2021-03-10 52 views
呢間以泰迪熊做主題嘅餐廳, 諗住都係為啲細路而設,氹佢哋開心啫, 不過點知原來已成人既我去都可以好開心周圍有好多teddy bear陪住你, 牆上面嘅畫,架上面嘅裝飾,仲有好幾隻大大隻熊公仔陪你食飯, 開心就係咁簡單呢度啲嘢食都唔錯, 鐵板西冷牛扒($142), 口感實在,唔韌, 又厚又夠肉味, 點咗五成熟都真係煎得好五成熟, 不過餐牌上見到應該係配薯仔,點知原來係配薯條, 好彩都夠香脆,冇失望蘑菇紅酒汁牛柳配法式田螺薯蓉批($158), 牛柳比西冷牛扒更鬆軟, 肉味也濃, 點呢款亦都因為有田螺薯蓉,唔需要另外點都可以食到, 一小碟都總共有五粒田螺肉, 很軟腍入味, 上層的焗薯蓉簡單也好味呢間餐廳好似出名有自家製心太軟, 不過咁啱今晚唔想太食心太軟, 所以試了玫瑰法式燉蛋白($25), 有蛋白香,都唔錯

鐵板西冷牛扒

蘑菇紅酒汁牛柳配法式田螺薯蓉批

鐵板西冷牛扒
蘑菇紅酒汁牛柳配法式田螺薯蓉批
2021-03-01 119 views
曾幾何時為公仔瘋狂嘅我呢間舖頭好多啤啤,就連坐嘅座位都有兩隻細啤啤喺度價錢絕對不貴,好多學生同埋辦公嘅人都喺度食晏晝種類算多,仲有埋甜品👏👏叫咗個雞扒配薯菜,跟餐配餐湯同蒜蓉包 $55個蒜蓉包係超好食,可能我太愛食蒜蓉包,個雞扒嘅蒜蓉汁幾香芝士焗肉醬千層麵 $68 好多嘅芝士,十分之邪惡佢呢個唔係套餐所以加$6可以有湯同埋蒜蓉包心太軟 $42好過份,勁流心好正呀😍而且唔會好甜🥰🥰野飲我哋加$3轉左鮮榨橙汁落單方面佢自己寫完俾佢
曾幾何時為公仔瘋狂嘅我
呢間舖頭好多啤啤,就連坐嘅座位都有兩隻細啤啤喺度

價錢絕對不貴,好多學生同埋辦公嘅人都喺度食
晏晝種類算多,仲有埋甜品👏👏

叫咗個雞扒配薯菜,跟餐配餐湯同蒜蓉包 $55
個蒜蓉包係超好食,可能我太愛食蒜蓉包,個雞扒嘅蒜蓉汁幾香

芝士焗肉醬千層麵 $68
好多嘅芝士,十分之邪惡

佢呢個唔係套餐所以加$6可以有湯同埋蒜蓉包

心太軟 $42
好過份,勁流心好正呀😍
而且唔會好甜🥰🥰

野飲我哋加$3轉左鮮榨橙汁
落單方面佢自己寫完俾佢

2021-03-01 876 views
之前與朋友食過megabox的熊小館🐻, 今次試下位於將軍澳貿業路8號新都城中心二期2樓2086-2087號舖的分店。 店內有很多可愛的熊仔擺設🐻, 今日點了兩個假日特餐~意大利卡邦尼煙肉長通粉$59、 法式牛粒配蕃茄紅飯$64、餐湯+法包(升級優惠)$6、 升級甜品$9、 凍奶茶跟餐$3、 熱奶茶, 然後再單點烤棉花糖吐司$40。✨✨📝意大利卡邦尼煙肉長通粉~長通粉沾滿了卡邦尼醬, 非常creamy, 口感煙煙韌韌, 加上煙肉粒鹹鹹香香幾惹味。📝法式牛粒配蕃茄紅飯~ 蕃茄醬炒飯甜甜酸酸的口感, 牛肉粒軟腍有肉汁。📝烤棉花糖吐司~棉花糖烤至焦黃,味微膨脹,表皮酥脆,內里柔軟😋, 很好味的甜品。📝餐湯+法包~ 忌廉湯配法包, 升級優惠只需加$6,好抵吃👍🏻。📝升級甜品~ 奶凍口感軟綿, 不會太甜。📝熱奶茶~ 熱奶茶味道香濃。📝凍奶茶~ 甜度適中,味道正常。整體來說熊小館絕對適合一家大細, 一邊用膳一邊有可愛的熊仔🐻相伴, 打卡影相更是首選。😄

