Restaurant: Café de Coral
Info:

2024-10-28 25 views
不過不失!食個下午荼都算ok 好過建生果間建生果間太多人 周時早上同下午荼連位都冇但食品質素就兩間都吾差今日食左個燒鴨瀨粉 味口可以隻鸭都吾差 !但如果啲湯多小小就好吾係好夠湯
不過不失!食個下午荼都算ok
好過建生果間
建生果間太多人 周時早上同下午荼連位都冇
但食品質素就兩間都吾差
今日食左個燒鴨瀨粉 味口可以
隻鸭都吾差 !但如果啲湯多小小就好
吾係好夠湯
2024-07-10 33 views
今日下午茶時間好餓,去咗大家樂食個下午茶,見到佢有個快閃下午茶套餐,平平哋,只係需要港幣$29 ,所以就試吓。呢個快閃下午茶套餐係一個豬扒魚蛋河,再加一杯嘢飲。不過呢個下午茶套餐真係非常之唔掂,首先嗰碗河粉係唔熱嘅,只係屬於微溫。而且個河粉麵餅都未拆開,即係好似未煮熟咁。同埋肉量非常之少,只有兩塊好細好細嘅豬扒。真係食落口兩啖就已經冇晒啦,味道方面又非常之淡,總之總括嚟講,成個套餐完全唔值港幣$29。
2024-07-10
$29 (Tea)
2024-03-06 53 views
今日大發現呀🤩🤩!!原來大家樂出左兒童餐(歡迎天地餐),只要買任何套餐加28蚊就有啦。👍兒童餐一共有兩款,主食分別係蕃茄肉醬意粉🍝 / 粟米雞肉漢堡飯,配菜有蜜糖牛油粟米🌽,香辣薯角,茄汁香腸,啫喱,仲有一盒Qoo提子🍇汁。拎到埋餐枱,檸茶見到係火車🚂造型,己經勁開心😍😍,我未影完相📷佢己經係咁偷食,份量仲要吾少,真係超抵食。#大家樂 #兒童餐 #歡樂天地 #ilovefood #hkfoods #hkfoodblogger #yummy #foodie #香港美食 #美食推介 #美食日記#hkkol #blogger #hkfoodie #親子 #全職媽媽 #育兒日記 #育兒 #育兒日常 #寶寶日記 #成長記錄 #凍檸茶

2024-03-04
Type of Meal
Dinner
2022-03-01 171 views
平時番工都比較多食快餐香港人趕時間 分秒必爭 冇計🤣雞扒 烚蛋 蘿蔔糕 加個雪菜肉絲米粉多個食呢個組合不過今次令我有d 唔知講咩好雞扒好細塊 😂 仲要唔好熟 粉紅色就知咩事 甘我拎去換店員都好好 講唔好意思 換左塊比我好 換完坐低食完塊雞扒食烚蛋 蛋白位有一半都係暗黃色 食落去係會感覺到同平時食既好唔同都幾明顯 拎去換番兩隻埋位諗住好啦 今日應該黑夠點知換完果兩個 都係甘上下 壞蛋 再拎去換 唔信係壞蛋 唔肯換……最後冇食到 算…
平時番工都比較多食快餐
食落去係會感覺到同平時食既好唔同
都幾明顯 拎去換番兩隻
埋位諗住好啦 今日應該黑夠
點知換完果兩個 都係甘上下 壞蛋
再拎去換 唔信係壞蛋 唔肯換……
最後冇食到 算…
2021-07-02 135 views
晚餐去左屋企附近,大興村大家樂食晚飯,點了雜排鐵板燒及最近大力宣傳的炸魚柳焗飯。鐵板燒有雞排猪排比較薄,另有一條大香腸,味到ok,還配有酥皮湯及焗薯,整個餐都合理抵食。魚柳餐,就令人大失所望喇,望落魚柳好大條,食落就知中伏了,炸得好乾之外,食到的只是又硬又厚又乾的炸漿皮,魚柳只是薄薄一片,大概0.5cm厚度,只感覺在食一塊炸柴皮,完全感覺吾到在食炸魚柳,麥記十幾元的炸魚柳包好食好多。大家樂破費做咁多宣傳,不如做好品質啦!🙄☹️
2020-08-02 199 views
2020.7.31(五) 糧尾, 無錢, 必慳!無食早餐+午餐, 只有空肚食下午茶。 這一間位在高風險區的大家樂, 近來很少幫襯~因為多老街坊=賓自如歸, 一位入座就hi hi hi全店都相識, 就如自家餐廳。 老街坊們的不自律~有待待待改進=食飽立刻帶口罩!!勿除口罩在<對>話。 別以為坐在餐廳便除口罩=除左放病毒都會吸病毒。今日外賣回家~食飽d就食多肉既<燒鴨义燒湯米+紅豆冰>$26 (扣左迎新既$5)太肚餓~食左1半先影相, 但燒鴨义燒都各有4件=大家樂燒味保持一直既好水準。 加埋一杯<夏日首選>粒粒紅豆冰, 食飽瞓個晏覺, 人生就滿足=忘記出面既疫情
2020.7.31(五) 糧尾, 無錢, 必慳!
太肚餓~食左1半先影相
, 但燒鴨义燒都各有4件=大家樂燒味保持一直既好水準。

