2023-09-28 48 views
雖然話樣樣食物都唔錯,不過我都未試晒佢全部野嘅,第一次幫襯只試咗4樣野,都OK嘅。吉列豬扒係佢地嘅招牌野,揀咗豬柳因為貪佢林D,味道唔錯,呢個定食$125係OK嘅,D豬柳嘅質素有返咁上下,炸粉唔會好厚,炸完出黎嘅豬柳又唔會好油。定食仲有一碗飯,一碗日式蒸蛋同埋一碗麵豉湯,都OK嘅,係碗飯唔係好似用日本米。雜錦刺身飯D刺身都幾新鮮,特別係隻蝦,難得吞拿魚都OK,$138定食收晒貨啦。另外叫了個魷魚鬚同埋燒三文魚頭,兩樣都唔係求其野,特別係個三文魚頭,比平時食到嘅新鮮,嗰日食嘅時候,叫三文魚頭仲送飲品。
2023-09-25 48 views
「日式和風料理🇯🇵」最近在荃灣新開了一家日式料理小店,主打各式定食,炸物和丼飯🍣,價格親民,餐廳空間超級寬敞舒適,比想像中大很多,服務態度很好超級有耐心~🥩燒牛腹協定食 $118這個份量真的足夠,牛腹肉肥瘦相間,吃起來不會太過油膩,自己燒烤可以控制肉的生熟程度,搭配了醬汁和烤好的牛肉一起吃。這裡的店員真的很貼心,看見我們的火熄了,立刻很有耐心的又幫我們點火🫣🍱蒲燒鰻魚定食 $108每一份定食都搭配了茶碗蒸,麵豉湯,涼拌菜,我們選擇了最經典的鰻魚😆,魚肉肥美多汁,特別是鰻魚醬汁的味道超級濃郁~🍵抹茶蕨餅 $22冰冰涼涼的感覺超級適合夏天,吃起來軟軟糯糯的口感搭配上抹茶粉的清香味真的有一種很清爽的滋味🍘燒日本年糕 $26超級經典常見的日式烤年糕,口感更加柔軟,😆吃起來就是熟悉的味道
「日式和風料理🇯🇵」

🥩燒牛腹協定食 $118

🍱蒲燒鰻魚定食 $108

🍵抹茶蕨餅 $22

🍘燒日本年糕 $26
2023-09-25 43 views
豚本家價錢💲: $115/ $125+$18好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.4/5性價比🥢: 4.4/5回頭率😚: 3.7/5-荃灣真係好多野食…係B出口一出過對面有一間呢排好多人去的主打吉列食物的餐廳🍴除左吉列炸野,仲有天婦羅、燒肉、魚生飯等,午餐價錢親民d,夜晚都OK既,但份量十足,女仔有可能食唔晒🤣 如果唔食飯,仲可以加錢換烏冬/蕎麥麵!-✅✅吉列厚切豬扒定食。定食有茶碗蒸、麵豉湯同小小醃菜。茶碗蒸正正常常都係壽司郎的好食🤪 豬扒真係超厚切,每舊目測有2cm厚,一上枱都嚇左一驚🤩外層鬆脆,肉質說不上嫩,但都唔乾,容易咬開。側邊位置有小小肥膏,油脂的甘香突出👅 呢個份量厚度其他餐廳都應該可以賣過$200了。飯係加左好多飯素的,好下飯!-✅吉列三文魚定食。吉列皮同豬扒的一樣有小小厚,同埋都好容易分離🤔 入面的三文魚邊位熟,入面生生的,大概7成生3成熟😬三文魚魚油非常多,入口真係比較油膩,但魚肉好軟滑,令到食左幾舊都唔會好膩。同埋配他他醬就好似經典炸魚配搭,都唔錯。如果溫度可以更熱就好,而家有小小凍🤐 蕎麥麵份量少但質感ok,唔會好黏腍🤓 可惜!蕎麥麵汁好淡,
豚本家
價錢💲: $115/ $125+$18
好味程度😋: 3.7/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.4/5
性價比🥢: 4.4/5
回頭率😚: 3.7/5

✅吉列三文魚定食。吉列皮同豬扒的一樣有小小厚,同埋都好容易分離🤔 入面的三文魚邊位熟,入面生生的,大概7成生3成熟😬三文魚魚油非常多,入口真係比較油膩,但魚肉好軟滑,令到食左幾舊都唔會好膩。同埋配他他醬就好似經典炸魚配搭,都唔錯。如果溫度可以更熱就好,而家有小小凍🤐 蕎麥麵份量少但質感ok,唔會好黏腍🤓 可惜!蕎麥麵汁好淡,食落好似無味咁🥺

