又係俾家姐放假既一日,幫手帶兩個姨甥去上興趣班,上興趣班前帶左佢地去食番果lunch。 餐廳以現代工業風為主,枱與枱之間都非常闊落。而餐廳每日都有唔同既午餐選擇,每款都會配一杯餐飲。 ⦁薄燒雙倍紐西蘭西冷牛扒 $68牛扒超級大塊,有肉味,一d都唔韌。整體大細比一隻手掌仲要長,醬汁揀左蒜蓉燒汁,味道好濃郁。意粉份量都幾多下,差d食唔晒。 ⦁德國黑椒蜜糖豬手 $61蜜糖豬手果皮你脆身果種,肉質嫩滑易入口。味道偏甜,岩小朋友食。 ⦁卡邦尼珍費鱈魚蟹柳帆立貝意粉 $59意粉入面有煙肉又有好多粒帆立貝,另外珍寶鱈魚蟹柳外面有薄薄一層脆漿包裹住,炸到外表脆脆地,入面就啖啖肉!整體黎講抵食。

⦁薄燒雙倍紐西蘭西冷牛扒 $68

⦁德國黑椒蜜糖豬手 $61

⦁卡邦尼珍費鱈魚蟹柳帆立貝意粉 $59

2022-09-24
今日同我老公去附近做嘢,見仲有時間就去食咗野先,貪佢岀面有地方放車仔👍🏻因為唔熟呢一頭,我老公一見有位就入左黎,所以係入到去先係OP到睇下有咩推介,結果見到好多劣評😲但今日食完堂食,其實唔係劣食喎🤔食物❤️蟹柳帆立貝意粉呢個蟹棒勁大條😱仲要有2條!啲意粉炒過嚟,加上啲汁唔多,但夠入味👍🏻仲有好幾粒凡立貝,都係大隻仔!😆❤️葱油豬頸肉配薯條本身想嗌飯,但又驚做大嘥鬼👻因為我哋見到隔離枱碟飯好大份🤣啲葱油超好食!原來配波浪紋薯條都好夾😆啲豬頸肉勁大塊!配上豉油汁都簡直係正❤️啲豉油係甜嘅!同埋應該係自己煮過..有老抽嘅色澤❤️芝士呑拿魚牛角包配鮮果薯仔沙律個沙律要讚嘅地方係佢切啲蘋果、薯仔、紅蘿蔔都係大大舊!因為我唔鐘意食細細粒又勁多醬個啲🥲佢大舊又唔算好多醬,所以唔會覺得好膩不過個包就唔脆,但呑拿魚勁多🤣食呢個餐都好飽❤️紅豆冰呢個真係好正!啲淡奶應該係黑白淡奶?超滑嘅質感!啲紅豆🫘粒好甜,但唔係死甜🌹呢個飲得過,跟餐+$6咋❤️榛子咖啡好香滑嘅咖啡味!唔太甜,亦冇咖啡陣苦味❤️薄荷朱古力凍飲想嗌奶類,其實真係怕佢好淡味…不過佢呢度嘅薄荷朱古力真係好好飲👍🏻加錢飲都開心🙈環境呢到地方雖小,但都好乾淨光

