我地一行11 人。滿心期待,諗住見個環境幾特別,食下日本餐。裝修嗰啲很OK。有現場音樂。算係有心做。樓面都有禮貌既。雖然佢地之後好混亂,搞到我地有啲唔耐煩。樓面有啲混亂 - 原因一坐低比錯落單QR code,等咗三十分鐘都冇野到。連野飲都冇到。搞返啱之後,再等過。我地7:30 坐低。8:30 先飲到啤酒。姬燒牛係唔錯,其他好一般。( 可能佢地個頭開得唔好,我地已經扣咗分) 我地唔係好夠時間食,因為佢地出得亂同慢。餐廳concept 係得意。但係做野個班有啲忙,亂同搞到你唔係好enjoy 到。so sad

2024-08-30
$800 (Dinner)
2024-08-31 7232 views
露營生活這家餐廳裝修非常有特色,充滿露營風,設有室外和室內的座位,打卡一流📸 主打的食物有日式壽喜燒、和牛燒肉和涮涮鍋等等,而且還設有無限時的放題,讓食客可以像真露營一樣,慢慢的享受美食啊~賞月套餐💰HK$688 (每位)選了燒肉放題,最特別的就是有本月限定特選極尚和牛 — 京都姬牛,京都姬牛的肉質比一般和牛更嫩,而且溶點更低,口感真的是名副其實的入口即溶,令人一試愛上~燒肉套餐亦主打宮崎A4和牛,可以一次過品嚐不同的部位,就好像有西冷、牛小排、牛腹腩、內側後腿肉和肉眼等等,每一款都牛味香濃而且肉質柔嫩~肉類還有豚肉和雞肉可以選擇!黑豚梅頭和黑豚腩肉有一種比普通豬肉更為誘人的獨特肉香味!日本柚子胡椒赤雞腿亦鮮嫩多汁~除了肉類之外,配菜亦非常豐盛!有味道新鮮的刺身、精緻的前菜、酥脆可口的炸物等等提供!吃了這麼多美味的美食,當然要有甜品作結才算是完美!甜品有藍莓乳酪奶凍、水信玄餅、抹茶大福和蛋糕等等,其中藍莓乳酪奶凍的味道最有驚喜~飲品點了巨峰提子乳酸梳打和荔枝梳打,味道不會太甜,正好可以中和一下燒肉的油膩感~總括而言,餐廳的放題套餐性價比非常高,而且環境充滿露營的氣氛,是一個可以跟朋友慢

賞月套餐💰HK$688 (每位)

宮崎A4和牛

黑豚梅頭、黑豚腩肉、日本柚子胡椒赤雞腿

炸物
前菜
刺身

甜品

荔枝梳打、巨峰提子乳酸梳打

總括而言,餐廳的放題套餐性價比非常高,而且環境充滿露營的氣氛,是一個可以跟朋友慢慢聚餐聊天的好地方~

宮崎A4和牛
黑豚梅頭、黑豚腩肉、日本柚子胡椒赤雞腿
前菜
刺身
甜品
荔枝梳打、巨峰提子乳酸梳打
2024-08-30 904 views
早二日同朋友係黃金廣場樓下睇mould之後見到有二個職員派傳單,佢地又熱情又健談拎完就上左去食晚餐。反正小食和牛放題,感覺太膩食唔得多。還境裝修得幾好,燈光都match我地果晚坐室內,之後叫完野都好快到,果晚樓面好似唔係好夠,叫個中年男既員工,本身佢態度都麻麻,有時理都唔理。我心諗而家做飲食請人都難,算啦。之後睇佢都唔止對我地呢枱係咁。諗住樓下二個姐姐咁好禮貌樓上餐廳應該唔差點知⋯⋯⋯食物方面唔錯不過唔食得多和牛,食得多太膩總結:可一不可再
早二日同朋友係黃金廣場樓下睇mould
之後見到有二個職員派傳單,佢地又熱情又健談
拎完就上左去食晚餐。
反正小食和牛放題,感覺太膩食唔得多。
還境裝修得幾好,燈光都match