三文魚特別係特別,但個人都係鍾意豚肉多D😆 同埋覺得唔好叫蕎麥麵,份量少得來汁都唔係好夠味。不過質素都ok既,呢個價錢有呢個質素,晚餐都可以吧!
#piggyfoodiein荃灣
2023-09-24 34 views
作為荃灣人居然唔知道開左間新店!價錢仲要非常親民 😳 主打吉列炸豬排同天婦羅𝖫𝗎𝗇𝖼𝗁 五十零蚊就有交易 而𝖽𝗂𝗇𝗇𝖾𝗋 就大概一百蚊有個𝗌𝖾𝗍 有湯、前菜同茶碗蒸呢個價錢真心抵食 當然要試吓佢哋最出名嘅吉列厚切豬扒份量真係大到一個女仔好難食晒 😂 建議少飯又或者可以加錢轉烏冬/蕎麥麵 個湯都幾好飲 吉列炸豬排個底仲有好多椰菜絲可以加麻醬食 都幾貼心 不過個茶碗蒸再滑返啲就好啦🔎𝗔𝗱𝗱𝗿𝗲𝘀𝘀 :⁡豚本家 (荃灣)荃灣青山公路荃灣段210號富華中心商場2樓B號舖⁡⁡
作為荃灣人居然唔知道開左間新店!
價錢仲要非常親民 😳
主打吉列炸豬排同天婦羅

𝖫𝗎𝗇𝖼𝗁 五十零蚊就有交易
而𝖽𝗂𝗇𝗇𝖾𝗋 就大概一百蚊有個𝗌𝖾𝗍 有湯、前菜同茶碗蒸
呢個價錢真心抵食

當然要試吓佢哋最出名嘅吉列厚切豬扒
份量真係大到一個女仔好難食晒 😂
建議少飯又或者可以加錢轉烏冬/蕎麥麵
不過個茶碗蒸再滑返啲就好啦

🔎𝗔𝗱𝗱𝗿𝗲𝘀𝘀 :

豚本家 (荃灣)
荃灣青山公路荃灣段210號富華中心商場2樓B號舖

2023-09-23 63 views
星期六夜晚6點幾黎食都唔係太多客,仲有好多位🫣價錢都好親民,睇餐牌都覺得d野食幾吸引🤩餐廳好似幾出名食炸豬扒,但我就想試試佢個吉列三文魚柳定食$125,因為未食過吉列三文魚😝另外+$18轉左冷蕎麥麵。蕎麥麵幾好食,凍冰冰夏天食幾好😋吉列三文魚味道唔算好特別,因為佢入面仲係生,食落唔係熱既,好似食吉列嘢都係熱辣辣好食啲,感覺上好似唔係好夾🤨下次都係試反炸豬扒!另外叫左個鹽燒牛舌定食$108,d牛舌好大塊,但食落有啲韌😕味道都ok定食會包埋茶碗蒸、麵豉湯同一碟小前菜。味道都係正正常常🙂🙂服務態度非常好,員工好有禮貌,整體黎講都不錯👍
星期六夜晚6點幾黎食都唔係太多客,仲有好多位🫣
價錢都好親民,睇餐牌都覺得d野食幾吸引🤩

定食會包埋茶碗蒸、麵豉湯同一碟小前菜。味道都係正正常常🙂🙂
服務態度非常好,員工好有禮貌,整體黎講都不錯👍
2023-09-23 41 views
之前行街見到佢地餐廳menu幾吸引,今次終於去啦!CP值超高以$100幾蚊價錢,有咁既質素真係不錯🥹。💸$321 💁🏼‍♀️人均$100-150整體食物評價:★ ★ ★ ★ ☆食物質素幾好,物有所值,食物都好好食😍。服務態度:★ ★ ★ ★ ☆服務員既態度都好有禮貌。環境氣氛:★ ★ ★ ☆ ☆環境設計普通日式餐廳。🥯食物方面鹽燒牛舌定食$108牛舌好香🤤,百幾蚊有個爐仔燒牛舌,真係好抵食。而且有蒸蛋同味增湯,唔會唔飽🤓。吉列三文魚柳定食$125三文魚真係超好食,佢口感係超冧,外脆內軟,冇誇張好似入口即溶😂。餐廳好好仲提供左兩款醬(沙律醬&胡麻醬)比客人點😍角切刺身丼$88刺身井價錢黎講都好抵,佢真係鋪滿左刺身🤤!而且食落都唔腥,味道都係鮮甜,食到停唔到口😂😂😂。

