Restaurant: Café de Coral
Info:

2024-09-01 33 views
用電話伸請大家樂會員..經常有著數優惠..首先講賣相普選通...味道就係普通白切雞冇乜特別..不過兩次都係犯了同一决點...啲飯好似(湖仔)毫無飯香氣食燒味飯最重要的是個飯...飯粒要乾爽..配合薑蓉一齊撈飯..咁先至係燒味飯嘅靈魂...上次係咁都唔出聲..偶爾失手算數把...今日都係咁..老實講裝飯上碗果個都應該知..咁嘅爛飯點出品都死!!!真係越食越嬲....
用電話伸請大家樂會員..
經常有著數優惠..
[IMG:3
今期見到都好多款種優惠券..
似乎燒味套餐幾好喎..
星期一開始有呢個優惠..
今日都已經第二次叫呢個燒味飯..
會員價$42
上次自取放低掛住食無影相...
今日隨便影番張相...

首先講賣相普選通...
味道就係普通白切雞冇乜特別..
不過兩次都係犯了同一决點...
啲飯好似(湖仔)毫無飯香氣

食燒味飯最重要的是個飯...
飯粒要乾爽..配合薑蓉一齊撈飯..
咁先至係燒味飯嘅靈魂...
上次係咁都唔出聲..
偶爾失手算數把...
今日都係咁..老實講裝飯上碗果個都應該知..
咁嘅爛飯點出品都死!!!
真係越食越嬲....
2024-06-15 84 views
有時放工或者放假一個人的時候,可以去大家樂食一份豐富的雜扒餐對自己好啲💕最近晚市推出全新人氣「咋咋淋鐵板餐」系列共三款,包括豬、牛及雞肉任君選擇原來雜扒餐「蒜香香草豬扒‧麥蘆卡蜜糖雞扒‧奧爾堡雞肉腸餐」去到6月 24日的平日早鳥時段5:30pm - 6:30pm有優惠價$59,性價比超高🔥另外「2人抵食鐵板餐」都只需$149,與家人或另一半一同分享就最好不過😋蒜香香草豬扒‧麥蘆卡蜜糖雞扒‧奧爾堡雞肉腸鐵板餐重量級的雜扒餐非常豐富🤤,一次過滿足食肉獸的食慾!高溫鐵板🔥能鎖住豐富的肉汁之餘,又能保持食物的新鮮度。大大塊蒜香豬扒軟嫩多汁,有微微的香草味;肥美飽滿的雞腿扒,嫩滑而不乾柴,塗上香甜又健康的麥蘆卡蜜糖🍯,雞皮金黃脆口而不油膩;清新爽口的雞肉腸好多汁;醬汁可選黑椒汁或洋蔥汁,配菜還有炸薯棒、洋蔥條及扒茄,平衡肉膩感。酥皮焗海鮮濃湯層次豐富的酥皮金黃酥脆富牛油香,海鮮濃湯真材實料,鮮甜而不膩口,或可選清新輕怡的蘋果薯仔沙律,有爽脆的蘋果及綿密的薯仔,酸甜開胃👍🏻👍🏻

酥皮焗海鮮濃湯
酥皮焗海鮮濃湯
2024-06-12
Type of Meal
Dinner
放工路过大家乐看到🈶️四川酸辣粉😍吃辣星人赶紧点上晚餐套餐几十蚊就能快乐嗦粉啦🍜酸酸麻麻酸辣粉,扑面而来的花椒味赶紧喝一口汤,又酸又辣好开胃。加了香菜和花生口感很有层次,后劲麻麻的,花椒太给力了川味十足!三种配料可选麻辣牛肉/猪排/鸡翅,我选的🐔翅炸过之后再煮,好入红薯粉又滑又Q晶莹透亮,红薯粉超入味,一大碗全部干完😋🥤晚市套餐配蔬菜甜点和饮品,招牌红豆冰每次来大家乐必点!芋头红豆糖水太爱了,奶香奶香的,嗦完粉来碗暖暖的解解辣,超满足的一顿平价晚餐~
放工路过大家乐看到🈶️四川酸辣粉
😍吃辣星人赶紧点上
晚餐套餐几十蚊就能快乐嗦粉啦

$68 (Dinner)
2024-03-20 87 views
成日覺得D大集團質素唔多好不過今晚食咗呢間大家樂都叫過得去無想像中甘差個收銀姐姐幾好人無曬菜都照安排俾我不過我話想轉紅豆冰佢就聽少左最後要行出去2之先搞返掂由於果陣都8點幾無咩選擇啦於是叫左個肉餅仲有碗仔翅+菜+茶其實一個set都幾多野跟開頭不抱咩期望後來發現肉餅上面好多蝦乾全部都好大隻同好香肉餅質地就一般啦都係應該拿到鬆曬但味道可以接受佢地出返杯紅豆冰俾我之後都無收返杯茶碗仔翅都幾大碗如果細食嘅朋友仔可能就甘食呢碗都夠飽
成日覺得D大集團質素唔多好

