2022-09-26 101 views
《chill正酒吧漢堡😙》———————————————-#busybird 💚-Weekend同男朋友專登去咗灣仔日月星街附近行下chill下,近年個頭開咗唔少高質嘅cafe同西餐廳😊 經過呢間Bar & Restaurant 就入去食個brunch relax~-餐廳設計都好有特別,門口有唔少由汽水籃砌成嘅枱仔,裡面仲有個露天後花園,小店仲可以帶埋寵物嚟嘆下世界🐶-🍔 Double A5 "Miyazaki" Wagyu Burger漢堡嘅麵包質地鬆軟,中間夾住兩層大大塊宮崎A5和牛,十分矜貴高質,肉質柔軟,肉味濃又juicy,配上溶化咗嘅芝士,層次豐富😍-🍔 Soft Shell Crab Burger軟殼蟹超級大隻,爆哂餡嘅感覺,而且口感酥脆,跟餐仲會有新鮮炸起嘅厚切薯條,黃金香脆熱辣辣,十分香口🍟-🕊️ Bird Wings單骨雞翼啱哂女仕食,好方便~雞翼炸至黃金色,外層香脆可口,非常香脆滋味☺️-最後我哋仲食咗個心太軟做甜品,即叫即整,十分用心,朱古力香味突出,甜而不膩,認真唔錯🍫 -⭐參考價錢︰(另收加一)Double A5 "Miyazaki" Wagyu Burger:
《chill正酒吧漢堡😙》
———————————————-
#busybird 💚
🍔 Soft Shell Crab Burger
🕊️ Bird Wings
⭐參考價錢︰(另收加一)
Double A5 "Miyazaki" Wagyu Burger: $158
Soft Shell Crab Burger: $128
Bird Wings: $88
🍌抵deal 指數:7/10
💰人均消費:$200
2022-09-25
$200 (Lunch)
2022-09-26 45 views
今日和同事係金鐘做完嘢,途經🚶‍♂️灣仔返公司🏢,發現斜路望落幾chill嘅bar🍺,menu 入面個 brunch 又望落幾吸引喎😋,好一於就試下,我叫咗個Double A5 "Miyazaki" Wagyu Burger🍔 + Lime Soda,同事就order咗嗰 BBQ Bacon A5 "Miyazaki" Wagyu Burger🍔 + ice Cappuccino,另外就加多個 Cheese Rings 🧀大家shareDouble A5 "Miyazaki" Wagyu Burger🍔 + Lime Soda $158麵包非常脆口又充滿牛油🧈嘅香味,但內裏就非常鬆軟,兩層嘅宮崎和牛🐂肉味濃郁,又夠juicy,配上溶咗嘅芝士🧀,絕對令人口味無窮🤤。跟餐嘅薯條🍟香脆可口,充滿薯味🥔。Lime Soda 飲落酸酸甜甜,正好中和油膩嘅口感👍。BBQ Bacon A5 "Miyazaki" Wagyu Burger 🍔+ ice Cappuccino $158同事同樣覺得麵包外脆內軟,bacon 🥓非常脆口,配上juicy 嘅A5和牛🐂,口感更加豐富。佢仲話杯Cappuccino

同事同樣覺得麵包外脆內軟,bacon 🥓非常脆口,配上juicy 嘅A5和牛🐂,口感更加豐富。佢仲話杯Cappuccino 唔太甜 ,夠coffee☕️味,夠醒神添👍🏻