食物

❤️蟹柳帆立貝意粉
呢個蟹棒勁大條😱仲要有2條!
啲意粉炒過嚟,加上啲汁唔多,但夠入味👍🏻
仲有好幾粒凡立貝,都係大隻仔!😆

❤️葱油豬頸肉配薯條

本身想嗌飯,但又驚做大嘥鬼👻因為我哋見到隔離枱碟飯好大份🤣
啲葱油超好食!原來配波浪紋薯條都好夾😆

❤️芝士呑拿魚牛角包配鮮果薯仔沙律

佢大舊又唔算好多醬,所以唔會覺得好膩
不過個包就唔脆,但呑拿魚勁多🤣食呢個餐都好飽

❤️紅豆冰

❤️榛子咖啡
好香滑嘅咖啡味!唔太甜,亦冇咖啡陣苦味

❤️薄荷朱古力
凍飲想嗌奶類,其實真係怕佢好淡味…
不過佢呢度嘅薄荷朱古力真係好好飲👍🏻加錢飲都開心🙈

呢到地方雖小,但都好乾淨光猛!最surprise 係每枱都有大枝搓手液,有時唔記得帶都唔怕冇消毒!
啲餐具有盒入住,感覺都好衛生

係叫完野食之後,先黎睇OpenRice ,睇到啲相同食評真係個心沉一沉,以為自己坐直升機🤣
但睇隔離枱同埋自己到餐個啲質素🤔🤔🤔OK喎,係好食喎!呢間可以有下次👌🏻
2022-09-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
  • 蔥油豬頸肉
係附近返工幫襯過兩次甘大把啦⋯⋯食物質素分量都接受到!係服務質素有d搞笑….話說今日來lunch,我隔離個男人叫左豬手配薯條,之後佢問店員拎茄汁,個帶眼鏡瘦瘦地既女仔俾左支茄汁佢唔夠一陣,個個女仔問人地仲要唔要,因為隔離檯要用,之係問佢可唔可以用m 記個d茄汁包個男人睇落好無奈,又唔知點答佢靜係「下」左聲😅 因為連食都未食就俾人收返支茄汁🙈甘岩需要支茄汁個客就坐係對面,甘人地都唔知仲要唔要好…. 我見隔離個男人勁尷尬,佢有少少想拎俾佢的….🙈最後個個女職員見到甘,就Fing 下隻手「唉!算啦」就走左😅 (唔知大家幻唔幻想到個畫面)成間鋪頭,兩樽茄汁都無? 😅 個職員答法又「gor 制」家窩…..
係附近返工幫襯過兩次甘大把啦⋯⋯食物質素分量都接受到!
係服務質素有d搞笑….

2022-05-28 620 views
還我血汗錢!!好難食!漿糊飯,橡筋扒。無良餐廳!又貴。呢間野唔捨得落鹽!無味!我真係唔想用八十字鬧呢間野,好浪費時間!!!!!!!!!!!垃圾中的戰鬥機!!!廢物食物之最!!!!!成日改名派傳單!!!大家見到卡通傳單千奇唔好叫外賣!還我血汗錢!!還我血汗錢!!還我血汗錢!!還我血汗錢!!還我血汗錢!!還我血汗錢!!還我血汗錢!!還我血汗錢!!還我血汗錢!!還我血汗錢!!還我血汗錢!!還我血汗錢!!還我血汗錢!!
好難食!
漿糊飯,橡筋扒。
無良餐廳!又貴。
呢間野唔捨得落鹽!無味!
垃圾中的戰鬥機!!!
廢物食物之最!!!!!
成日改名派傳單!!!
大家見到卡通傳單千奇唔好叫外賣!
垃圾
2022-05-28
Delivery
2022-02-17 661 views
德國豬手飯 就是一嚿豬手加白飯無汁 無配其菜 笑咗出嚟😂🙄 雞唐揚奄列飯 就係放隻炒蛋喺飯上面 再笑出嚟😂 下次都唔敢再食呢間了。 價錢唔算平 $56,$58 一個外賣。 荔枝角應該會有其他更好選擇。
德國豬手飯 就是一嚿豬手加白飯無汁 無配其菜 笑咗出嚟😂
🙄 雞唐揚奄列飯 就係放隻炒蛋喺飯上面 再笑出嚟😂
2022-02-16
TakeAway
$114 (Lunch)
2021-11-17 1025 views
不好的體驗,在疫情尚未解決的情況下,強逼客人同陌生人搭枱。兩人距離極近,中間沒有任何擋板。向店員請求轉枱,但以有其他客人為由被拒絕。曾經見到一度的確好像滿座,但上班族流轉速度快,五分鐘不到餐廳就有空枱提供。如果不是自己趕時間,對荔枝角有什麼餐廳不熟識,一定不會在這裡吃飯。食物質素一般,價錢尚可,但以後一定不會光顧。

食物質素一般,價錢尚可,但以後一定不會光顧。
2021-10-23 927 views
今天是第二次來因在附近行完街就不如去附近醫肚~~~上次是Saturday試了什扒,今天也是Saturday!!!所以menu是一樣的today I tried bread set不過不失!但飽不熱有些disappointed!!如果唔係應該會好食好多.side dish is potatoes mixed fruit salad. 這個比較開胃. salad includes apple,西芹, corns, potatoes and pineapple 🍍$55 including drinks. coffee ☕真的一般般!
今天是第二次來因在附近行完街就不如去附近醫肚~~~

today I tried bread set

不過不失!但飽不熱有些disappointed!!
如果唔係應該會好食好多.

