2010-12-22 391 views
5點幾am到機場, 諗住食個breakfast先啦, 點知....熱香餅一d都唔熱....凍冰冰咁...食得出有好多baking powder真係m記好過佢好多好唔掂@@以後都唔會再食!!

熱香餅一d都唔熱....凍冰冰咁...
食得出有好多baking powder

真係m記好過佢好多
好唔掂@@
以後都唔會再食!!
2010-12-16
$20 (Breakfast)
2010-09-20 120 views
送親愛的友人到外國讀書,有人嚷著要到burger king,那也就在這兒吃午餐吧。每天都有些是日精選,星期六的是魚堡,其實是星期一至日裡面最不值得那一個-_-,不過小魚堡餐$30,在burger king來說也算頗抵食了吧。魚堡的魚柳很大塊,外皮不脆,有點像紅燒豆腐的外皮,但裡面非常熱哄哄。它不像老麥魚柳包的雪白鬆軟,這兒的卻是非常juicy,那種不是腥卻又有點特別的鮮味其實還頗討好,感覺很真材實料。上層和下層的包都是軟綿而熱哄哄,比老麥感覺更有誠意。中間的配料也很多,生菜和番茄頗新鮮,與醬汁混在一起能中和炸魚的油膩感。薯條比較粗,我喜歡這樣的薯條,感覺有更多薯的質感,真材實料的表現。脆度也是OK的,是新鮮的,沒有覺得林得很像隔了夜的感覺。汽水叫走冰真的記得走冰,至於味道甚麼的就不用評論吧。-_-雖然是small size,但其實也很夠飽,吃是日精選價錢會較經濟。
2010-09-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$30 (Lunch)
2010-06-11 76 views
視burger king為出埠的象徵??這支歌仔早已不復唱~但這天的早餐還是安排了來這邊~雖然不在這邊登機~但至少這邊熱鬧一些~逛一逛再慢步到閘口就剛好了吧~早餐吃不了肉食~大家都要了個hotcake~這邊combo是$26/3pcs~而鄰舖是$24/2 pcs~~最後還是因為這邊的美味maple而留得小比在~~一問之下發覺原來單點hotcake只是$16~就將飲品quota留給心愛的星巴克 XD這次吃到的hotcake density甚高~a little bit too dry~~但質量當然比M字記來得好~~但主角還是集中於maple syrup身上~獨有的甜味還是吸引著小比的注意力~~可幸hotcake不會像MM吃到的氣孔特多~稍一不慎就索得濕濕~嚼起來jek jek聲~~~完成三塊全沒難度~還是第一趟把人家的maple syrup用清光~~~吃飽飽~坐四個鐘頭機~~落機又剛好有胃納開餐~perfect XD只可說自已夠老土~還是覺得禁區內的burger king 質素較現在勁開分店的集團burger king為佳~~同時還發現原來自已剛好一年之前又在這裡為BK發了個hotcak
~就將飲品quota留給心愛的星巴克 XD

只可說自已夠老土~還是覺得禁區內的burger king 質素較現在勁開分店的集團burger king為佳~~同時還發現原來自已剛好一年之前又在這裡為BK發了個hotcake食評 XD
$16 (Breakfast)
2010-05-21 47 views
去KL幾日,朝早八點幾機,去到機場餓餓地,同朋友都係決定食D野打定底先,明知飛機餐D野都好食極有限。上次食過水手炸雞,嘩,勁難食,其他食店無咩早餐選擇,大家樂又勁多人排隊,最後我地兩個就揀左BURGER KING啦。六個選擇,其實係得 3 款揀,分別只係分開食還是將D材料放入個包入面一齊食,朋友話放埋入去比較好D,最後揀左豬柳蛋包 + 炸薯粒,另外再要左杯熱朱古力。先飲朱古力,嘩,起碼比上次個杯好好多,上次個杯真係水咁,今次有幾香朱古力味,唔會得個甜字,算係咁。炸薯粒都幾好食,就好似食緊薯餅咁,不過佢係細SIZE的。表面炸得香脆,內裡一粒粒薯粒,幾香薯仔味又唔油膩,都唔錯。最後講個包,個包食落凍左少少,所以差D。亦唔係好夠軟熟,但都不至於難吃,豬柳味道和麥當當的差不多,感覺無咁鹹,一般啦。個人覺得食物味道好過炸雞,食飽飽,就準備出發。馬來西亞,I M COMING***=)

ok
$29 (Breakfast)
2010-03-26 40 views
三月廿一日(星期日)一行四人出發前往墾丁高雄,進行五日四夜之旅!到機場是七時半左右,距離上機還有一段時間,就到burger king吃個早餐我們要了兩份早餐share有牛角包,外形似牛角包,但吃下又沒有牛角包的質感,牛油味道都可以炒蛋,與麥記的差不多,漢堡扒還有炸薯粒,感覺可以,但是比較油加$5有鮮橙汁,味道新鮮,應該沒有加糖!吃飽後,就上機了喔(台灣語)!!!!
三月廿一日(星期日)

一行四人出發前往墾丁高雄,進行五日四夜之旅!