💸$321 💁🏼‍♀️人均$100-150

整體食物評價:★ ★ ★ ★ ☆
食物質素幾好,物有所值,食物都好好食😍。

服務態度:★ ★ ★ ★ ☆
服務員既態度都好有禮貌。

環境氣氛:★ ★ ★ ☆ ☆
環境設計普通日式餐廳。

🥯食物方面

鹽燒牛舌定食$108

吉列三文魚柳定食$125

角切刺身丼$88
2023-09-18 46 views
最近迷上左吉列豬扒 ˖ ࣪⊹見到呢間門面相當日式嘅餐廳而且有吉列豬扒定食即刻去試吓😋每一定食也會奉上茶碗蒸·麵豉湯·椰菜絲·白飯❀ 人氣no.1吉列厚切豬扒定食超級厚切豬扒!外皮鬆脆而且不會有很厚的炸粉!肉質厚嫩 是我在日本品嚐的味道˖ ࣪⊹❀ 吉列海鮮定食 ·虎蝦 | 廣島蠔|帶子三款海鮮size都非常之巨大!虎蝦超級彈牙 廣島蠔完全是啖啖肉!如果有多一隻就好啦😜❀ 三文魚腩三文魚腩十分新鮮!而且都係厚切嘅價錢相當親民!❀ 蜜桃梳打ᙏ̤̫͚ ‎♡‧₊˚Follow Kirby 帶你食好西ᙏ̤̫͚ /✿*°
最近迷上左吉列豬扒 ˖ ࣪⊹
見到呢間門面相當日式嘅餐廳而且有吉列豬扒定食即刻去試吓😋

每一定食也會奉上
茶碗蒸·麵豉湯·椰菜絲·白飯

❀ 人氣no.1吉列厚切豬扒定食

❀ 吉列海鮮定食 ·虎蝦 | 廣島蠔|帶子
三款海鮮size都非常之巨大!
虎蝦超級彈牙
廣島蠔完全是啖啖肉!如果有多一隻就好啦😜

❀ 三文魚腩
三文魚腩十分新鮮!而且都係厚切嘅
價錢相當親民!

❀ 蜜桃梳打

2023-09-17 49 views
[荃灣]豚本家 Butahonke.吉列厚切豬扒定食食剩指數:0/100吉列豬扒入口鬆脆厚切真係算厚肉質都算鬆軟外皮都唔會好快淋定食包括蒸蛋、麵豉湯、飯如果想轉烏冬或者蕎麥麵就加18$.雜錦天婦羅定食食剩指數:0/100天婦羅有蝦、番薯、南瓜、冬菇、青椒虎蝦好大隻好彈牙天婦羅粉漿好薄好脆烏冬鰹魚湯底有唔少海帶.一口炸豆腐食剩指數:0/100新鮮炸出外脆內軟七味粉都落得幾多食落都幾辣幾香口.地址:荃灣青山公路荃灣段210號富華中心商場2樓B號舖
[荃灣]豚本家 Butahonke
吉列厚切豬扒定食
吉列豬扒入口鬆脆
厚切真係算厚
肉質都算鬆軟
外皮都唔會好快淋
定食包括蒸蛋、麵豉湯、飯
如果想轉烏冬或者蕎麥麵就加18$
雜錦天婦羅定食
食剩指數:0/100
天婦羅有蝦、番薯、南瓜、冬菇、青椒
虎蝦好大隻好彈牙
外脆內軟
七味粉都落得幾多
食落都幾辣幾香口
地址:荃灣青山公路荃灣段210號富華中心商場2樓B號舖
加藤屋主打日式定食🇯🇵,有齊刺身、炸物、燒物定食,位置好近荃灣地鐵站,btw 炸雞定食真係平到偷笑,$5x大大碗!:-1️⃣「南蠻炸雞定食🐔🍚($58)」份量十足🤤,炸得香口,好惹味,配珍珠米一流!如果係學生👩🏻‍🎓仲會送小食tim!! ~Deep-fried chicken set meal with rice👍🏻-2️⃣「豚肉生薑燒定食🫚🐷($68)」好大兜,豚肉入味表面微微焦香,食到有薑味~😛~Grilled pork with ginger and rice-3️⃣「吉列三文魚柳定食🍚($125)」第一次食呢個熟度嘅吉列三文魚,真係外脆內嫩 ,配埋蛋黃醬食超正🤣~Deep-fried salmon set meal with rice 👍🏻-4️⃣「抹茶蕨餅🍵」5️⃣「抹茶雪糕🍵」兩款都不過不失~-⚠️:定食包茶碗蒸、味噌湯及白飯,都可加錢轉烏冬或蕎麥麵🍜😝
1️⃣「南蠻炸雞定食🐔🍚($58)」
2️⃣「豚肉生薑燒定食🫚🐷($68)」
3️⃣「吉列三文魚柳定食🍚($125)」
4️⃣「抹茶蕨餅🍵」
5️⃣「抹茶雪糕🍵」
兩款都不過不失~
南蠻炸雞定食
吉列三文魚柳定食
南蠻炸雞定食
吉列三文魚柳定食
2023-09-14 36 views
荃灣地鐵附近開左一間日式吉豬店呢間吉豬之前睇一個好鐘意既IG介紹,一早已經想黎試下價位唔貴,招牌既吉列豬扒定食都係$110 (需加一),白飯同菜都可以再加服務態度好好,座位都唔逼雖然唔貴但一D都唔馬虎,定食擺盤都幾整齊,仲有茶碗蒸豬扒上既時候中間仲有微微粉紅,但其實已經全熟我都放心食炸得幾酥脆,唔算太油,我呢件豬扒除左尾尾有舊肥肉外,普遍都偏瘦,但唔算難咬唔會好UN茶碗蒸唔算超滑,但對比價格覺得合理醬料都貼心比左一小盤芝麻醬同炸豬扒醬,而唔係每張台放一樽share用果種,不過如果有埋芝麻碎就好喇有個小缺點係d飯硬同散左d

