2024-07-26 151 views
同朋友食飯順便慶祝生日,見呢間餐廳做「熊熊🐻主題」幾得意所以就決定食呢間,餐廳環境好靚,佈置好有心思,見到隔離枱小妹妹見到啤啤熊都妹開中影相,係OpenRice 預約嗰時係備註欄簡單寫咗,如果嗌甜品就喺甜品碟上寫生日字句,坐位好「打卡able」,真係好驚喜🙌🙌野食好好食,份量足夠!熊熊士多啤梨牛奶熊熊浮冰好得意😆鰻魚炒飯鰻魚好大條🙌明太子蜆肉意粉多汁彈牙👍芝士帆立貝海膽意粉都好好味😋最後甜品朱古力麻糬窩夫上面隻熊熊蛋糕好得意,👍😆

野食好好食,份量足夠!
熊熊士多啤梨牛奶熊熊浮冰好得意😆
鰻魚炒飯鰻魚好大條🙌

明太子蜆肉意粉多汁彈牙👍
芝士帆立貝海膽意粉都好好味😋
最後甜品朱古力麻糬窩夫上面隻熊熊蛋糕好得意,👍😆

2024-07-22
$290 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 明太子忌廉大蜆意粉
  • 朱古力麻糬窩夫配睡眠熊伯爵茶慕絲蛋糕
  • 原條蒲燒鰻魚飯
  • 海膽醬北海道帆立貝意大利粉
  • 他他醬吉列魷魚圈
聽朋友講炮台山有間餐廳嘅熊仔蛋糕又得意又好食,今日終於嚟朝聖叫咗一個飯同一個意粉,分別係日式蒲燒完條鰻魚飯同卡邦尼腐乳意粉,另外加咗個酥炸魷魚圈同佢哋最特色嘅睡眠熊本來要為佢哋淨係甜品出色,點知連熱食都令人咁有驚喜,個蒲燒鰻魚飯真係原條鰻魚上枱,份量慷慨之餘條鰻魚有燒得香脆可口,配上適量嘅鰻魚醬汁,再加埋底部嘅炒飯,比好多出名嘅日式餐廳更加出色;至於卡邦尼意粉就食得多,不過加咗腐乳就第一次食,呢個配搭好新奇之餘個味道都好惹味好突出,係一個值得一讚嘅嘗試; 至於主角睡眠有濃厚嘅芝士味,不過就唔會過分油膩,睡眠同個樣真係好得意,無論大人定小朋友都一定會鍾意即刻餐廳嘅Target group應該係鍾意打卡嘅女仔又或者小朋友,佢哋嘅食物高質,而且環境夢幻,值得推薦#cakebearbear

#cakebearbear
2024-07-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 芝士慕絲熊仔蛋糕
  • 金沙單骨雞翼
  • 明太子忌廉大蜆意粉
  • 朱古力麻糬窩夫配睡眠熊伯爵茶慕絲蛋糕
  • 燒牛舌溫泉蛋飯
  • 初戀
2024-07-24 205 views
小朋友剛剛考完試, 媽媽我話請佢食自助餐輕鬆下,囡囡話想去bear cafe 多d, 上網揾到d 個裝修靚靚靚, 周圍好多熊仔, 尊登過黎試吓.由我早幾日應𠄘帶佢去開始就好期待, 離遠見到間餐廳已經走咗入去, 勁興奮, 入到去即刻走過去抱抱熊仔,見佢笑得咁開心,我都忍唔住同佢咗影咗幾張相.職員好好, 安排我哋坐有大熊仔公仔咗張枱, 小朋友對住熊仔食野都特格開胃, 食咗好多😂😂明太子忌廉大蜆意大利粉: 唔太流, 個source 幾惹味, 蜆肉大隻, 數埋都有差唔多十隻, 足料, 千語星晨: 小朋友爭住飲, 又靚又好飲, 酸酸甜甜好開胃他他醬吉列魷魚圈: 即炸, 胎口, 唔會好厚粉, 魷魚圈彈牙煙三文魚蕃茄沙律: 健康之選, 大熱天氣叫沙律非常適合 , 沙律同蕃茄新鮮清甜柯華田雪花冰: 上枱已經好fancy , 原來層次仲好豐富, 好有驚喜, 以為只係雪花冰, 食落有棉花糖, 布丁和粒粒麻糬, 滿, 誠意之作