燒雙(燒鴨义燒)米粉
2020-07-31
$26 (Tea)
燒雙(燒鴨义燒)米粉
2019-07-07 230 views
大興邨裡的大家樂雖然鄰近巴士總站和輕鐵站,卻很少踏足。 今天到大興邨郵政局辦點事,經過大家樂,便進去看看午餐有什麼供應。本想吃個一哥焗豬扒飯,但是豬扒飯份量不少,每次都吃不完。 後來發現還有粥餐供應,於是就點了皮蛋瘦肉粥配炒麵。炒麵看起來有點油,沒有明顯的蛋香,混有幾條韮菜和芽菜太少,口感就沒有那種爽爽的感覺,味道是還可以的。皮蛋瘦肉粥,粥底稀薄不夠濃稠,皮蛋份量充足,瘦肉是絲狀的,有點像瘦肉煲湯後撕開的樣子,味道是可以的,吃完之後沒有口乾的情況,整體合格。
皮蛋瘦肉粥配炒麵

2019-05-17
Type of Meal
Lunch
2018-03-27 665 views
今日難得亞囡放假,於是放任佢訓到2046,起身已是tea time 時間,唔想煮於是落樓下大家樂食返個下午茶醫肚。亞囡叫咗個花生醬煉奶西多士配紅豆冰,我就叫咗個脆炸雞脾,精選湯粉配凍檸茶。花生醬煉奶西多士配紅豆冰以前花生醬是搽在兩塊麵包之間,而在只是換了做法及改用了粗粒花生醬,食落有咬口,有花生的香味唔似得以前用幼滑花生醬咁黏口,紅豆冰勁多紅豆,豆身夠腍夠甜,奶同糖水比例剛剛好脆炸雞脾,精選湯粉配凍檸茶雞脾炸得皮脆肉滑,咬落肉汁傾瀉,可能剛剛炸好,熱辣脆滑,真是久違了的味道,精選湯粉喺雪菜肉絲米,味道尚可,至於檸茶就茶味偏淡可能本人愛飲濃茶啦,整體嚟講炸雞脾真是值得一讚