我們要了兩份早餐share
炒蛋,與麥記的差不多,漢堡扒
還有炸薯粒,感覺可以,但是比較油
加$5有鮮橙汁,味道新鮮,應該沒有加糖!

吃飽後,就上機了喔(台灣語)!!!!
2010-03-21
$35 (Breakfast)
2010-01-29 11 views
呢日去咗機場睇阿凡達,因為趕住入場,所以食Burger King,我要咗磨菇雙層芝士漢堡餐,有好多磨菇,同牛肉個味又幾夾女友要咗燒汁雙層芝士漢堡餐,燒汁好惹味兩個包嘅味道都唔錯,不過成四十幾一個包餐,感覺上真係貴咗少少,同埋D牛肉無想像中咁有肉汁(可能因為佢真係貴過麥記咁多,我就好自然咁要求佢要比麥記好食好多啦)
我要咗磨菇雙層芝士漢堡餐,有好多磨菇,同牛肉個味又幾夾

女友要咗燒汁雙層芝士漢堡餐,燒汁好惹味

2010-01-27
2010-01-23 25 views
見到有新出安格斯牛扒漢堡,就去試下.. 個包有兩種汁,幾"滯"下 個扒同普通冇乜分別 加左$5有兩隻雞搥,同幅圖相左好遠,不過都幾好味 薯條比m記好食好多
見到有新出安格斯牛扒漢堡,就去試下..

個包有兩種汁,幾"滯"下
個扒同普通冇乜分別

加左$5有兩隻雞搥,同幅圖相左好遠,不過都幾好味
薯條比m記好食好多
2010-01-21
2009-09-04 22 views
出發旅行前~在機場食早褻,都不知選哪1間好呢..burger king 的早餐又唔會好貴,所以點了漢堡扒的套餐,漢堡扒超jusicy呢~有水準喔~想不到薯寶有咁多粒呢~真係超開心的好味過m記,同埋抵過m記吧真係有10幾粒,最終都食唔晒.....炸得非常之金黃色~牛角包唔會太酥~加蛋在內,真係好好味呢d蛋幾清~唔會好咸!! so good真係好滿足的1餐, $30機場的早餐,30元~也不太貴了吧!!座位真係好多,好鐘意香港機場呢>vvv<不過排隊要等得耐,事關前面有個外國人點了6份早餐所以等得耐都唔係咩大問題..haha.......雪碧甜左d~d冰好大粒*v*
出發旅行前~在機場食早褻,
都不知選哪1間好呢..
漢堡扒超jusicy呢~有水準喔~
想不到薯寶有咁多粒呢~真係超開心的
好味過m記,同埋抵過m記吧
真係有10幾粒,最終都食唔晒.....
炸得非常之金黃色~

牛角包唔會太酥~加蛋在內,真係好好味呢
d蛋幾清~唔會好咸!! so good
真係好滿足的1餐, $30

機場的早餐,30元~也不太貴了吧!!
座位真係好多,好鐘意香港機場呢>vvv<

不過排隊要等得耐,事關前面有個外國人點了6份早餐
所以等得耐都唔係咩大問題..haha.......

雪碧甜左d~d冰好大粒*v*
2009-08-29
$30 (Breakfast)
2009-08-01 38 views
細佬坐飛機兩點半到, 但我兩點半到機場佢都未出嚟, 於是貢左去burger king買小小野食上牙痕買左包洋蔥圈, 原來幾好食, 洋蔥圈細細個, 好脫身, 仲有好正o既洋蔥味, 洋蔥係切碎之後同炸粉撈埋炸, 好處係唔會濕dat dat, 所以個洋蔥圈夠脆, 因為都幾好食, 所以同大家推介

2009-06-23 11 views
6月18日開始一連4日去星加坡, 所以專登上機前食番個burger, 心諗如果可以加多杯士多啤利奶昔就perfect! 去到cashier見到佢個"華堡"廣告好靚仔好吸引, 就叫了一個華堡餐$4x, 可惜沒有奶昔, 唯有改飲凍朱古力.華堡個size其實沒有想像中咁大, 只大過M記的足三両約50%, 個飽都熱辣辣, 可惜飽唔夠厚身, 都幾薄下. 相對之下, 料多飽薄, 由於牛肉肉質不算靚, 所以肉汁不多, 但肉味都夠. 蕃茄, 生菜及洋蔥很新鮮爽甜, 真的不錯. 最鍾意佢飽內同時兼有白汁及茄汁, 好野味. 飽內的酸瓜也頗酸, 我個人鍾意食酸瓜, 所以很喜歡這片特酸的酸瓜, 不過若果要討好更多的食客, 還是減低酸度較好. 不喜歡這兒的薯條, 幼身的薯條炸得頗實頗硬, 只是吃了數條便放棄了 . 相反, 凍朱古力不錯, 雖然算不上香濃幼滑, 不過淡淡的朱古力味, 不會太甜, 飲後滿足非常. 這兒的burger餐$4x價錢雖然不貴, 不過我倒寧願食$5x的Triple O's, 或者食更上一層樓$8x的Burgeroom.

