2023-02-02 80 views
得知大埔開了校長燒肉,可是早前沒有疫苗通行證,有得睇冇得食,解禁之後疫情又稍降溫,當然第一時間訂位大擦一番。一上樓梯已有很多打卡位,但實在急不及待進入餐廳,所以吃飽飽才打卡。最有意外驚喜的是食物種類及飲品都比我想像中更多更令人驚喜。我首先主攻熟食,蔬菜類有蟹柳西蘭花🥦、金銀蛋莧菜😋、蒜蓉白菜🥬、韮菜花等,另有中式蒸魚🐟,魚的熟度恰到好處。有幾款點心🥧,點心籠很的骰可愛,我試了蟲草花燒賣。日式熟食有茶碗蒸及福袋年糕。壽司試了炙燒三文魚🍣、甜蝦、腐皮壽司😋,越南米紙卷也有兩款,賣相美觀之餘,亦很有內涵,味道鮮甜多汁🥭😋。友人則試了刺生、海鮮等。試了大部份熟食就開始烤肉及烤大量鮮菠蘿🍍,因我和友人都很喜歡吃😂。等待烤肉之際又試了蘋果🍎沙律及水果,有車厘茄🍅、火龍果,另外竟然有蕎頭😋,當然不能錯過,酸酸的很醒胃,之後再試了賣相精美的玉子燒。吃完烤肉就開始進攻甜品🍮及糖水作總結,蛋糕🍰切得細細件,容易入口之餘亦可以試多幾款👍,實在貼心又可避免造成浪費。蛋糕質感及味道也很好,不會過甜👍,木瓜雪耳糖水為必試😋。最後一定要提的是,因當天氣溫只有大約12度,給我發現有熱維他奶那一刻,簡直興奮無比,我連續

最後一定要提的是,因當天氣溫只有大約12度,給我發現有熱維他奶那一刻,簡直興奮無比,我連續飲了兩支,實在令人窩心又感到暖love love 🥰

可惜快樂的時光總是過得很快,不知不覺原來已過了兩小時,雖然店員並沒有催促,但也要不捨地離去了,説了再見,一定再見😍
2023-01-31 955 views
仲係新正頭,這晚得我同阿仔兩個食晚飯,就揀佢最鍾意的放題吧門口有Ironman迎接我哋,大figure陸續有來,轉上樓梯,就到用餐區。地方好大,這晚人很多,但都唔逼夾。是晚星期五,每位$248自選兩小時。先進攻刺身壽司區,刺身有三文魚,吞拿魚,希靈魚,八爪魚,赤蝦,帶子等等,刺身新鮮甜美尤其帶子同赤蝦,必食。 壽司都有非常之多嘅選擇,最愛花之戀,啖啖三文魚跟住開始韓燒,基本上豬,牛,雞,羊,魚全部肉類都有,同一款肉還有不同醃料,例如土匪,咖哩,韓式,香草等等,醃得好入味。韓式同香草魚柳好滑,唔腥,同醬料好夾有一啲肉係冇醃到的,例如一口牛,羊肉片,豬腩片….. 檯面有調味料,自己可以加上去,同樣惹味基本上燒完一轉,不用你叫,佢哋會自動自覺同你換紙,服務不錯呢度還有蒸籠點心,大盤熟食好似豉椒炒蜆,炒西芹等,還有一啲小杯仔熟食如茶碗蒸,碗仔翅,溫泉蛋等等,照顧到唔同人嘅需要,見有不少家長同長者,跟家人前來,好周到呀我哋見有火鍋,都攞咗個鴛鴦湯底打邊爐,韓燒咗咁多肉, 淥幾條菜平衡吓先,還有很多打邊爐必有嘅丸類可供選擇。任飲不在話下,仲有提供畀18歲以上嘅酒類飲品,還有花茶解膩,飲品還提供常溫
仲係新正頭,這晚得我同阿仔兩個食晚飯,就揀佢最鍾意的放題
基本上燒完一轉,不用你叫,佢哋會自動自覺同你換紙,服務不錯