荃灣地鐵附近開左一間日式吉豬店
呢間吉豬之前睇一個好鐘意既IG介紹,一早已經想黎試下
服務態度好好,座位都唔逼

雖然唔貴但一D都唔馬虎,定食擺盤都幾整齊,仲有茶碗蒸

豬扒上既時候中間仲有微微粉紅,但其實已經全熟我都放心食

茶碗蒸唔算超滑,但對比價格覺得合理

有個小缺點係d飯硬同散左d
$125 (Dinner)
  • 吉列厚切豬扒定食
2023-09-12 69 views
吉列三文魚好食,但係啲飯好乾,茶碗蒸冇乜味,麵豉湯唔錯,可以免費追加椰菜,但係明顯唔新鮮。淨係定食唔包嘢飲都要$125,應該唔會有下次。環境乾淨,服務都唔錯。食物就係爭咗啲。
吉列三文魚定食
/豚本家🇭🇰/#sa荃灣篇 #sa日式篇➖➖➖<荃灣抵食厚切豬扒丼飯🍚🍱> ➖➖➖呢間店舖近荃灣地鐵站 一出b 出口就會見到🤣主打日式丼飯定食 唔想食刺身 都有吉列定食類 最多人揀一定係吉列豚肉丼另外都有吉列天婦羅、三文魚、雞~ 佢地lunch 都幾抵食 $58起唔洗加一 份量都好多 17:00 後就有加一服務整體價錢親民 幾大份飽肚座位都幾寬敞 卡位舒服 店員服務態度都好nice 😆➖➖➖1️⃣吉列厚豬扒定食 $98 🌟一個定食餐有埋茶碗蒸、麵豉湯、小菜(當日係牛蒡) 個茶碗蒸幾好食 蒸蛋夠滑 入面都有啲雞肉、冬菇厚豬扒都真係幾有厚度 有五件左右 炸粉薄脆 肉質軟嫩、有咬口 唔會好乾 中間會食到少少肥膏~ 配嘅汁酸甜開胃 有啲似梅子飯就正常發揮 無咩特別🤣+$18 可以轉做烏冬/蕎麥麵🍜 ➖➖➖2️⃣燒牛腹協定食 $118 本身想食燒牛小排但無晒 就要左呢個部位另有牛舌可揀~ 會有個爐自己燒 唔會太大油煙揀左呢個部位薄切 肥瘦適中 唔算好重油脂 都唔會太膩~ 肉味都幾夠 整體都幾唔錯🫶🏻➖➖➖3️⃣醋番茄 🍅 $25 原個番茄 配左醋汁 唔會太酸 相反同樣覺得好醒胃 而且已經切
/豚本家🇭🇰/
#sa荃灣篇 #sa日式篇
<荃灣抵食厚切豬扒丼飯🍚🍱>
呢間店舖近荃灣地鐵站
一出b 出口就會見到🤣
主打日式丼飯定食 唔想食刺身
都有吉列定食類
最多人揀一定係吉列豚肉丼
另外都有吉列天婦羅、三文魚、雞~
佢地lunch 都幾抵食 $58起
唔洗加一 份量都好多
17:00 後就有加一服務
整體價錢親民 幾大份飽肚
座位都幾寬敞 卡位舒服
店員服務態度都好nice 😆

