2017-09-18 544 views
6/9超開心睇克勤演唱會前 ,先約hubby 系K11 食過晚餐才入場。Encore 的CPU Cafe,太過緊張了,要了杯西柚Hoegaarden降下溫,其實系未過happy hour,抵飲D!主菜加了$60要了一個set,有香甜南瓜忌廉湯加暖暖的麵包。再加了$10𨍭了我喜愛的華道夫沙律,賣相失色了,但味道亦一樣。主菜系龍蝦包,包是用牛油烘烤過的,很香口,龍蝦啖啖肉哩!我倆都超讚的香蒜蟹肉意粉。意粉彈牙鮮甜,料子豐富。Hubby 餐後的mocha。再行去紅館,系門口買了紀念郵票,可惜抽不到簽名本!演唱會開始了,多興奮哩!

主菜系龍蝦包,包是用牛油烘烤過的,很香口,龍蝦啖啖肉哩!

我倆都超讚的香蒜蟹肉意粉。

意粉彈牙鮮甜,料子豐富。

Hubby 餐後的mocha。

再行去紅館,系門口買了紀念郵票,可惜抽不到簽名本!

演唱會開始了,多興奮哩!
2017-09-06
2017-08-18 791 views
同個老友想搵間cafe 食吓野,吹吓水,見到這間店環境不錯,就入去試試我們叫了龍蝦包同黑松露carbonara, 加60蚊有沙律,湯同牛油麵包, 個包仲係暖暖的龍蝦包味道唔錯,龍蝦肉都算多,面頭有蟹籽增加口感,不過個醬太多,有點漏黑松露carbonara 好食食完野,飲English breakfast tea 同 Latte,吹吓水,好relax 的一餐

加60蚊轉set

龍蝦包

黑松露carbonara 好食
黑松露carbonara

English breakfast tea

Latte

2017-08-17
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$220 (Dinner)
加60蚊轉set
黑松露carbonara
  • carbonara
2017-08-08 709 views
在尖沙咀想找個地方吃晚飯聊聊天, 想不到在K11的鞋店內隱藏了這家cafe。是日點了一客雞翼和一份龍蝦包,加錢配了套餐打算share吃。套餐有附餐湯, 餐包, 沙律及咖啡或茶, 餐湯及沙律亦可加錢有其他選擇, 照顧到想吃其他口味或想吃好一點的客人。野菌濃湯及餐包: 加$10轉的野菌濃湯(是日餐湯為甘荀湯實在對我們太不吸引), 湯很香濃充滿野菌味, 而且夠熱, 另餐包暖暖的, 配上牛油也不錯。烤意大利黑醋雞翼: 一份共有6隻, 烤得香而不膩, 大概是有黑醋的原故?龍蝦包: 主菜選了這個龍蝦包, 包中龍蝦肉很多也新鮮, 唯一可惜是沙律醬太多了點。旁邊的薯條非常好吃, 不沾醬也很岀色。華道夫煙三文魚沙律: 跟餐加$10轉了這個沙律, 別以為跟餐份量會較少, 這份沙律和散叫一樣喔! 煙三文魚油脂充足, 下面的薯仔沙律亦很好吃(同樣也是醬多了點)。這間隱蔽cafe食物質量都相當不錯, 環境亦很適合聊天, 會再來的!

2017-07-27
Dinner
2017-08-06 579 views
之前黎過一次high tea 覺得呢到野食好正,而且環境好安靜,所以今次為左同媽媽慶祝生日都專登揀黎呢到試試晚餐。店員安排左我地坐近窗口的位置,但隔了一陣看見蒼蠅飛過來,抬頭一看原來最上的玻璃還有幾隻😱😱,真係好恐怖。終是即刻叫店員安排調位。我們點了紐西蘭肉眼$188這肉眼值得一讚,煎得剛剛好,有牛肉味,不鞋。迷迭香草烤春雞$148烤雞會跟一個沙律的,烤雞很嫩滑juicy。法式紅酒燴牛尾飯$88牛尾很林很入味卡邦尼意粉$88 整體來說食物質素很好,但應該要改善下烏蠅的問題,始終是衛生問題呢😩