意大利卡邦尼煙肉長通粉

法式牛粒配蕃茄紅飯

烤棉花糖吐司

餐湯+法包(升級優惠)$6

📝升級甜品~ 奶凍口感軟綿, 不會太甜。
凍奶茶跟餐$3

📝熱奶茶~ 熱奶茶味道香濃。
熱奶茶

📝凍奶茶~ 甜度適中,味道正常。

整體來說熊小館絕對適合一家大細
, 一邊用膳一邊有可愛的熊仔🐻相伴, 打卡影相更是首選。😄

2021-02-27
$100 (Lunch)
意大利卡邦尼煙肉長通粉
法式牛粒配蕃茄紅飯
烤棉花糖吐司
餐湯+法包(升級優惠)$6
熱奶茶
2021-02-26 124 views
這家餐廳很適合帶同小朋友一起來,到處都見到熊熊的蹤影,很可愛。快到下午茶時間,那就乾脆等待一會吧。下午茶餐的價格三十多元,以這個價錢的下午茶餐來說真是很難找到。先來個邪惡的小食。唐揚脆脆雞中翼薯條炸雞翼,經典配搭,新鮮炸起,酥脆香口。吃到口乾就喝一凍檸茶。板煎黑椒雞扒蛋飯 份量蠻大份的,雞扒薄塊,再淋上黑椒汁。一大份煎荷包蛋鋪在白飯上,伴著醬汁吃,黑椒的辛辣,更加惹味。吃完兩份,晚餐還在飽,輕食都足夠了。
快到下午茶時間,那就乾脆等待一會吧。
唐揚脆脆雞中翼
薯條炸雞翼,經典配搭,新鮮炸起,酥脆香口。
吃到口乾就喝一凍檸茶。
板煎黑椒雞扒蛋飯
吃完兩份,晚餐還在飽,輕食都足夠了。
2021-02-26 116 views
好耐冇出街食嘢,發現寶琳開左間可以打卡嘅啤啤熊餐廳😍😍,仲要好抵食,一個人除返食到極飽先$90!!1. 意大利卡邦尼煙肉扁意粉我以為係茶記質素,點知第一啖已驚食得出有蛋味,唔係罐頭醬汁嘅質素,雖然有少少蛋殼,但$58好有驚喜!😍鍾意食卡邦尼嘅人一定要試!2. 烤美國安格斯漢堡炸薯條(+$6升級😍😍)一定要加$6升級套餐,因為蒜蓉包好脆,牛油好多,絕對值回票價。而安格斯漢堡略嫌較乾身,但包皮外脆內軟,牛味比mos burger出色同厚身😛😛3. 橙汁熊熊原來隻熊唔係啫喱,而係沙冰,🤪港女打卡之選,不過橙汁太多冰,唔係好飲得到果肉。4. 心太軟心太軟好流心😋😋😋😋如果想食甜品都可以一試,不過正餐就抵食好多PS: 如果伴碟時抹一抹隻會更加好🙊

1. 意大利卡邦尼煙肉扁意粉

2. 烤美國安格斯漢堡炸薯條(+$6升級😍😍)

3. 橙汁熊熊

4. 心太軟

PS: 如果伴碟時抹一抹隻會更加好🙊
2021-02-25 55 views
熊小館喺將軍澳新都城2期開咗分店啦✌️所以今日嚟探吓啲熊仔🐻呢間餐廳好啱一家大細來,有好多打卡位👍我哋叫咗假日特餐和優閒下午茶😋假日特餐仲可以加錢升級👍鐵板一口牛🐂醬汁惹味,一口牛好嫩滑,大大粒多肉汁有口感,再拈啲中間的薯蓉食感覺好新奇😋😋意大利卡邦尼煙肉扁意粉🍝意粉好有咬口,再有濃濃的芝士配上忌廉煙肉好味又邪惡🤪特濃芝士焗鮮茄豬扒配蛋炒飯🥚呢個賣相唔錯👍而宜芝士超濃香,再加埋蕃茄汁酸酸甜甜好滿足🙏

我哋叫咗假日特餐和優閒下午茶😋假日特餐仲可以加錢升級👍

2021-02-20
$100 (Tea)
知道將軍澳有一間新開嘅啤啤主題餐廳叫熊小館,就急不及待帶住小朋友去試,因為我同小朋友都係啤啤迷。今次order咗豬扒拼牛油酥皮吐司 ,豬扒超厚身超大,最緊要係超juicy鎖住入面d肉汁,牛油酥皮吐司就有濃濃嘅牛油香,而且吐司亦都係比較厚身,咬落去有口感。另外點咗一份兒童餐,上面有肉醬意粉、德國腸、粟米、小朋友至愛嘅熊仔糖,同埋有雪米糍,另加一杯小橙汁,小朋友見到個賣相咁靚,都超開胃。而且肉醬意粉嘅肉醬超有茄汁味,德國腸就啖啖肉,值得推介畀小朋友嚟食。而飲品另外叫咗黑熊,即黑牛上面加一塊3d立體熊可樂冰,成杯嘢個格調就唔同曬。餐廳環境有超多大、中、小型嘅啤啤公仔,好多打卡點,下次一定會約埋其他有小朋友嘅家庭再嚟食過。