任飲不在話下,仲有提供畀18歲以上嘅酒類飲品,還有花茶解膩,飲品還提供常溫的供選擇
臨尾食些甜品,沙律,食埋支甜筒,滿足的離開
2023-01-27
$273 (Dinner)
2023-01-30 88 views
同朋友係大埔掃完貨搵餐廳醫肚🤣經過見到呢間餐廳價錢唔貴選擇又好多即刻決定入去試下🤩.選擇超級多的刺身+燒肉+火鍋放題🤣食物款式又多元化真係一次過滿足N個願望😆而食物質素都好高是間超強性價比的餐廳😎刺身區的選擇超有誠意🥹除左有三文魚, 八爪魚, 希靈魚, 玉子等常見刺身款式之外仲有大大隻赤蝦, 蟹肉棒, 螺片選擇每一塊刺身都好厚入口肉質清爽,鮮香嫩滑🥳.熟食區選擇都好豐富除左有炸物eg. 春卷, 咖哩角, 著條等香口野之外🥰仲有湯品, 冷盤, 熱食同點心熱食有例如金銀蛋菠菜, 麻辣豬紅, 碗仔翅等好驚喜既係估唔到燒肉放題餐廳連點心都會有蒸燒賣, 馬拉盞等口感十分軟糯😍而冷盤就有幾款沙律, 中華沙律, 螺肉, 玉子等等全部味道都好好呢D食物最岩等燒肉熟既期間食😇.我地去個日撞正係木瓜雪耳糖水同青紅蘿蔔豬骨湯🤣全部都好清甜 又唔油膩岩哂配埋燒肉一齊食🤓.而重頭戲 - 燒肉區既選擇仍然係超多肉類款式應有盡有🥰豬牛雞魚都有唔同選擇餐廳仲有分好左既牛油栗米同雜菌直接擺上爐上煮就食得 勁方便.火鍋就有3款湯底揀我地揀左壽喜燒+豬骨湯底好足料一邊打邊爐一邊食燒肉超正🤩食埋甜品之後我同朋友都好想再試多D
同朋友係大埔掃完貨
真係一次過滿足N個願望😆
而食物質素都好高
是間超強性價比的餐廳😎

刺身區的選擇超有誠意🥹

除左有三文魚, 八爪魚, 希靈魚, 玉子等常見刺身款式之外
仲有大大隻赤蝦, 蟹肉棒, 螺片選擇
每一塊刺身都好厚
入口肉質清爽,鮮香嫩滑🥳
熟食區選擇都好豐富
除左有炸物

eg. 春卷, 咖哩角, 著條等香口野之外🥰
仲有湯品, 冷盤, 熱食同點心

熱食有例如金銀蛋菠菜, 麻辣豬紅, 碗仔翅等
好驚喜既係估唔到燒肉放題餐廳連點心都會有
蒸燒賣, 馬拉盞等口感十分軟糯😍

而冷盤就有幾款沙律, 中華沙律, 螺肉, 玉子等等

全部味道都好好

食埋甜品之後
我同朋友都好想再試多D款
但已經食唔落
唯有留番下次🥹
見到個門口 好吸引 即埋位影相呢間放題每條樓梯都有唔同特色 狂打卡影相一上到去地方好大 呢度食物款式係有超多款 係全自助區 全部自己出去囉有齊燒烤🍖 hotpot 🍲 sushi 🍣 刺身🐟 甜品🍦drink完全滿足各方面嘅渴求 ♥︎數十款燒肉區🥩🥓🍖♥︎打邊爐食品區🍲🍲🍲♥︎自助沙律區🥬🥗🌽♥︎多款熱食區🌮🍳🍗♥︎日式壽司區🍣🍣🍣♥︎餐前小食區🥖🍟🍤 ♥︎回味甜品區🍮🍰🍩♥︎飲品區🥤🧃🫖♥︎雪糕區🧁🍦🍨最鐘意豬腳薑 夠膠夠入味 剌身有我鐘意嘅帶子好鮮甜Sushi有特色 又靚又好食 風味炒蜆辣螺有風味迷你小湯包夠熱又多汁 只係食呢d都飽 休息下又韓燒下 又或者烚下烚下又食過湯底自己選都最少有3款韓燒免費提供牛油紙 唔會痴底有幾款特飲 同smooth 嘉士伯🍻暖暖既維他奶美顏養生花茶可以沖泡🍵仲有清酒 梅酒🥃超級滿足🥰
見到個門口 好吸引 即埋位影相