我們點了
紐西蘭肉眼$188
這肉眼值得一讚,煎得剛剛好,有牛肉味,不鞋。

迷迭香草烤春雞$148
烤雞會跟一個沙律的,烤雞很嫩滑juicy。

法式紅酒燴牛尾飯$88
牛尾很林很入味
卡邦尼意粉$88

• 迷迭香烤春雞
  • 紐西蘭肉眼
2017-07-15 1029 views
餐廳位置的確很隱蔽,但亦是因為這樣,提供了一個悠閒的環境給顧客與商場的其他餐廳形成一個很大的對比雖然只有二個人,但待應也為我們安排了落地玻璃旁的坐位點了炸魚薯條($78)和素漢堡包($58)炸魚薯條的分量少,只有5條手指長的炸魚和10多條薯條反而素漢堡包有驚喜,內有烤茄子、蕃茄、青瓜和生菜,配上焗薯角,性比價高但友人因為減肥,叮囑素漢堡要走醬,不過來的時候卻沒有。這有少許失望,但其他各方面都不錯

與商場的其他餐廳形成一個很大的對比

雖然只有二個人,但待應也為我們安排了落地玻璃旁的坐位

點了炸魚薯條($78)和素漢堡包($58)

炸魚薯條的分量少,只有5條手指長的炸魚和10多條薯條

但友人因為減肥,叮囑素漢堡要走醬,不過來的時候卻沒有。

這有少許失望,但其他各方面都不錯
2017-07-15
$75 (Tea)
2017-07-13 695 views
C.P.U唔再係淨係買波鞋啦!仲係K11開咗間Cafe!!呢間Cafe唔淨止得咖啡 仲有午市同晚市,食物種類亦都比我想像中多!先來一個SALAD作為前菜上面有沙律菜,中間夾住幾塊煙三文魚 下面仲有D SAAD三層夾住 同朋友一齊share都唔錯香煎比目魚 $178呢間Cafe竟然有比目魚😳份量同價錢都合理 比目魚都幾嫩滑,再加上一個檸檬汁同埋有牛油突出目魚嘅香味🤤迷迭香草烤雞 $148呢個炸雞絕對係焦點呀就咁睇佢好似好乾 同埋賣相相當簡單但係一切開 D煙就開始憤出黎 加埋ON SIDE 既汁 呢個烤雞味道同口感都不錯石板街比利時60度朱古力慕絲 $68估唔到連dessert都大份過人呢個dessert絕對可以開心share因為佢份量好大 我都3個人share都覺得好多同埋佢個朱古力味好濃郁 亦係我感覺意外的
C.P.U唔再係淨係買波鞋啦!
仲係K11開咗間Cafe!!
呢間Cafe唔淨止得咖啡 仲有午市同晚市,
食物種類亦都比我想像中多!

先來一個SALAD作為前菜
上面有沙律菜,中間夾住幾塊煙三文魚 下面仲有D SAAD
三層夾住 同朋友一齊share都唔錯

香煎比目魚 $178
呢間Cafe竟然有比目魚😳
份量同價錢都合理 比目魚都幾嫩滑,
再加上一個檸檬汁同埋有牛油突出目魚嘅香味🤤

因為佢份量好大 我都3個人share都覺得好多
同埋佢個朱古力味好濃郁 亦係我感覺意外的
2017-07-06
2017-07-05 623 views
諗住同朋友係尖沙咀搵間Cafe食下午茶 冇預先book位 好多Cafe都full左 行行下K11發現呢間C.P.U Cafe 居然有位 仲可以坐窗邊位 太好了我哋叫咗兩份下午茶烤意大利黑醋雞翼啲雞翼都幾大隻 第一次配黑醋食 原來咁食法都幾好味廚師熱狗配薯角呢個都係幾好味叫餐飲嗰陣時朋友諗住叫咖啡 點知佢話個咖啡機壞咗冇咖啡飲 😱😰最後叫咗Earl grey同Ginger Lemon茶個Ginger Lemon都幾香 但搭配砂糖真係第一次見 (可能我哋孤陋寡聞😅) 詢問餐廳有冇蜜糖 但係佢哋話無最後就咁飲 無加砂糖其實呢度食物味道係OK 但服務就麻麻食薯角時麻煩侍應拎支茄汁 但轉頭就唔記得左 要問多次先有

