2023-02-20 158 views
收左工約左朋友去九龍灣食飯,成個德福啲餐廳都幾乎食過唒🤔朋友之前係E-Max返工話個邊都有餐廳不如過去睇下有無岩食,都好啊,反正我好多年無去過個邊,去左一間可以BBQ既餐廳到試下,不過今日我哋就無BBQ 只係叫左個set dinner🤣.餐廳有户外區可以帶埋寵物一齊黎影相打卡,而且仲有滑梯可以一家人帶埋小朋友黎family day (´▽`).Set dinner包餐湯+餐包+沙律+甜品今日餐湯係羅宋湯,好足料!餐包烘過表面微脆內裡軟熟,沙律係紫薯泥上面放左柚子,每啖都食到柚子既香味,紫薯泥幼滑細膩.炸魚薯條 $82有兩塊大魚柳,魚柳炸得香脆,不過就有少少多油,薯條熱辣辣脆卜卜,好快比我食唒😂.香草烤春雞半隻配薯條$85烤雞大隻,肉質嫩滑配埋熱辣辣既薯條,正!.甜品係手作蛋糕,上面係濃濃既朱古力cream加上朱古力蛋糕入面仲有棒子夾心(´▽`)好邪惡!.

Set dinner包餐湯+餐包+沙律+甜品

炸魚薯條 $82

香草烤春雞半隻配薯條$85
烤雞大隻,肉質嫩滑配埋熱辣辣既薯條,正!

2023-02-18 141 views
九龍灣可以落地跑跑cafe🐶最鐘意就係跑跑跳跳,所以我地專程搵左間cafe有好大個露天地方俾佢跑跑😆!除左可以俾🐶🐶跑之外,仲有小朋友遊樂場!而星期六同日仲有露天燒烤及有live band 表演,我地平日黎到餐廳就有西餐供應。西冷扒配薯菜西冷牛扒叫左5成熟,煎到岩岩好,一黎到已經聞到好香。個表面煎到少少脆口肉質軟嫩多汁,好有牛味。配菜有脆肉瓜、菇粒同炸薯條,脆肉瓜同菇粒都有調味同炒過,好好味。而薯條係新鮮炸起,非常香脆。燒雞配薯菜燒雞肉質嫩滑,外皮香脆,配埋燒汁食唔錯。跟餐仲有飲品,👦🏻👧🏻叫左凍奶茶同凍檸茶,味道正常好飲。最後仲有Haagen-Dazs 雪糕做甜品🍨~食物質素:🧸🧸🧸🧸環境:🧸🧸🧸🧸🧸性價比:🧸🧸🧸🧸🧸室外/室內寵物友善:室外 泊車:EMAX停車場📍 Cafe Wellcome (九龍灣)九龍灣國際展貿中心4樓421至425號鋪
九龍灣可以落地跑跑cafe

燒雞配薯菜
燒雞肉質嫩滑,外皮香脆,配埋燒汁食唔錯。

食物質素:🧸🧸🧸🧸
環境:🧸🧸🧸🧸🧸
性價比:🧸🧸🧸🧸🧸
室外/室內寵物友善:室外

泊車:EMAX停車場

📍 Cafe Wellcome (九龍灣)
九龍灣國際展貿中心4樓421至425號鋪
凍奶茶同凍檸茶
雪糕
2023-02-13
$130 (Dinner)
凍奶茶同凍檸茶
雪糕
Cafe Wellcome x BBQ Place早兩日前去咗九龍灣食飯,呢間西餐廳性價比真係超超超高,一個主菜配餐湯餐包,再加甜品同飲品,第日去九展睇show大家就有口福啦!店員話呢間餐廳之前係做自助餐,疫情期間轉形做西餐,戶外仲可以BBQ,逢星期五時間1700-2200,逢星期六日及公眾假期就1130-2200,逢星期六日仲有現場音樂表演,氣氛簡直一流,BBQ加LIVE MUSIC正爆!1.香草燒春雞+是日餐湯+精選餐包+沙律+甜品+飲品$85(9/10)呢隻香草燒春雞好大隻,雞肉好嫩滑唔鞋唔老。餐湯係菜乾豬骨湯。沙律係薯蓉加黑松露,搽餐包食一流。飲品可以揀咖啡/茶/任何罐裝飲品一份,我哋揀咗咖啡。甜品可以揀手工甜品/Movenpick/Häagen-Dazs雪糕一份,琴晚Movenpick雪糕無哂,唯有揀Häagen-Dazs咖啡味雪糕。2.香煎肉眼扒 配飯$128(9/10)呢塊肉眼扒雖然好薄,但我叫5成熟覺得啱啱好,帶少少肥,美中不足係無黑椒汁。餐湯係菜乾豬骨湯。沙律係薯蓉加黑松露,搽餐包食一流。飲品可以揀咖啡/茶/任何罐裝飲品一份,我哋揀咗奶茶。甜品可以揀手工甜品/Move
Cafe Wellcome x BBQ Place

