2022-08-15
Keep Busy Still ChillBest quote of the week🤣Work hard play hard呢句slang已經用到爛曬,weekend去「忙碌鳥」食返餐,實在係太能夠代表香港人嘅工作觀鳥!😆忙得黎要夠型,的確係幾正。第一次黎Busybird,叫左兩個burger餐,分別係軟殼蟹漢堡,同埋A5和牛漢堡。另外仲有一個三文魚沙律、cold cuts、同雞翼。🍔1. A5和牛burger $128好怕啲和牛漢堡煎完塊肉冇比時間佢收返啲肉汁,搞到個包濕漉漉。呢間嘅和牛漢堡就剛剛好,塊牛出面Keep到乾身,但咬落去入面嘅肉依然Juicy,係幾欣賞嘅一個位。🍔2. 軟殼蟹burger $128軟殼蟹好夠厚,真係食倒蟹肉,唔係剩係得皮,加埋dressing令成件事唔會好油膩。🐟🥗三文魚沙律 $128睇相就見倒咁大塊三文魚,夠曬誠意,4塊都咁大,加埋幾塊cheese bites biscuits,好似食緊另類凱撒沙律咁。🥓🧀Cold cuts $128同傳統嘅ham and cheese冇乜分別,不過個人私心好鍾意食pickles,佢俾咗好多又切得好大塊所以覺得好開心。
Best quote of the week🤣
🍔1. A5和牛burger $128
🍔2. 軟殼蟹burger $128
🐟🥗三文魚沙律 $128
🥓🧀Cold cuts $128
同傳統嘅ham and cheese冇乜分別,不過個人私心好鍾意食pickles,佢俾咗好多又切得好大塊所以覺得好開心。🤣
🐔炸單骨雞翼 $88
啱晒我依啲懶人,仲有自家製酸甜辣醬,令普通嘅炸雞翼變得特別。
後來先知道原來仲可以帶寵物,下次可以同有養🐶嘅朋友來,順便試埋Busybird本地自家品牌CBD beer。🍺
冇咩事我都係準時返工先啦,下次再玩啦!🙊
Keep busy stay chill!💁🏻♀️