諗住樓下二個姐姐咁好禮貌樓上餐廳應該唔差點知⋯⋯⋯
食物方面唔錯
不過唔食得多和牛,食得多太膩
總結:可一不可再
2024-08-27
$500 (Dinner)
Celebration
Birthday
2024-08-26 998 views
銅鑼灣人山人海, shopping 之後要找餐廳晚飯.  開心發現黃金廣場4樓有放題餐廳, 以 露營生活 為主題.   決定試試.走進餐廳看見露營用具.   大家開始有點興奮. 夏日露營本來會熱,  這裡冷氣涼浸浸, 真系好舒服.  環境有特色.  燈光昏暗,  同朋友在這種氣氛食放題, 好好啊!   帆布椅, 矮台, 含大自然元素, 裝飾有輕鬆感.這次露營可以飲得爽, 因為設有酒吧, 選擇多, 又隨叫隨即送到. 今晚放題餐牌有兩款, 觀星 $488-/位,  另一款 賞月套餐$688/位,朋友話先叫 觀星, 下次中秋節才 賞月.   套餐包冇酒精飲品, 我們叫了白桃/荔枝梳 打. 食物送到了, 第一個半圓木盤上有日式刺身及前菜.  擺設好靚.   刺身三點 ~挪威三文魚, 油甘魚, 北海道北寄貝, 色澤鮮明, 沾些 鼓油 + Wasabi , 好鮮味! 前菜三點~海蜇伴青瓜絲, 韓式泡菜, 蘿蔔絲.  韓式中式前菜, 酸酸辣辣, 夠開胃.  第二個半圓木盤又送到,  有日式炸物:  天婦羅蝦, 魚及 魷魚鬚.   天婦羅蝦, 炸得香脆, 肉質爽滑彈牙. 有多款野菜天婦羅 :   蕃薯
走進餐廳看見露營用具.   大家開始有點興奮.
 帆布椅, 矮台, 含大自然元素, 裝飾有輕鬆感.
朋友話先叫 觀星下次中秋節才 賞月.   套餐包冇酒精飲品, 我們叫了白桃/荔枝梳 打.
刺身三點 ~挪威三文魚, 油甘魚, 北海道北寄貝,
海蜇伴青瓜絲, 韓式泡菜, 蘿蔔絲.
日式炸物: 天婦羅蝦, 魚及 魷魚鬚.
天婦羅蝦, 炸得香脆, 肉質爽滑彈牙.
有多款野菜天婦羅 :   蕃薯, 秋葵,
野菜天婦羅 : 蕃薯, 秋葵
南瓜, 冬菇,  金黃香脆, 吾油膩.
兩個半圓木盤子, 剛好把中央火爐圍上, 超級靚, 大家食得好開心.
大家正在你吃一件剌身, 我吃一件炸物時, 日本和牛四選 又送上:
宮崎牛,   宮崎西冷 , 內側後腿肉, 牛小排. 色澤均勻, 紋理靚.
日本和牛四選: 宮崎牛, 宮崎西冷 , 內側後腿肉, 牛小排.
另一碟烤肉   十勝豚肉, 雞肉:  北海道黑豚腩肉片, 黑豚梅頭,  肩胛,
日本柚子胡椒赤雞腿肉.   伴有粟米.  賣相亮麗.
十勝豚肉, 雞肉: 北海道黑豚腩肉片, 黑豚梅頭, 肩胛
服務員協助, 開始開爐烤肉
, 牛小排雪花細密, 口感嫩稔, 入口鬆軟脂肪又唔多,  又肉汁豐富, 好食.
豚肉味道濃郁, 油脂滲出. 非常美味.   雞肉調味正, 入口嫩滑.
宮崎西冷,  油花細緻均勻, 牛味香濃, 油脂豐腴, 肉質鮮嫩多汁.   服務員好親善, 提醒我們放題可以追加喜歡的食物