呢隻香草燒春雞好大隻,雞肉好嫩滑唔鞋唔老。
餐湯係菜乾豬骨湯。
沙律係薯蓉加黑松露,搽餐包食一流。
飲品可以揀咖啡/茶/任何罐裝飲品一份,我哋揀咗咖啡。

2.香煎肉眼扒 配飯$128(9/10)
餐湯係菜乾豬骨湯。
沙律係薯蓉加黑松露,搽餐包食一流。
飲品可以揀咖啡/茶/任何罐裝飲品一份,我哋揀咗奶茶。
甜品可以揀手工甜品/Movenpick/Häagen-Dazs雪糕一份,琴晚Movenpick雪糕無哂,唯有揀Häagen-Dazs朱古力味雪糕。
2人總共價錢$232.4,有加一服務費!

個人口味總評分:8.5/10

地址:九龍灣展貿徑1號國際展貿中心E-MAX 4樓421至425號舖

#CafeWellcomexBBQPlace #BBQ #燒烤 #香港美食 #九龍灣美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
2023-02-17 107 views
7點幾係九展放工野,🐹🐹突然出現驚喜接放工🥰,對住專登入黎又超肚餓嘅🐹🐹當然要帶佢食d好野先得,4樓嘅西餐廳質素唔錯,價錢又相宜,當然一齊去試下啦🤭~可惜當晚唔係星期五,六,日,唔係有live band show 加戶外bbq🥺,不過平日dinner餐牌都好多款式揀🤤,而且set dinner仲有湯,有沙律,有麵包,有甜品及飲品,幾十蚊有晒咁多野食cp值真係相當高。😍香草燒春雞配薯條 $85🐥香煎肉眼扒配意粉 $128🐮嗌完個餐冇耐個湯,麵包同沙律就已經上黎,肚餓嘅我們立刻開餐😋,沙律食落去其實係黑松露薯蓉🍄,滿滿嘅黑松露香加上滑滑嘅薯蓉真係好好味☺️,而且餐包同一般西餐廳唔同,係啱啱烘過🔥,又熱辣辣又脆卜卜,用黎送過餐湯認真一流。🥳食完沙律同餐包之後主菜就上場,肉眼扒煎得好香👃,成舊扒煎嘅火候啱啱好,5成嘅扒扒一切就切開,入口肉質超嫰滑😉,百零蚊有咁嘅質素真係超值😁。燒春雞滿足晒我們鐘意拎住成隻雞係到食嘅慾望🤭,一手扯開隻雞脾已經見到佢入面超juicy,而且入面熱辣辣,肯定係即叫即燒,一食落去皮脆肉嫰,啖啖都爆汁😋,真係諗返都流晒口水,而且不得不提嘅係伴碟都十分用心,佢用嘅都係粗薯條,

