡:HK $139🍽️和牛漢堡:HK $129🍽️芝士薯條:HK $35🍽️一口炸芝粒:HK $30

🍽紫薯片: HK $35
🍽️松露和牛漢堡:HK $139
🍽️和牛漢堡:HK $129
🍽️芝士薯條:HK $35
🍽️一口炸芝粒:HK $30
呢間漢堡小店CP值好高 除左特色口味漢堡包🍔仲有小食, 沙律同咖啡添🥗☕️選址較隱蔽 但值得一試啊✨.📌冬陰蝦漢堡 $88漢堡包烘至微脆鬆軟🍔蝦堡好出色 勁厚身 混入蝦肉 爽彈鮮甜🦐配搭酸辣冬陰公醬 惹味又開胃🌶️半融芝士增添鹹香 同時降低辣度🧀加埋芫荽同生菜 更清爽🌿🥬.📌素漢堡 $89素肉扒有兩塊 好足料🤩煎至焦脆爽彈 冇大豆泥味🌱比真肉輕盈唔油膩🥩加埋半融芝士, 羽衣甘藍, 香甜紫洋蔥 口感味道層次豐富🧀🥬🧅.📌紫薯片配山葵牛油果醬(細) $35紫薯片薄脆清甜 烤焗非油炸 輕盈香口🍠配上辛辣軟滑山葵牛油果醬 出奇地勁夾 有驚喜🥑.📌牛油果煙三文魚沙律 $79煙三文魚肥美甘鮮🍣同香濃軟滑牛油果 最佳配搭🥑羅馬生菜份量十足 新鮮爽脆🥬拌以車厘茄同柚醋汁 清新開胃🍅.📌牛油果蘋果柚子沙律 $79蘋果片爽脆清甜🍎牛油果香濃軟滑🥑柚子酸甜多汁 配埋自家製柚子醬 果香味更昇華🧡.買漢堡/沙律 飲品可以減$101️⃣Zero Coke +$52️⃣凍澳式咖啡 +$29偏fruity重果酸味☕️.相關食物相片 可參考本人已上傳之影片🎦
📌冬陰蝦漢堡 $88
2️⃣凍澳式咖啡 +$29
偏fruity重果酸味☕️
相關食物相片 可參考本人已上傳之影片🎦
2024-11-02 54 views
浸大隔離有間漢堡包店深受學生歡迎,主打多款肉類嘅漢堡,牛雞魚蝦素,仲有沙律、小食同飲品供應。全部漢堡可以要單層或雙層,另加套餐要埋小食同飲品,性價比高,飽肚又好味。全部漢堡即叫即正,等候時間唔算好耐。漢堡包皮軟熟,淡淡香氣。裡面有生菜搭配,令到整體油膩感降低。牛有三款,牛味突出,私心推介章魚燒口味,出面比較少見,甜甜哋好滋味。雞就有四款,冬陰功有泰式風味,微微辣度,惹味得嚟又唔會蓋過雞本身個味道。雞肉嫩滑唔乾柴。魚同樣有驚喜,炸至酥脆可口,無雪藏味,山葵帶辣,松露香濃,喜歡滿足😌

