3K
2016-08-24 304 views
聽聞己久的車仔麵擋,不過要立食,好食到飛起都不要預我了。最近開了分店同樣在灣仔,有得入內座又可嘆冷氣。 還在試業中,梗係第一時間去試下,睇有冇傳聞咁好食咁誇張先!試業期中至八月底,每位顧客都會送上豆漿一杯。米粉+豬皮+蘿白+甜酸斎湯底要少辣但己辣到我口水鼻涕流。甜酸斎基乎每位食客都會叫的,味道不是太甜又不會太酸,質感軟熟的確人氣之選。其他中規中矩。其實講真整體不過不失,不是期待的那様驚喜!
聽聞己久的車仔麵擋,不過要立食,好食到飛起都不要預我了。

最近開了分店同樣在灣仔,有得入內座又可嘆冷氣。

還在試業中,梗係第一時間去試下,睇有冇傳聞咁好食咁誇張先!

試業期中至八月底,每位顧客都會送上豆漿一杯。

米粉+豬皮+蘿白+甜酸斎

其實講真整體不過不失,不是期待的那様驚喜!
車仔麵
2016-08-24
$30 (Lunch)
2016-08-20 291 views
朋友介紹這新分店, 舊店沒座位, 只可立食或外賣 (沒到過舊店)共食了2次, 各款食材都很好食而且新試業送豆漿, 真係正正確地址於 三板街 (小巷內)有2個前往方法1) 由 太原銜 (玩具街) 直入到盡頭見到這裡, 繼續行, 靠左便看到2) 於 修頓 對面的春園街直入, 轉彎後靠左便見到店外貼了的剪報餐牌環境下單:先於收銀處下單, 首先說明要什麼麵底, 之後什麼餸, 最後記住說明要 大, 中 或 小辣 (見有人說來到如唔食佢的辣醬, 不如唔好食, 不愛辣的我都覺得好正, 不是太辣的), 之後坐下, 聽到叫你單上的編號, 便可去取麵自己少食油麵, 但見好多人都讚, 便試下, 的確幾好食食下才發覺有我的至愛雞亦尖, 後加 $7 (份量不少)第2次食了這幾款 (4餸伊麵)個人覺得, 必食: 甜酸齋, 豬紅, 蘿蔔, 亦尖

共食了2次, 各款食材都很好食

而且新試業送豆漿, 真係正

正確地址於 三板街 (小巷內)

有2個前往方法

1) 由 太原銜 (玩具街) 直入到盡頭
見到這裡, 繼續行, 靠左便看到
2) 於 修頓 對面的春園街直入, 轉彎後靠左便見到
店外貼了的剪報
餐牌
下單:

自己少食油麵, 但見好多人都讚, 便試下, 的確幾好
食食下才發覺有我的至愛雞亦尖, 後加 $7 (份量不少)
第2次食了這幾款 (4餸伊麵)
4餸伊麵
個人覺得, 必食: 甜酸齋, 豬紅, 蘿蔔, 亦尖
2016-08-20
$40 (Tea)
4餸伊麵
  • 車仔麵
2016-08-19 390 views
本身同女朋友計劃左去舊鋪食,點知一朝早落大雨上網睇兩睇發現灣仔分店新開張,仲要有得坐底食,當然即刻出發啦!新店是門口買飛後再自己去拎既,由於新開張仲有凍豆漿送環境幾好,入面應該坐到三十幾人,我一點幾午飯時間都算多人,但好快有位。兩個都叫左小辣,唔算太辣接受到,個湯底依舊甜甜地,忍唔住差不多一路食一路飲左大半碗。甜齋去到必食,實在太好食但記住!要叫另上!浸左湯冇咁好食...豬紅同雞尖食極都仲有咁,全部食物都keep到水準。新店全部店員都服務態度好好,要俾個like一人大概$40蚊,咁好既質素,抵俾啦
本身同女朋友計劃左去舊鋪食,點知一朝早落大雨
新店是門口買飛後再自己去拎既,由於新開張仲有凍豆漿送
甜齋,墨丸,魷魚,牛腩
甜齋,豬腸,豬紅,雞尖

甜齋去到必食,實在太好食
但記住!要叫另上!浸左湯冇咁好食...
一人大概$40蚊,咁好既質素,抵俾啦

2016-08-17
$40 (Lunch)
甜齋,墨丸,魷魚,牛腩
甜齋,豬腸,豬紅,雞尖
  • 甜酸齋
  • 豬紅
2016-08-17 350 views
這間係車仔麵之家第一間分店~總店未食過,因湊住小朋友,而又要企到食,實在唔方便。分店有約30個坐位,有冷氣,可惜唔足夠講返食,分店新開,有豆漿送,甜度適中,不過太甜,唔係無糖叫咗4個餸:豬紅、魷魚、甜酸齋、豬大腸配油麵甜酸齋我以為係出面食到橙橙紅紅個d, 但原來唔係;豬紅不夠入味;豬大腸好細舊,魷魚好普通,唔係特別好食
這間係車仔麵之家第一間分店~

總店未食過,因湊住小朋友,而又要企到食,實在唔方便。

分店有約30個坐位,有冷氣,可惜唔足夠

講返食,分店新開,有豆漿送,甜度適中,不過太甜,唔係無糖

叫咗4個餸:豬紅、魷魚、甜酸齋、豬大腸配油麵

2016-08-17
$42 (Tea)