香草燒春雞配薯條 $85🐥
香煎肉眼扒配意粉 $128🐮
食完沙律同餐包之後主菜就上場,肉眼扒煎得好香👃,成舊扒煎嘅火候啱啱好,5成嘅扒扒一切就切開,入口肉質超嫰滑😉,百零蚊有咁嘅質素真係超值😁。燒春雞滿足晒我們鐘意拎住成隻雞係到食嘅慾望🤭,一手扯開隻雞脾已經見到佢入面超juicy,而且入面熱辣辣,肯定係即叫即燒,一食落去皮脆肉嫰,啖啖都爆汁😋,真係諗返都流晒口水,而且不得不提嘅係伴碟都十分用心,佢用嘅都係粗薯條,唔會炸到乾爭爭,極其出色。💯
食完主菜當然就要嗌甜品,佢可以揀自家製嘅甜品或者haagendazs/movenpick雪糕🍦,自家製甜品非常受歡迎,到我們嗌嘅時候已經得返一個🤣,所以另一個就揀左haagendazs咖啡味雪糕。當日嘅甜品係士多啤梨朱古力碎碎泡芙🍪,軟軟嘅泡芙入面有滿滿嘅朱古力mosse同士多啤梨🍓,而且特別嘅係,泡芙外面都裏上唔少嘅朱古力脆脆🍫,一啖食落去食到滿滿嘅朱古力香,而且脆脆同泡芙口感意外地夾,可以用咁完成嘅甜品畫上完美嘅句號真係好。😁

餐廳質素相當唔錯👍,cp值十分高💯,如果入黎睇show或者睇展覽肚餓想食d野,係一個非常好嘅選擇🤗

2023-02-17 105 views
.Cafe Wellcome x BBQ Place今日去左九龍灣睇傢私,見肚餓就去左Cafe Wellcome x BBQ Place食晚餐🍝餐廳範圍好大,好闊落,有戶外及戶內位置,因為天氣有d涼,同朋友簡左戶內坐位原來餐廳係pet-friendly🐶🐱,下次可以帶埋狗仔黎係戶外比🐶跑下,玩下🐶😆……….晚餐都有10款選擇,有意粉、飯、燒雞、魚、豬仔髀,一定有一款岩食😯,我地簡左1️⃣ 西京燒比目魚配飯& 2️⃣ BBQ燒豬仔髀配薯菜……….西京燒比目魚配飯($88)比目魚小骨,魚皮好香脆😋BBQ燒豬仔髀($108)豬仔髀小小微甜🤭,好開胃每個餐跟餐包、湯、湯律、甜品🍮😋甜品當日有movenpick雪糕、芝士蛋糕🍰、焦糖布丁🍮,三個選擇🤭我地簡左芝士蛋糕🍰 & 焦糖布丁🍮,雖然係贈送嘅是日甜品,但餐廳都無馬虎😆都係高質,有心嘅😋……….推介比九龍灣返工嘅上班族,高質午餐🤤……….
Cafe Wellcome x BBQ Place
& 2️⃣ BBQ燒豬仔髀配薯菜
……….
西京燒比目魚配飯($88)
比目魚小骨,魚皮好香脆😋
BBQ燒豬仔髀($108)
豬仔髀小小微甜🤭,好開胃
……….
推介比九龍灣返工嘅上班族,高質午餐🤤
2023-02-08
$100 (Dinner)
2023-02-15 73 views
是日餐湯+ 精選餐包 +沙律一份今晚嘅餐湯係:菜乾豬骨湯(老火湯)好夠味。牛油餐包、洋蔥薯蓉(入面有薯粒)外面有脆脆嘅煙肉碎。香煎肉眼扒$128配意大利粉肉眼扒5成熟,煎就唔太乾,唔會好油膩,意大利粉彈牙,我老公都食晒。香草燒春雞配薯條$85超級香脆外皮,真係好好味,春雞入面有肉汁,肉質都嫩,亦好夠味,我都食晒。自家製甜點朱古力脆皮泡芙脆皮泡芙包住朱古力醬,朱古力唔係好甜(我鐘意),入面加左士多啤梨同藍莓,細細件一定食得晒。飲品熱咖啡熱檸檬水
是日餐湯+ 精選餐包 +沙律一份
今晚嘅餐湯係:
菜乾豬骨湯(老火湯)好夠味。
牛油餐包、洋蔥薯蓉(入面有薯粒)外面有脆脆嘅煙肉碎。