我哋叫咗兩份下午茶

其實呢度食物味道係OK 但服務就麻麻
食薯角時麻煩侍應拎支茄汁 但轉頭就唔記得左 要問多次先有
Tea
2017-07-04 5083 views
其實今次的飯局,本想去K11 的Atum,但他要下訂金(我們只是8人),所以取消了。之後,另覓了C.P.U Cafe,亦系K11內的C.P.U 鞋店內,位置很隠敝,真的不易找。還記得打電話當天詢問系K11 怎樣去Cafe,職員指示只要見到agnes b. LE Pain Grille,但不須進入,因為我地餐廳好吃好多,(這員工真值得嘉許)從餐廳側面經過就可以見到C.P.U鞋店。格調清新,不會昏昏暗的。亦沒有叫dinner set,雖然會較抵食,但他們的小食也很吸引!凱撒沙律,新鮮爽脆。烤意大利黑醋雞翼x2烤得香囗,多D黑醋更出色。熱溶芝士薯條邪惡之選,不用多説,很快清碟。海鮮餅x2內裡有蝦,魚,魷魚等,不會油淋淋,很好吃。即焗野菌多士野菌很多,多士不會硬崩崩,我1個人也可以k.o.華道夫煙三文魚沙律成品很吸引,有煙三文魚,薯仔,沙律菜,才料豐富。香蒜蕃茄乾炒意粉只試了一口,意粉很彈牙。廚師薄餅上枱時,樣子覺得不討好,可幸味道不錯。等了二十多分鐘的春雞,雖然我不吃,但遠遠也香氣四溢。傍邊的薯角也很軟綿綿。甜品叫了三客芒果拿破崙酥餅很脆身但吉士較硬!Apple Tartin秘製蘋果酥同雪糕

格調清新,不會昏昏暗的。

凱撒沙律,新鮮爽脆。

烤意大利黑醋雞翼x2
烤得香囗,多D黑醋更出色。

熱溶芝士薯條
邪惡之選,不用多説,很快清碟。

海鮮餅x2
內裡有蝦,魚,魷魚等,不會油淋淋,很好吃。

即焗野菌多士
野菌很多,多士不會硬崩崩,我1個人也可以k.o.
華道夫煙三文魚沙律
成品很吸引,有煙三文魚,薯仔,沙律菜,才料豐富。
香蒜蕃茄乾炒意粉
只試了一口,意粉很彈牙。

廚師薄餅
上枱時,樣子覺得不討好,可幸味道不錯。

甜品叫了三客
芒果拿破崙
酥餅很脆身但吉士較硬!
Apple Tartin秘製蘋果酥

同雪糕一起吃超好吃!

石板街比利時60度朱古力慕斯
石板街雪糕同朱古力慕斯味道正常,敗筆於威化餅,淋身啊!
整體很喜歡這cafe,絶對會再光顧啊!
2017-06-23
$160 (Dinner)
Celebration
Birthday
今天下午同同事一行7人諗住去cheesecake factory食飯但要等一個鐘,所以改去CPU K11到食。唔係第一次食,因為知道佢出菜都唔係快,所以book枱諗住落定order,點知佢唔肯比我地落,咁無辦法既都理解明白。一去到1點鐘就立即叫野食,等左30分鐘先有1個意粉同1個burger,仲有5個意粉都未到。咁我地就同個waiter嗱嗱臨再落個甜品同野飲因爲驚佢40分鐘乜都未到順便吹下佢地睇下有無得快啲,個waiter話個廚房好忙我地一定要等,出緊架喇。Around 1:40pm我地再問個waiter因為大家都好餓,佢竟然好串咁話: 都話出緊喇,我點你地仲乜姐! 嘩個下真係喊出黎,你明知我地仲有5個人無野食好肚餓,你連安撫下我地啲食客都無,仲要咁既態度對我地,真係火都黎結果等多10-15分鐘先出返5個意粉 (PS* 7個人6個人都係叫蟹肉意粉)。老實說,個意粉食落係唔錯。但實在太肚餓所以咩都諗就放入肚無點"細味品賞"😓 一直等,都未見甜品同野飲。咁唯有出絕招-埋單。一話埋單先做野,我啲同事終於有奶茶喇-得杯茶,無奶無糖無匙羹😱 (我真係想問個廚房/水吧部: 其實你地想點架?) 我地