2021-02-22 36 views
將軍澳新開以熊仔做主題餐廳,有得玩又有得影吓相打吓卡,餐單價錢都唔算太貴,所以我就試一下。店主非常悉心裝飾餐廳,好多好可愛嘅熊仔。門外仲有自製嘅小熊🐻,全部都係獨一無二自家製。一杯黑熊🐻(一見到即點)可樂浸住一隻熊啤啤,十分可愛,仲有朱古力雪糕朱古力金磚🧱西多士賣相幾好睇,而朱古力醬亦唔會過份多,食落西多嘅感覺都唔會成口油嘅感覺,就因為朱古力醬落得適中。薯條岩岩炸超,仲熱,粗著條好正又脆😋總括嚟講,確實唔錯,員工服務都有禮貌,環境亦好啱一家大細!

一杯黑熊🐻(一見到即點)
可樂浸住一隻熊啤啤,十分可愛,仲有朱古力雪糕

朱古力金磚🧱西多士

薯條
岩岩炸超,仲熱,粗著條好正又脆😋

總括嚟講,確實唔錯,員工服務都有禮貌,環境亦好啱一家大細!
服務員對自己餐廳的認知好貧乏,已出的折扣單竟然因為唔記得假日。咁都唔緊要,個服務員竟然就咁print返張正價單同我哋講唔好意思,一間有分店嘅餐廳竟然服務態度如此,係咪因為好耐都冇開過晚市嘅關係呢?
2021-02-18 63 views
星期六來到將軍澳新都城二期食lunch,選左新開的熊仔cafe🐻,名叫Cafe Med,價錢抵食,店內環境舒適,有不少熊仔佈置,熊仔迷必到。點了一個檸檬牛油汁龍利柳飯,龍利柳煎得金黃香脆,很不錯呢!仲有點了一個意大利卡邦尼煙肉扁意粉,呢個係餐廳王牌之作,味道非常好味,濃郁卡邦尼醬汁,creamy 又不膩,正!驚喜的是點了一客炸薯條,炸得香脆,好好味😋,配埋酸忌廉醬,可口美味。仲有,自家制心太軟亦是好有驚喜,熱熱的心太軟內有濃濃的朱古力流出,甜甜的,好正。抵食好味之選,將軍澳人又多一個cafe選擇了。

,正!

。抵食好味之選,將軍澳人又多一個cafe選擇了。
🌎熊小館 (將軍澳)今日特登帶姪女黎寶琳食下午茶 因為有間餐廳己熊仔為主題 門口前有個大大既啤啤熊 吸引唔少小朋友黎 而且每張台都有熊仔 姪女好鐘意 ▫️白菌汁牛扒$67下午茶時間吾係好肚餓,我點左份牛扒試吓,貌相就好普通,估吾到味道都唔錯,牛扒肉質都腍滑,配上蘑菇汁食好好味!▫️芝士煙三文魚吐司$50吐司材料有煙三文魚 芝士 同西生菜 貌像幾靚架 食材都新鮮 味道接受 如果麵包做到外脆內軟更好 分量多d咁就好啦!▫️自家製心太軟$42最後點左心太軟作結尾,朱古力爆漿多到瀉出黎,做到流心既效果 食落比較偏甜,蛋糕比例厚身d會更好 ▫️橙汁熊熊+$16好適合小朋友飲 入面有一個可愛既熊熊冰塊 十分可愛 姪女唔捨得飲 味道淡淡地 比較健康 而且夠凍 送食物一流 ▫️湯+牛油包+$6唔錯既羅宋湯 口味好岩我 佢唔會太辣同甜 而且入面既菜唔會煲到淋曬 加埋牛油包一齊食好配搭 牛油包分量剛好 而且有烘爐過 好脆!💵人均消費:$100✨環境衛生:7/10🙋🏻‍♀️推介指數:5/10📍將軍澳貿業路8號新都城中心二期2樓2086-2087號舖
🌎熊小館 (將軍澳)

▫️白菌汁牛扒$67

✨環境衛生:7/10
🙋🏻‍♀️推介指數:5/10

📍將軍澳貿業路8號新都城中心二期2樓2086-2087號舖
2021-02-06 50 views
估唔到寶琳會有間餐廳係以熊啤啤為主題 由入去到坐定定 熊啤啤都係無處不在 而且佢都啲位係可以同熊啤啤一齊打卡烤雞肉羅宋湯螺絲粉雞肉量多而且有咬口同香 羅宋湯酸甜開胃同埋有大量雜菜 幾正 夾埋螺絲粉食唔錯鹹酥流心芝士多士鹹香味出 芝士多而且濃郁 流心效果好好 多士都炸得好脆 好食蜜汁菠蘿煎豬扒拼薯菜蜜汁好香甜 加埋菠蘿酸酸地幾開胃 可以中和到豬扒既油膩感 豬扒厚切得來都好juicy 成個配答好好自家制心太軟 外脆內流心 朱古力都好香濃 唔算好甜