香煎肉眼扒$128配意大利粉

香草燒春雞配薯條$85

自家製甜點
朱古力脆皮泡芙

熱咖啡
熱檸檬水
2023-02-09 108 views
黎到九龍灣,想搵間餐廳坐底同朋友慢慢食,吹下水~ 搵到呢間環境十分寬敞,可以慢慢傾慢慢食既餐廳😍餐廳裝修有心思,而且環境闊落,係搞生日會或者一大班人既飯局既好地方😆叫左兩個主食,一個價錢包曬餐湯、餐包、沙律、飲品同甜品(movenpick or häagen -Dazs, 任選其一)🔸BBQ燒豬仔髀配薯菜 $108有三舊豬仔髀,薯菜份量都唔少,仲有香炒翠玉瓜同菇粒,味道不錯🙈🔸西京燒比目魚配飯 $88有兩塊比目魚,燒得好香,調味岩岩好,魚油十足,配埋飯食,一流~

🔸BBQ燒豬仔髀配薯菜 $108

🔸西京燒比目魚配飯 $88
2023-02-04 160 views
九龍灣EMAX發現新大陸!餐廳面積大到你唔信!隱藏喺設計傢俬舖入!Lunch set 幾抵食!多數都唔洗一舊水就有一set !餐湯係青紅蘿蔔湯冇味精系列!好溫馨暖心!前菜薯仔沙律,黑糖麵包夠熱夠脆!即叫即煎牛柳有七成熟肉汁超多超Juice仲有好多鮑魚菇同埋翠玉瓜牛肋條牛肉味濃郁送飯一流!甜品竟然係Häagen-Dazs!!!要左咖啡味😍原來依家係寵物友善嘅Cafe,有隻金毛狗同埋松鼠狗,超得意!!下次我都帶埋我屋企隻肥野黎!

Lunch set 幾抵食!
多數都唔洗一舊水就有一set !

餐湯係青紅蘿蔔湯
冇味精系列!好溫馨暖心!

前菜

薯仔沙律,黑糖麵包夠熱夠脆!

即叫即煎牛柳
有七成熟
肉汁超多超Juice
仲有好多鮑魚菇同埋翠玉瓜

牛肋條牛肉味濃郁
送飯一流!

甜品竟然係Häagen-Dazs!!!
要左咖啡味😍

2023-01-18 199 views
(自費食評) OK一般還可以的午餐之選今天又再次來臨Cafe Wellcome 吃他們不同的菜式,他們已經更新了新的菜單了. 他們的午餐有配是日餐湯(熱辣辣),精選餐包(很香脆),沙律各一份沙律是薯仔蓉沙律日式雞扒炒烏冬$68炒得不錯,不過比較油。份量一般,賣相可以接受青咖喱豬頸肉焗飯$75這麻麻地紐西蘭牛柳(配飯/意粉/薯菜)$108首先,估唔到牛柳是這麽細件。但是,原來可以煎得好香。而且,牛柳的肉質好軟嫩和美味可口。薯條份量非常多很正推薦一下最後大家記得取雪糕或蛋糕
(自費食評) OK一般還可以的午餐之選
沙律是薯仔蓉沙律

日式雞扒炒烏冬
炒得不錯,不過比較油。份量一般,賣相可以接受

青咖喱豬頸肉焗飯$75

2023-01-17
Type of Meal
Lunch
  • 紐西蘭牛柳
餐廳門口佈滿聖誕裝飾,好有節日氣氛,餐廳室內主打做西餐既,穿過餐廳內一道門,就黎到露天燒烤場,踏出門外有世外桃源既感覺,估唔到呢到商業林立既地方,竟然有甘空曠既地方可以同朋友一齊聚一聚。最有特色既係逢星期五六日會有live band演出,仲可以點唱添,唱得好好聽呀🥰🥰🥰BBQ 套餐價錢由$175-$305 不等,另需加一, 最緊要係無時間限制。我就叫左個套餐C包括唔同既肉類,有牛扒、豬扒、雞中翼、鯖魚、腸仔、粟米,茄子、豬頸肉、翠玊瓜… 如果唔夠食可追加食物架。但個人覺得C餐既份量巳經好足夠,仲包一支飲品。每個餐一份份用保鮮紙包好,感覺食物安全衞生。燒烤爐好大,暖笠笠,食物調味得幾好,一邊聽歌,一邊食野,渡過左一個很愉快的晚上🥰🥰📍九龍灣展貿徑1號國際展貿中心E-MAX人均消費$250