2024-10-27 96 views
松露和牛漢堡🐮$139厚實嘅和牛肉🤤經過精心嘅燒烤,外焦內嫩😋完全散發住濃郁嘅肉香,非常Juicy😝搭配埋松露醬😙啖啖都帶嚟獨特嘅香氣,令人欲罷不能😚加上新鮮嘅生菜同洋蔥增添咗清爽口感😄麻辣雞漢堡🐔$69呢款麻辣雞漢堡都真係幾特別😎雞肉鮮嫩多汁,外皮煎到十分香脆😌漢堡內加入特製麻辣醬,香辣味濃🌶️真係忍唔住令人一口接一口😚軟滑嘅口感同香辣嘅雞肉完美融合😋每啖都刺激味蕾,令人驚喜😚絕對係辣味愛好者嘅最愛😛吉列炸蝦🍤$45 (5隻)吉列炸蝦外脆內嫩,蝦肉鮮甜😄搭配酥脆嘅外層,咬落去令人感到滿足😌芝士薯條🍟$35 (Small)估唔到Small Size嘅份量都有咁多😍即叫即炸嘅薯條,夠晒新鮮熱辣辣😋表面加上香濃芝士醬,食落香脆又可口🤩炸單骨雞翼🐓$25 (4隻)外層炸至金黃色,甘香鬆脆,肉質鮮美😚搭配泰式酸辣醬,更是別具風味😛骯髒咖啡☕️$39Espresso與奶泡完美結合,口感香滑😚分層效果明顯,帶有微微嘅甜味😙濃縮咖啡柚子梳打🍹$43香濃嘅Espresso與清新柚子,口感獨特😎酸甜適中,味道清爽,令人提神醒腦😊漢間 (九龍塘)九龍塘聯合道320號建新中心地下19號舖
松露和牛漢堡🐮$139
厚實嘅和牛肉🤤

經過精心嘅燒烤,外焦內嫩😋
完全散發住濃郁嘅肉香,非常Juicy😝
搭配埋松露醬😙
啖啖都帶嚟獨特嘅香氣,令人欲罷不能😚
加上新鮮嘅生菜同洋蔥增添咗清爽口感😄

麻辣雞漢堡🐔$69
呢款麻辣雞漢堡都真係幾特別😎
雞肉鮮嫩多汁,外皮煎到十分香脆😌
漢堡內加入特製麻辣醬,香辣味濃🌶️
真係忍唔住令人一口接一口😚
軟滑嘅口感同香辣嘅雞肉完美融合😋
每啖都刺激味蕾,令人驚喜😚
絕對係辣味愛好者嘅最愛😛

吉列炸蝦🍤$45 (5隻)
吉列炸蝦外脆內嫩,蝦肉鮮甜😄
搭配酥脆嘅外層,咬落去令人感到滿足😌

芝士薯條🍟$35 (Small)
估唔到Small Size嘅份量都有咁多😍
即叫即炸嘅薯條,夠晒新鮮熱辣辣😋
表面加上香濃芝士醬,食落香脆又可口🤩

炸單骨雞翼🐓$25 (4隻)
外層炸至金黃色,甘香鬆脆,肉質鮮美😚
搭配泰式酸辣醬,更是別具風味😛

骯髒咖啡☕️$39
Espresso與奶泡完美結合,口感香滑😚
分層效果明顯,帶有微微嘅甜味😙

濃縮咖啡柚子梳打🍹$43
香濃嘅Espresso與清新柚子,口感獨特😎
酸甜適中,味道清爽,令人提神醒腦😊

漢間 (九龍塘)
九龍塘聯合道320號建新中心地下19號舖

2024-10-23 144 views
成日都聽人講九龍塘冇乜嘢食,系九龍塘竟然俾我食到一間好好食嘅漢堡包,真係要推介一下同地鐵站嘅距離有少少遠,比較近浸會大學,經過一定要試吓山葵魚柳包$56好少叫Wasabi味嘅魚柳包,所以叫咗個試吓Wasabi味辣辣地,脆炸魚柳熱辣辣脆卜卜漢堡包非常鬆軟,成個魚柳包嘅味道都係好正松露和牛漢堡$139松露醬好似唔使咁本咁查勻晒成個包,好重黑松露味和牛扒好厚肉,口感紮實有嚼勁松露薯條$60松露薯條超大份,松露醬淋滿薯條份量夠三、四人share 食抹茶鮮奶 & 蜜桃鮮奶$30跟餐飲品可以-$10,好抵試

