2024-08-03 38 views
呢碟椒鹽焗肉排真係好味,肉質嫩滑,椒鹽調味恰到好處,香氣四溢,吃落唔會膩。凍奶茶又夠滑,奶味濃郁,加上冰鎮得啱啱好,口感十分爽口。兩者搭配,真係好滿足!而麗港城分店既百份百人流唔會好爆,唔會好似其他地區咁要等位等太耐

2024-07-12 63 views
今日同朋友去藍田食個快飯 就見到呢間開到周圍都係既茶餐廳 叫左個 鮮茄巨人雞扒蛋蒸飯$58雞扒好大塊 都幾juicy 雞蛋有小小流心狀 加埋個蕃茄汁 十分抵食呀 仲有小量菜提供 60蚊都唔洗 😋凍朱古力 加$3 超好飲 好濃濃既朱古力 😍 未試過去茶記飲到咁好飲咁濃既朱古力 見到佢話係韓國直送 仲要只需要加$3 都可以有咁濃既野飲 呢我覺得直頭係呢間餐廳既招牌 😎 朋友叫左個乾炒牛河 同 新鮮冷壓檸檬茶佢話唔差 $62 炒得都幾入味 檸檬茶就普通 唔會苦澀 😝
今日同朋友去藍田食個快飯
就見到呢間開到周圍都係既茶餐廳

叫左個 鮮茄巨人雞扒蛋蒸飯$58
凍朱古力 加$3 超好飲 好濃濃既朱古力 😍

2023-08-30 308 views
作為街坊,都想間餐廳做得好,大家有得選擇。但有幾個男侍應好似個個客都欠佢錢咁。唔該佢過嚟寫嘢,黑口黑面完全冇反應。行到過嚟就用眼超住我地,講咗俾佢聽食乜嘢,又係冇反應,都唔知佢聽唔聽到咁就行開。可能佢都感覺到我哋唔滿意,張單返嚟嘅時候竟然每份早餐加多咗$3。平常都冇特別睇,不過今次又啱啱睇到,然後問第二個男侍應,又係毫無解釋咁攞走咗張單,跟住每個餐減返$3放返張單喺枱面。呢啲態度真係趕客。希望老闆注意一下,唔好俾呢啲枯枝破壞整個集團嘅聲譽
麗港城有幾間茶餐廳,尤其是最底層嗰間好多都做冇幾耐就執咗,所以競爭都唔細。呢間百分百喺最初開業嘅時候,質素都唔錯,而且有好多嘢揀,所以間唔中都會去幫襯。雖然質素唔算太高,但係啲嘢食夠熱,都算係中中等等平民之選擇。但係隨着時間過去,我哋發現佢嘅質素越嚟越差,連檸檬茶或者檸檬水都唔係用新鮮嘅檸檬沖,而係用粉。呢間百分百仲有新鮮嘅麵包,所以我間唔中都會去買個麵包食,麵包都算唔錯,比連鎖嘅麵包店質素高,可以做早餐。

2023-04-22 228 views
今日嚟到百分百餐廳,本身想食下午茶,但係見到午市有酸菜魚, 即管試一次,酸菜魚份量還好,有十小塊魚片,亦有少量芽菜等配料 。六十幾蚊又唔算太貴,辣度啱啱好,唔算太辣。奇就奇在呢隻辣椒會刺激到不斷洗鼻水。總括黎講,都唔錯。美中不足是魚肉唔太彈牙,呢一點可以再作改善。麗港城的餐廳不多,有質素的更小,呢間雖然是連鎖,味道還算可以。只希望衛生可以做得更好。同埋以前會主動提供紙巾,宜家要問先有,感覺唔太好。另外,順便影埋最新午市同下午茶餐牌,俾大家參考。

另外,順便影埋最新午市同下午茶餐牌,俾大家參考。

酸菜魚

2023-04-22
Type of Meal
Tea
酸菜魚
2022-12-25 243 views
冬至當日,下午5左右同朋友去食下午茶,首先望入去全間餐廳得一枱客,本身打定退堂鼓,不過附近好多收晒,朋友食過一次ok就試下啦~當時,鋪頭入面有兩個樓面呀姐,咁我地入去之前就係門口嘟疫通(又無人睇無人理既),我嘟先再到我朋友嘟。然後行緊入去坐時就係咁話我未嘟疫通,只見到我朋友有嘟,我地異口同聲話岩岩係門口嘟左啦~ 佢就話佢聽唔到睇唔到,然後不斷比說話我聽,特登提高聲量話宜加政府政策唔洗安心但都係仲要嘟疫通嫁~~~~ 我好無奈囉,我嘟你又唔行過黎睇,部機又唔較大聲d,聽你又聽唔到,不知所為!🤬

2022-10-17 202 views
星期日難得瞓到自然醒,咩都唔做衝落樓下嘆個早餐,喺門口睇個餐牌好似幾吸引,一於試吓啦。香煎雞扒煎蛋麵,塊雞扒乾乾柴柴,又細塊,個麵好似膠膠地,杯奶茶淨係澀而冇茶味,得隻蛋係正常嘅,嘥咗我一餐quota。