📍九龍灣展貿徑1號國際展貿中心E-MAX
人均消費$250
2023-01-04 231 views
每次去九展都係同小朋友一齊平日lunch時間如果去food court好多人所以決定都系去Café Welcome坐得舒服 小朋友去又可以去戶外公園免費放電Lunch Set 有是日餐湯+精選餐包+沙律一份係忌廉湯、蒜蓉包今次叫左福建炒飯 $78用焗盤上份量唔算多,但好足料香草燒春雞半隻配薯條 $82香草味好夠,春雞好入味,食落都好juicy最吸引我呢,就係佢哋嘅甜品啦可以揀手工甜品/Movenpick/Haagen-Dazs 雪糕一份特別要讚一讚佢哋嘅焦糖布丁🍮聽老闆講好多人提前預留佢哋嘅手工甜品所以想食記得點餐嘅時候就好留埋啦戶外環境好靚,有啲打卡位夜晚有得BBQ公園夠大都好啱小朋友玩
每次去九展都係同小朋友一齊
平日lunch時間如果去food court好多人
所以決定都系去Café Welcome
坐得舒服
小朋友去又可以去戶外公園免費放電

Lunch Set 有是日餐湯+精選餐包+沙律一份
係忌廉湯、蒜蓉包

今次叫左福建炒飯 $78
用焗盤上份量唔算多,但好足料

香草燒春雞半隻配薯條 $82
香草味好夠,春雞好入味,食落都好juicy

最吸引我呢,就係佢哋嘅甜品

特別要讚一讚佢哋嘅焦糖布丁🍮
聽老闆講好多人提前預留佢哋嘅手工甜品
所以想食記得點餐嘅時候就好留埋啦

戶外環境好靚,有啲打卡位

夜晚有得BBQ
公園夠大都好啱小朋友玩

2023-01-03 167 views
Cafe welcome x Bbq place高質露天燒烤場Weekend可以係出面bbq 仲有live band表演睇嫁環境又夠闊落帶小朋友去都唔怕坐得唔舒服香煎肉眼扒(6oz)牛煎得好香肉嫩多汁燒得岩岩好😋可以配飯/意粉/薯菜$128甜品飲品手工甜品/Movenpick/咖啡/茶/Haagen-Dazs 雪糕一份任何罐装飲品一份*另加一服務費快靚正下次一定要weekend再黎試吓個bbq先📍九能灣國際展貿中心4樓21,23,25店
Cafe welcome x Bbq place