美顏養生花茶可以沖泡🍵
仲有清酒 梅酒🥃
超級滿足🥰
2023-01-25 91 views
校長燒肉日韓料理係大埔開店已很久,因一向對放題品質有不好的印象,今天特意抱試試是否如妹妹所講不一樣的放題,超值及品質好。餐廳以綱鐵奇俠為主題,食品以日韓為主﹐可以燒烤或火煱食品方面魚生已有10款之多﹐壽司也起過10款﹐熱食方面多到數不清﹐雞蛋的煮法已有5種﹐燒烤及火煱食料種類多不勝數﹐每款食1件也必定抱著肚子飲料方面也有很多選擇﹐除汽水外﹐有各種花茶, 自家制的凍茶﹐酒類有日本清酒﹐梅酒及啤酒等等⋯甜品也有不少選擇,雪糕,奶凍,布甸及糖水所有食材檔次真的如我妹妹所說的一樣超值超水準。
餐廳以綱鐵奇俠為主題,食品以日韓為主﹐可以燒烤或火煱
甜品也有不少選擇,雪糕,奶凍,布甸及糖水
所有食材檔次真的如我妹妹所說的一樣超值超水準。
2023-01-08
$262 (Dinner)
2023-01-21 1038 views
週未鬆鬆,今天同朋友想去那兒行好,忽然想起一個地方,就是大埔,大家很久冇行,看下有甚麼特色新店舖,行到差不多吃晚餐,見附近這間,門口有特色韓燒店,就入了去吃,我們選了朱古力雪糕雪糕滑身溶溶,濃厚朱古力味,甜度剛好韓國麵大個,麵身比較厚,特別爽滑同彈口南瓜忌廉湯少見,清甜南瓜同忌廉香味,搭配年糕福袋用腐皮整到福袋型,入面包住年糕,年糕軟軟霖霖,夠彈牙刺身帶子,希靈魚,象拔蚌每款片片都有厚度,特新鮮鮮海味,入口好有口感芝心丸,龍蝦丸,三角魚蛋每款丸都彈肉爽口,芝心丸,好流心芝士香味,龍蝦丸,特新鮮鮮蝦味,三角魚蛋,比較厚肉同濃魚蛋香味一口腸,雞肉腸,粟米每款爽脆爽滑,細細條,一口咬到,嘴嚼不失鮮香腸味,粟米有鮮甜粟香味壽司每款件件厚身,玉子好有蛋香味,魷魚,帆立貝,蟹柳,好鮮海水鮮甜味金沙骨,雞扒,猪扒,豬五花每件大塊厚肉,燒起來重金沙骨香,濃厚雞香同豬香味,肥廋適中,特嫩滑花茶自家制,大樽,淡淡白桃香同烏龍茶味,清新荔枝香同錫蘭茶味,好搭配同消胃店內牆特色卡通畫同1:1Marvel擺設,熟食同燒食款式好多選擇
朱古力雪糕