同地鐵站嘅距離有少少遠,比較近浸會大學,經過一定要試吓

山葵魚柳包$56
好少叫Wasabi味嘅魚柳包,所以叫咗個試吓
Wasabi味辣辣地,脆炸魚柳熱辣辣脆卜卜
漢堡包非常鬆軟,成個魚柳包嘅味道都係好正

松露和牛漢堡$139
松露醬好似唔使咁本咁查勻晒成個包,好重黑松露味
和牛扒好厚肉,口感紮實有嚼勁

松露薯條$60
松露薯條超大份,松露醬淋滿薯條
份量夠三、四人share 食

抹茶鮮奶 & 蜜桃鮮奶$30
跟餐飲品可以-$10,好抵試

2024-10-22 100 views
前排聽過呢間漢堡包店好受附近大學學生歡迎,雖然地點唔算近地鐵站,但係都無阻我想試吓呢間漢堡嘅決心🤪舖頭門口有幾張枱可以堂食,不過見大部份人都係選擇外賣多,見到老闆同店員都好用心製作,就知道佢哋嘅出品一定掂!松露和牛漢堡雖然和牛漢堡比安格斯漢堡貴少少,但係既然有黃牛就一於試吓,漢堡扒比想像中厚好多,食得出係舖頭人手打而唔係來貨,口味方面揀咗黑松露,醬汁方面一啲都唔手軟,份量超多,夾住炒過嘅洋蔥,每一啖除咗啖啖肉之外,仲有洋蔥嘅甜味。冬蔭蝦堡蝦堡嘅厚度簡直驚為天人,想像唔到舖頭用咗幾多隻蝦整成,值得一提嘅係口味方面竟然有冬陰功味,喺出邊比較少見,口味上比較辣,如果鍾意食辣嘅不妨一試,整體嚟講配搭好夾!牛油果煙三文魚沙律沙律又多款口味,而牛油果同煙三文魚呢一款簡直係我嘅最愛,牛油果足足有半個,而煙三文魚亦都唔會過鹹,醬汁方面仲可以揀柚子醋又或者芝麻醬,同沙律菜都好夾。紫薯片配山葵牛油果醬呢款小食可以話係必叫,紫薯片一啲都唔油,仲食得出紫薯嘅甜味,而山葵牛油果醬好特別,濃濃嘅山葵味道充斥着鼻腔同口腔,又估唔到幾好食喎!薄荷青檸梳打、橙汁菠蘿檸檬梳打兩杯梳打都好值得推薦,前者用嘅薄荷葉份量好多,

松露和牛漢堡

冬蔭蝦堡

牛油果煙三文魚沙律

紫薯片配山葵牛油果醬

薄荷青檸梳打、橙汁菠蘿檸檬梳打

兩杯梳打都好值得推薦,前者用嘅薄荷葉份量好多,所以淡淡都係濃烈嘅薄荷香味,仲可以要求走甜,啱晒健康人士;而後者有啲雜果賓治嘅嘅味道,清新得來仲可以解膩。
2024-10-21 131 views
小妹無意間發現到九龍塘有間叫「漢間」餐廳🍴🤣,主打漢堡包🍔沙律、小食等…無論食物/醬汁全部自家製😍 餐廳坐位不多,但老闆及職員好好,感受到充滿人情味既穩世小店,價錢實惠🤞🏻 呢間餐廳🍴位於浸會醫院🏥附近既建新商場內 隱世漢堡店,位置港鐵九龍塘站A2 出口,步行大約8分鐘,就會見到呢間以暗綠色油漆為主打既餐廳🍴😍非常方便👀凡購買任何漢堡包🍔/ 沙律🥗,均可減$10優惠加配飲品🥤小食🍟 牛油果煙三文魚沙律🥗小妹好鍾意食牛油果🥑除咗健康之外,仲有種飽肚感😍 估唔到呢間店都會健康配搭🤞🏻三文魚與牛油果🥑絕配,清新而不膩😙而且呢盒沙律好大盒,超足料👍🏻入邊除咗沙律菜外,仲有車厘茄🍅大推介🥰 雙層漢間🍔
雙層漢堡絕對好滿足,又足料,醬汁又好食😋重點係餐廳即叫即製,每啖都食到熱辣辣,雙層漢堡扒非常Juicy又入味🤗雙層魚柳包🐟🍔半融化的芝士🧀放在兩塊魚柳中間,再配上沙律醬,口感好正🙌麻辣雞包🐔🍔麻辣雞包真係好少見….將麻辣雞及半融化芝士🧀一齊食,bread secret既瘋狂嘗試將刺激並觸動味蕾🤩🙈 細芝士薯條🍟
呢香濃芝士🫕醬汁與每條薯條🍟比例剛好🥰
每條炸到金黃酥脆😚 口感香濃,衝擊味蕾,絕對大