Cheese Rings $88
我地後加咗嗰小食,芝士圈份量非常多,而且大大件,芝士圈上再加上濃濃嘅芝士醬,稱得上錦上添花🥰。

總括而言,食物質素高,會再幫襯😋。
Lime Soda
Cappuccino
Cheese Rings
2022-09-26
$200 (Lunch)
Cappuccino
灣仔一直出名好多美食 所以今日專程出港島去搵吓食啲咩呢間Busybird bottle 門面好chill, 主要食burger, 岩哂weekend 想好relax 咁過 聽員工講,呢度仲好歡迎帶狗狗嚟, 外面亦都設有座位, 都有另一番風味而晚上 呢度就似間酒吧, 可以飲酒 我地叫左2個burger 同1個snack每份burger都配有粗薯條, 粗薯亦好有誠意👍🏻Double A5 'Miyazaki' Wagyu Burger🐮 $158d 和牛煎得岩岩好 外面有少少脆, 入面亦到d 肉汁, 夾埋溶溶地既芝士 好好味得黎又唔會好漏😋😋😋BBQ Bacon A5 'Miyazaki' Wagyu Burger 🍔$158同上面差唔多 但其中一塊和牛換咗做bacon, 配有Bacon嘅醬汁, 都唔錯😋'Bird' Wings 🐥$88香脆帶點微辣既單骨雞翼, 配有少少帶酸既醬, 幾match, 好味😋burger set 包埋飲品, 我地叫左lime soda最後仲試多左個心太軟 ❤️ 整體評分食物:🧡🧡🧡🧡🧡服務:🧡🧡🧡🧡環境:🧡🧡🧡價錢:🧡🧡🧡🧡回頭指數:🧡🧡🧡🧡
灣仔一直出名好多美食
所以今日專程出港島去搵吓食啲咩

而晚上 呢度就似間酒吧, 可以飲酒

我地叫左2個burger 同1個snack
每份burger都配有粗薯條, 粗薯亦好有誠意👍🏻

'Bird' Wings 🐥$88

價錢:🧡🧡🧡🧡
回頭指數:🧡🧡🧡🧡
2022-09-26
  • A5 "Miyazaki" Wagyu Burger
裝𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 嘅盒上面有句𝚜𝚕𝚘𝚐𝚊𝚗 - 𝙺𝚎𝚎𝚙 𝙱𝚞𝚜𝚢, 𝚂𝚝𝚊𝚢 𝙲𝚑𝚒𝚕𝚕.充分表達左忙碌嘅香港人既要努力工作又想𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕 𝚊𝚗𝚍 𝚛𝚎𝚕𝚊𝚡 嘅心情啊(⊃。•́‿•̀。)⊃-♡︎𝙰𝟻 “𝙼𝚒𝚢𝚊𝚣𝚊𝚔𝚒“ 𝚆𝚊𝚐𝚢𝚞 𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚏𝚛𝚒𝚎𝚜 $𝟷𝟸𝟾呢度用嘅麵包同係𝚂𝚑𝚊𝚔𝚎 𝚂𝚑𝚊𝚌𝚔 食開嘅有𝚍 似和牛味唔算好出,不過非常𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢 (¯ ³¯)♡有時𝚍 𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 太厚太大個,都唔知點食好小編覺得呢度嘅𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 大小剛好呢🍔-♡︎𝙹𝚊𝚙𝚊𝚗𝚎𝚜𝚎 “𝙽𝚊𝚗𝚔𝚘𝚔𝚞“ 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚏𝚛𝚒𝚎𝚜 $𝟷𝟸𝟾平時食𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 都係食牛多推薦試下呢度嘅雞堡啊ฅ^•ﻌ•^ฅ雞扒夠嫩滑,配埋醬汁同蔬菜惹味得黎又唔會膩~-♡︎𝙼𝚎𝚊𝚝𝚋𝚊𝚕𝚕 $𝟾𝟾呢度嘅肉丸唔係走濕潤多汁嘅路線肉丸底層鋪左塊芝士,經過烤焗一拉起嘅時候兩者融為一體🧀係一款滋味得黎又唔會過鹹嘅小食!-♡︎𝙻𝚒𝚖𝚎 𝚜𝚘𝚍𝚊-♡︎𝙲𝚊𝚙𝚙𝚞𝚌𝚌𝚒𝚗𝚘︎-順帶一提,呢間係寵物友善餐廳喔🫶🏻
裝𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 嘅盒上面有句𝚜𝚕𝚘𝚐𝚊𝚗 -
𝙺𝚎𝚎𝚙 𝙱𝚞𝚜𝚢, 𝚂𝚝𝚊𝚢 𝙲𝚑𝚒𝚕𝚕.
充分表達左忙碌嘅香港人既要努力工作

呢度用嘅麵包同係𝚂𝚑𝚊𝚔𝚎 𝚂𝚑𝚊𝚌𝚔 食開嘅有𝚍 似
和牛味唔算好出,不過非常𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢 (¯ ³¯)♡
有時𝚍 𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 太厚太大個,都唔知點食好
小編覺得呢度嘅𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 大小剛好呢🍔