雪糕滑身溶溶,濃厚朱古力味,甜度剛好
韓國麵
大個,麵身比較厚,特別爽滑同彈口
南瓜忌廉湯

少見,清甜南瓜同忌廉香味,搭配

年糕福袋
用腐皮整到福袋型,入面包住年糕,年糕軟軟霖霖,夠彈牙
南瓜忌廉湯,年糕福袋
刺身

帶子,希靈魚,象拔蚌
每款片片都有厚度,特新鮮鮮海味,入口好有口感
刺身
芝心丸,龍蝦丸,三角魚蛋

2023-01-07
$262 (Dinner)
南瓜忌廉湯,年糕福袋
2023-01-20 88 views
想食韓燒但又想食火鍋?Why not Both?!來到校長燒肉日韓料理 (大埔店) 就可以滿足到您啦!一進門口就看到很多IRONMAN的擺設,而且佈置上都很用心,食物種類都很多,有很多不同的口味~有燒肉、火鍋配料、熟食、又有刺身專櫃、甜品,還有茶樓點心啊!食物都是自助形式,自行出去走廊處拿取食物,指示都很清晰,先看到有炸物熟食,後就是火鍋湯底加配料,如炸魚皮、響鈴等,再來是點心 - 燒賣、灌湯餃等,還有日式食品 - 蒸蛋、糖心蛋~後面是燒肉,例如雞翼都有分咖哩味、韓式味、原味等,另一邊就是冷盤、刺身、甜品、飲品等,款式都很多,一定吃得飽!種類太多都不能盡錄!必食清單:頂級安格斯肉眼3人起就會送,肉質幾嫩滑香口,可自行加配料烤燒~虎蝦刺身限量供應,每人每次最多一隻,但夠鮮甜新鮮!溏心蛋半熟日本蛋,口感很滑,控制得很好!香芋奶凍口感很特別,都不是普遍能找到!在大埔吃這間都很平民價錢,夠大眾化,抵食!
想食韓燒但又想食火鍋
Why not Both?!
來到校長燒肉日韓料理 (大埔店) 就可以滿足到您啦!
一進門口就看到很多IRONMAN的擺設,
而且佈置上都很用心,
食物種類都很多,有很多不同的口味~
食物都是自助形式,
自行出去走廊處拿取食物,
指示都很清晰,先看到有炸物熟食,
後就是火鍋湯底加配料,如炸魚皮、響鈴等,
再來是點心 - 燒賣、灌湯餃等,
還有日式食品 - 蒸蛋、糖心蛋~
後面是燒肉,例如雞翼都有分咖哩味、韓式味、原味等,
另一邊就是冷盤、刺身甜品、飲品等,
款式都很多,一定吃得飽!
種類太多都不能盡錄!
必食清單:
頂級安格斯肉眼
3人起就會送,肉質幾嫩滑香口,可自行加配料烤燒~

虎蝦刺身
限量供應,每人每次最多一隻,但夠鮮甜新鮮!
溏心蛋
半熟日本蛋,口感很滑,控制得很好!

香芋奶凍
口感很特別,都不是普遍能找到!

在大埔吃這間都很平民價錢,夠大眾化,
抵食!
2023-01-20 88 views
終於的起心肝去食大家都話抵到爛嘅校長燒肉😆門口已見大大個iron man 沿住樓梯都幾啱打卡🤣上到2樓場面幾大 唔少卡位 佈置裝飾得意又playful 見到唔少一家大細黎慣黎熟咁👍證明回頭率幾高。。。🦔👉午市燒烤火鍋自助餐 $138(平日) $148(週末)好欣賞佢過百款中日韓料理包羅萬有之餘 有啲都夠精緻 唔會太濫 性價比之高真係抵黎多幾次 🥩以為去燒烤專門店有哂唔同醃料已經算多口味揀 點知黎到見雞牛豬魚等 分哂唔同部位醃料真係睇到眼花🥴泡菜味都有呀咪話佢唔韓 🐟好滿意佢咁多款魚!除咗醃好嘅香草魚柳、多春魚、原條秋刀魚都有 推薦食燒三文魚骨腩👍係提供多把剪刀分開生熟用會更理想! 🍣早過12點入場啱啱好唔太多人 見到咁多底新鮮嘅壽司好吸引😍三文魚、腐皮、玉子、蟹柳、炙燒牛都有!推推玉子幾鮮甜 · 沙律吧基本嘅都有 炸物包: 春卷、咖哩角、炸雞塊、薯條!不過薯條拎去再燒會食得開心啲kekee🤭· 刺身記住要拎牌仔出去拎!有八爪魚、希靈魚、三文魚等· 老幼皆宜唔係無道理嘅😎連中式點心都有真係吹佢唔漲 大大盤蒸籠焗住保持溫度夠哂誠意· 餃子有日式/雞軟骨 燒又得 火鍋又可以 想食現成嘅可揀關

