2017-03-27 560 views
滑蛋吉列三重奏飯😍 當想念日本的食物 今晚就食好少少 FF一下😜雖然賣相有少少圖文不符 但食物都總算真材實料吉列三重奏 即係炸蝦 豬柳 同豚肉餅 炸蝦兩隻 炸粉不多 炸得香口 不油膩 豬柳 令我想起日本的漢堡味道 咬落有肉汁 加埋滑蛋一齊食 正啊!豚肉餅肉質相對較厚實 偽文青愛豬柳👍🏻🤗.飲品方面+$8 點了柑桔檸檬 只係沖劑飲品 認真麻麻 慎重建議 飲水會更好😅.三個90後吃貨不斷開心share美食💓💡Facebook:三個90後吃貨 3bad_foodies🚩Instagram: 3bad_foodies📍OpenRice: 3bad_foodies 歡迎在不同的平台 繼續留意我們的推介🙆🏼🙇🏼‍♀️大家亦可以向三個吃貨介紹美食👻我們一定會去試👅#愛吃也愛分享 #三個90後吃貨 #3bad_foodies#三個90後吃貨_觀塘美食推介
滑蛋吉列三重奏飯😍
大家亦可以向三個吃貨介紹美食👻我們一定會去試👅
#三個90後吃貨_觀塘美食推介
  • 滑蛋吉列三重奏
2017-03-19 431 views
越區睇戲(好少戲院播2D了,差不多半價)。7:40pm 睇戲,當然選擇食個靚先入場。少弟唔食牛,戲院旁就有呢間吉列豚肉專門店,至愛,二話不說啦。鋪內有少少油炸味,但可接受。睇見餐牌d相,大大件吉列豬扒,豬柳,大蝦。。。有選擇困難添。。。決定:吉列大蝦拼豬柳($78)再加杯熱檸蜜($8)有湯,有飯,有菜絲(唔似日本椰菜,口感帶點粗硬,亦冇免費添加。加菜要$9碟)。份量上冇欺場,味道亦不過不失。當然,唔應該跟好出名果間炸豬扒店相比,價錢係一開三(人地起碼$280起仲未加一)。 因為近戲院,憑票可當$8用。咁價錢,有這樣貨式,滿意。
越區睇戲(好少戲院播2D了,差不多半價)。
7:40pm 睇戲,當然選擇食個靚先入場。
鋪內有少少油炸味,但可接受。
決定:吉列大蝦拼豬柳($78)再加杯熱檸蜜($8)
份量上冇欺場,味道亦不過不失。
因為近戲院,憑票可當$8用。
咁價錢,有這樣貨式,滿意。
2017-03-18
$78 (Dinner)
Dining Offer
Coupon
2017-03-16 356 views
今次第一次黎食,真心我同男朋友都覺得間野個味道好有日本feel, 好似日本平價的食店。個豚肉鍋好好食,好正,湯底夠晒濃郁,除左豚肉,個鍋有3舊雞肉、好多芽菜、洋蔥、娃娃菜,其實幾好食,如果多d豚肉就好啦!男朋友就食吉列雞扒白飯,不過我忘記左影相,炸得香口,個面屎豉湯都好吃,濃郁味。題外話:我們覺得佢好有日本味道係因為個燒汁,我們在日在食過燒汁味但唔鐘意,今次竟然食番到個味,其次係食物質素都好有日本感覺,哈哈!平價之選,值得一試!
2017-03-14
$80 (Dinner)
2017-03-10 3007 views
Long Time no come la!平靚正豬排飯我又黎啦!好耐冇食過豬排飯,性價比都幾高嘅豬排飯之選啊😆呢到好闊絡座位亦不少,就算星期日lunch time時間黎都唔滿座,好易搵位。如果晚餐時間就唔清楚了。超值套餐 — 吉列咖哩豬排飯(梅)💰HKD55好大份嘅豬排飯呢!豬排肉質唔靭十分易咬,雖然唔係話肉質超好又超多肉汁果啲,但起碼炸得唔乾身👍🏻外層嘅炸粉亦唔會好厚或好油。配上微微少辣嘅咖哩汁及豬排汁(每枱都有得自己加豬排汁),啖啖肉係懶人之選呢!呢個價錢呢個質素CP值好高😆如果唔夠呢~仲可以加多HKD5加隻炸蝦🍤我就覺得唔算太特別,但加埋都係60蚊,隨餐仲配送飲品或湯。以一個Lunch黎講算合理。如果咁仲係唔夠飽,可以加多個小食,我地另加了一個吉列黃金雙丸💰HKD28可能我已經食飽嘅關係,我覺得就係頗為普通嘅炸左嘅墨魚丸同豬肉丸,真係未見特別,不過用黎Sip下牙隙囉。好耐冇食過就會覺得特別好食!其實好想試下果啲百幾二百蚊碗豬排飯好貴果啲餐廳,但我又覺得真係太貴,所以都係慳慳地食住吉豚屋先!
超值套餐 — 吉列咖哩豬排飯(梅)💰HKD55
2017-02-12
$80 (Lunch)
2017-03-05 455 views
放工去九龍灣行街, 行到攰就去淘大搵野食! 見天氣有d凍,2個人打邊爐又唔可以叫太多野食,所以簡左間有打邊爐嘅日式餐廳。豚肉壽喜燒鍋定食一見到俾佢既豚肉山嚇親,不過拆開入面只係芽菜,果然係圖片只供參考又一例子,但壽喜燒既味道其實唔錯,豚肉撈埋日本生雞蛋一齊食,令人想起港式打邊爐既食法。吉烈豬柳泡菜鍋定食泡菜湯+烏冬可以話係冇得輸既組合,建議將吉烈豬扒點埋泡菜湯一齊食,別有一番風味。猪扒煎炸得好香脆,d肉又好嫩滑。食到最後會有d辣。好在有生菜沙律,可以解下辣。