華堡餐$4x, 個飽其實好細下
薯條差過M記好多, 又實又硬, 杯朱古力好味
華堡廣告影得好靚仔, 但其實真飽外觀並不討好.
2009-06-18
$48 (Lunch)
華堡廣告影得好靚仔, 但其實真飽外觀並不討好.
  • 凍朱古力
2009-06-10 6 views
未出發先興奮......因為今次又有機會搭早機去旅行啦~今朝一早起身,check in完,入左禁區~第一時間就食buger king早餐啦~次次搭早機都一定要食架~去到已經好多人排隊~仲好多外國人啊~唔記得左個餐叫咩名啦~但好好食呀~薯餅夠脆,食完都唔覺口乾!而蛋都好滑~食完啱啱好~唔同m記早餐咁滯~

2009-06-06
$30 (Breakfast)
2009-06-08 6 views
這時這刻還是刻意到機場的禁區吃burger king~很老土是吧?haha~但多年來的傳統~始終習慣了就是習慣了~~就算是早餐時段~regular meal和breakfast menu也同時供應~~早上吃不得一點肉的小比就選擇了簡單卻水準易有差異的熱香餅餐~而大比就要了個煙肉炒蛋薯波”牛角型麵包”餐店內員工走動的位置相當寬敞~至少感覺又安全又衛生~~單看發泡膠外盒的賣相就覺得不太是味兒~沒有一絲包裝分可言~~吃才是正題~~~小比三塊hotcake比常吃到的為鬆厚~熱力平均也就氣孔的分佈平均~~當然吃hotcake少不了主角syrup~burger king的syrup稠度非常~~highly concentrated~而且甜度與hotcake匹配~~價錢不比隨街吃到又經常加價的麥字記貴~但論味道必試一籌再吃大比的”牛角包”餐~~炒蛋不是一團滑滑炒蛋~反倒像平時在家自製的炒蛋~一小角一小角的乾身版~質素平平~但薯粒卻是新鮮熱脆~個人對於這些牛角型的餐包印象平平~但至少烘熱後還夠鬆軟而非乾口之選~~茶包是Twinings~對於小比這些不喝soft drink又不愛coffee的人~叫個奶

再吃大比的”牛角包”餐~~炒蛋不是一團滑滑炒蛋~反倒像平時在家自製的炒蛋~一小角一小角的乾身版~質素平平~但薯粒卻是新鮮熱脆~個人對於這些牛角型的餐包印象平平~但至少烘熱後還夠鬆軟而非乾口之選~~茶包是Twinings~對於小比這些不喝soft drink又不愛coffee的人~叫個奶茶不加奶~~喝得自在~~眼前的兩個餐相比~hotcake這次稍勝一籌~但環境夠開揚夠privacy~當然懷著遊樂之心在此吃個美好的啟程早餐~~感覺份外良好~慢慢走過登機閘口吧
2009-03-16 8 views
上飛機之前想食野,因為對飛機餐一d好感都無本來想食味千,但店員冷漠的態度令我卻步..結果我呢三十幾蚊生意就益左burger king!一直想試吓個whopper, 但係唔知係唔係因為塊漢堡扒係燒掣,所以好似好乾同有陣燶味,可能係過左火嘅原因啦,感覺上呢間嘅qc做得無咁好..薯條唔錯,夠熱,脆得嚟唔會太咸,但係比較埋個價錢,始終好似都係m記仲抵食!
上飛機之前想食野,因為對飛機餐一d好感都無

1K
2009-02-24 9 views
都只係上機前過口癮.豬豬女友要薯條, ok 啦.次次都係好多老外, 今日都唔例外.唔洗咩skill, 係剛炸起, 正, 香口, 上機唔食飛機餐了~
都只係上機前過口癮.
豬豬女友要薯條, ok 啦.
次次都係好多老外, 今日都唔例外.
剛炸起, 仲想點?
$10 (Last Night Supper)
剛炸起, 仲想點?
1/1/2009買左個黑椒漢堡餐同埋炸雞條黑椒味香得來唔太辣唔會蓋過漢堡扒既味漢堡食落好有牛肉味好香好多肉汁雞條食落唔覺有雪味呢個品牌真係有保證
1/1/2009

買左個黑椒漢堡餐同埋炸雞
黑椒味香得來唔太辣
唔會蓋過漢堡扒既味
漢堡食落好有牛肉味
好香好多肉汁
雞條食落唔覺有雪味
呢個品牌真係有保證
$30 (Dinner)