2017-10-04 1425 views
$248@1 七點半食兩個半小時先食蒸氣火鍋 再打邊爐成個餐都唔太清楚點挽 黎左龍蝦 海蝦 鮑魚 蜆 帶子 蚌,蒸左10分鐘到 海鮮吾算新鮮 有兩隻蝦都梅梅地⋯ 帶子好細粒 鮑魚最好食!!👍🏼豬潤好硬完全咬吾到 雞件比加$68任食牛更好食 件件都好大舊 不過一次黎得3件 而且落完單好耐先上菜任食以外嗌左牛頸脊 冇乜筋 灼10秒到食就啱啱好😎墨魚滑是打邊勞的must have吧😌🤤來來去去得2-3個侍應負責入單 執枱 上菜嗌左塊雞件最尾10分鐘先黎😂
$248@1 七點半食兩個半小時
先食蒸氣火鍋 再打邊爐

任食以外嗌左牛頸脊 冇乜筋 灼10秒到食就啱啱好😎
墨魚滑是打邊勞的must have吧😌🤤

來來去去得2-3個侍應負責入單 執枱 上菜
嗌左塊雞件最尾10分鐘先黎😂
2017-09-25 1148 views
六人一行,宣傳单进明五人一份酸菜,六人或以上二份。知客放下兩碟喬頭,兩碟花生。以为咁样叫兩份,点知收我4x$12=48, 我觉得唔合理,佢自己放低4碟就收4份錢。咁宣傳单內的细字不用理?何况又有几多人会看!最后他們也给回我$24
2017-09-24
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
2017-09-11 1135 views
约左朋友去大圍小肥牛打邊爐,去到先知有海鲜半放題,每位$248,海鲜有三層蒸,又龍蝦、又鲍鱼、又元貝、又海蝦、仲有象拔蚌仔,湯底又有8款可以選1款,侍應好細心,每食完一層都換骨碟,食完海鲜繼續打邊爐,火煱配料都有40幾款任食,任食漏單好正常,同侍應講即補返,真係值得一讚,又有10幾款飲品任飲,總括一句,服務態度好,食物水準好,有驚喜。
路過上嚟嗌咗一人248嘅任食套餐, 有海鮮蒸鍋同任食火鍋嘢食質素一般, 但食完個蒸鍋之後嗌嘅任食邊爐料不斷漏單, 嗌10款嚟5款(較平嘅料, 較貴嘅會自動消失, , 經常枱面係完全吉咁等緊嘢食, 催單三四次先嚟一次, 最後唔駛補單都嚟到, 明顯係特登拖單打2個半鐘有1個鐘等緊嘢食最後未飽都放棄咗嗌(牛脷托3次單都有落但得最尾嗰次嚟咗, 2塊)埋單個陣佢醬料酸菜共收咗位位24+9, 但因為入座時完全無提及相關收費所以有啲愕然, 成張單再加1就由每位248變318, 唔太抵食, 店家亦唔太老實 唔建議大家食完
路過上嚟嗌咗一人248嘅任食套餐, 有海鮮蒸鍋同任食火鍋
打2個半鐘有1個鐘等緊嘢食
最後未飽都放棄咗嗌
(牛脷托3次單都有落但得最尾嗰次嚟咗, 2塊)

2017-07-29 827 views
同老公即興想打邊爐,就諗到小肥牛,但冇book枱以為冇優惠,點知D姐姐好熱情,好好人,話可以選特價餐,有2人餐、4人餐,見2人餐湯底可以三選一,牛肉又可以二選一,仲有我至愛嘅芝士牛丸同鵝肝墨丸,又包飲品,都係$398,以為份量唔會多,點知全部份量十足,結果食唔曬仲可以打包走,絕對超值,下次約埋朋友再食4人餐,

2017-07-22 690 views
落雨的平日,兩人慢慢邊食邊傾,所以選擇了打邊爐,這是第一次光顧。** 環境 :以一般餐廳,枱同枱之間都有空間,可能預留加枱放食物,平日的關系,空間都算充裕,舒適** 食物 : 選擇二人餐湯底 :有4款 薯仔番茄牛/ 芫茜皮蛋/ 豆腐清湯/ 清湯+沙嗲。 (選了芫茜) 勁多料,好芫茜味,都可以食物 : 四宝鮮丸 / 芝心牛丸併鵝肝墨丸 / 豬腩片 / 本地手切牛 / 脆肉魚片 / 生菜 / 魚皮 / 響鈴 / 烏冬1.5 個(鮮丸非常好, 調味好, 彈牙/ 豬肉超肥,但算好味 / 牛肉味尚可,但好^恨^ / 其他普通) 飲品 : 餐飲包兩杯汽水 ,我們選了 鮮檸七*** 總結 : 以二人餐價錢,我覺得都尚可接受,但假日散叫價錢都幾貴. 都值得一去.
** 食物 : 選擇二人餐
飲品 : 餐飲包兩杯汽水 ,我們選了 鮮檸七