平時食𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 都係食牛多
推薦試下呢度嘅雞堡啊ฅ^•ﻌ•^ฅ
雞扒夠嫩滑,配埋醬汁同蔬菜
惹味得黎又唔會膩~
♡︎𝙼𝚎𝚊𝚝𝚋𝚊𝚕𝚕 $𝟾𝟾
呢度嘅肉丸唔係走濕潤多汁嘅路線
肉丸底層鋪左塊芝士,經過烤焗
一拉起嘅時候兩者融為一體🧀
係一款滋味得黎又唔會過鹹嘅小食!

♡︎𝙻𝚒𝚖𝚎 𝚜𝚘𝚍𝚊

♡︎𝙲𝚊𝚙𝚙𝚞𝚌𝚌𝚒𝚗𝚘︎

順帶一提,呢間係寵物友善餐廳喔🫶🏻

2022-09-25
Type of Meal
Lunch
Meatball
  • Japanese  “Nankoku”  Chicken  Burger
星期一Blue Monday心情唔靚😮‍💨工作又堆積如山!Lunch一定要同同事食餐好開心下😋舒壓一下憂鬱的星期一🤤食咩心情會開心?一定係Burger加汽水!最後豪邁地打個隔~~~諗起都心情暢快呀😆Double A5 "Miyazaki" Wagyu Burger $158BBQ Bacon A5 "Miyazaki" Wagyu Burger $158和牛漢堡果然夠厚身夠Juicy🍔煎香表層帶啲脆口感覺😋有牛肉味而且一啲都唔韌口!麵包超。級。鬆。脆!鬆脆程度好似食緊多士嘅口感!餡料基本有蕃茄同酸瓜刺激味蕾引起食慾🤤煙肉煎得香口但一啲都唔硬身!可以放心食用唔怕𠝹損上顎😋CappuccionLime Soda 哩兩杯係Blue Money必點餐飲😋Cappuccion甜度適中!唔太甜而且有香濃咖啡味!最岩為悶悶不樂嘅星期一帶來提神嘅動力💪🏻Lime Soda酸酸甜甜 醒腦開胃!咬口burger再啜啖青檸梳打!嗝~爽晒😋Cheese Ring $88我同同事都係芝士控🤤menu見到哩個芝士圈一定必叫🧀用Mozzarella Cheese圈再即叫即炸!熱辣辣上碟但Mozzarella本身芝士

Cappuccion
Lime Soda

Cheese Ring $88
我同同事都係芝士控🤤menu見到哩個芝士圈一定必叫🧀用Mozzarella Cheese圈再即叫即炸!熱辣辣上碟但Mozzarella本身芝士味較淡🤔所以鋪面再淋上一層芝士😋增加“芝”感😍

食完哩個lunch所有憂愁眼睛、憂愁面孔、憂愁內心通通都拋棄晒喇😁果然食完Burger飲啖汽水先夠爽!
2022-09-20 13 views
[灣仔]Busy Bird Bottle.呢間酒吧主打紅白酒同snack/burgerPet friendly & Couple friendly仲有自家品牌既beer.“Bird” Wings食剩指數:0/100雞翼外皮好脆香香辣辣咁幾好味.Nachos食剩指數:0/100Nachos好香脆有少少芝士配既醬有3款Tabasco,牛油果,蕃茄配酒一流.Meatball食剩指數:5/100肉丸有啲芝士溶完仲有少少拉絲.Cabernet Sauvignon Busybird食剩指數:3/100呢度都有好多紅白酒揀要左支同餐廳名一樣既Busybird幾易入口唔算太重tannin食吓snacks飲兩杯都ok😊.地址:灣仔聖佛蘭士街10號地舖
[灣仔]Busy Bird Bottle
食剩指數:0/100
Nachos好香脆
有少少芝士
配既醬有3款
Tabasco,牛油果,蕃茄
配酒一流
幾易入口
唔算太重tannin
食吓snacks飲兩杯都ok😊
地址:灣仔聖佛蘭士街10號地舖
今日同朋友去灣仔chill下,揀咗一間pet friendly & couple friendly 嘅餐廳一齊飲酒食下小食🥰✨busy fries (truffle sauce) $88薯條好多又夠熱,夠大條又脆脆地,加埋黑松露嘅醬,冇得輸🌟👍🏻✨cold cuts $128呢個勁豐富啦😂 有Parmesan Cheese、Goat Cheese、Parma Ham、Salami同醃青瓜,唔會悶,配酒食好啱😚❤️‍🔥✨bird wings $88單骨雞翼勁易食,啱女仔有儀態咁食🤣🤣🤣,加上個皮炸得好脆,小小辣,又係好啱飲酒🤫🍷✨白酒busybird chardonnay $380餐廳有好多紅白酒,個酒櫃又擺滿唔同國家嘅酒,呢支白酒好易入口,❤️‍🔥唔會太苦或者酒味太濃,所以好啱哂女仔飲,加埋啲小食一齊食就啱曬😋‼️白酒評分( 🌟🌟🌟🌟/5)本地自家品牌CBD beer( 🌟🌟🌟🌟/5)