豚肉壽喜燒鍋定食

吉烈豬柳泡菜鍋定食
2017-02-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2017-03-02 482 views
成日經過吉豚屋都見到佢個壽喜燒大廣告,一直都想試下,但次次都好多人等上個星期六晚去睇下,竟然比平日少人!等左10分鐘左右就有位!入到去梗係點壽喜燒,一共有兩款:原味同泡菜味,可以配飯或烏冬。我就叫左個原味配烏冬開頭見到啲豚肉堆到成座山,真係好興奮 但點知入面嗰啲全部都係芽菜😂 味道方面,湯底唔太咸,但淥烏冬又好入味其實配料喺呢個價錢都算幾多,又有好易入味既豆腐同菇,更加惹味$68有得食壽喜燒,加9蚊就有埋野飲。飲品種類都幾多,同埋都係啲特色飲品。今次就嗌左菊花蜜,唔太甜,又可中和壽喜燒既咸味,唔錯下次會再黎試下泡菜味!

開頭見到啲豚肉堆到成座山,真係好興奮
但點知入面嗰啲全部都係芽菜😂

味道方面,湯底唔太咸,但淥烏冬又好入味

下次會再黎試下泡菜味!
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
2017-01-30 850 views
被日式的吉列豬扒吸引住,兩個人唔需要等位,只係無靚位要坐吧枱,第一次食都無咩概念,見個咖哩豬扒鐵板都幾吸引,另外就叫左個豚肉山壽喜燒煱(大概7點半就需要排隊入坐。)咖哩豬扒鐵扒飯,不過不失,豬扒炸脆好好味,咖哩係日式果種,小小辣。豚肉山就幾得意,湯係甜甜地的壽喜燒味,豚肉山係由4-5片豚肉包住芽菜,煱邊有幾件雞肉,其他都係大蔥同旺菜,我咁岩就比較喜歡食菜,所以我覺得都ok.飲品就加左8蚊叫的,但細細杯,無特別。埋單時送左8蚊coupon, 一個月內要用,可能都用唔著,因為自己做野同住的附近都無呢間野。