。。。🦔

👉午市燒烤火鍋自助餐 $138(平日) $148(週末)

🥩

🐟

🍣

· 刺身記住要拎牌仔出去拎!有八爪魚、希靈魚、三文魚等

· 餃子有日式/雞軟骨 燒又得 火鍋又可以 想食現成嘅可揀關東煮、年糕油揚福袋等

· 牛油栗油/牛油菇嗰啲分埋哂一兜兜拎 夠哂衞生!
· 幾驚奇周圍都見到蛋 改名蛋盛宴又得😂除咗有玉子壽司、吞拿魚玉子料理、茶碗蒸

🍹
比起一般放題佢真係種類多好多 除咗酒 仲有自家製茶款

🍦

甜品櫃方面 蛋糕少啲 得粒裝抹茶/藍莓味芝士蛋糕 果凍慕絲嗰啲較多 雞蛋布甸、麥提莎朱古力慕絲、泡芙等等 個人幾鍾意佢嘅果凍杯 哈蜜瓜、木瓜、芋頭味奶凍幾自然唔太甜🤣 最讚係有得自己唧唧雪糕🤩
2023-01-20 75 views
🏡 校長燒肉日韓料理 Captain Japanese & Korean Restaurant 📍 大埔安泰路1號大埔廣場地下及1樓全層💰 人均 $150-200大埔激抵燒肉X火鍋雙重放題🍲一次過滿足曬你兩個願望食物種類多 任君選擇👍價錢又抵 至啱一家大細或者朋友知己一齊聚餐🥳💡依家三人同行仲送一塊頂級安格斯肉眼扒🥩一定唔可以錯過呀‼️星期一至五晚市自選2小時(黃金時段)💰218/人 午市價錢會更抵 生日當月仲有全單88折優惠🎂店鋪有過百款食品同飲品 設有燒肉區 火鍋區 刺身區 沙律區 壽司區 餐前小食區 甜品區 熟食區 雪糕區 仲有養顏花茶區 照顧到每位顧客噶口味同需求熟食都係用保溫爐保存❤️食得放心又暖心刺身即點即食🦐夠曬新鮮燒肉種類有咖喱 原味等選擇😎唔使驚會太單調火鍋湯底有日式豬骨湯同壽喜燒系列🤩滿足唔同口味整體來講價格真係非常抵🥳食物品質好 值得同親朋好友來一試😋#eatwhatulike #hkfoodie #hkig #香港美食 #新界美食 #大埔美食 #大埔廣場 #校長燒肉日韓料理 #火鍋 #燒肉 #香港放題