千語星晨: 小朋友爭住飲, 又靚又好飲, 酸酸甜甜好開胃

2024-07-16
Dinner
2024-07-22 184 views
星期六帶小朋友去北角的partyroom,玩之前去呢間充滿童真的餐廳食個午餐。餐廳裏面有好多熊仔,好夢幻。小朋友應該會好喜歡。🦀明太子蟹肉意粉呢個意粉好creamy,明太子醬好多好惹味,蟹肉都不少,整體的配搭都非常好食,推薦呢個意粉。🥤花見呢杯係特飲,轉餐可以半價叫。飲到淡淡的荔枝香味,好清新,都幾好飲。🍓芭菲個人覺得餐廳主菜的發揮較爲好。芭菲色彩繽紛顔色取勝,可以有更多層次的發揮空間。🥢Cakebearbear 🌏北角電氣道233號城市花園商場第10座地下G45號舖
餐廳裏面有好多熊仔,好夢幻。小朋友應該會好喜歡。
🦀明太子蟹肉意粉

🥤花見

🍓芭菲

🥢Cakebearbear
🌏北角電氣道233號城市花園商場第10座地下G45號舖
2024-07-20
Lunch
2024-07-17 188 views
哇哇哇…又俾我發現北角街坊福利,發現咗一間以粉紅色為主調嘅熊仔cafe,即時少女心爆發💕可惜當日個打卡位有人坐咗,下次一定要再去過!日式原條蒲燒鰻魚炒飯鰻魚厚肉又大條,賣相非常吸引,珍珠米粒粒分明,口感煙韌帶嚼勁,醬汁甜甜地,食落幾開胃。炙燒芝士凡立貝海膽意粉凡立貝肉質鮮嫩,加了芝士蛋黃醬炙燒,非常香口惹味,意粉沾滿醬汁,軟硬適中。初戀士多啤梨牛奶特飲,顏色粉嫩,熊仔冰超可愛,打卡度十足。熊仔冷泡茶冷泡茶每日都有唔同嘅味道,用咗熊仔樽裝住,飲完仲可以將佢帶走呢!

日式原條蒲燒鰻魚炒飯

炙燒芝士凡立貝海膽意粉

初戀
士多啤梨牛奶特飲,顏色粉嫩,熊仔冰超可愛,打卡度十足。

熊仔冷泡茶
2024-07-15 129 views
呢日同大大、細細去北角探親戚,經佢哋介紹再訪呢間熊啤啤餐廳,一入到去見到好多熊仔,小朋友已經心心眼,而且裝修好夢幻,響度食嘢真係好舒服。日式原條蒲燒鰻魚炒飯:鰻魚本身鮮嫩多汁,濃郁的蒲燒醬汁完美入饌,與炒飯融合得天衣無縫。每一粒飯粒都吸滿了醬汁的香氣,鰻魚條也恰到好處地散佈其中,口感層次豐富。明太子忌廉大蜆意粉:鮮美的大蜆和濃郁的明太子醬巧妙地結合在一起,蜆肉飽滿多汁,明太子醬帶來了獨特的咸香滋味,與忌廉的濃郁相得益彰。麵條Q彈有勁。完全吸收了醬汁的香氣。月亮花枝蝦餅:蝦餅外酥內嫩,蝦肉鮮嫩彈牙,搭配脆口的外皮,口感豐富層次分明。熊仔冷泡茶:這款冷泡茶清爽怡人,充分發揮了兩種水果的香甜特點。提子的酸甜與荔枝的濃郁完美結合,清新爽口。焦糖哈密瓜棉花糖窩夫配雪糕:這道甜品將哈密瓜、棉花糖和窩夫融合在一起,層次豐富。外層的焦糖窩夫酥脆可口,內餡的哈密瓜醬香甜濃郁,棉花糖則為其增添了意外的軟糯感。配上一球醇厚細膩的雪糕,整個甜品足以滿足味蕾。

日式原條蒲燒鰻魚炒飯:

明太子忌廉大蜆意粉:

月亮花枝蝦餅:

熊仔冷泡茶:

焦糖哈密瓜棉花糖窩夫配雪糕:
2024-07-15 175 views
係餐廳門口有熊啤啤嘅裝飾🧸一入到餐廳入面,就有濃濃嘅童話氛圍🥰入面有兩大隻巨型熊啤啤🧸而且裝修顏色以粉紅色為主,充滿少女心🥰🥰🥰✨食物方面:✨他他醬吉列豬扒飯呢個飯啱晒小朋友食,他他醬勁開胃,而且吉列豬扒炸到好香口,小朋友一定最鍾意食啦🤭🤭✨鹽燒牛舌溫泉蛋飯溫泉蛋撈埋啲飯正到不得了,加上佢嘅鹽燒牛舌,厚度啱啱好,呢個飯有少少辣,不過撈埋一齊食超好食,黎多碗都食得落😎😎😎✨睡眠熊芝士勁可愛造型嘅蛋糕甜品,係一隻瞓緊覺嘅熊啤啤🤭🤭面嘅芝士蛋糕好好食😍😍入口即融😋😋😋而且份量啱啱好👍🏻👍🏻👍🏻✨初戀呢杯其實係草莓牛奶,甜度啱啱好唔會太甜👍🏻👍🏻而且上面仲有隻熊啤啤造型嘅冰😍😍小朋友見到勁開心🥰🥰✨干語星晨呢杯飲品啱晒打卡用,又夠色彩繽紛,而且仲好好飲👍🏻夏天飲落透心涼😋😋正Cakebearbear (北角)北角電氣道233號城市花園商場第10座地下G45號舖

食物方面:
✨他他醬吉列豬扒飯

✨鹽燒牛舌溫泉蛋飯

✨睡眠熊芝士

✨初戀

✨干語星晨

Cakebearbear (北角)
北角電氣道233號城市花園商場第10座地下G45號舖
2024-07-13 125 views
朱古力麻糬窩夫配睡眠熊伯爵茶慕絲蛋糕,賣相吸睛到不得了。講真窩夫好一般,個mouuse cake反而有驚喜,滿滿伯爵茶味,滑,雪糕都一般,不過構圖令味道提升左。呢個原條日式鰻魚飯係珍珠米,好有日式風情,個鰻魚汁配得好好,雖然甜左少少,其實可淡少少,係稀啲情況下多D汁送飯,應該更完美。個魚燒得啱啱好,入口即溶。佢配左少量生茶同2塊日式黃蘿蔔,令擺盤更吸引。呢杯富士山下因為個樣有富士山feel再配隻熊,好打卡able,但飲呢,就無乜荔枝味,有梳打水味同寒天同冰味。隻熊如分開刨冰。係好淡嘅士多啤梨味。發住光嘅飲品,成杯嘢如唔係為打卡,可以不要。整體,二百零蚊,可以比你打個靚卡,嘆餐飯,係唔錯嘅選擇。

朱古力麻糬窩夫配睡眠熊伯爵茶慕絲蛋糕

日式原條蒲燒鰻魚飯(珍珠米)

富士山下

整體,二百零蚊,可以比你打個靚卡,嘆餐飯,係唔錯嘅選擇。
朱古力麻糬窩夫配睡眠熊伯爵茶慕絲蛋糕
日式原條蒲燒鰻魚飯(珍珠米)
富士山下
🍴 韓風牛舌 +$12辣辣哋,似日式辣味螺肉,偏腍身。🍴芝士燒帆立貝(2隻) $65係芝士加蛋黃醬,食落去好濃郁,帶子細細粒,但勝在肉質彈牙幾好👍🏻🍴明太子忌廉大蜆意粉 $138比想像中多好多汁,食落去係日式嘅感覺,不過比較腥同鹹,應該係個蜆肉出水嘅問題,味道有待改善,一般般啦。🍴黑松露蘑菇鵝肝燴飯 $165呢個真係好好食,鵝肝剪到金黃色,食落去好香濃,個飯濕度剛好,好有黑松露味!🍴抹茶鮮奶 +$16 叫咗走甜,店主好細心問我使唔使加cream,水冇咁邪惡就冇加到啦,飲落去抹茶好香濃,奶都有奶味。推薦指數: 7.5/10Cafe嚟講都算係幾抵食,夜晚百零蚊又有嘢飲,兩個人加埋小食都唔會好貴,都值得一去嘅小店!小店有好多熊仔,粉紅色啱晒打卡!
🍴 韓風牛舌 +$12
辣辣哋,似日式辣味螺肉,偏腍身。