都無收返杯茶
碗仔翅都幾大碗
如果細食嘅朋友仔可能就甘食呢碗都夠飽
2023-12-19 145 views
本來去親大家樂都係食各款燒味粉或者叉燒飯為主,唔今日去到下午茶時間啱想叫叉燒嘅時候,咁啱見到大大隻字香脆炸雞仲要係會買肉燥飯先$29仲送埋熱飲!!!我心諗,就算係伏,都唔會蝕好多到去取餐時,已經聞到香味撲鼻!熱辣辣嘅飯配埋肉燥醬汁,非常好送飯!再配埋三隻細件炸雞塊,對女士來講啱啱好因為飯仔都有一大碗,呢個餐簡直又飽肚又好味!下次會再食如果有時去開呢啲連鎖快餐店又食厭咗燒味型,強烈試吓呢個飯!因為有時呢啲特價驚喜餐會轉嘅
仲要係會買肉燥飯先$29
仲送埋熱飲!!!我心諗,就算係伏,都唔會蝕好多

因為飯仔都有一大碗,呢個餐簡直又飽肚又好味!下次會再食

香脆炸雞肉燥飯
香脆炸雞肉燥飯
2023-10-21 85 views
好鍾意下午茶去大家樂簡簡單單食個燒味啊瀨粉或者細嘅叉燒飯加雞翼再配埋杯嘢飲!女士份量真係啱啱好今日食個叉燒飯,肥瘦分布平均,而且有埋少少汁淋上去個飯個人通常喜歡蚊燒美師傅拎埋夠薑蓉撈飯而雞翼方面一直都係多年不變嘅蜜糖雞翼,不過不失!
好鍾意下午茶去大家樂簡簡單單食個燒味啊
瀨粉或者細嘅叉燒飯
加雞翼再配埋杯嘢飲!女士份量真係啱啱好

今日食個叉燒飯,肥瘦分布平均,而且有埋少少汁淋上去個飯
個人通常喜歡蚊燒美師傅拎埋夠薑蓉撈飯
而雞翼方面一直都係多年不變嘅蜜糖雞翼,不過不失!
2023-03-23 378 views
早餐今日揀左買大家樂食由中學時期開始一星期點都會食佢既早餐多選擇套餐可以加錢有細細碗既粥或者粉麵今日買左F3魚柳餐 煎雙蛋 轉左蘿蔔糕 加左碗細皮蛋瘦肉粥 餐飲熱意式鮮奶咖啡 $43大家樂既魚柳一向都係炸到好脆 外賣返到去都仲係脆 佢旁邊有個他他沙律醬 入面有小小酸青瓜碎 好味過普通沙律醬架煎蘿蔔糕正常水凖 有小小臘肉粒咁 唔鍾意食多士揀轉蘿蔔糕煎雙蛋外賣都冇爛到 兩隻太陽蛋佢既皮蛋瘦肉粥好多料架 粥都煲到好綿 好味呀!必加之選而佢杯熱咖啡好香 一路行一路都聞到浸咖啡味 咖啡味都算夠濃
早餐今日揀左買大家樂食

佢既皮蛋瘦肉粥好多料架 粥都煲到好綿 好味呀!必加之選

而佢杯熱咖啡好香 一路行一路都聞到浸咖啡味 咖啡味都算夠濃

TakeAway
2023-03-15 159 views
間唔中都會買下大家樂小菜外賣,今日選擇堂食,平日晚市,易搵位,食到咁上下,仲有職員推住架車,問要唔要紙巾,熱水或者熱茶,有服務👍晚餐🥢咖哩雞飯🍗 🥢菠蘿🍍咕嚕肉🥢金銀蛋菠菜📝咖哩雞飯 $56 雞肉滑(兩件),薯仔🥔(1嚿)入味,咖喱味香濃👍兩餸小菜 $75菠蘿咕嚕肉,份量少咕嚕肉較硬,味道偏酸❌金銀蛋菠菜,正正常常✅🈴