$55 including drinks.
coffee ☕真的一般般!
2021-10-02 690 views
平時lunch幾鍾意行過黎呢邊食呢間cafe👯‍♀️同之前介紹過個嘅另一間一樣,佢都係屬於快食嘅西餐,但味道同埋份量都ok~~~~🦞芝士焗半邊波士頓龍蝦拼香煎雞扒($67)🪄6.5/10有同事食過呢個餐話唔錯,所以今次就試試佢😛今次個塊雞扒比上次同事食個舊細塊好多🥲可能一隻手掌都冇,見到有啲失落🥲雞扒味道普通,煎得唔算香口,不過好在冇雞臊味龍蝦味道就不過不失,有少少膏不過餐牌寫係芝士焗,但我食落覺得似白汁多啲😅.🐂紐西蘭西冷牛扒配洋蔥汁($54)🪄6.8/10對比前者,我覺得呢個好食好多😂外脆內嫩,有牛味,但厚身啲個位就鞋鞋地🤭雖然唔可以同百幾蚊一塊嘅對比,但起碼食得出唔係最cheap嘅茶餐廳牛扒但係佢個洋蔥汁唔多掂,配牛扒食有啲奇怪配嘅薯角都正,佢係正常味道但夠大舊,就算凍左都依然脆脆地👍🏻.🍝香草三文魚意粉($52)🪄5.9/10塊魚係ok嘅,但呢度啲意粉真係唔多掂…之前都食過另一款意粉,浸味係中學飯盒個隻味🤧如果黎食千祈唔好揀意粉類嘅餐😖~~~⭐️回頭指數🌕🌕🌗🌑🌑齋評論味道嘅話佢就一般般啦但以荔枝角lunch黎講佢算少貴,但都尚可接受😂
平時lunch幾鍾意行過黎呢邊食呢間cafe👯‍♀️

~~~

🦞芝士焗半邊波士頓龍蝦拼香煎雞扒($67)🪄6.5/10
有同事食過呢個餐話唔錯,所以今次就試試佢😛
雞扒味道普通,煎得唔算香口,不過好在冇雞臊味
龍蝦味道就不過不失,有少少膏
不過餐牌寫係芝士焗,但我食落覺得似白汁多啲😅

🐂紐西蘭西冷牛扒配洋蔥汁($54)🪄6.8/10
對比前者,我覺得呢個好食好多😂
外脆內嫩,有牛味,但厚身啲個位就鞋鞋地🤭
但係佢個洋蔥汁唔多掂,配牛扒食有啲奇怪

🍝香草三文魚意粉($52)🪄5.9/10
塊魚係ok嘅,但呢度啲意粉真係唔多掂…
之前都食過另一款意粉,浸味係中學飯盒個隻味🤧
如果黎食千祈唔好揀意粉類嘅餐😖

~~~

⭐️回頭指數🌕🌕🌗🌑🌑
齋評論味道嘅話佢就一般般啦
但以荔枝角lunch黎講佢算少貴,但都尚可接受😂
2021-08-05 693 views
今日又要搵間餐廳食少少野坐低等人,其實呢頭都好多平既早餐選擇,不過好多都唔大間而且好似坐得唔耐,行過見呢間好似ok又有早餐,就入左去差不多11:30入去,都開始換緊餐牌,好彩都仲有早餐,早餐選擇都唔少。因為只係想食少少野,所以最後點左個最少野既早餐,煉奶朱古力醬豬仔飽加熱咖啡熱咖啡係機沖果種,幾香濃煉奶朱古力醬豬仔飽,飽係大個既,但醬就比較少,個飽都熱而且鬆軟既如果正常食一個早餐未必會揀呢個,不過$20幾蚊有杯咖啡又可以坐下都ok
今日又要搵間餐廳食少少野坐低等人,
其實呢頭都好多平既早餐選擇,
不過好多都唔大間而且好似坐得唔耐,
行過見呢間好似ok又有早餐,
就入左去