高質露天燒烤場
Weekend可以係出面bbq
仲有live band表演睇嫁
環境又夠闊落
帶小朋友去都唔怕坐得唔舒服

香煎肉眼扒(6oz)
牛煎得好香

*另加一服務費

快靚正
下次一定要weekend再黎試吓個bbq先

📍九能灣國際展貿中心4樓21,23,25店
話說今日喺九龍灣區活動同隻豬去咗九展度行街街喺商場上層搵到呢間餐廳原來除咗可以普通食個飯之外逢星期五六日出面都可以BBQ仲有Live Band可以睇下歌Chill下咁啱去嗰日有其他人預約咗開Party可以食到會又可以燒烤 成個場真係好熱鬧老闆娘好nice同熱情 仲同我哋分享啲得意嘢添-精選套餐前菜-是日餐湯 + 法式蒜蓉包 + 沙律一份蒜蓉包好香脆 同埋個薯仔沙律食落好幼滑~-主菜-牛肝菌汁雜菌意大利飯 ($63)份量啱啱好 牛肝菌汁好Creamy 味道夠晒濃郁~而意大利飯嘅軟硬度適中 配埋菇菌口感大增啊~香草烤羊架(配飯/意粉/薯菜) ($125)羊架食落一啲都無羶味 同埋半肥瘦加上肉汁多~-甜品-玫瑰蛋糕每個月都唔同 好多人遠渡而嚟食蛋糕喔~係自家製嘅甜品 食第一淡已經好有驚喜~食落好香滑又唔會太甜 甜品達人首選唷~好香濃嘅玫瑰味 真係好難用文字去形容~焦糖布甸份量同甜度都啱啱好 啱晒我隻豬吖~-飲品-檸檬茶奶茶
話說今日喺九龍灣區活動
老闆娘好nice同熱情 仲同我哋分享啲得意嘢添
精選套餐
前菜
是日餐湯 + 法式蒜蓉包 + 沙律一份
蒜蓉包好香脆 同埋個薯仔沙律食落好幼滑~
主菜
牛肝菌汁雜菌意大利飯 ($63)
份量啱啱好 牛肝菌汁好Creamy 味道夠晒濃郁~
而意大利飯嘅軟硬度適中 配埋菇菌口感大增啊~
香草烤羊架(配飯/意粉/薯菜) ($125)
羊架食落一啲都無羶味 同埋半肥瘦加上肉汁多~
甜品
玫瑰蛋糕
每個月都唔同 好多人遠渡而嚟食蛋糕喔~
係自家製嘅甜品 食第一淡已經好有驚喜~
食落好香滑又唔會太甜 甜品達人首選唷~
好香濃嘅玫瑰味 真係好難用文字去形容~
焦糖布甸
份量同甜度都啱啱好 啱晒我隻豬吖~
檸檬茶
奶茶
2022-12-14
2022-12-28 125 views
🔸田園薄餅($62)🔸由於我好鐘意食pizza 🍕🍕所以去到邊都要叫翻件依度嘅pizza係即叫即正,大家要俾啲耐性😌😌入口好香脆,仲可以做到拉絲嘅效果🤤🤤糧尾必就可食佢啦😌😌🔸青咖喱豬頸肉焗飯($68)🔸依傢青咖哩一啲都唔辣,啱曬我依啲鐘意食咖哩唔食辣嘅人🤤🤤而且入面有好多豬勁肉,肉質嫩滑,一啲都唔鞋,好好味🤤🤤🔸Lemon tea🔸🥤🥤🥤🥤🥤🥤📍九龍灣展貿徑1號國際展貿中心4樓421-425號舖

🔸田園薄餅($62)🔸
由於我好鐘意食pizza 🍕🍕所以去到邊都要叫翻件
依度嘅pizza係即叫即正,大家要俾啲耐性😌😌
入口好香脆,仲可以做到拉絲嘅效果🤤🤤
糧尾必就可食佢啦😌😌

🔸青咖喱豬頸肉焗飯($68)🔸
依傢青咖哩一啲都唔辣,啱曬我依啲鐘意食咖哩唔食辣嘅人🤤🤤
而且入面有好多豬勁肉,肉質嫩滑,一啲都唔鞋,好好味🤤🤤

🔸Lemon tea🔸
🥤🥤🥤🥤🥤🥤

📍九龍灣展貿徑1號國際展貿中心4樓421-425號舖
2022-12-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
2022-12-25 143 views
Cafe wellcome x bbq place行開九展睇戲,咁岩睇到呢間超抵食既餐廳,呢間餐廳位於樓層盡頭位置,面積很大,餐廳設計好岩一家大細一齊黎食野玩下。香草燒春雞半隻($82)🍗香煎肉眼扒($128)🐂見到呢個價錢,仲要係加埋是日餐湯,餐包同埋個沙律,甜品/movenpick/haaegen daz雪糕,🍨真係抵到唔敢相信!而且員工都好有禮貌好熱情!🥰當然呢個價錢就唔好同5星級米芝連對比,首先個份量好夠,個餐湯係粉葛湯,真係足料,仲食到粉葛!個雞都烤得幾靚,肉眼唔會有嫩肉粉味,呢個價錢,合格有突啦!🧁甜品係驚喜,布甸甜得岩岩好,好滑順口,朱古力蛋糕好重朱古力,唔算好甜,有驚喜!🍰😋
Cafe wellcome x bbq place

香草燒春雞半隻
香煎肉眼扒

香草燒春雞半隻($82)🍗
香煎肉眼扒($128)🐂

是日甜品

2022-12-22
$100 (Dinner)
香草燒春雞半隻
香煎肉眼扒