2017-07-17
$250 (Dinner)
2017-07-16 575 views
O(∩_∩)O哈哈~12號dse放榜日,細妹考得幾好入U有望!於是乎一家子8人book左房系14號一同去慶祝!嘻嘻嘻~有五折tim!好抵食!好好食!!!真系超級無敵霹靂平同讚!!!阿妹就話想試下鱆紅魚喔,阿爸梗系大方出錢啦~話到明系出來慶祝嘛!我就有福啦啦啦!幾乎半盤刺身都納入肚中、好滿足呀。食肉獸細妹就點左好多肉肉~羊肉片X3,美國雪花肥牛X2,安格斯大牛X2,手切牛大X2,豬腩肉,豬梅肉X2。。。最後都剩番幾多要打包( 由於 爸媽都少食肉,宜加注重養生就食菜同丸果啲多咯~)。。。 大家覺得分量賣相都好(無知why其他人食評覺得分量質量唔好。。?)!個人覺得價錢都適中啦~加埋有半折單,簡直系天上掉餡餅feel!阿妹同爸就話好平好抵吃!唔知折扣時段會持續到幾時勒~~有諗住之後叫埋班friend一起來大快朵頤,填飽五臟府~!!我地都食咗九層海鮮塔~誇張地講,,,20分鐘左右就食得乾乾淨淨~唉~全家都爭住夾~大佬就系咁搶~ 畀佢女朋友 我未來大嫂吃~~~~心累!誰說女生外向~!!?龍蝦同螃蟹都好新鮮,都系媽咪溫柔賢淑,哈哈幫我地分左頭頭尾尾~感覺身心幸福!可能夏天嗰關係,我覺得幾口渴總共叫左3支竹蔗水,好好飲,生津解渴。總之真係好開心( ⊙ o ⊙ )!折左埋單有2700左右~O(∩_∩)O哈哈~實際上食左既價錢5000+~宜加~~~真系真係覺得好抵食~分量都沒少!味道都一級棒tim!daddy話宜加世道做生意難,就系咁樣啦~話的士都有5折tim~哈哈哈~大家最好趁著時段好好消費啦~系抵超級抵!
2017-07-14
2017-07-07 490 views
小肥牛活魚大圍店曾是我們親朋戚友聚會喜歡光顧的火煱店,我們一行八人於今晚21:05入座,再次光顧這家火鍋店,但非常失望,收費昂貴、食物嚴重縮水,雪花牛肉得薄薄幾片,再加碟安格士牛肉大份也又縮水,吾夠喉再加二味煎炸也送酒,送上後又是袖珍式細碟上,隨意填一下肚,宵夜買單竟然$2000,曾經性價比很高的一間鋪竟然已人客疏落,少人幫親,宵夜時段有半價卻又吾誠實話俾客聽,嚴重不滿,下次吾會再光顧此店,吾明白連鎖店的服務方式做到咁。
2017-07-06
$250 (Last Night Supper)
2017-06-17 383 views
四大一小,(唔夠兩歲)照收醬料費。叫左一碟$138美國雪花肥牛,得五片。食左:墨魚滑,鵝肝牛丸,豚肉片,蜂巢豆腐,支足,粟米,黑松露水餃,唐生菜,炸魚皮,兩搾竹庶水。湯底:黑椒豬肚豬手鍋$98埋單$1000
四大一小,(唔夠兩歲)照收醬料費。
叫左一碟$138美國雪花肥牛,得五片。
湯底:黑椒豬肚豬手鍋$98
埋單$1000

2017-06-04 306 views
本身幾中意食辣既,同朋友一起嗌咗四川麻辣配沙爹(鴛鴦湯底)~超爽超好味。裡面既豬紅,魷魚等材料鮮美可口,仲嗌咗2碟鮮四食寶丸,粒粒均勻彈牙;金風響鈴,酥脆賣相幾好睇同回味無窮;脆鯇腩好鮮嫩肉質簡直妙不可言,配上果d醬料,食到 lam lam 脷;加拿大象拔蚌爽滑清甜,雖然 幾貴,不過個人覺得喺抵既,因為市面都系差唔多價錢架但系我覺得冇今次系呢度食既甘爽口lo~~~炸魚皮脆卜卜,分量都ok~隻不過感覺好似冇前幾年好味甘~~另外,椒鹽魷魚鬚同炸芋頭......都好贊朋友都嗌咗蟹子墨魚滑和鮮蝦滑,我之前冇點食過,仲以為系雪糕球來~哈哈哈,分量幾足,到咗最尾佢仲打咗幾個思噎!!我仲食咗幾多野tim,蜂巢豆腐,道庭烏冬,北海道帶子,,,都好讚牙( ⊙ o ⊙ )!~~~感覺非一般舒爽~我諗~呢個唔通唔埋作為為食貓~喵喵~~~既自覺咩~~yahoo!PS:覺得服務都好好呀,有靚女既微笑同禮貌服務,感覺未食野就已經心花怒放~&環境都唔錯~竹蔗水果d都好好味~清熱解毒,好啱夏季飲!鑒於此,特來送上好評,希望繼續努力啦~會諗住帶埋屋企人一齊打邊爐之後~,體驗都幾好幾開心