📍 大埔安泰路1號大埔廣場地下及1樓全層

至啱一家大細或者朋友知己一齊聚餐🥳
💡依家三人同行
仲送一塊頂級安格斯肉眼扒🥩
一定唔可以錯過呀‼️

星期一至五晚市自選2小時(黃金時段)
💰218/人 午市價錢會更抵
生日當月仲有全單88折優惠🎂

店鋪有過百款食品同飲品

設有燒肉區 火鍋刺身區 沙律區 壽司區 餐前小食區 甜品區 熟食區 雪糕區 仲有養顏花茶區 照顧到每位顧客噶口味同需求

熟食都係用保溫爐保存❤️食得放心又暖心

刺身即點即食🦐夠曬新鮮

燒肉種類有咖喱 原味等選擇😎唔使驚會太單調

火鍋湯底有日式豬骨湯同壽喜燒系列🤩滿足唔同口味

整體來講價格真係非常抵🥳
食物品質好 值得同親朋好友來一試😋

2023-01-04
$250 (Dinner)
2023-01-15 49 views
以前九龍旺區好多燒肉放題,做做下愈來愈少。反而呢間新興燒肉放題愈開愈多,九龍新界都有幾間,今日放假入去一試。呢間燒肉放題有少量刺食,鐘意既又可以打下邊爐,想點都得。一開始就拎左豬,牛,雞,魚,樣樣都拎d,每種肉都會有唔同既調味,有辣有唔辣,任君選擇😂。D丸,腸仔打邊爐又得,燒下佢又得,自由配合。刺身都有8款選擇,一d都唔比日式放題失禮,仲有d壽司,熟食,我都無影晒出黎。飲品都好多選擇,有凍飲又有花茶,啤酒,梅酒,清酒,仲有熱維他奶🤣甜品都有大量選擇,仲有軟雪糕。只係睇d食品種類已經飽左一半。完全係一餐性價比極高既自助餐、放題。

呢間燒肉放題有少量刺食,鐘意既又可以打下邊爐,想點都得。

D丸,腸仔打邊爐又得,燒下佢又得,自由配合。

甜品都有大量選擇,仲有軟雪糕。只係睇d食品種類已經飽左一半。完全係一餐性價比極高既自助餐放題

呢間校長燒肉真係唔介紹唔得每次出story 都會被問爆CP值爆錶,係OpenRice 買卷Lunch time $98兩個鐘,晚市$198有3個鐘提醒一下,lunch 特價係唔包刺身既,不過都相當相當多其他野食Book晚市3個鐘滿3位仲送一塊安格斯牛扒痴線抵到爆.講返今次個晚市燒肉先佢分左前菜沙律區,熟食區,刺身區,壽司區,點心區,燒肉料區,火鍋區,中式點心區,甜品區,飲品區,仲有花茶區,超過100款式,真係未見過拎野食既區同座位果邊差唔多大,岩晒貪心既我.前菜沙律有好多開胃醃物,最中意醃白蘿蔔,夠酸開胃又夠爽脆.熟食都唔係hea, 有10幾廿款,除左小炒,仲有炸物,仲有得自己整牛角飯(即係溫泉蛋紫菜飯)岩晒配燒肉食。仲要過一排就換新款,最驚喜係有豆豉炒蜆同辣酒煮東風螺,啲人蜆肉仲要唔細粒。金銀蛋炒菠菜我都拎左幾次!.刺身區有三文魚,帶子,吞拿魚,劍魚腩,入爪魚,玉子,希靈魚,仲有手掌咁大既赤蝦(每次只可以拎一隻,不過你轉個圈又可以拎過😂).燒肉區都有好多好多款揀,豬牛雞羊魚同蔬菜。同一款肉都會有唔同調味,會有韓式,咖哩,麻辣,黑椒咁。連燒菠蘿,原條葱同蕃薯仔都有點😍 .甜品區一樣咁多
呢間校長燒肉真係唔介紹唔得
每次出story 都會被問爆
CP值爆錶,係OpenRice 買卷
Lunch time $98兩個鐘,晚市$198有3個鐘
提醒一下,lunch 特價係唔包刺身既,
不過都相當相當多其他野食
Book晚市3個鐘滿3位仲送一塊安格斯牛扒
痴線抵到爆

講返今次個晚市燒肉先

前菜沙律有好多開胃醃物,最中意醃白蘿蔔,夠酸開胃又夠爽脆

連燒菠蘿,原條葱同蕃薯仔都有點😍

甜品區一樣咁多選擇,泡芙芝士蛋糕奶凍,木瓜糖水,豆腐花,同好多款雪糕🍦揀,我自己就食左兩轉伯爵茶仙草,仲加左怒多蘆薈粒同水果

估唔到呢個價錢都有雀巢甜筒同脆皮雪條,宜家好多放題都放啲不知名嘅雪糕
除左野食,呢度既花茶區都好正,有好多配料俾你任執任沖,山渣,洛神花,玫瑰,苦瓜,檸檬等,仲會有啲簡單功效description, 好貼心,我通常都會沖啲開胃解膩茶,等食完無咁臍