宮崎牛,  內側後腿肉, 每一款都各有風味, 大家慢慢燒, 慢慢食.
稻庭湯烏冬 ~ 烏冬豐彈性而煙韌, 口感一流, 食得回味.
日式甜品:  水信玄餅(黑蜜醬), 小小的水晶球, 入口冰涼沾上黑蜜醬, 好美味.
 酪奶凍 (雜莓醬) 奶味濃厚, 甜而不膩, 口感滑溜.   露營生活有極可口甜品, 令我們喜出望外.
水信玄餅(黑蜜醬), 酪奶凍 (雜莓醬)
室內面積大設計有特式, 大家在此輕輕鬆鬆享受了一個夜晚.
今晚因為有小雨, 戶外露天露台暫停開放.  下次要再來露營.
刺身三點 ~挪威三文魚, 油甘魚, 北海道北寄貝,
海蜇伴青瓜絲, 韓式泡菜, 蘿蔔絲.
日式炸物: 天婦羅蝦, 魚及 魷魚鬚.
野菜天婦羅 : 蕃薯, 秋葵
十勝豚肉, 雞肉: 北海道黑豚腩肉片, 黑豚梅頭, 肩胛
水信玄餅(黑蜜醬), 酪奶凍 (雜莓醬)
  • 刺身三點 ~挪威三文魚
  • 油甘魚
  • 北海道北寄貝
  • 海蜇伴青瓜絲
  • 韓式泡菜
  • 蘿蔔絲.
  • 日式炸物: 天婦羅蝦
  • 魚及 魷魚鬚.
  • 野菜天婦羅 : 蕃薯
  • 秋葵
  • 日本和牛四選: 宮崎牛
  • 宮崎西冷
  • 內側後腿肉
  • 牛小排.
  • 十勝豚肉
  • 雞肉: 北海道黑豚腩肉片
《露營生活 - 銅鑼灣》近排工作上比較忙碌,但係都無阻我出街食好西既興趣🤗前幾日就同Pu仔媽咪去左銅鑼灣行街順便食燒肉😋平時多數去連鎖店既燒肉飯堂,但今次想試下新野,去左間近期好多人推介既露營主題燒肉壽喜燒餐廳,餐廳既環境都真係幾似去左野外露營咁,坐既枱櫈、餐具、裝飾都貼合番露營主題,喺暗黃既燈光下燒肉都幾有feel的☺️冬天既時候仲可以考慮坐出室外吹住風飲番杯添😉餐廳提供散叫或者可以試下佢地既tasting menu的今次我同Pu媽就試左$688既賞月套餐,呢個餐可以選擇燒肉、壽喜燒或者涮涮鍋做base,然後套餐入面既刺身、前菜、炸物、野菜、肉類、主食、甜品同飲品都可以任食架🥰餐廳會安排上左頭盤比我地咩都試下,之後可以揀番自己喜歡食既再encore 🤓第一Round 既頭盤一望就已經好吸引啦😍刺身有三文魚、北寄貝、甜蝦、油甘魚同墨魚,而炸物就都炸蝦、蝦餅、魷魚等,仲有天婦羅、醃漬物、沙律等前菜,食物種類多又好食,而第一Round 既壽喜燒牛肉都有好多,我地個套餐有日本京都姫牛極上和牛,部位分別有肉眼、西冷、赤身、沙巴當、牛小排等,肉既部位總類都算多,而且各有唔同既口感,計我話,既然係任
《露營生活 - 銅鑼灣》
第一Round 既頭盤一望就已經好吸引啦😍刺身有三文魚、北寄貝、甜蝦、油甘魚同墨魚,而炸物就都炸蝦、蝦餅、魷魚等,仲有天婦羅、醃漬物、沙律等前菜,食物種類多又好食,而第一Round 既壽喜燒牛肉都有好多,我地個套餐有日本京都姫牛極上和牛,部位分別有肉眼、西冷、赤身、沙巴當、牛小排等,肉既部位總類都算多,而且各有唔同既口感,計我話,既然係任食,就當然覆揀番可以回本既部位黎食啦😜我個人就推介京都姫牛、西冷同肉眼呢啲肥美重油香既部位,值得encore 😉