花生醬煉奶西多士配紅豆冰

炸雞脾,精選湯粉配凍檸茶

2018-03-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
2017-11-30 159 views
在屯門區工作,要快食午餐,最好係快餐!去到幾大間,光猛乾淨!餐牌食物選擇多!我要快焗飯最快!計排隊買票,連攞食物10分鐘走得!皇牌鴛鴦焗— 芝味鮮茄焗豬扒飯+焗葡式惹味雞飯($44)兩款飯都係用外賣錫紙盤半圓咁焗好,放入一個合尺寸嘅橢圓盤,咁就完成!先食豬扒飯,打開仲熱辣辣,豬扒唔厚,炸過比啲汁浸淋咗!唔嚡幾好!配料幾多,蕃茄有腥味,菠蘿多汁酸甜,洋蔥爽脆,米飯乾身有咬口!索晒啲茄汁!酸酸地開胃!葡汁雞賣相爭啲,啲雞竟然好滑有肉汁!不過面頭兩塊腸完全唔想食,又薄又燶,一大塊薯仔入味淋身好味(最喜歡炆到焾透嘅薯仔)啲汁幾滑,撈飯好味!飯一樣乾身好味!(當然唔可以同參考圖片比較)芝味厚切哥焗豬扒飯($41)同事食!店員非常爽手!快快快!不過跟飲品唔抵!快餐穩陣之選

芝味厚切哥焗豬扒飯($41)同事食!

店員非常爽手!快快快!不過跟飲品唔抵!

快餐穩陣之選
2017-11-29
TakeAway
$44 (Lunch)
2014-04-19 566 views
有天只陪人在大家樂吃午飯,因本人已吃了午餐,坐至下午茶時間,見鄰檯食公司治又引起本人的為食癮!餐牌寫明要等8~10分鐘,約8分鐘取了即有中伏感!$27有包有飲品的下午茶餐雖不是好貴,但一看件公司治,充其量只可叫生菜腿旦治!上下圖可見4件的餡料只有生菜,火腿,炒旦(沒誠意,有些餐廳用煎蛋的),及只有兩件是有小小片煙肉,沒有蕃茄,沒有青瓜!食味只有3/10分,因麵包是軟的,明顯是一早烘定,不如比沒烘的軟麵包好過,現反而好韌難咬,薯片是有小許油"益"味!$27,只平美心$0.5,質素差天共地!
餐牌寫明要等8~10分鐘,約8分鐘取了即有中伏感!

$27,只平美心$0.5,質素差天共地!
2014-04-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$27 (Tea)
2014-04-05 542 views
食了數餐大家樂早餐,就是因為聽聞大興這分店有銀針粉,去了兩次也不見有,原來是我不夠早,最終有日早放假9點15分去到,見到早餐加入$4.5便有銀針粉,不用考慮,即加!是日要了炸魚柳腸仔$30.5的早餐炸魚柳4/10 ~ 今次不油但炸得好乾,塊吉列皮好硬,因本人不太喜愛飲奶茶撞沙律醬,故改了洋蔥汁銀針粉 6.5/10 ~ 論賣相不好看,味道不是最好,但相對可選擇的火腿通,雪菜米,粥等,本人一定選銀針粉,第一是因為情意結,鍾意就是鍾意,此粉夠熱,配料有蝦米,冬菇,冬菜,雞肉絲,味道算不錯!個人喜好
是日要了炸魚柳腸仔$30.5的早餐
個人
喜好
2014-04-03
$30 (Breakfast)
  • 銀針粉
2014-03-26 473 views
間中也想吃吉列豬,故今早選去大家樂。$30的早餐看起來很豐富雪菜肉絲米6.5/10~ 份量一般,不太熱北海道牛乳炒蛋 7/10 ~炒得夠滑,調味不太咸,算有蛋香,但個人不太愛調了味的蛋吉列豬排 4/10 ~ 明顯油溫不夠,成件豬排揸得出油,最後頂唔順,撥走晒D炸粉才敢食!呢間分店唔係第一次炸得差,試過下午茶的咖哩角,西多士,都係因油溫不夠熱,令到食物"索"晒油,真係真關方面唔該留意一下!
間中也想吃吉列豬,故今早選去大家樂。
$30的早餐看起來很豐富
雪菜肉絲米6.5/10~ 份量一般,不太熱

2014-03-25
$30 (Breakfast)
2013-05-16 119 views
這分店開張不久~店內不算很大但有很多無障礙設施~例如自動門和斜路~大集團所以每間分店的食物選擇都是差不多~食物沒有什麼特別,如果只是純粹想填飽肚子也是一個不錯的選擇~

大集團所以每間分店的食物選擇都是差不多~

2013-05-16