再一個highlight 係啤酒任飲,仲有梅酒同清酒,oh my god. 同埋估佢唔到有玻璃樽熱維他奶,完全係冬日回憶❤️

岩岩再去OpenRice 睇,觀塘仲平,晚市$158,crazy
2023-01-10 73 views
下午有時都想大吃大喝一番,只要搵到腳,我friend 今日day off , 朝早做完運動就有quota 食得豐富啲😂呢間係我一直想試的,知道佢一向多款,價錢又吸引,而韓式燒肉更令我期待的。平時夜晚成日要排隊,今次下午去就好在唔駛等位。裝修帶啲卡通元素,有出名的Ironman 公仔等😆我地最後決定要午市燒烤火鍋刺身放題 $168 加一。基本上好似係個全面的放題,中式、日式、韓式都有。刺身:三文魚、榮螺、吞拿魚等等約6-7 款刺身,仲有壽司。熟食區:有中式菜、點心、豬皮蘿蔔、豬紅、魚等等。炸物:有薯條、薯角、春卷、咖哩角等等。冷盤:有日式小食如中華沙律、泡菜、有涼拌木耳、沙律菜系列、水果等等。火鍋:有四款湯底,我就揀左壽喜燒,仲有昆布、豬骨湯等,重點係有鴛鴦煲勁細心;火鍋料廿幾款,基本既火鍋料都有。燒烤:約40-50 款燒烤食物,唔同味既豬、牛、雞、魚類應有盡有,超齊。特別推介韓式一口牛同埋牛五花,仲有雞軟骨👍🏼另外有軟雪糕,甜品都多款,如豆腐花、Jelly ,奶茶涼粉,布甸,另有椰果、蘆薈比你加上去。多款花茶既料任你配,勁多野飲,仲有梅酒🥃同清酒🍶 係任飲🙌🏻😃總括超多選擇,拎食物既位

基本上好似係個全面的放題,中式、日式、韓式都有。

刺身:三文魚、榮螺、吞拿魚等等約6-7 款刺身,仲有壽司

熟食區:有中式菜、點心、豬皮蘿蔔、豬紅、魚等等。

炸物:有薯條、薯角、春卷、咖哩角等等。

總括超多選擇,拎食物既位置夠闊落,行得都舒服,整體係唔錯。
2023-01-09 40 views
大埔中心地方密集,街道已經好多野食,剛好去完大尾篤經過泊下車搵野食!就在大埔廣場就有間校長燒肉日韓料理,唔洗煩,一間自助餐有齊想食的食物!當然要選擇寿司🍣套餐啦⋯⋯飲品更加不用說,任飲,除咗啤酒🍻仲有好多韓國🇰🇷飲料,仲有個熱櫃放咗熱維他奶,正呀😍仲可以選擇不同的花茶泡飲!食物可以火鍋🍲又可以燒烤,仲有寿司🍣食!可以一邊燒烤等的過程一邊食刺生,旁邊仲可以一邊打邊爐🍲食菜消化下肉類食物!校長的燒雞翼味道真好味,本人推介👍🏿仲可以食個點心燒賣😋飯後甜品除咗雪糕之外仲有豆腐花食!真係好滿足嘅自助餐食!
2023-01-08 64 views
同班frd係附近行完山就搵嘢食咁啱我哋好早到,就可以食7點前埋單個優惠佢有分要刺身($178/188+1)定唔要($158+ 1),窮開既我哋當然冇要刺身。最後今完個決定係冇做錯,唔要都夠哂飽聽就聽得多,通常都話佢劣劣地。但又有得打邊爐同燒肉依個價抵食。佢熟食有唔少,炸物蒸嘢同埋一啲餸菜每樣都試啲,炸嘢除咗薯格都係一般,蒸物有燒賣,馬拉糕同埋包。咁試咗燒賣同馬拉糕,燒賣算係熟食入面最好食,馬拉糕就偏甜同埋一般😅😅餸菜淨係試咗咖喱豬皮魚蛋同白汁菜。但都係一般燒肉方面都有好多肉類揀,但整體都係一般入得口既,低價任食都唔要求咁多。有部分肉類就偏鹹。邊爐就食得比較少同埋個煲都好細。主要食菜多但淨係得生菜為主整體環境同服務都唔錯,好快就收碟同換燒烤紙。食物質素就一般。唔要求咁高平平地 170幾都食到兩個鐘算抵玩既
同班frd係附近行完山就搵嘢食
咁啱我哋好早到,就可以食7點前埋單個優惠
最後今完個決定係冇做錯,唔要都夠哂飽