而今次由於我地選擇壽喜燒既關係,餐廳會提供一大壺壽喜燒汁比我地按照自己口味烹調,不過食到中途,如果想改食燒肉的話,都可以同店員講去換網的🤓另外,我覺得佢套餐嘅飲品選擇都幾多,如果唔飲酒的話,唔使加錢就可以飲到好多款嘅梳打同埋特飲,食燒肉飲番啲遊戲嘅嘢特別啹啲😝
2024-08-15
2024-08-21 970 views
今日過海行書展,就約埋朋友落銅記覓食,佢話有好介紹。#露營生活 設計以露營風設計,一入到去就見到有好多露營枱櫈,設置不同區,也有個酒吧區,亦有outdoor地方。可以邊聽歌邊食嘢,坐得舒服又悠閒。好啱一班朋友一路食飯一路吹水。💥刺身三點油甘魚、三文魚、北寄貝食材夠新鮮鮮甜,且一點根都沒有,入口即溶。💥六前菜三點 💥太炸物三點、揚 物三点、大季節野菜、旬の野菜天婦羅熱辣辣炸起,有吉列蝦、魷魚鬚、冬菇等,入口亦唔會好油。點埋醬汁就更惹味。💥太北海道黑豚肉、鷄肉、太宮崎和牛四款、和牛四種黑豚梅頭佔左成個爐一半有多,比較薄切,又冇多餘肥膏,好快燒熟,口感一流。西冷和牛肥瘦比例好好,肉味香濃而肉質軟腍。牛小排紋理均勻豐富,落鍋一燒滋滋作響,沾點燒汁,入口甜美。整體水準高,而且仲有放題揀,個場晚飯都幾FULL下,所以記得BOOK定枱。
今日過海行書展,就約埋朋友落銅記覓食,佢話有好介紹。

💥刺身三點
油甘魚、三文魚、北寄貝

食材夠新鮮鮮甜,且一點根都沒有,入口即溶。

💥六前菜三點
💥太炸物三點、揚 物三点、大季節野菜、旬の野菜

💥太北海道黑豚肉、鷄肉、太宮崎和牛四款、和牛四種

西冷和牛肥瘦比例好好,肉味香濃而肉質軟腍。

牛小排紋理均勻豐富,落鍋一燒滋滋作響,沾點燒汁,入口甜美。

香港哩間放题自助餐,距居然係【唔限時】任食噶~而且睇住餐牌點就得,可以好chill感唔洗趕時間食放題~開心~🥳🥳【㊙️从下午17:30开始去到,食到22:30都可以,预留時間慢慢同男朋友影相慢慢吃,反正唔限我地时间可以放肆感食📸环境影相真係好好看🫢仲有戶外好出片~】🔴位于铜锣湾繁华地带可以做到唔限时,而且环境係露营主题🏕️成個风格就入门口開始都已经觉得chill了~唔單單止有室內,仲有户外喔~🔴比较有特色噶係一圈噶刺身拼盘,小食,开胃小菜围住,等你烤肉果陣时都唔會饿親🫢厚切噶刺身丝毫唔客气随便食~饮品甜品我都係放开左肚皮去食,千奇唔好覺得尴尬啊~🔴各种牛肉类任食係食得出有诚意噶,係宮崎和牛唔係普通牛,今個月仲有限定噶任食,其它放题未见到过噶“姬牛”【未生过bb噶🐮】,食起身嫩到不得了啊‼️我一口氣食左6碟姬牛🫢🔴贴心提醒【唔洗過多酱汁,可以加d盐或者日式烤汁,直接食得出原汁原味噶滑嫩,同埋無烤感老啊哈哈哈哈哈~】

2024-08-06
$488 (Dinner)
Celebration
Anniversary
  • 限定放題姬牛
2024-08-09 1634 views
近年Camping風主流, 今次同老婆到呢間露營生活, 裡面Camping原來喺一間高級日式壽喜燒同燒肉店!$688 賞月放題,可以任食宮崎和牛肉眼、西冷、牛肩胛、三筋等靚肉! 店員一開始仲會幫我哋同壽喜燒方式烹調肉!開火後先倒醬汁,肉眼超大塊牛脂分均超靚!!有生雞蛋可以沾沾蛋汁一齊食,入口即化好癲!!無限量食呢兩款超正嘅和牛真係好抵!!我哋仲叫咗支SAKE飲,呢個冰凍之後飲落好清涼爽口,飲嘅時候見到個火,,彷彿自己就好似置身於郊外露營咁!而開始嘅前菜都好豐富!!呢間店實在係太特別啦!仲有戶外空間,可以望住銅鑼灣鬧市中心咁樣食野,真喺好爽!呢個價任食到和牛真係物超所值!