✨cold cuts $128

✨bird wings $88

✨白酒busybird chardonnay $380

白酒評分( 🌟🌟🌟🌟/5)
本地自家品牌CBD beer( 🌟🌟🌟🌟/5)
2022-09-18 19 views
🍶Busybirdbottle 🍾唔知大家去開港島平時會搵啲咩食呢?今日🐷乳豬就想講一講一間隱巷小店—busybirdbottle呢間小店主打漢堡,你可能話漢堡到處可以食到有咩特別。的確漢堡店係香港開到成巷成市,對一般人真係無咩特別。但如果你自問好似乳豬咁熱愛漢堡,想捐窿捐罅去搵好食既漢堡,咁今次你就要跟住黎啦!!🐮A5 Miyazaki Wagyu burger🐮乳豬今次推介絕對唔係等閒之輩,店家用上宮崎A5級和牛做上漢堡主角😱😱宮崎和牛係世界知名一等一和牛,用上好粟米同麥飼養超過600日,需求大產量少,再加上日本政府認證,可謂係皇室級數既牛肉。店家用上呢個級數既牛肉製成漢堡,可謂誠意萬分。濃濃醬汁加上豐滿至瀉既溶化芝士配上肉味濃郁既和牛,肉味完全無被淹蓋,一咬落去肉汁滿佈口內,牛肉肉感嫩滑無比,簡直係人間美味,一嘗想再嘗!!乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🎏Smoked Salmon Salad🎏煙三文魚沙律都很出色,相信店家選材用上一啲新鮮三文魚,而存放處理都有花心思,不是存放雪櫃太久,因為有不少外面既店家做存放三文魚會使它太過冰凍,導致做沙律時,失去了三文魚本身既味道,但呢個三
🍶Busybirdbottle 🍾

🐮A5 Miyazaki Wagyu burger🐮

乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷

🎏Smoked Salmon Salad🎏

煙三文魚沙律都很出色,相信店家選材用上一啲新鮮三文魚,而存放處理都有花心思,不是存放雪櫃太久,因為有不少外面既店家做存放三文魚會使它太過冰凍,導致做沙律時,失去了三文魚本身既味道,但呢個三文魚不論厚度口感都非常好,沙律菜都用上新鮮配菜,再配上脆麵包,十分開胃。

乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷

🍾🥂白酒Chardonnay

酒本身唔太酸,微酸偏啖既感覺,酒味較重,不錯,白酒都係要冰凍飲先係一流!!
2022-09-16 8 views
咁好天嘅日子梗係要約朋友出嚟hea 下同食個lunch啦,經過呢間幾有特色嘅餐廳,就同朋友入去試試,餐廳內有好大個嘅酒櫃,提供好多款唔同嘅紅酒同白酒,仲有自家製嘅CBD啤酒,環境好relax,亦都可以帶埋寵物嚟chill下🍔BBQ Bacon A5 "Miyazaki" Wagyu Burger $158 漢堡包好鬆軟,宮崎和牛肉質柔軟,肉味濃又juicy ,再加埋bbq煙肉同醬汁,好滿足🤤🍔Soft Shell Crab Burger $128未試過食軟殼蟹包包,一定要試下軟殼蟹好大隻,炸得香脆,肉質鮮嫩肥美,跟餐嘅粗薯條新鮮炸起,熱辣辣,好香口所有burger sets 都會跟埋薯條🍟同飲品🥤Nachos $88另外仲叫咗款小食,墨西哥脆片,份量超多,口感薄脆,有三款醬汁,可以一次過試到三種口味😌🥤 Lime Soda |Coke
咁好天嘅日子梗係要約朋友出嚟hea 下同食個lunch啦,