牛油果煙三文魚沙律🥗

雙層漢間🍔

雙層魚柳包🐟🍔
半融化的芝士🧀放在兩塊魚柳中間,再配上沙律醬,口感好正🙌

麻辣雞包🐔🍔

細芝士薯條🍟
呢香濃芝士🫕醬汁與每條薯條🍟比例剛好🥰
每條炸到金黃酥脆😚 口感香濃,衝擊味蕾,絕對大滿足😌

薯餅🥔
香脆可口,外脆內軟,同出面M字餐廳味道相若,好味😋

紫薯片配山葵牛油果醬🥑
味道👅不錯,紫薯片薄脆,每條以長條形呈交,焗至脆身,完全冇感覺油膩🤩而山葵牛油果醬則偏重山葵味,食落有少少🤏微辣….

熱抹茶鮮奶🍵
口感順滑,抹茶清香香甜,鮮奶與抹茶細膩微苦融入口中🤗🌟

小妹覺得呢間隱世漢堡包🍔店質素高,食材新鮮,價錢合宜👍🏻 雖然店內不大,但令人眼前一亮☘️絕對必試推介❤️
2024-10-18 123 views
近日,因事需要出入九龍塘一帶,經常以為九龍塘只得大學、醫院及豪宅區,但又被我發間一間命名特別的漢堡包🍔店,感覺又好似不錯👍🏻(5⭐️最高)夏間(5⭐️)包面被烤至脆脆🤤, 中間以煙肉菠蘿🍍作主打,當中亦包含了肉質彈牙的漢堡扒。進食時, 秘製燒汁混入肉類中。好滋味呀👍🏻~柚子蝦漢堡(5⭐️)大大件蝦滑蝦煎香, 加入柚子肉粒,入口爽口彈牙之餘,仲有清新的柚子肉粒香😊。雞牛油果,柚子沙律(5⭐️)起初以為是柚子醬,原來是用新鮮柚子肉配上新鮮牛油果🥑。雞扒被煎香,咬落好Juicy~加埋底部的沙律菜🥗,性價比超高🤩細芝士薯條(5⭐️)超香濃的車打芝士醬,混入了少少黑松露粒。有助入口提升的感覺炸單骨雞翼(5⭐️)外層脆卜卜,入口落超級鬆化,而且味道十分滋味🥰橙汁菠蘿檸檬梳打(5⭐️)利用新鮮橙汁及菠蘿汁,混入新鮮檸檬而成的梳打。 感覺十分清新💖檸檬梳打(5⭐️)簡簡單單的檸檬🍋梳打,刺激了味蕾❣️

夏間(5⭐️)
夏間

柚子蝦漢堡(5⭐️)
柚子蝦漢堡

雞牛油果,柚子沙律(5⭐️)
雞牛油果,柚子沙律

細芝士薯條(5⭐️)
細芝士薯條

超香濃的車打芝士醬,混入了少少黑松露粒。有助入口提升的感覺

炸單骨雞翼(5⭐️)
炸單骨雞翼

外層脆卜卜,入口落超級鬆化,而且味道十分滋味🥰

橙汁菠蘿檸檬梳打(5⭐️)
橙汁菠蘿檸檬梳打  & 檸檬梳打

檸檬梳打(5⭐️)
簡簡單單的檸檬🍋梳打,刺激了味蕾❣️
雞牛油果,柚子沙律
細芝士薯條