1️⃣吉列厚豬扒定食 $98 🌟
一個定食餐有埋茶碗蒸、
麵豉湯、小菜(當日係牛蒡)
個茶碗蒸幾好食 蒸蛋夠滑
入面都有啲雞肉、冬菇
厚豬扒都真係幾有厚度 有五件左右
炸粉薄脆 肉質軟嫩、有咬口
唔會好乾 中間會食到少少肥膏~
配嘅汁酸甜開胃 有啲似梅子

就要左呢個部位
另有牛舌可揀~
會有個爐自己燒 唔會太大油煙
揀左呢個部位薄切 肥瘦適中
唔算好重油脂 都唔會太膩~
肉味都幾夠

醋番茄

4️⃣ 照燒雞翼 (4隻) $38
鍾意雞翼皮上面嘅芝麻粒 有炒香過
肉質都唔會好鞋口😆 係皮厚左啲啲
照燒雞翼 (4隻)

5️⃣抹茶蕨餅 $22
會食到抹茶回甘 濃度不錯
不過就覺得蕨餅唔夠煙韌
偏向黏口啲
抹茶蕨餅

📍豚本家 @butahonke
荃灣青山公路荃灣段210號富華中心商場2樓B號舖
$150 (Lunch)
醋番茄
照燒雞翼 (4隻)
  • 吉列厚切豬扒定食
1K
2023-09-09 49 views
“吉列厚切豬扒定食”($115)“吉列三文魚柳定食”($125)“三文魚刺身”($38)“吞拿魚/油甘魚刺身”($48)“提子/蘋果梳打”($22)荃灣富華中心開咗間日式定食餐廳主打吉列,天婦羅,燒肉,煮物定食😋亦都有海鮮丼,刺身,小食等提供餐廳嘅空間感比想像中大,坐得夠舒服☺️我地點咗2款吉列定食分別係厚切豬扒🐷,三文魚柳🐟定食本身包咗白飯,茶碗蒸,麵豉湯,漬物另外都加$18將白飯轉做蕎麥麵/烏冬🥰豬扒真係超厚超大件🤤肉質腍滑吉列三文魚柳粉粉嫩嫩,魚香十足😚我地仲加點咗三文魚,吞拿魚,油甘魚刺身一份刺身有3片,食落新鮮而且有返咁上下厚度,唔會太薄😛飲品就點咗提子同蘋果梳打🍇🍎2杯都幾清爽,仲大大杯幾抵飲😆
“吉列厚切豬扒定食”($115)
“吉列三文魚柳定食”($125)
“三文魚刺身”($38)
“吞拿魚/油甘魚刺身”($48)
“提子/蘋果梳打”($22)

荃灣富華中心開咗間日式定食餐廳
主打吉列,天婦羅,燒肉,煮物定食😋
亦都有海鮮丼,刺身,小食等提供
餐廳嘅空間感比想像中大,坐得夠舒服☺️
我地點咗2款吉列定食
分別係厚切豬扒🐷,三文魚柳🐟
定食本身包咗白飯,茶碗蒸,麵豉湯,漬物
另外都加$18將白飯轉做蕎麥麵/烏冬🥰
豬扒真係超厚超大件🤤肉質腍滑
吉列三文魚柳粉粉嫩嫩,魚香十足😚
我地仲加點咗三文魚,吞拿魚,油甘魚刺身
一份刺身有3片,食落新鮮
而且有返咁上下厚度,唔會太薄😛
飲品就點咗提子同蘋果梳打🍇🍎
2杯都幾清爽,仲大大杯幾抵飲😆
2023-09-07 40 views
發現到荃灣有CP值幾高嘅日式吉豬😎環境都幾大,裝修都幾日式,menu 亦好多款,價錢都算貼地少少,質素都幾高😚✨吉列厚切豬扒定食 - 見到人氣No. 1,梗係要叫啦,首先又真係幾厚切,賣相好吸引!而且個吉列皮夠薄,香脆得嚟唔會成口油👍重點就係佢冇咩肥膏,啱晒我呢d唔鍾意肥肉嘅人😝 我加左$18轉做冷蕎麥麵,沾汁食幾清爽~ 跟餐仲有茶碗蒸、麵豉湯、牛蒡絲同醬汁,好豐盛😍✨鹽燒牛舌定食 - 牛舌薄切得嚟又幾爽口,自己燒有得玩又有得食,燒完沾燒肉汁食或沾鹽食都得,各有風味😋✨燒日本年糕 - 芝士年糕食得多,所以今次叫basic 嘅燒年糕,最鍾意佢煙韌嘅口感🍡✨抹茶蕨餅 - 質地軟糯,抹茶味幾出,作為飯後甜品好滿足😻