🍔Soft Shell Crab Burger $128
未試過食軟殼蟹包包,一定要試下

所有burger sets 都會跟埋薯條🍟同飲品🥤

Nachos $88

🥤 Lime Soda |Coke
2022-09-15 53 views
#星星之食評🍾 🍾 🍾工作咁辛苦,放工真係要慰勞下自己~星星嘅慰勞方法就係要食下好西飲返杯嘢就最開心啦~於是,我就去左灣仔嘅Busy Bird Bottle Co.輕鬆chill一chill~🍸 🍸 🍸🐮A5 Miyazaki Wagyu burger🍔見到和牛漢堡我就會心思思想揀啦😍仲要原來係用宮崎A5級和牛!係世界知名一等一和牛,用左優質粟米同麥飼養超過600日,仲要有日本政府認證,絕對係皇室級數既牛肉!一咬落去真係食得出分別,兩層和牛夠哂juicy配上溶化左嘅芝士,中意牛肉漢堡真係值得一試~🥗Smoked Salmon Salad🐟煙三文魚沙律都好好食~ 用上新鮮煙三文魚當然係必須嘅!店家係存放處理上都有花心思,佢唔會擺喺雪櫃太耐,而令到煙三文魚味道嘅味道流失,加上均勻嘅醬汁,好味~🥂白酒Chardonnay🍾仔細一睇,原來白酒係出自Busy Bird Bottle Co.自家品牌~白酒唔太酸飲落淡淡的清香,酒是來自Chile酒莊,有種清新、melon同tropical fruit嘅果香~✌🏻 ✌🏻 ✌🏻飲完酒、食餐飯、打埋卡~ 人生一大樂事😂✌🏻 ✌🏻 ✌🏻Busy Bird
#星星之食評
🍾 🍾 🍾
工作咁辛苦,
放工真係要慰勞下自己~
星星嘅慰勞方法就係要食下好西飲返杯嘢就最開心啦~
🍸 🍸 🍸
🐮A5 Miyazaki Wagyu burger🍔
見到和牛漢堡我就會心思思想揀啦😍
仲要原來係用宮崎A5級和牛!
一咬落去真係食得出分別,
兩層和牛夠哂juicy配上溶化左嘅芝士,
中意牛肉漢堡真係值得一試~
🥗Smoked Salmon Salad🐟
煙三文魚沙律都好好食~
用上新鮮煙三文魚當然係必須嘅!
店家係存放處理上都有花心思,
佢唔會擺喺雪櫃太耐,
而令到煙三文魚味道嘅味道流失,
加上均勻嘅醬汁,好味~
🥂白酒Chardonnay🍾
白酒唔太酸飲落淡淡的清香,
酒是來自Chile酒莊,
有種清新、melon同tropical fruit嘅果香~
✌🏻 ✌🏻 ✌🏻
飲完酒、食餐飯、打埋卡~
人生一大樂事😂
✌🏻 ✌🏻 ✌🏻
Busy Bird Bottle Co. (灣仔)
灣仔聖佛蘭士街10號地舖
2022-09-15 12 views
昨晚同朋友去灣仔酒吧🐦Busy Bird Bottle Co. 飲酒chill下🍾 大家都係媽媽,都贊同好需要metime放鬆🤭餐廳好有氣氛,勁豐富既酒藏,🥂🍻紅白酒啤酒選擇豐富, 放滿成埲牆😍餐廳有本地自家品牌CBD beer,不過我朋友都想飲白酒。店員推介自家label 白酒,特色係味道較Dry,我地好中意,係清爽既葡萄香🍾🧀Cold cuts有酸瓜、粟米脆片、Parma ham、莎樂美腸同多款芝士~ 好啱送酒😋🍔A5 Miyazaki wagyu burger和牛漢堡扒好juicy,牛肉味好香,跟香口既薯條🍟😊🥗Chicken salad 烤雞肉皮脆肉嫩,沙律菜新鮮。