🍴芝士燒帆立貝(2隻) $65

🍴明太子忌廉大蜆意粉 $138

🍴黑松露蘑菇鵝肝燴飯 $165

🍴抹茶鮮奶 +$16

推薦指數: 7.5/10
2024-07-09 114 views
呢日帶住大少、小妹同親戚響東岸海濱公園嗰邊玩完,行左去親戚推薦呢間熊餐廳食嘢,小朋友當然好開心。望到咁多熊寶寶,好治癒!而且餐廳裝修以粉色為主,乾淨企理,座位非常舒適。小朋友不停叫我幫佢哋影相,打卡真係一流!😍估唔到嘢食都相當出色。😋明太子忌廉大蜆意粉:大蜆非常大隻、新鮮,明太子忌廉好Rich,意粉彈牙,加埋蟹籽食,口感一流,非常美味!紐西蘭草字無激素肉眼牛扒配薯角:牛扒好大塊,七成熟肉質夠腍又多汁,配埋外脆內軟嘅薯角食,完美配合!金沙單骨雞翼:呢個金沙骨雞翼,上枱嘅時候熱辣辣,用鹹蛋黃嚟炸雞翼,雞翼香脆,咬落啲肉汁流晒出嚟,仲有鹹蛋黃嘅鹹味,非常正!玫瑰鮮奶:熱玫瑰鮮奶上面有個好可愛嘅紅啤啤圖案,鮮奶配埋玫瑰,香氣四溢,飲落甜甜地又暖胃。焦糖哈密瓜棉花糖窩夫配雪糕:燒過嘅哈密瓜,面頭焦香,脆脆地,咬落又甜又多汁!配埋外層酥脆,內層煙靭嘅窩夫,加埋棉花糖同雪糕食,非常可口嘅甜品,必食推介!

明太子忌廉大蜆意粉:
大蜆非常大隻、新鮮,明太子忌廉好Rich,
意粉彈牙,加埋蟹籽食,口感一流,非常美味!

紐西蘭草字無激素肉眼牛扒配薯角:
牛扒好大塊,七成熟肉質夠腍又多汁,
配埋外脆內軟嘅薯角食,完美配合!

金沙單骨雞翼:

玫瑰鮮奶:
熱玫瑰鮮奶上面有個好可愛嘅紅啤啤圖案,
鮮奶配埋玫瑰,香氣四溢,飲落甜甜地又暖胃。

焦糖哈密瓜棉花糖窩夫配雪糕:
金沙單骨雞翼
玫瑰鮮奶
焦糖哈密瓜棉花糖窩夫配雪糕
2024-07-08 75 views
今晚與女兒來到這間Cakebearbear主題餐廳,入面每一枱都會有隻熊仔公仔陪你,裝修夢幻,以粉色為主調,食物水準亦不錯!🐻朱古力麻糬窩夫配睡眠熊伯爵茶慕絲蛋糕窩夫香脆,內裏有粒粒麻糬,熊仔睡眠慕絲蛋糕造型非常可愛,是伯爵茶味道,好好味。🐻腐乳卡邦尼意粉估唔到腐乳都可以配搭卡邦尼意粉,味道好夾。🐻初戀草莓牛奶別點打卡飲品,賣相可愛,味道也不錯。🐻月亮花枝蝦餅花枝蝦餅香脆可口,是餐廳的特別推介新菜式。在這間主題餐廳吃飯真的非常治愈,完全能滿足熊仔控!

🐻朱古力麻糬窩夫配睡眠熊伯爵茶慕絲蛋糕

🐻腐乳卡邦尼意粉
估唔到腐乳都可以配搭卡邦尼意粉,味道好夾。

🐻初戀草莓牛奶
別點打卡飲品,賣相可愛,味道也不錯。

🐻月亮花枝蝦餅
花枝蝦餅香脆可口,是餐廳的特別推介新菜式。
在這間主題餐廳吃飯真的非常治愈,完全能滿足熊仔控!
2024-07-06 77 views
今次去左一間超級少女心🩷勁多熊啤啤的餐廳🧸好適合女孩子來慶祝生日及打卡😚1️⃣鹽燒牛舌溫泉蛋飯牛舌燒到恰到好處,食之前一定要將溫泉蛋撈勻啲飯🤣之後再每啖配牛舌食,你就會感到幸福的感覺🥰2️⃣明太子忌廉大蜆意粉味道十分濃郁及Creamy,意粉都很掛汁🍝大蜆很大隻及鮮甜👍🏻3️⃣朱古力麻糬窩夫配睡眠熊伯爵茶慕絲蛋糕🧸熊仔造型的慕絲很吸眼球👀而口感綿密細緻,帶有淡淡芝士香,甜而不膩;窩夫有很香的朱古力味,內有很多煙靭的麻糬,口感外脆內軟,讓人一口接一口吃不停🩷4️⃣初戀🍓草莓牛奶因為想貼合主題,我連飲品都要叫有熊仔冰🧸🥸整體粉粉嫩嫩,味道亦很少女🍓🥛5️⃣千語星晨每次見到蝶豆花的飲品都係必叫🤣好鍾意佢嘅漸變色🙂‍↕️味道則是甜甜的,因為有橙汁及波蘿汁🍊🍍