而開始嘅前菜都好豐富!!
2024-08-01 1470 views
成日見到朋友去露營玩,但我又怕熱🥴一直都係得個’想’字😂今次搵到呢間主題餐廳,今晚約埋朋友仔一齊去感受下~餐廳環境好正好大,有分室內同室外用膳😋全部都係露營用品乾淨又整齊👍🏻今晚感覺好chill好享受。今晚我哋揀咗🌙賞月套餐$688/位,食物款式好豐富,可自選燒肉、壽喜燒或涮涮鍋。店員先上一個華麗圍爐拼盤😍✦刺身五點~挪威三文魚、冰見鰤魚、北海道北寄貝、北海道帆立貝、日本甜蝦。✦前菜五款~海蜇拌青瓜絲、韓式泡菜同三款季節前菜✦炸物~吉列蝦、吉列蠔、唐揚魷魚鬚全部即炸🔥上枱時熱辣辣,好惹味!✦天婦羅~炸漿好薄身👍🏻灑上少許鹽調味,入口好酥脆~✦十勝豚肉、雞肉~北海道黑豚腩肉片同梅花肉 肉味香濃、油花細緻。日本柚子胡椒赤雞腿肉肉質鮮嫩多汁。✦日本和牛五選~宮崎西冷、赤身肉、特選和牛稀有和牛部位。每一款牛都好高質素,色澤鮮艷,雪花紋豐富。✦本月限定特選極上和牛’京都姬牛’這款牛真係好驚喜!!! 揀呢個套餐就可以食到😋簡直是和牛中的拖羅👍🏻油脂均勻細膩,肉香同肉汁完全係高級水準😋入口極柔軟。

✦前菜五款~海蜇拌青瓜絲、韓式泡菜同三款季節前菜

✦炸物~吉列蝦、吉列蠔、唐揚魷魚鬚
全部即炸🔥上枱時熱辣辣,好惹味!

✦天婦羅~炸漿好薄身👍🏻灑上少許鹽調味,入口好酥脆~

2024-07-22
2024-07-30 1255 views
e餐放题第一次令我觉得食肉好攰地段在地铁站上面,f1出口,电梯上去4楼就到环境冇得弹,好多露营的细节,吧台都几大就算一个人烤肉都不会尴尬,当晚去有人庆祝生日,气氛都几好;也见到有四个姐妹的聚餐,确实生日感觉不错,服务也不会失望,也不会过度打扰放题套餐有三种,我地选咗中间价位,第一次觉得食烤肉好攰,食完还可以追加套餐内容的….真系食唔落太饱啦…店内仲有超大露台都系露营主题,楼下繁华街景尽收眼底连洗手间都很干净企理,冇任何异味
e餐放题第一次令我觉得食肉好攰

地段在地铁站上面,f1出口,电梯上去4楼就到
环境冇得弹,好多露营的细节,吧台都几大

店内仲有超大露台都系露营主题,楼下繁华街景尽收眼底

连洗手间都很干净企理,冇任何异味
$688 (Dinner)
2024-07-29 965 views
驚人發現!居然在香港銅鑼灣也有glamping場地!一直都好想找機會去露營BBQ! 但是在混凝土叢林之稱的香港 只有開一個多小時車到郊外才有露營場所!直接打消了我去露營的念頭!結果!沒想到!居然!讓我發現!香港銅鑼灣的超隱藏露營場地!整個環境裝潢設計真的跟露營場地一模一樣!除了有室內空間還有超大的室外營地!而且背後還暗有玄機…???這裡居然是一家日式放題!按照不同價位還有不同的套餐供選擇除了炸物 前菜 生魚片 飯面 甜品可以隨便任吃!居然還有 日本和牛免費不限時炫到飽!(還可以按照自己喜好選擇要燒烤/涮涮鍋/壽喜燒)全程還有服務員幫忙烹調!超貼心!只要張嘴就可以!完全可以解放雙手!關鍵是!每一片都超大片!油花也超多!喜歡吃日本和牛的朋友絕對不能錯過!!!KAKA評分時間口味:🌟🌟🌟🌟🌟價格:🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟🌟
驚人發現!居然在香港銅鑼灣也有glamping場地!
直接打消了我去露營的念頭!
結果!沒想到!居然!讓我發現!
香港銅鑼灣的超隱藏露營場地!