餐廳有本地自家品牌CBD beer,不過我朋友都想飲白酒。

🧀Cold cuts

🍔A5 Miyazaki wagyu burger

和牛漢堡扒好juicy,牛肉味好香,跟香口既薯條🍟😊

🥗Chicken salad

烤雞肉皮脆肉嫩,沙律菜新鮮。

2022-09-14
2022-09-15 23 views
灣仔,除咗有繁忙嘅大街,行入啲就會見到輕鬆同藝術嘅一面。今次同老公嚟咗間好chill嘅bar食brunch🍔就係皇后大道東轉入聖佛蘭士街,拾級而上就會見到「Busy Bird」。由汽水籃砌成嘅枱仔,格外有感覺。呢道有homemade啤酒,食burger加飲啤酒幾正😍幾chill~🐮A5 "Miyazaki" Wagyu Burger重牛油香又鬆軟嘅麵包夾住宮崎A5和牛,和牛漢堡有香濃肉味,咬開有好多肉汁😚肉質軟嫩,帶少少牛肉顆粒感。加上大量薯條,好飽肚。🐣Japanese "Nankoku" Chicken Burger 雞堡中間夾住煎香嘅雞扒。日本南國雞隻走地飼養,所以外皮唔會好多脂肪,肉質實在而且滑嫩。簡單調味再煎香已經好好味。🧆 Meatball多汁嘅肉丸加上拉絲芝士,好香好惹味!🍋 Lime Soda // ☕️ Latte酸酸嘅梳打水好岩大熱天飲💦 我就飲杯醒神咖啡,口感奶滑😌📍Busy Bird Bottle Co.灣仔聖佛蘭士街10號地舖

🐮A5 "Miyazaki" Wagyu Burger

🧆 Meatball
多汁嘅肉丸加上拉絲芝士,好香好惹味!

🍋 Lime Soda // ☕️ Latte
酸酸嘅梳打水好岩大熱天飲💦 我就飲杯醒神咖啡,口感奶滑😌

📍Busy Bird Bottle Co.
灣仔聖佛蘭士街10號地舖
2022-09-12 21 views
可以坐高枱/沙發 環境好有氣氛平日收工都可以同朋友過嚟放鬆下心情❤️Brunch time 12-4pm burger套餐仲包埋飲品❤️A5 "Miyazaki" Wagyu Burger $128A5 宮崎牛 口感緊緻滑順 脂肪比例均勻 肉汁豐富又唔會太膩 加埋芝士同醬汁 好滿足🤩Soft Shell Crab Burger $128軟殼蟹好大隻 飽肉又多膏 唔會太重炸粉 芝士如果再熱溶啲就更perfect 佢隻醬帶少少辣 又唔會太重口味 麵包烘脆 入口鬆軟綿密 充滿牛油香 口感輕盈 唔會好高密度 輕鬆食晒一個😜House - Loma Negar, Chardonnay, Chile $380嚟到呢度點少得同朋友chill chill 點左一支佢哋出品嘅白酒🥂好易入口 味道清醇

可以坐高枱/沙發 環境好有氣氛
平日收工都可以同朋友過嚟放鬆下心情❤️

A5 宮崎牛 口感緊緻滑順 脂肪比例均勻 肉汁豐富
又唔會太膩 加埋芝士同醬汁 好滿足🤩

Soft Shell Crab Burger $128

嚟到呢度點少得同朋友chill chill
點左一支佢哋出品嘅白酒🥂
好易入口 味道清醇
能夠輕輕鬆鬆飲返杯真係正加埋好嘅嘢食同環境就係bonus!估唔到灣仔呢間wine bar 3個條件都乎合到門口呢個位好靚好有街頭風見到好多人嚟打卡我都忍唔住影多幾張相最特別係有香港廠自家釀製啤酒賣我飲到好香蜂蜜味輕身易入口after taste亦好清飲完好放鬆佢地同nomad burger crossover 個包甜甜地軟殼蟹外層夠脆夠味一咬啲汁就飛曬出嚟蝦堡出面較難食到有啲胡椒嘅辣味道更多層次蝦肉夠大粒彈牙
能夠輕輕鬆鬆飲返杯真係正

加埋好嘅嘢食同環境就係bonus!