一直等,都未見甜品同野飲。咁唯有出絕招
-埋單。

我地有3-4個同事飲奶茶,同你地反映左我地連奶都無,咁之後就真係比左既....
不過真係唔該哂喇,比一杯好細既奶諗住每人分到好多😑 (其實如果你地無奶可以話我地知)

再講甜品,叫左法式焦糖燉蛋。
Omg你比左啲咩我地食?
無燒過既焦糖,燉蛋仲係cream咁
唔好意思我對住個甜品真係好失望。

只此一次,下不為例。唔會再去食。
焦糖燉蛋
蟹肉意粉
2017-06-09
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
蟹肉意粉
我地幾個女仔, 叫左4個套餐~轉套餐加$60,一定要轉餐!會好飽😆! 轉餐個三文魚沙律好低食,薯仔沙津,再用三文魚維邊包住沙津,外觀好靚!香煎比目魚- 兩大塊+配菜,無骨,魚肉好滑,魚皮煎到趣卜卜,👍🏽海陸快餐( 牛聊&虎蝦)- 牛聊超軟超香,有2塊厚厚, 切開後見到肉係紅紅地, 但食落一d都吾覺生, 好正👍🏽👍🏽👍🏽 (推介)西班牙紅酒烤雞 and 香草烤雞 - 2款味道差不多, 全隻雞上,雞皮香脆, 雞油吾多, 雞肉亦好滑!CPU Cafe 入口吾覺眼, 但Cafe內坐得舒服吾會趕人。 環境+地點吾錯👍🏽
我地幾個女仔, 叫左4個套餐~
轉套餐加$60,一定要轉餐!會好飽😆!

2017-06-01 597 views
Cafe 隱藏於鞋店內, 都幾難被發現😅😂上 openrice 睇 K-11 有咩食先知道.店員話食物係即叫即做, 所以食物落單後都要等一段時間先上桌. 趕時間呢度就唔岩喇.晚上有指定食物可加錢轉套餐. 如有多 d 食物種類可選擇就好喇. 升級龍蝦湯有少少龍蝦肉, 湯夠濃幾好味. 包包係暖的👍🏻跟餐既沙律份量好多, 菜好新鮮. 意粉好爽口唔會過淋, 個汁幾 creamy 唔錯. 底部鋪滿菇粒好好味😋另外 order 既 burger 睇落幾靚仔~ 但塊漢堡排味道好怪, 肉好散又唔香, 煎得唔夠乾身, 又煎唔熟, 中間好生下😖 服務幾好, 店員都幾主動有禮, 但多些笑容就更好.環境就比較迫夾同侷促.
Cafe 隱藏於鞋店內, 都幾難被發現😅
😂上 openrice 睇 K-11 有咩食先知道.
晚上有指定食物可加錢轉套餐.
如有多 d 食物種類可選擇就好喇.
升級龍蝦湯有少少龍蝦肉, 湯夠濃幾好味.

包包係暖的👍🏻
跟餐既沙律份量好多, 菜好新鮮.

另外 order 既 burger 睇落幾靚仔~

服務幾好, 店員都幾主動有禮, 但多些笑容就更好.
環境就比較迫夾同侷促.
2017-05-30 319 views
K11 好似裝修過? 多 o左好多餐廳呢~行街見到 C.P.U. cafe, mei 唔係賣鞋 ga mei?見都多位就試下 la我依個湯係甘筍湯, 味道都幾香幾濃朋友揀 o左個龍蝦湯, 朋友話都好飲職員話真係用龍蝦頭煲 ga~ 不過冇影到 廚師薄餅, 非常大個 ar!pizza 好多材料香蒜蟹肉意粉, 好食 其實 d 意粉都幾多 gao野飲飲 o左 earl grey tea 同 english breakfast tea不過只係茶包沖 ge有個壼畀你可以再加水
K11 好似裝修過? 多 o左好多餐廳呢~
見都多位就試下 la