差不多11:30入去,
都開始換緊餐牌,
好彩都仲有早餐,
早餐選擇都唔少。
因為只係想食少少野,
所以最後點左個最少野既早餐,
煉奶朱古力醬豬仔飽加熱咖啡

熱咖啡係機沖果種,
幾香濃

煉奶朱古力醬豬仔飽,
飽係大個既,
但醬就比較少,
個飽都熱而且鬆軟既

如果正常食一個早餐未必會揀呢個,
不過$20幾蚊有杯咖啡又可以坐下都ok
$23 (Breakfast)
2021-07-09 477 views
我好鍾意食常餐,好多時我去到茶餐廳都會嗌,估唔到哩間西餐廳都有,所以即刻嗌🤣常餐嘅配搭都幾特別,唔係淨係得火腿通+炒蛋多士,有牛角包同炸雞翼,所以本來期望都幾高下😶份量足,但係對佢嘅質素有d失望😢牛角包無烘熱,係凍嘅,又無牛油香,唔係幾好食。雞翼炸得好脆,但就無咩也味🙄 螺絲粉就幾好,茄湯尚算濃郁☺️

2021-05-25 498 views
夏日炎炎,熱到溶🥵本來諗住搵間cafe 飲杯野消暑,結果附近只要呢間餐廳,所以就試下啦環境不錯,好chill下午茶 炸物+沙律($39) 加一杯飲品,其實質素就如一般茶餐廳,沒有特別好好食,一般般囉店員趕住收錢,坐坐下要先埋單,有少少尷尬😅但overall 都不過不失
夏日炎炎,熱到溶🥵
本來諗住搵間cafe 飲杯野消暑,
結果附近只要呢間餐廳,所以就試下啦

環境不錯,好chill
下午菜

下午茶 炸物+沙律($39) 加一杯飲品,
其實質素就如一般茶餐廳,
沒有特別好好食,一般般囉

店員趕住收錢,坐坐下要先埋單,有少少尷尬😅

但overall 都不過不失

2021-05-18
$39 (Tea)
2021-04-12 622 views
荔枝角呢間cafe之前重新裝修完,搶眼嘅Tiffany Blue配上現代工業風環境,座位之間都好寬敞👍🏻更特別嘅係小店每日都有唔同嘅午餐選擇,限定得黎又可以有啲新鮮感,食物整體性價比都幾高呢😎🔸 日式胡麻醬唐揚雞扒大啡菇漢堡包拼薯角 (HK$62)漢堡包size好高好大,用手都攞唔到🤣漢堡包皮有經烤過,所以會帶脆身感。唐提雞扒好大塊,炸粉唔會過厚。仲有新鮮蕃茄、多汁嘅啡菇配襯返,令到口感唔會咁油膩👍🏻漢堡用嘅醬汁係胡麻醬,甜甜地更有日式風格~🔸 香辣北海道帶子脆炸龍脷柳意粉 (HK$53)呢個意粉都超出我期望呢🤣炸龍脷柳有2大塊,炸嘅方式唔係常見嘅吉列款,而係好似英國炸魚薯條個隻😍除左面頭有粒帶子,係意粉入面仲有都幾多細細粒嘅帆立貝😋雖然menu寫「香辣」,不過其實辣度都算微,唔食辣嘅朋友都無問題,而意粉質感就偏軟~餐飲除咗普通飲品,仲有果汁同花茶😍🔸蜜桃茉莉花茶 (跟餐+$10)本身以為就咁一杯,點知原來係靚靚嘅一壺同細杯仔形式🥰入口飲到蜜桃以及茉莉香味,唔會死甜,暖暖地咁飲一流啊~🔸三青汁 (跟餐+$12)平時食得少菜,就可以飲下呢杯~分別係用青蘋果、青瓜、西芹榨汁而成。成杯青bi

🔸 日式胡麻醬唐揚雞扒大啡菇漢堡包拼薯角 (HK$62)
日式胡麻醬唐揚雞扒大啡菇漢堡包拼薯角

🔸 香辣北海道帶子脆炸龍脷柳意粉 (HK$53)
香辣北海道帶子脆炸龍脷柳意粉

餐飲除咗普通飲品,仲有果汁同花茶😍

🔸蜜桃茉莉花茶 (跟餐+$10)
蜜桃茉莉花茶

🔸三青汁 (跟餐+$12)
平時食得少菜,就可以飲下呢杯~分別係用青蘋果、青瓜、西芹榨汁而成。成杯青bibi夠哂健康啦🤩飲落好天然,甜度適中,飲飲下仲會有飽足感😛
三青汁