估唔到灣仔呢間wine bar 3個條件都乎合到

蝦堡出面較難食到
有啲胡椒嘅辣
味道更多層次

蝦肉夠大粒彈牙

𝗕𝘂𝘀𝘆 𝗕𝗶𝗿𝗱 𝗕𝗼𝘁𝘁𝗹𝗲 𝗖𝗼.🍾🍔前幾日放工想搵個地方𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁 𝗳𝗼𝗼𝗱🍟 𝗮𝗻𝗱 𝘄𝗶𝗻𝗲 🍷,見到𝗕𝘂𝘀𝘆 𝗕𝗶𝗿𝗱 𝗕𝗼𝘁𝘁𝗹𝗲個環境幾𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹😍,就二話不說𝗴𝗼𝗴𝗼𝗴𝗼❗️安排咗坐入面嘅𝘀𝗼𝗳𝗮位,雖然近廚房亦都有個天窗,但係冷氣都充足,唔會太熱。一坐低就叫咗支白酒😎 原來係𝗕𝘂𝘀𝘆𝗕𝗶𝗿𝗱自家製嘅😍。職員話偏𝗱𝗿𝘆,但我同朋友都覺得好易入口,一啲都唔𝗱𝗿𝘆😜 襯食物或者單飲都無問題😉 食物方面,嗌咗一份𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿同𝗖𝗼𝗹𝗱 𝗖𝘂𝘁。𝗗𝗼𝘂𝗯𝗹𝗲 𝗔𝟱 “𝗠𝗶𝘆𝗮𝘇𝗮𝗸𝗶” 𝗪𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 🍔🥩 𝗛𝗸$𝟭𝟱𝟴- 賣相靚靚,超足料同𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆🤤🤤🤤 麵包脆卜卜仲食到滿滿嘅牛油香🤩🤩 薯條係粗薯,條條都好長😂😂😂🍟 最重要係新鮮出爐,熱辣辣脆卜卜😍💯💯💯𝗖𝗼𝗹𝗱 𝗖𝘂𝘁𝘀 𝗛𝗸$𝟭𝟮𝟴 🧀🥓- 望落去應該有𝟯款𝗵𝗮𝗺同𝟭款𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲。份量都幾多,送酒一流🤩🤩🤩餐廳仲有好多𝘄𝗶𝗻𝗲 𝘀𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻,本地自家製品牌𝗖𝗕𝗗 𝗕𝗲𝗲𝗿,而且仲係𝗽𝗲𝘁 𝗳𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱𝗹𝘆😉𝗥𝗲v𝗶𝘀𝗶𝘁?! 𝗗𝗲𝗳𝗶𝗻𝗶𝘁𝗲𝗹𝘆 🤩🤩🤩 我可以一星期黎食一次𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿
𝗕𝘂𝘀𝘆 𝗕𝗶𝗿𝗱 𝗕𝗼𝘁𝘁𝗹𝗲 𝗖𝗼.🍾🍔

食物方面,嗌咗一份𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿同𝗖𝗼𝗹𝗱 𝗖𝘂𝘁。

𝗖𝗼𝗹𝗱 𝗖𝘂𝘁𝘀 𝗛𝗸$𝟭𝟮𝟴 🧀🥓

𝗥𝗲v𝗶𝘀𝗶𝘁?! 𝗗𝗲𝗳𝗶𝗻𝗶𝘁𝗲𝗹𝘆 🤩🤩🤩 我可以一星期黎食一次𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 𝗽𝗹𝘂𝘀 𝘄𝗶𝗻𝗲🤣🤣 雖然食物款色唔多,但我好欣賞佢哋個𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿,好高質🤤🤤🤤‼️

𝑾𝒊𝒍𝒍 𝒃𝒆 𝒃𝒂𝒄𝒌 😉
  • 𝗗𝗼𝘂𝗯𝗹𝗲 𝗔𝟱 “𝗠𝗶𝘆𝗮𝘇𝗮𝗸𝗶” 𝗪𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