佢熟食有唔少,炸物蒸嘢同埋一啲餸菜
餸菜淨係試咗咖喱豬皮魚蛋同白汁菜。但都係一般

邊爐就食得比較少同埋個煲都好細。主要食菜多但淨係得生菜為主

2023-01-08 45 views
行完山消耗左甘多當然要補充能量啦🤗經過大埔超級城附近見到校長燒肉個燈牌好吸睛就入左去試🤓行上樓時見到好多裝飾都幾特別餐廳都算大6點幾已經勁多人不過食物選擇夠晒多所以完全唔怕無得食😂💕 熟食區 ♥食物選擇多元化就算唔鍾意燒肉打邊爐嘅人都可以搵到自己鍾意嘅食物可以邊食邊燒🤗炸物,溫泉蛋飯,茶碗蒸,南瓜忌廉湯,點心,有湯有糖水etc..最好嘅係佢唔同round會出唔同嘅食物架🤓💕燒肉區/火鍋區♥無錯,呢度係可以邊食燒肉邊打邊爐㗎🤭燒肉同火鍋材料都算多選擇我自己比較鍾意燒肉區因為佢嘅醃肉真係多選擇,質素唔錯有孜然雞翼,有叉燒,麻辣牛肉…多到數唔晒😎邊燒肉邊滾下菜食去油膩感都幾唔錯架😚火鍋區最特別係湯底可以出去自己fill鴛鴦湯底都得㗎😜💕壽司刺身🍣 區♥壽司區最吸睛魚生片都算夠厚夠新鮮有三文魚吞拿魚貝類螺類多種選擇仲有大大隻蝦🍤💕 甜品飲品區♥呢個甜品corner係我見過最多選擇嘅😆懷舊嗰啲啫喱,布甸🍮,雪糕呀童年回憶紅豆🫘雪條,冰菠蘿都竟然有飲品除咗有罐裝汽水果汁🧃之外仲有冰泡茶想飲熱飲都可以㗎有熱嘅樽裝維他奶同埋花茶任君選擇😜整體嚟講真係好抵食最正係食完都冇油煙味👍🏻
行完山消耗左甘多

都可以搵到自己鍾意嘅食物
可以邊食邊燒🤗
最好嘅係佢唔同round會出唔同嘅食物架🤓

💕燒肉區/火鍋區♥
無錯,呢度係可以邊食燒肉邊打邊爐㗎🤭
燒肉同火鍋材料都算多選擇
我自己比較鍾意燒肉區
因為佢嘅醃肉真係多選擇,質素唔錯
有孜然雞翼,有叉燒,麻辣牛肉…多到數唔晒😎
邊燒肉邊滾下菜食去油膩感都幾唔錯架😚

有三文魚吞拿魚貝類螺類多種選擇
仲有大大隻蝦🍤

💕 甜品飲品區♥
呢個甜品corner係我見過最多選擇嘅😆
懷舊嗰啲啫喱,布甸🍮,雪糕呀
童年回憶紅豆🫘雪條,冰菠蘿都竟然有

飲品除咗有罐裝汽水果汁🧃之外
仲有冰泡茶