2024-08-26
銅鑼灣人山人海, shopping 之後要找餐廳晚飯. 開心發現黃金廣場4樓有放題餐廳, 以 露營生活 為主題. 決定試試.走進餐廳看見露營用具. 大家開始有點興奮. 夏日露營本來會熱, 這裡冷氣涼浸浸, 真系好舒服. 環境有特色. 燈光昏暗, 同朋友在這種氣氛食放題, 好好啊! 帆布椅, 矮台, 含大自然元素, 裝飾有輕鬆感.這次露營可以飲得爽, 因為設有酒吧, 選擇多, 又隨叫隨即送到. 今晚放題餐牌有兩款, 觀星 $488-/位, 另一款 賞月套餐$688/位,朋友話先叫 觀星, 下次中秋節才 賞月. 套餐包冇酒精飲品, 我們叫了白桃/荔枝梳 打. 食物送到了, 第一個半圓木盤上有日式刺身及前菜. 擺設好靚. 刺身三點 ~挪威三文魚, 油甘魚, 北海道北寄貝, 色澤鮮明, 沾些 鼓油 + Wasabi , 好鮮味! 前菜三點~海蜇伴青瓜絲, 韓式泡菜, 蘿蔔絲. 韓式中式前菜, 酸酸辣辣, 夠開胃. 第二個半圓木盤又送到, 有日式炸物: 天婦羅蝦, 魚及 魷魚鬚. 天婦羅蝦, 炸得香脆, 肉質爽滑彈牙. 有多款野菜天婦羅 : 蕃薯
朋友話先叫 觀星, 下次中秋節才 賞月. 套餐包冇酒精飲品, 我們叫了白桃/荔枝梳 打. 食物送到了, 第一個半圓木盤上有日式 刺身及前菜. 擺設好靚. 刺身三點 ~挪威三文魚, 油甘魚, 北海道北寄貝, 色澤鮮明, 沾些 鼓油 + Wasabi , 好鮮味!
宮崎牛, 宮崎西冷 , 內側後腿肉, 牛小排. 色澤均勻, 紋理靚.
日本柚子胡椒赤雞腿肉. 伴有粟米. 賣相亮麗.
酪奶凍 (雜莓醬) 奶味濃厚, 甜而不膩, 口感滑溜. 露營生活有極可口甜品, 令我們喜出望外.