🥢咖哩雞飯🍗
🥢菠蘿🍍咕嚕肉
🥢金銀蛋菠菜

兩餸小菜 $75
菠蘿咕嚕肉,份量少咕嚕肉較硬,味道偏酸❌
金銀蛋菠菜,正正常常✅🈴

2022-10-05 392 views
上一篇寫開平野無好,今次特別一提大家樂焗豬扒飯特別好食😋豬扒醃製得好鬆化提前焗亦有汁茄汁夠味~炒飯底仍然粒粒夠乾/少少倒汗水都無正宗低食~快靚正有機會會再去~
上一篇寫開平野無好,今次特別一提大家樂焗豬扒飯
特別好食😋豬扒醃製得好鬆化
提前焗亦有汁
茄汁夠味~炒飯底仍然粒粒夠乾/少少倒汗水都無
正宗低食~快靚正
有機會會再去~
2021-10-22 639 views
我很少到「大家樂」快餐店吃早餐,今天陪朋友吃一份有中有西的早餐,我使用自助點餐機很方便又不用排隊!原意想吃粥,但沒有提供粥品,楝了炸魚柳、炒滑蛋、煎蘿蔔糕,一次過吃齊炸、炒、煎,好不健康的早餐呵!魚柳都很好,雖然魚味較淡,但厚厚的一塊魚肉很有口感,而且沒有油淋淋感覺。蘿蔔糕味道落得很重,幸好祇是一小塊,炒滑蛋,濕濕滑滑尚好。加$3轉泡沫咖啡得啖笑,覆蓋咖啡的泡沫稀稀薄薄的口感,倒不如喝回一杯傳統咖啡好了!

蘿蔔糕味道落得很重,幸好祇是一小塊,炒滑蛋,濕濕滑滑尚好。

2021-10-20
$33 (Breakfast)
2020-11-08 740 views
經濟低微,晚市又唔想煮,當然就選平價的外賣。見大家樂做緊$100/3餸優惠,但是日一個人,單餸$38,試左個「三杯馬蹄煎肉餅」。出乎意料地覺得性價比高,份量一般,剛剛好,個肉餅唔錯,煎豆腐也正常,總括依然係唔差的一人晚餐,只係個汁微微咸左少少。

TakeAway
2020-09-22 652 views
今日突發性冇帶飯食,就同左同事Miss N一齊食公司附近嘅’大家樂‘本來想叫‘松露忌廉雞皇飯‘,但佢要獨立買唔跟野飲😓😓咁就叫左‘一哥焗豬扒飯’+$3凍檸茶🍹🍹等左幾分鐘已經可以食啦!上枱時仲熱辣辣,用刀切落塊豬扒都feel到塊扒軟熟,唔會好韌,咬落質感唔錯,好有彈性,亦唔會覺到’柴‘口!但美中不足係略嫌薄左dd🤣🤣,明明話自己係厚切!😙😙到個飯啦!蕃茄都幾大個但出奇地唔係好酸,啱我唔多鍾意食酸野嘅人啦!但蕃茄控一定會覺得唔夠😆😆同埋佢配菜都幾多,有多種唔同口味襯托返成個豬扒飯,算係大家樂維持到嘅高水準套餐😘😘
本來想叫‘松露忌廉雞皇飯‘,但佢要獨立買唔跟野飲😓😓

咁就叫左‘一哥焗豬扒飯’+$3凍檸茶🍹🍹

一哥焗豬扒飯

但美中不足係略嫌薄左dd🤣🤣,明明話自己係厚切!😙😙

2020-09-16
$52 (Dinner)
2020-06-01 431 views
每逢工作辛苦想揭腳都會過嚟呢度嘅大家樂食個下午茶,因為佢地理位置方便,而且空間舒適唔會話太迫,食物質素雖然談不上用啲咩高級食材,但係烹調絕對會比其他大家樂好,今次叫咗個沙嗲牛肉米線🍜配半份西多,再加多杯熱檸茶,好好食😋好滿足。重點可以令你差足電走更長嘅路。
2019-06-26 786 views
皇牌焗豬扒飯相信九成既香港人都食過,仲要個個都like坊間一直都幾多餐廳想模仿呢個菜式,但係用料唔夠,蕃茄醬落唔夠,塊豬又細細塊,點吸引到人食?所以今次都係食我多次推介比遊客、外藉人士既焗豬扒飯!最平係佢d菠蘿仔,酸味好夾,個飯炒過先焗,好香,但可惜個餐無野飲跟,唔係就仲抵食!
皇牌焗豬扒飯相信九成既香港人都食過,仲要個個都like

大家樂黑松露滑雞BU仔飯@呵呵無飯日是咁的..............之前去大家樂食過飯一直想提一提呢款煲仔飯用左黑松露配滑雞味覺同視覺已經令人吸引仲要送一個菜感覺都好抵呀.........................但是呢上台見到同想像有點出入雞係滑既,但骨多肉少黑松露味唔夠................飯焦唔夠香又太痴底.......................始終同茶餐廳比係有一DD差距可以再加油.........
大家樂黑松露滑雞BU仔飯@呵呵無飯日

是咁的..............

之前去大家樂食過飯

一直想提一提呢款煲仔飯

用左黑松露配滑雞
味覺同視覺已經令人吸引

仲要送一個菜

但是呢
上台見到同想像有點出入
雞係滑既,但骨多肉少

黑松露味唔夠................

始終同茶餐廳比係有一DD差距
可以再加油.........