1️⃣鹽燒牛舌溫泉蛋飯

2️⃣明太子忌廉大蜆意粉

3️⃣朱古力麻糬窩夫配睡眠熊伯爵茶慕絲蛋糕

4️⃣初戀🍓草莓牛奶

5️⃣千語星晨

2024-07-02 65 views
🍝 卡邦尼煙肉溫泉蛋意粉($92)卡邦尼意粉嘅份量十足,而且有滿滿嘅煙肉、蘑菇同洋蔥,意粉食落去質感煙靭👍,醬汁好多,不過略嫌稀左少少味道偏淡🍹 富士山下($88)佢用左藍桔、荔枝,寒天同梳打整成,面頭鋪上忌廉同用士多啤梨冰整成嘅熊仔,好似熊仔挨住係富士山咁,好吸睛;唔好以為佢淨係得顏值,味道都唔錯,飲落去唔會好甜🍰 今次係自己一個人系附近睇完戲過嚟食,胃口有限,飽到食唔到佢地嘅甜品,坐我隔離枱嘅客人叫左窩夫,一上枱嘅時候個種香濃蛋香味係連我都聞到,下次會再嚟;同埋店主會主動問客人食物味道啱唔啱口味,服務態度值得一讚👍
🍝 卡邦尼煙肉溫泉蛋意粉($92)

🍹 富士山下($88)

卡邦尼煙肉溫泉蛋意粉
2024-06-29
Tea
卡邦尼煙肉溫泉蛋意粉
2024-07-01 75 views
早前去北角油街實現,捐窿捐罅搵到一間充滿少女心嘅Cafe-Cakebearbear, 裏面嘅裝飾粉嫩粉嫩的,超夢幻,又超多毛公仔熊啤啤,適合同女友人一起嘆港女tea同打卡,而且食物的質素也不差。紐西蘭草飼無激素牛扒🥩 配薯菜 $198+$8 轉甜蕃薯條+$12 牛舌這道料理選用了來自紐西蘭的優質草飼牛肉,沒有注入任何人工激素,肉質自然鮮嫩多汁。烹調方式也經過精心設計 - 現烤至恰到好處的medium rare,外表微微發焦,散發出陣陣誘人的烤肉香氣,一切咬下去, 淋上自製的黑椒醬汁,酸甜鹹香,口感柔滑富有嚼勁。芝士慕絲熊仔蛋糕$55慕絲口感綿密細緻,帶有淡淡芝士香,甜而不膩,口感層次豐富。初戀(草莓牛奶)$66鮮甜的草莓與濃郁的牛奶交織在一起,奶香四溢,口感豐富,仲有粉紅熊仔冰作點綴,外型同味道都很甜美。

紐西蘭草飼無激素牛扒🥩 配薯菜 $198
+$8 轉甜蕃薯條
+$12 牛舌

芝士慕絲熊仔蛋糕$55
慕絲口感綿密細緻,帶有淡淡芝士香,甜而不膩,口感層次豐富。

初戀(草莓牛奶)$66
  • 芝士慕絲熊仔蛋糕
  • 金沙單骨雞翼
  • 初戀
2024-06-28 85 views
今次去到這間人氣爆燈bear bear 🐻 Cafe,餐廳四處都放滿了bear bear,餐廳以粉色作主調,非常夢幻,打卡一流🩷煙三文魚沙律🥗: 蔬菜好新鮮、三文魚整成玫瑰花🌹形狀,好食又健康!日式原條蒲燒鰻魚飯:蒲燒鰻魚好大條,肉質肥美嫩滑、醬汁分惹味!配上口感煙靭帶嚼勁嘅珍珠米,好好食呢!柯華田雪花冰: 配上自家製既布丁、Q Q麻糬、朱古力醬同香濃柯華田粉,口感層次豐富🩷千語星晨:飲品賣相超級靚,有一層一層的顏色,而上面擺了一舊bear bear🐻𣲙塊,非常可愛!飲品有蝶豆花、橙汁同菠蘿汁,酸酸甜甜,好解渴呢!

飲品有蝶豆花、橙汁同菠蘿汁,酸酸甜甜,好解渴呢!