2023-11-18 474 views
俾錢買嘢食都要受氣,叫外買接電話既女服務員會先《喂要D咩》渴狗咁!服務太態度差,環境衛生差,食物仲差!肉片炒河大部份河粉都係黑色炒燶嘅完全唔係人食!完全唔會有下次
2017-11-03 5153 views
收工上咗朋友家竹戰,最節省時間嘅晚餐當然係叫外賣,呢間佢屋主叫開,每人揀一款食物,打電話落單爽手,好快送到!叫小菜唔包飯,我哋自己煮飯!外賣包得企理!普通發泡膠盒!椒鹽鮮魷:無可避免地焗過會淋咗無咁脆!醬汁企理,鮮魷煙韌!灑上鹽好味京都骨:好多汁,豬扒入晒味!鬆軟淋身!醬汁酸甜,最喜歡啲洋蔥!送飯一流!小炒王:好多款式炒埋一齊,不過味道唔夠惹味!唔香唔辣!一般炒芥蘭:爽嫩好味!正!總共$278味道ok,不過份量略細!一人一個小菜會唔夠食
叫小菜唔包飯,我哋自己煮飯!

外賣包得企理!普通發泡膠盒!

小炒王:好多款式炒埋一齊,不過味道唔夠惹味!唔香唔辣!一般

炒芥蘭:爽嫩好味!正!
總共$278

味道ok,不過份量略細!一人一個小菜會唔夠食

2017-10-31
2017-04-20 2868 views
有時半夜三間肚餓,等mc記又耐又一定要焗你食貴餐,仲要d野凍哂薯條又淋哂。冇咩選擇下好在青衣有間叫金寶,佢好似開到半夜2點。今次半夜肚餓,叫左個乾炒牛河黎食,又黎得幾快,大約半個鐘左右就已經送到黎,一打開盒時仲係熱辣辣,仲有就係佢地會將外賣包裝得好仔細,佢地仲會用膠紙痴實盒外賣同個袋,因為佢地好似係用電單車黎送外賣(好幾次見到送外賣黎個師傅係帶住頭盔送上黎),痴好黎揸電單車就會倒瀉。今次嘅河粉碎左少少,牛肉都係碎左,但味道就剛好,唔會太咸。但唯一問題係油左少少。不過半夜黎講選擇已經少,所以算ok了。
乾炒牛河
不過半夜黎講選擇已經少,所以算ok了。
乾炒牛河
2016-12-10 2219 views
話說一直都有叫開呢間外賣,一直都食開個樣送,今日真係嬲到,叫外賣聽電話個女仔態度已經唔好,我個左我要一個菜,一碗飯同一碗湯。外賣送到黎之後我覺得奇怪點解得兩盒,我問送外賣個位人士之後叫我打返去叫佢地送返,當我打電話返去又係個個女仔聽,我同佢講頭先邊度邊度送外賣漏送左碗飯播,咁點?之後佢睇返單話冇落到,我話咁點算?之後就話咁你咪再叫過七十蚊外賣咪送囉,我話吓?你地漏送俾我仲要我叫多七十蚊?之後個女仔就話我地有錄音可以聽返,我話好,你咪聽,我好肯定我有講,之後個女仔仲要話我屈佢。我以後都唔會叫呢間外賣有乜理由咁樣去屈一個客人,各位下次叫外賣叫他們覆你一次先好收線
2016-11-12 1466 views
雞脾沙律醬會變成冷塊沙律雞脾雪得太久沒有雞肉味,非常難食,好像食沙冷一樣,生果粒非常乾沒有生果汁味道,完全不新鮮。服務員也沒有禮貌,說話上也很粗魯野蠻,使食者沒有胃口。
雞脾沙律醬會變成冷塊沙律
服務員也沒有禮貌
,說話上也很粗魯野蠻,使食者沒有胃口。
2016-10-29 1312 views
打去嗌外賣 叫干炒牛扒公仔麵不停問翻我點炒 成塊牛排掉落去炒?我就話不如妳問左先個女人就話 我係老闆可以問乜最後我話我叫左咁多年都有既 點會無吖佢就話上手唔同做法講真 人地鬼知妳轉手咩點做生意吖 今時今日咁既態度