雞扒麵早餐
2021-11-21 448 views
星期日中午買個咸蛋肉餅飯外賣,等咗20分鐘,返到屋企打開見到鮮嫩粉紅,仲以為叫錯咗韃靼牛肉😓測試口感應該7成熟,豬肉唔熟真係無謂搵命搏,結果用咸蛋豉油撈飯!🤬*唯一可取係奶茶好大杯
*唯一可取係奶茶好大杯
2021-11-06 268 views
星期六早上10:39 到百分百食早餐 我同枱5分鐘到餐 而我到了早上10:50 仲未到 隔離枱遲過我入座都食緊 我叫煎牛扒 隔離枱炸魚都炸好最後要吹兩次 10:55am 先慢慢行咁送來 一個早餐要15分鐘 唔接受啦

2021-11-06
Waiting Time
38 Minutes (Dine In)
$38 (Breakfast)
向來聽聞這家廳質數一般,但抱著僥倖心態,希望會有奇蹟出現,但結果都係失望。入座後發現張枱上手食完後都無抹枱,請侍應生清潔一吓,點知佢只係好求奇抹一吓了事,結果還是要自己動手。然後點了一個二人套餐主打是蒸倉魚或霸王雞,不幸地選擇了霸王雞,碟雞又嚡又韌根本無辦法咬得開🤢。告訴侍應生但他只是望了我們一眼毫無反應。好彩另一個菜還可以吃否則百多元的晚餐就只是吃白飯和湯,試完這次真是發覺是自己的錯,人人都評唔好東西為何不信?真係煩惱自招。😔
2021-02-21 468 views
當年套《百分百感覺》都拍續集,所以我決定食評都寫咗續集。上次俾咗人生第一次嘅負皮,有啲唔好意思。所以今次俾多次機會佢再食第二樣睇吓有冇新發現。星期日瞓到一兩點,諗唔到食乜,見到百分百cafe可以電話落單,基於我唔想等又想快啲有嘢食,咁我就打電話去叫咗個公司三文治,佢會俾返個飛尾Number你。去到櫃檯講個Number就可以俾錢pick up。其實我覺得留自己電話Number仲方便,因為我金魚記憶冇寫低真係會唔記得咗個number。不過呢啲小事。佢個公司三文治有午餐肉火腿生菜炒蛋,其實OK嘅,入面個芥末醬我覺得幾好味,午餐肉略為鹹咗少少。不過最大嘅致命傷係公司三文治竟然冇飛邊!其實連包皮食唔係唔得,好似炒飯都可以唔用隔夜飯。不過口感真係差好遠,而且食完第二舊已經有啲飽,最後我係冇食哂D包皮,唔鍾意食包皮嘅人要注意

公司三文治

包皮

最後我係冇食哂D包皮,唔鍾意食包皮嘅人要注意

2021-02-21
TakeAway
$45 (Tea)
  • 仲尋找緊
2021-02-16 216 views
經過見到佢下午茶餐有迷你霸王雞飯,見佢平時晚餐買成60幾蚊,依家$36仲有碗仔翅,咁貪平嘅我諗住試吓啦。因為臨時決定食,所以冇預先order, 就咁排隊買外賣。排咗5分鐘先發現原來自己排緊麵包店嗰條隊,cafe嗰條隊係隔離。可能因為啱啱開張,店員落單有啲生手,大家記得對單先好俾錢。如果大家驚多人唔想等,可以係屋企打電話去order自取,電話號碼係我upload嘅menu 入面。平日下午茶時間冇人,大約等咗10分鐘就有。碗仔翅有啲鹹,無比醋。凍檸茶嘅檸檬打碎溝入去,同隔離嗰間itamomo 一樣,我個人幾喜歡霸王雞飯原來就係蔥油加去骨白切雞,雞肉有啲韌,應該煮過龍。有4、5粒骨碎,大家記得慢慢品嚐,唔好狼吞虎嚥咁食。下次應該唔會再嗌霸王雞,有啲失望。好彩冇晚市比60幾蚊食

迷你無骨霸王雞飯

碗仔翅有啲鹹,無比醋。
下次應該唔會再嗌霸王雞,有啲失望。好彩冇晚市比60幾蚊食

• 仲尋找緊
2021-02-10 290 views
今天下午3:00叫外賣自取,普通茶餐,居然等足35分鐘。實在難以接受重要唔係好多客。如果係繁忙時間咪要一個鐘。找職員跟進了幾次,最後才說張單唔見咗。實在太離譜了。
今天下午

2021-02-10
Waiting Time
35 Minutes (TakeAway)
$40 (Tea)
2021-01-28 292 views
初次幫襯呢間餐廳,環境及食物整體都算合格。唯獨在處理點餐時的手法不夠靈活。當我叫一個多士下午茶餐時,發覺餐牌上有奶油多、油占多及奶醬多,由於我不喜歡煉奶,但又想食花生醬,於是問侍應能否改成油醬多。但該侍應聽到我的要求時,竟然不知所措,呆在當地。數秒後經過提點後,才向其他人請示。最後答案就是只能跟足餐牌,不能作任何更改。當然,餐廳有自己的規矩,其實無可厚非。但在麗港城主力做街坊生意的食店,如果能稍稍靈活變通,一定能夠吸引更多街坊幫襯。