我依個湯係甘筍湯, 味道都幾香幾濃
朋友揀 o左個龍蝦湯, 朋友話都好飲
職員話真係用龍蝦頭煲 ga~ 不過冇影到

廚師薄餅, 非常大個 ar!
pizza 好多材料

香蒜蟹肉意粉, 好食

其實 d 意粉都幾多 ga
不過只係茶包沖 ge
有個壼畀你可以再加水
2017-04-30 1148 views
呢個價錢係k11其實都叫合格。環境麻麻,燈光太光,座位係a貨硬膠凳,坐得耐唔舒服。食物普通,不過等候時間太長。可能有d會快d。最滿意係服務態度幾好。總體覺得cafe配套唔係幾完善,可以再好d。
呢個價錢係k11其實都叫合格。
環境麻麻,燈光太光,座位係a貨硬膠凳,坐得耐唔舒服。
食物普通,不過等候時間太長。可能有d會快d。
最滿意係服務態度幾好。
總體覺得cafe配套唔係幾完善,可以再好d。
2017-04-27 1090 views
最近已經知道CPU開左間café, 禁岩朋友又有coupon就一齊去食個午餐了去到都找左陣先見到間野,因為他響個角落位行到最入。 環境都幾舒適,位置都5錯,不過午餐時間都係得2個待應就認真5係好夠。見到他們忙到一腳踢。看左個餐單,先知原來每禮拜都有特定既意粉或飯做promo otherwise就會係正價禁收。如加餐湯同野食要另加廿蚊,剩加野飲就另加十蚊。個人覺得都幾貴所以無加到☺️之後我叫左個海鮮芝士焗通心粉,不得不讚。海鮮正味道正再加埋岩岩出爐👍🏻無得頂真係5錯而我另外2位同事就叫左蒜香意粉,問左他們都覺得5錯😊埋單用左優惠卷,都要230蚊包埋一。都5平 不過水準真係保證👍🏻會再食的唯獨要改進的是speed,因為我們等左半個中先有野食。勸下大家收工先好去食🤣

海鮮芝士焗通心粉

而我另外2位同事就叫左蒜香意粉,問左他們都覺得5錯😊

海鮮芝士焗通心粉
2017-04-23 5534 views
之前見到有報導話C.P.U.鞋店最近踩過界開餐廳C.P.U. Cafe仲特別邀請咗喺四季酒店等多間五星級酒店同會所擔任過總廚嘅一位廚師坐鎮跟住我search下D reviews同食評comments好似真係幾唔錯於是特登星期五晚去左試C.P.U. Cafe位於尖沙咀K-11嘅C.P.U shop入面唔行入鞋鋪其實都幾難發現當晩入座率都有八成 唔洗等位環境幾清新 燈光光猛兩個人叫左三樣食物* 香腸拼盤配薯角* 龍蝦海鮮意粉* 西班牙紅椒烤春雞味道比我預期的更好估佢唔到咁好味香腸拼盤配薯角一上枱估唔到個份量幾大份啲腸仲要係熱辣辣出少少煙連小食都係有heart煮香腸有三款 每款有兩大條薯角炸得好好 非常好味龍蝦海鮮意粉一上枱已經好香龍蝦味意粉雖然係偏乾身 但係好濃嘅龍蝦味龍蝦肉得一舊 肉質算彈牙 唔夠喉㖭仲有其他海鮮配搭 有蝦有魷魚西班牙紅椒烤春雞成為最後一道菜先上因為即叫即烤一上枱 熱騰騰香噴噴個皮烤得幾香幾好味Menu話係微辣 不過我唔係好食到有辣肉質好滑 仲好juicy誠實十足同埋隻雞比我想像中大隻食緊雞嘅時候侍應仲送咗一碟沙律俾我哋食可能臨近關店 仲有剩 唔好嘥佢哋嘅菜都好新鮮而且落
之前見到有報導話C.P.U.鞋店最近踩過界開餐廳

走嘅時候因為已經鞋店已經關門
要走第二條路 而個條路其實好短
只係另一個方向 但侍應仲會帶埋我地出去
沿路有一級低左嘅地方 又提我地

總結must encore嘅餐廳!
下次要試埋佢嘅甜品
因為見到其他客人點嘅甜品都好吸引