我加左$18轉做冷蕎麥麵,沾汁食幾清爽~

跟餐仲有茶碗蒸、麵豉湯、牛蒡絲同醬汁,好豐盛😍

✨抹茶蕨餅 - 質地軟糯,抹茶味幾出,作為飯後甜品好滿足😻

荃灣真係勁多餐廳👅有啲花多眼亂但因為當日落雨都唔想周圍行🥲直接喺地鐵站望到間日式餐廳🇯🇵就go (1分鐘內到)呢度裝修係木系簡約風 空間感好大😎主打日本吉列定食、天婦羅、刺身丼飯🤟🏻📍吉列海鮮定食 ($125)定食包咗茶碗蒸、椰菜絲、漬物、麵豉湯、白飯💗海鮮包括虎蝦、帶子2隻、廣島蠔🦪老實講海鮮比我想像中少🥲但成個set食落嚟講係飽的~虎蝦:堅大隻🍤 肉質比較結實 口感彈牙帶子:炸衣好薄!外脆內軟🤟🏻仲要有2隻廣島蠔:大隻juicy 配埋檸檬汁🍋+他他醬 正茶碗蒸味道比出面淡 我好like🤣 (清淡派)📍雜錦天婦羅定食 ($118)虎蝦🍤番薯🍠南瓜🎃菇🍄青椒🫑隻虎蝦依然係個重點 真心好大隻又好厚肉🤣番薯同南瓜都好食😋 有少少甜味原本跟飯轉稻庭烏冬(+$18) 開頭覺得少貴但食完 湯底好濃鰹魚味🎏仲有少少海帶 烏冬份量亦都唔少,所以都值得加錢轉~📍一口炸豆腐 ($28)以為份量好多 點知原來係椰菜絲堆砌🥲豆腐仲落咗七味粉 口感惹味算嫩滑可惜性價比不高~見到好多人食「吉列豬扒」+「燒物」下次有機會一定會再試🫶🏻🫶🏻
荃灣真係勁多餐廳👅有啲花多眼亂
但因為當日落雨都唔想周圍行🥲
直接喺地鐵站望到間日式餐廳🇯🇵就go (1分鐘內到)
呢度裝修係木系簡約風 空間感好大😎
主打日本吉列定食、天婦羅、刺身丼飯🤟🏻

📍吉列海鮮定食 ($125)
定食包咗茶碗蒸、椰菜絲、漬物、麵豉湯、白飯💗
海鮮包括虎蝦、帶子2隻、廣島蠔🦪
老實講海鮮比我想像中少🥲
但成個set食落嚟講係飽的~
虎蝦:堅大隻🍤 肉質比較結實 口感彈牙
帶子:炸衣好薄!外脆內軟🤟🏻仲要有2隻
廣島蠔:大隻juicy 配埋檸檬汁🍋+他他醬 正
茶碗蒸味道比出面淡 我好like🤣 (清淡派)

📍雜錦天婦羅定食 ($118)
虎蝦🍤番薯🍠南瓜🎃菇🍄青椒🫑
隻虎蝦依然係個重點 真心好大隻又好厚肉🤣
番薯同南瓜都好食😋 有少少甜味
原本跟飯轉稻庭烏冬(+$18) 開頭覺得少貴
但食完 湯底好濃鰹魚味🎏仲有少少海帶
烏冬份量亦都唔少,所以都值得加錢轉~

📍一口炸豆腐 ($28)
以為份量好多 點知原來係椰菜絲堆砌🥲
豆腐仲落咗七味粉 口感惹味算嫩滑
可惜性價比不高~

見到好多人食「吉列豬扒」+「燒物」
下次有機會一定會再試🫶🏻🫶🏻
$130 (Dinner)