飲品就加左8蚊叫的,但細細杯,無特別。

2017-01-30
  • 咖哩吉列豬扒飯
每次去吉豚屋我都中意飲豚肉湯, 而且佢的晚餐價錢唔算貴, 所以都好多人去食。可能係平日未算好多人, 唔駛等位。感覺待應轉人轉得快, 因為好多唔算熟手。餐牌好少轉但都會有新推出食物, 今次就試左 : *野菜豚肉湯定食 $65*吉列炸蝦定食 $69不用10分鐘就有野食, 野菜豚肉湯定食, 最主要係有個大大碗的湯, 湯入面有好多配料, 淨飲都飽左4成。豚肉都係吉列炸過, 唔會好大件, 肉質都係滑。吉列炸蝦定食都有一碗細湯, 但食物份量就會大一點。我都食左一隻, 脆卜卜, 蝦算新鮮。兩個定食都配了椰菜, 枱面上亦有芝麻醬比你沾, 令到你無咁熱氣。個人好喜歡的椰菜, 沾上汁真係好好味 !

*野菜豚肉湯定食 $65
*吉列炸蝦定食 $69

Other Info. : 後記 : 隔離枱坐住兩個女仔, 其中一個女仔落單時, 講明可唔可以少飯, 侍應話可以。咁女仔馬上講可唔可以要多DD椰菜,男侍應淡淡地答:可以……….要加9蚊(唔知有無記錯價錢), 女仔馬上話唔駛, 雖然椰菜唔係好值錢, 不過感覺侍應態度真的令人不悅。
$67 (Dinner)
2017-01-05 523 views
夜晚心思思想打邊爐,大家家和吉家家也人滿為患,九龍灣的吉屋屋卻不多人,又有新的出品未食過,無法不試。餐牌的照片吸引死人,小山般高的豬肉,口水都流埋。豚肉肥瘦均勻,堆切的真的如餐牌一樣,小山般高,但份量略嫌不足,2、3、4塊,入面全部芽菜,真正豚肉不多。烏冬彈牙,雞蛋係神來之筆,識食者一定會烏冬浸生蛋食。鍋內雖然有泡菜,不會很辣。湯底清甜。微冷夜晚,吃此火鍋,豚肉小山,視覺悅目,不過不失。

2016-12-13
$60 (Dinner)
2016-12-29 526 views
呢間吉豚屋開張時我係經常來食既,因為難得搵到間咁接近日本個陣食既質素,最近再食番呢間豬扒飯,發覺佢都仲可以keep住水準,上餐速度夠快,湯既豬肉份量亦都多左,炸蝦同炸豬扒亦都夠乾脆,唔會似香港個種炸豬扒咁,咬二下已經唔想食可惜佢既飲品都係較差,全部特飲都偏淡,要改善一下啦同埋來食既人多左,好多時間都要排隊,對店鋪來講係好事來既,只係有時唔想等,希望可以有更多分店啦,唔洗雨下下都要出旺角同九龍灣食呀
可惜佢既飲品都係較差,全部特飲都偏淡,要改善一下啦
同埋來食既人多左,
好多時間都要排隊,對店鋪來講係好事來既,只係有時唔想等
,希望可以有更多分店啦,唔洗雨下下都要出旺角同九龍灣食呀
2016-12-27
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2016-12-23 561 views
迷你吉列咖喱豬扒飯($35), 咖喱汁香味濃郁,豬扒雖然乾身,尚算可口。滑蛋吉列豬扒飯,跟湯及熱飲,$55, 不過滑蛋份量較小,野茶豚肉湯用料非常豐富。和風滑蛋雞脾肉飯,雞俾肉可接受,勝在滑蛋夠多,才25元,非常抵食。
滑蛋吉列豬扒飯
迷你吉列咖喱豬扒飯
和風滑蛋雞脾肉飯
2016-12-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$35 (Tea)
2016-12-18 334 views
淘大呢條食街,雖然好多野食,不過叫我揀我永遠揀落手,唯獨是呢間吉豚屋只需快餐店嘅價錢,但食物完全唔頹,仲keep到日本個水準鐵板滑蛋吉列雞扒配烏冬,熱辣辣,雞扒又滑又多汁,雖然雞扒有醬汁同滑蛋浸住,但炸粉不會冧哂烏冬又彈牙59蚊呢個價除咗吉豚屋仲去邊度搵!食完仲有cash coupon,下次幫襯有得用,amazing!