香辣北海道帶子脆炸龍脷柳意粉
蜜桃茉莉花茶
三青汁
2021-04-11 1788 views
一兩年前曾經同同事光顧過餐廳,印象中下午茶價錢都幾平同抵食。最近諗唔到晏晝食咩,決定同朋友再度試試,發現午市套餐價錢同樣親民,各種經典西餐$50-$60就食到,算係糧尾一族嘅福音。紐西蘭西冷牛扒黑椒汁配薯角 $55貼地價錢就品嚐到足料西冷牛扒,肉質煎得焦香帶嚼勁。配上微辣惹味嘅黑椒汁,約7成熟嘅牛扒更顯香口。值得一提嘅係套餐中嘅薯角,炸得金黄,上枱已經飄出陣陣薯香。 面層嘅調味料完美同薯角結合,食落既有薯香又夠鹹香。芝士焗波士頓龍蝦拼香煎雞扒配薯角 $68Happy Friday豪嘆波士頓龍蝦餐就最好不過,配上大大件雞扒同薯角都係$70有找。半邊波士頓龍蝦表面鋪上厚厚一層芝士同香草碎,經烘焗後愈發濃郁芝士香氣。淋上橙紅色洋蔥汁,令龍蝦鹹中帶甜。意大利芝士餅咖啡 $24咖啡帶有淡淡意大利芝士甜味,順滑易入口。加上面層有輕盈泡沫,即使唔太喜好咖啡都接受到。蘋果哈密瓜鮮果牛奶 $31初嚐雙拼款式鮮果牛奶,第一次選擇咁新穎嘅配搭,感覺又幾清新。淡黄色奶昔透出少許哈密瓜味,同時混有蘋果酸味同果渣,感覺幾健康。

紐西蘭西冷牛扒黑椒汁配薯角 $55
貼地價錢就品嚐到足料西冷牛扒,肉質煎得焦香帶嚼勁。
紐西蘭西冷牛扒黑椒汁配薯角
面層嘅調味料完美同薯角結合,食落既有薯香又夠鹹香。

芝士焗波士頓龍蝦拼香煎雞扒配薯角 $68

意大利芝士餅咖啡 $24
意大利芝士餅咖啡

蘋果哈密瓜鮮果牛奶 $31
蘋果哈密瓜鮮果牛奶
2021-04-09
2021-04-06 465 views
《 💸 比返啲錢我..... 》最近聽聞荔枝角有啲市集,咁我就馬上約齊人出發食野啦。點知竟然食到一間食到嬲嘅餐廳。😌💸下午茶自選套餐(叉燒通粉+花生醬西多士+紅豆冰) $32究竟我食緊啲咩?🥰 我都唔知道。叉燒通粉黎講,通粉煮到過曬籠,未咬已經變成一pat野。叉燒又老又無味,只係一個搽左紅色顏料嘅肉。所謂「清湯」其實就係味精水....搞乜啊?紅豆冰仲過分,完全甜味唔夠,好似一杯白色水溝紅豆就算,就算你點飲都飲唔出味。花士醬西多士雖然味道唔錯,但都比啲糖漿黎點下丫....唔係好過分啫。🥪 公司三文治 $29公司三文治其實味道唔錯嘅,麵包又烘得幾好,啲餡都幾好味。但係啲餡只集中係中間,洗唔洗咁孤寒,比啲醬搽埋個邊都好丫....提外話:餐廳仲收我服務費加一,但我又真係唔多覺服務左我喎。一入黎坐邊又唔知,餐牌又要問佢先有,埋單走時啲態度又麻麻,認真接受唔到。
《 💸 比返啲錢我..... 》
💸下午茶自選套餐(叉燒通粉+花生醬西多士+紅豆冰) $32
🥪 公司三文治 $29
2021-01-31 1114 views
第一次响荔枝角地鐵站附近揾早餐食,行行吓見到哩間鋪,見佢幾企理舒服,就入去一試。餐牌選擇超多,大胃王都輕食之選都有。以為係一般茶記,但竟然有飛碟多士同乾蕃茄包。㨂咗我最愛嘅三文魚嘅乾蕃茄包,再加港式奶茶,哩個配搭真係好少餐廳會有。份量對我嚟講啱啱好,三文魚係一片,唔係碎上,仲有蕃茄片同青瓜片加沙律醬。仲要grill過個麵包,暖暖哋,好食!奶茶都夠濃。最緊要係$28。真心抵食!下次再嚟試佢個下午茶先,見其他人post下午茶都幾好咁。
份量對我嚟講啱啱好,三文魚係一片
奶茶都夠濃。
最緊要係$28。真心抵食!

下次再嚟試佢個下午茶先,見其他人post下午茶都幾好咁。
煙三文魚乾蕃茄包
煙三文魚乾蕃茄包