烤雞肉羅宋湯螺絲粉

鹹酥流心芝士多士

蜜汁菠蘿煎豬扒拼薯菜

自家制心太軟
外脆內流心 朱古力都好香濃 唔算好甜
2021-02-05 49 views
呢間以玩具熊🧸做主題嘅餐廳,其實喺我哋拍拖第一年嘅平安夜已經想食🤣,不過嗰陣趕住去睇演唱會又多人等位,所以冇食到~今次喺將軍澳新店終於試到!真係幾抵食,食物質素亦唔錯,唔怪得咁多人排隊啦🤪!.▪️烤美國安格斯漢堡伴炸薯條 $78▪️CP值勁高嘅漢堡!漢堡上面配咗兩塊酸瓜,中間再夾住安格斯、生菜、番茄,睇樣好似頹頹地咁,但食落真係好好食!安格斯煎到好香口,夠厚口感一流🤤,加上個包軟淋淋,加埋番茄同生菜沙律醬食落一啲都唔會覺得膩。粗薯條都係新鮮炸起夠晒熱,好脆👍🏻▪️羅勒蕃茄醬意大利肉丸意粉 $62▪️意粉唔會太淋又唔會太硬,配咗酸酸甜甜既蕃茄醬感覺好開胃🥰!肉丸就比較似平時ikea食到個隻咁,撈埋蕃茄醬黎食都好夾🤤▪️鐵板一口牛 $50(下午茶單點價)▪️一口牛勁大粒,黎到嘅時候仲有小小嘅鐵板聲好夠熱!牛雖然係全熟,但咬落完全唔韌同好香牛味,再用埋啲燒汁撈薯蓉甜甜地都幾好食~▪️加$6配歐陸濃湯牛油法包▪️嗰日飲嘅餐湯係忌廉蘑菇雞蓉湯,忌廉味都好香!法包焗得好脆,加埋蒜蓉同牛油好香,點下湯食好正🤤
▪️烤美國安格斯漢堡伴炸薯條 $78▪️

▪️羅勒蕃茄醬意大利肉丸意粉 $62▪️

▪️鐵板一口牛 $50(下午茶單點價)▪️

▪️加$6配歐陸濃湯牛油法包▪️
  • 鐵板一口牛
  • 烤美國安格斯漢堡伴炸薯條
2021-02-03 57 views
呢間新都城新開嘅熊小館已熊仔為主題🐻,好有特色,今日就同朋友去嘆番個下午茶啦🥳。。🍔烤美國安格斯漢堡伴炸薯條($78)首先食嘅就係安格斯漢堡🤩,塊漢堡扒惹味多汁😋,再配埋旁邊新鮮炸起嘅薯條好正🔥。。自家製心太軟($48)心太軟一直都係我其中一款最鍾意嘅甜品❤️,一吉落去爆d朱古力漿出黎真係好過癮😜。。金磚西多士(配糖漿)($34)呢度將西多士幫你切成一件件💕,方便食用,而且炸得外脆內軟🤤,非常滿足😍。

🍔烤美國安格斯漢堡伴炸薯條($78)

自家製心太軟($48)
金磚西多士(配糖漿)($34)
Type of Meal
Tea
2021-02-03 63 views
熊小館位於將軍澳新都城中心二期2樓2086-2087號舖,之前係Mega Box食過,估唔到開到黎將軍澳,終於又多間親子主題餐廳,又多一個選擇。餐牌選擇多元化,有飯、意粉、扒餐、漢堡、千層麵、小食、甜品,價錢合理。焗墨西哥辣肉醬意粉-意粉火喉剛剛好,意粉軟硬適中,肉醬份量夠多,墨西哥辣肉醬夠辣夠惹味,每條意粉都掛滿醬汁。烤美國安格斯漢堡伴炸薯條-漢堡大大個,麵包微微烘過,安格斯牛肉好厚身,肉質軟腍,而且啖啖肉汁,配埋新鮮蕃茄和生菜一齊食,好美味。瘋薯配肉醬-薯條新鮮熱辣辣炸起,金黃香脆,仲要係粗薯,配埋肉醬一齊食,另一番風味。橙汁熊熊-好大杯黑熊-入面有粒冰熊,好可愛

橙汁熊熊-好大杯

黑熊-入面有粒冰熊,好可愛