~&環境都唔錯~
會諗住帶埋屋企人一齊打邊爐之後~,體驗都幾好幾開心
2017-06-02
Type of Meal
Dinner
  • 椒鹽魷魚鬚。
  • 竹蔗水。
  • 加拿大象拔蚌。
  • 蟹子墨魚滑。
  • 北海道帶子。召鹽鮮魷。
2017-05-27 315 views
差不多每年食3~5 次,今次勁失望!訂左位,入到去,見到小貓三幾圍已覺不妥,以前是等位等到傻架嘛!anyway, 齊人(8大1小)點火鍋,價錢上漲明白接受,因為咩都貴,但d 份量都一起減少,就有點過份!接近50元一份炸魚皮只得4片?我們實在接受不了,馬上理論,之後補返4片!手打丸 d size 起碼細左一半,豬潤洗得不乾淨有臭味!肥牛質量亦差左,接近200片一碟,但韌的。。。總之除左服務沒有差外,食物水準真的強差人意😓😓人均消費$460元,我們可以食好d!
人均消費$460元,我們可以食好d!
2017-05-26
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
2017-05-23 257 views
湯底還可以,點了牛肉,大小各一盤,小的一盤有點不值,竟然咬不動😂。其它食物還可以,特別是手打蝦滑👍炸魚皮亦是咬不動😂點了象拔蚌,價錢超貴,有點不值。最後,送上壽包,有點心思(網上預訂是註明生日聚會),但可惜是凍的。
其它食物還可以,特別是手打蝦滑👍
炸魚皮亦是咬不動😂
點了象拔蚌,價錢超貴,有點不值。
2017-05-15 261 views
幫朋友慶生,諗住近近地打過邊爐,可惜朋友見到有海鮮九層塔話想試下,咁就出事了。九層塔有: 花蛤,北寄貝,大蜆,帶子,刀貝,鮑魚,龍躉肉,龍蝦,花蟹。貝殼類海產還可以,唯帶子差,無鮮味龍躉肉好腥,又多鱗一隻龍蝦分兩邊,無咩味鮑魚最好食花蟹奇差,有兩隻,我食果隻係霉嘅,好臭。朋友食果隻就ok,不過肉質都係唔爽身。。。九層塔還包一個湯底,响螺海鮮湯底,聲稱是最貴嘅湯種,但螺頭雪藏味很重,又無海鮮味,仲有上面啲蟹味滴曬落個湯度,好唔鐘意。九層海鮮係食唔飽嘅,點了額外牛肉,魚皮,皇帝菜,四寶丸。火鍋料整體係 okay,但湯底唔好就打左折啦埋單 $15xx, 淨九層塔要 $980。
貝殼類海產還可以,唯帶子差,無鮮味
龍躉肉好腥,又多鱗

一隻龍蝦分兩邊,無咩味
鮑魚最好食
埋單 $15xx, 淨九層塔要 $980。
2017-05-03
2017-05-07 295 views
朋友有張半價優惠券,一去到個侍應已經係咁sell d貴湯底,我哋話諗下先啦。之後又係咁sell象拔蚌,話好抵八百幾蚊半價左三百幾我哋話等埋朋友來先,之後朋友嚟到,個侍應sell我朋友話八百幾蚊半價好抵。咁我朋友話要。最後我哋埋單先見到原來八百幾蚊係已經半嫁咗。佢話之前八百幾蚊半價三百幾係半條。一條象拔蚌要1700百幾蚊。我地唔係無錢食,但係要清清楚楚,生意唔係咁做做生意唔老實。賺多幾百蚊蝕左個信譽!!

2017-01-13 986 views
一大班人食生日飯 叫左兩個九層塔 一個都$988 得個幾舊仔野食 兩三下就食曬 食完等於無食過咁 d野食正常 但份量奇少 完全性價比低 d呀姐叫極唔應 愈叫愈走 食到成肚氣 九個人埋單四千幾 仲要最尾叫多幾個面先頂到下肚 以後唔會再去