打去嗌外賣 叫干炒牛扒公仔麵
不停問翻我點炒 成塊牛排掉落去炒?
我就話不如妳問左先
個女人就話 我係老闆可以問乜

最後我話我叫左咁多年都有既 點會無吖

佢就話上手唔同做法

講真 人地鬼知妳轉手咩

點做生意吖 今時今日咁既態度
2016-04-01 1328 views
平時係青衣食飯都會去呢一間。食物水準唔錯,又唔係好需要等位,價格又不算太貴。晚餐叫佐:干燒伊麵 香辣炒飯5個人食,叫佐一碟麵同一碟飯。2碟都幾大碟。香辣炒飯都幾好味,唔算太辣,有D似楊洲炒飯不過係辣。沙拉骨沙拉骨都幾好食。D沙律醬唔算太肥太溜,送飯一流鹽水雞腳星期六日先會有,好入味,D雞腳都好林。飯前小食豬手伙記話佢地新出佐個豬手叫我地試下。都幾野味,唔係好油,黑椒汁同隻豬手好match鮮魷最中意就係叫佢地既椒鹽鮮魷,真係好好味,魷魚質感彈牙,滾熱辣炸起即上,金黃鬆脆,炸漿份量又唔會太多。墨魚咀由於佢同鮮魷差唔多,所以覺得好似冇乜特別。但都滾熱辣,鬆脆。炒白菜每次係青衣食飯都會黎呢間,今次同班朋友去食,佢地都話冇介紹錯,值得推介!!

晚餐叫佐:

干燒伊麵 香辣炒飯

干燒伊麵
香辣炒飯
沙拉骨

沙拉骨都幾好食。D沙律醬唔算太肥太溜,送飯一流
鹽水雞腳

星期六日先會有,好入味,D雞腳都好林。飯前小食
豬手

香辣炒飯
白菜
  • 椒鹽鮮魷
2015-09-08 920 views
係青衣住左好多年,一向都覺得青衣大部分餐廳都係大集團經營。今次就推介一間食左十幾年既茶餐廳-金寶。是日晚餐:牛柳粒小炒王賣相佳,份量足,有牛柳粒、青椒、紅椒、腰果等,賣相吸引,夠惹味。椒鹽鮮魷魷魚新鮮滾熱辣炸起即上,金黃鬆脆,炸漿份量剛剛好,魷魚質感彈牙。正!啫啫雞煲雞煲都係熱辣辣上枱,味道唔錯。。配料有豬潤、冬菇、洋蔥等。送飯一流~燒乳鴿皮脆肉嫩,好好味~金銀花配生菜由於唔想食莧菜,就揀左生菜~滿滿一碟,生菜色澤鮮綠,又多皮蛋,味道唔錯。餐廳營業時間仲去到凌晨3點,外賣全青衣都送,深夜肚餓都唔怕。我成家人都好滿意呢一餐,價錢又唔貴,所以周不時都會去幫襯。
係青衣住左好多年,一向都覺得青衣大部分餐廳都係大集團經營。
今次就推介一間食左十幾年既茶餐廳-金寶。

是日晚餐:

牛柳粒小炒王
小炒王
正!
啫啫雞煲
雞煲都係熱辣辣上枱,味道唔錯。。
配料有豬潤、冬菇、洋蔥等。
送飯一流~
燒乳鴿
皮脆肉嫩,好好味~
燒乳鴿
金銀花配生菜
由於唔想食莧菜,就揀左生菜~
滿滿一碟,生菜色澤鮮綠,又多皮蛋,味道唔錯。
金銀花配生菜
我成家人都好滿意呢一餐,價錢又唔貴,所以周不時都會去幫襯。
2006 views
2015-09-06
小炒王
  • 牛柳粒小炒王
2013-06-29 724 views
食奶油脆豬的經歷通常都不太好,硬硬的包,要用牙齒出力的咬,表面有奶油的部分食完了,便得繼續用力的食餘下的白面包,加上很多時牛油太多,感覺很膩。於是,每一次食過奶油脆豬之後有隔好一段時間才會食。直到,我遇上……這一間在彩虹邨的茶餐廳剛翻新過,少了一分懷舊,雖然沒有了去舊地方體驗一下的感覺,幸而食物沒有讓我們失望。由於下午食得很飽,所以簡單的叫了奶油脆豬,並沒有試這裡的”signature dish”,反而驚喜就在此!這裡的奶油脆豬內柔外脆,絕對不用死命的咬咬咬,加上牛油同煉奶的比例好好, 一啖有齊奶油的香甜,脆身的麵包皮,還有鬆軟的麵包,值得一試!HY :)
奶油脆豬
HY :)
2013-06-15
2010-12-28 465 views
我叫過好多炒嘢食都好好味, 唔會太油, 不過尼喥啲伙記態度同語氣都好差, 仲有叫外賣時送到來個膠袋都係打死結, 尼喥啲伙記做茶餐廰最基本既野都唔識, 如果唔係個廚房煮嘢好食同埋開到半夜兩點, 我真係唔會再來幫襯。
2010-10-25
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
2010-03-24 400 views
放假唔想煩,諗住叫外賣食啦,見lee度有推介' 椒鹽骨 '我心諗正呀,我至愛之一,點知黎到,發覺d豬扒干到不得了(覺得佢番炸),全無香味.......我間唔中都幫襯佢地,水中都ok,但今次真係...........唉,希望佢唔好愈做愈差
...........唉,希望佢唔好愈做愈差
2010-03-24
$30 (Lunch)
2009-06-24 355 views
間唔鐘都會喺嗰到叫吓外賣青方區內遠近送到,營業時間到凌晨3點真係方便咗我呢類球迷機迷推介佢哋嘅咖哩少少辣,好香不過佢哋啲牛腩有點靭配魚或者配豬是一個不錯嘅選擇
間唔鐘都會喺嗰到叫吓外賣
青方區內遠近送到,營業時間到凌晨3點
真係方便咗我呢類球迷機迷

推介佢哋嘅咖哩
少少辣,好香
不過佢哋啲牛腩有點靭
配魚或者配豬是一個不錯嘅選擇
2009-06-21
$35 (Lunch)
2008-02-12 284 views
深夜肚餓又唔想落街食外賣左個椒鹽骨飯.椒鹽骨好香好好味!最岩夜晚一兩點肚饑的人叫外賣
深夜肚餓又唔想落街食
外賣左個椒鹽骨飯.椒鹽骨好香好好味!
最岩夜晚一兩點肚饑的人叫外賣
2007-11-04 295 views
星期日...留o係屋企無野做...叫決定叫外賣....(呢次係我第一次o係青衣叫外賣...)睇完open rice~~~決定打呢間...打電話去...都響左幾耐至聽...我:「唔該~呢到係唔係叫外賣?!」金寶職員:「係!」我:「要個焗豬扒飯.....」金寶職員:「我地無焗豬扒飯架喎...」我:「咁呀...你地是日午餐係咩野?」金寶職員:「今日星期日,我地無午餐架喎...只有散叫!」我:「咁好啦...我轉頭打過黎...」金寶職員收線..後記...叫咩無咩....超無奈......最後打左去第二間...-0-

睇完open rice~~~決定打呢間...
打電話去...都響左幾耐至聽...

我:「唔該~呢到係唔係叫外賣?!」
金寶職員:「係!」
我:「要個焗豬扒飯.....」
金寶職員:「我地無焗豬扒飯架喎...」
我:「咁呀...你地是日午餐係咩野?」
金寶職員:「今日星期日,我地無午餐架喎...只有散叫!」
我:「咁好啦...我轉頭打過黎...」
金寶職員收線..

後記...
2007-06-13 248 views
前幾晚肚仔餓,又懶煮、又懶出街搵嘢食。於是就想起叫外賣啦。上OPENRICE搵一搵屋企附近有邊間茶餐廳有好介紹。於是發現咗金寶。之前平時有時o係屋企樓下附近都見過金寶架外賣車。前幾日係第一次試。叫咗兩個晚餐,係"馬拉棧通菜牛肉"同"咕嚕肉"。兩個小菜都幾好味同有wok氣。唔錯。今晚再翻兜"馬拉棧通菜牛肉",加另一個小炒"椒鹽骨"。都好好味。兩個小炒加兩杯凍飲,都係$70。都幾抵食。如果有例湯送就更理想啦!以後又多間外賣可以選擇啦。