而且背後還暗有玄機…???
這裡居然是一家日式放題
按照不同價位還有不同的套餐供選擇
除了炸物 前菜 生魚片 飯面 甜品可以隨便任吃!

居然還有 日本和牛免費不限時炫到飽!
(還可以按照自己喜好選擇要燒烤/涮涮鍋/壽喜燒)
全程還有服務員幫忙烹調!超貼心!
只要張嘴就可以!完全可以解放雙手!
關鍵是!每一片都超大片!油花也超多!
喜歡吃日本和牛的朋友絕對不能錯過!!!

KAKA評分時間
口味:🌟🌟🌟🌟🌟
價格:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
2024-07-28
$688 (Dinner)
  • 牛魔王燒肉拼盤
  • 肉眼
Camping 是我一直想嘗試但總無縁一試的, 在鬧市中感受一下草坪地、掛著漫天小燈泡, 野火營幕下舒服地享用晚餐, 借意感受露營帶來的樂趣, 應該更適合我這種行動力低的懶人! 只要用手機掃二維碼就可以落單喇!🫰🏻今次同fd揀咗賞月set 💰688+1成個套餐可以試哂以下:包括三選一嘅 燒肉 /壽喜燒/涮涮鍋 以及刺身,轉需要另加💰68~賞月跟5點、前菜、炸物、各種野菜、十勝豚肉雞肉、宮崎和牛👍🏻好豐富 🥩 和牛方面極力推介宮崎頂級肉眼、西冷及特選極上和牛之京都姬牛‼️ 和牛牛油脂均勻,色澤鮮艷,入口油脂香味十足。而黑豚肉及雞肉肉味濃郁,尤其是雞肉特別嫩滑。餐廳燒肉的食物種類選擇多,有牛肉、豬肉和雞肉選擇,包括壽喜燒風和牛、美國牛小排、厚切牛舌、牛舌塩蔥包、沖繩煙黑豚、黑豚梅花肉、赤雞上腿肉等。刺身方面有的三文魚、吞拿魚、八爪魚、甜蝦、馬刀貝、鯛魚,刺身新鮮肥美🤤餐廳還有供應各款日式料理,有蒲燒鰻魚配玉子燒、蒜片牛柳粒、泡菜黑豚腩肉、味噌煮和牛筋等,好惹味。露營生活 Camp Life 📍銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場4樓

🫰🏻今次同fd揀咗賞月set 💰688+1

露營生活 Camp Life
📍銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場4樓
今晚同朋友仔去咗呢間好有特色的餐廳,呢度嘅環境好正好舒服,全層4200呎有室內同室外,有露營枱櫈同埋露營專用的餐具,在這𥚃能夠享受camping生活同燒肉的樂趣😍感覺成個人好放鬆chill住食~輕輕鬆鬆就可以感受露營的體驗🏕️同時可以享受高質素的食物。我哋揀嘅係🎑賞月套餐,同時可以食到宮崎和牛😋仲有一個更高級的,不過我哋覺得這個套餐已經好足夠,食物種類同樣都好多😍。⭐️賞月套餐⭐️$688/位•燒肉/壽喜燒/涮涮鍋 三選一•刺身五點 (挪威三文魚|冰見鰤魚|北海道北寄貝|北海道帆立貝|日本甜蝦 )刺身全部厚切,入口鮮甜•前菜海蜇拌青瓜絲|韓式泡菜|三款季節前菜•炸物吉列蝦|吉列蠔|唐揚魷魚鬚炸物全部新鮮炸起🔥熱辣辣•季節野菜有十幾款野菜 無限追加 •十勝豚肉、雞肉北海道黑豚腩肉片|梅花肉|日本柚子胡椒赤雞腿肉|厚切北海道黑豚腩肉油花細緻均勻,肉味香濃~•日本和牛五選宮崎西冷|宮崎赤身肉|本日宮崎特選和牛稀有和牛部位每一款都好高質素,色澤均勻紋理靚👍🏻•京都姬牛(本月限定特選極上和牛)京都姬牛口感柔軟,肉香及肉汁皆極其濃郁,其大理石油花更均勻細膩,每一口都令人難以忘懷😋 •飯麵、甜品及飲品