只需快餐店嘅價錢,但食物完全唔頹,仲keep到日本個水準
烏冬又彈牙
59蚊呢個價除咗吉豚屋仲去邊度搵!

2016-12-03 484 views
呢間之前黎過食下午茶,感覺唔錯,又唔太貴,都幾好味,呢日星六晚黎再食,一入就有位,唔駛等,gd ! 樣樣都好吸引,決定同男友各叫唔同類既野 share食。點知野食送上既時候就出事,侍應將個盤放低果陣,成碗湯浪瀉左落我對腳度,雖然佢當下都好緊張問有無事 , 有講唔好意思,但熱湯倒落黎都會辣親同痛啦,唔知叫好采定唔好采,呢日我咁岩著短裙,就濺濕左少少,d湯岩岩浪瀉落我大脾内側,如果著長褲就仲大獲,全濕,因為我隻腳係濕曬既。另外係佢整濕左客人,雖然枱面係有紙巾供應,但都應該再俾d紙巾抹下,或者做返d 事後野啦,而且瀉到個地都濕曬,又無用地拖抹乾返。講返野食,豚肉略嫌少左d, 堆到成座山,但入面全部係芽菜黎,真正豚肉得幾塊,個蛋係神來之筆,烏冬夠彈牙,加埋好無敵,識食既一定係烏冬浸生蛋咁食。另外吉列三寶不過不失,配菜唔太新鮮,有d苦澀。
呢間之前黎過食下午茶,感覺唔錯,又唔太貴,都幾好味,
另外吉列三寶不過不失,配菜唔太新鮮,有d苦澀。
2016-11-19
Type of Meal
Dinner
2016-12-01 459 views
係抵食既,豚肉肥瘦均勻🐷,而且好中意佢個湯底😋,加烏冬食一流,呢個雖然有泡菜,但唔會辣,唔食得辣既朋友都岩食~另外個豬扒蛋飯都好好食,不過果個無影相😂下午茶既話仲抵啊!
2016-11-30 303 views
今日夜晚經過未食過呢間野又見價錢ok就走入去試下,店內客人未算多,店員服務態度幾好,我叫左滑蛋三重飯$65加杯$8菊花凍飲,店員冇搵紙筆記底,直接用口覆述一次。之後有個女仔搭台叫左個豬扒飯,飯轉烏冬,個店員又repeat佢一次;搭台個女仔既野食先黎,發現冇幫佢轉到烏冬,跟住個女店員即卡拎番入去換比佢,去到呢度我都覺得冇咩野可能只係咁岩唔記得。故事既重點黎啦,到我個飯黎,我望一望張單,65蚊既飯變左75蚊既定食,但一樣係三重乜乜乜,咁我諗佢可能聽錯我要定食啦,咁唔緊要反正個幾蚊冇咩所謂我又食得哂既,跟住我再望望個餐,冇幫我落杯野飲,我就叫個店員埋黎話我頭先有落到菊花凍飲嫁bor,跟住佢答我「唔緊要嫁,我幫你改番得嫁啦,冇問題嫁」,我覺得佢咁答我有d奇怪,佢地漏order唔係應該對我講唔好意思咩...佢咁應我好似搞到係我自己唔記得order咁...食食下,我又再諗起樣野,我d滑蛋呢??我叫既明明係滑蛋三重飯,揭揭個餐牌,先發現原來佢係幫我落錯一個叫三重乜乜乜既定食...當時真係有d嬲,但係自己己經食左一半,叫佢埋黎鬧佢都冇用...但我叫一個餐,店員居然可以落錯哂d order(仲要搭台個個都係咁)我真係對呢度d服務冇咩信心...其實你唔記得不如搵紙筆抄底啦...又冇人笑你..一陣將一個order搞亂落人地個order到咪棧激嬲個客...唉,總之
唔會再幫襯呢間...