⭐️賞月套餐⭐️$688/位

•燒肉/壽喜燒/涮涮鍋 三選一

刺身全部厚切,入口鮮甜

•前菜
海蜇拌青瓜絲|韓式泡菜|三款季節前菜

•炸物
吉列蝦|吉列蠔|唐揚魷魚鬚
炸物全部新鮮炸起🔥熱辣辣

•季節野菜
有十幾款野菜 無限追加

•十勝豚肉、雞肉
油花細緻均勻,肉味香濃~

•日本和牛五選
宮崎西冷|宮崎赤身肉|本日宮崎特選和牛
稀有和牛部位
每一款都好高質素,色澤均勻紋理靚👍🏻

•京都姬牛(本月限定特選極上和牛)

•飯麵、甜品及飲品

2024-07-22
2024-07-23 785 views
平時秋冬天都會去露營,體驗野外生活,但夏天太熱,所以就揀了去這間以露營為題的餐廳食晚餐。餐廳有室外座位,出去燒肉氣氛一流。日式燒肉放題套餐十分豐富,由前菜、刺身、肉食到甜品都有齊,而且用料新鮮,炸物全部即叫即炸。主角京都姬牛紋理清晰,燒一燒後更滲出牛油脂,油脂豐富,入口嫩滑。宮崎西冷油脂不及京都牛,但雪花紋清晰。其他宮崎肉眼及赤身等肉味比較濃郁,而且不會太膩。其他肉食還有黑豚腩、梅花肉及雞肉,梅花肉及雞肉都嫩腍。食完肉可以添些蔬菜平衡一下油膩感。
餐廳有室外座位,出去燒肉氣氛一流。
宮崎西冷油脂不及京都牛,但雪花紋清晰。
其他宮崎肉眼及赤身等肉味比較濃郁,而且不會太膩。
其他肉食還有黑豚腩、梅花肉及雞肉,梅花肉及雞肉都嫩腍。
食完肉可以添些蔬菜平衡一下油膩感。
可能大家都會想試下去露營,然後一班人一起燒肉聊天什麼的,那這間以露營為主題的燒肉餐廳就非常適合了,這裡裝修得充滿露營氣氛,更有露天的地方給你燒肉,更重要的是這裡是沒有時間限制的,進來就可以吃到餐廳關門!雖然價錢好像有點貴,但提供的是日本和牛,質素超高的!賞月(688元)我們就選了燒肉,因為和牛燒完會更香,亦去除了部份的油脂,吃起來不會太油膩。套餐一共包括了十個類別,而且都是可以無限任點的,一開始會全部都上一次的,所以吃到什麼好吃的都可以再點!而這個套餐其實最主角只是比低一級的多了日本官崎和牛的肉眼和特別挺薦的日本和牛,就是京都姬牛了,其他不會太差多!而選了這個餐就肯定是為了吃特別推薦的日本和牛——京都姬牛,級數是A4,用的是西冷部位,油花真的非常豐富,而且超大塊,燒完以後,吃起來肉嫩多汁,油香十足,帶點入口即化的口感。這尺寸在外面餐廳都3—4百元一塊了吧,但這裡是任吃的!性價比很高!當然其他的官崎和牛的質素也很不錯,也是A4級別的,只是油花是比京都姬牛少一點點,不過性價比仍然很高,因為都提供了一些比較貴的部位,如肉眼,西冷和牛小排,在外面也是很貴的!吃起來肉質都是非常嫩滑的,特別是牛小

賞月(688元)

當然其他的官崎和牛的質素也很不錯,也是A4級別的,只是油花是比京都姬牛少一點點,不過性價比仍然很高,因為都提供了一些比較貴的部位,如肉眼,西冷和牛小排,在外面也是很貴的!吃起來肉質都是非常嫩滑的,特別是牛小排,而且也是切得挺大塊的,吃起來特別過癮!

其他肉還有日本黑豚肉,梅花肉和赤雞腿肉,味道都挺不錯,口感彈牙,有肉汁!

除了燒肉以外的,其實也有挺多不錯的可以任吃的,刺身肯定少不了,有常見的三文魚,北寄貝,帆立貝等,都是值得無限重點的刺身,味道鮮甜!天婦羅也有驚喜,特別喜歡炸蕃薯,又香甜又軟!想解膩一點的就可以吃一下海蜇拌青瓜或泡菜,都是挺不錯的選擇!

2024-07-17