佔地過千呎 溫馨明亮原木佈置充足貓爬架 跳台供主子們活動🐾有十多隻貓貓進行互動 激萌更可用玩具逗貓 或在店內購買貓零食進貢户外露台都是貓貓活動範圍🪵可惜到訪當天下雨 無緣欣賞貓貓日光浴必先在網站預約☀️室內/室外 1小時Cafe包1杯飲品 $68☀️室內/室外 2小時Cafe包2杯飲品 $116餐飲方面 Cafe與蘇杭冰室合作 茶餐廳食物選擇眾多☀️雞扒餐蛋公仔麵套餐 $58☀️菠蘿油 $22主子們性情溫順 喵喵叫求關注睡覺時慵懶可愛 互動時活力十足更會望鏡頭 瘋狂合照🤗貓奴必去Cafe不定期有貓貓待領養詳情可向店員查詢🔍領養代替購買 分享愛給流浪🐱環境: 💗💗💗💗美味度:💗💗💗推薦度: 💗💗💗
佔地過千呎 溫馨明亮原木佈置

領養代替購買 分享愛給流浪🐱

環境: 💗💗💗💗
美味度:💗💗💗
推薦度: 💗💗💗

第一次去,好望角大廈有個大堂入口原來話維修?上唔到去花咗啲時間搵第二個入口然後再去排隊搭電梯都要三個字我遲到佢照我Booking起鐘。我都好憎人遲到,我想解釋下And 比少少意見。提一提佢體諒返咁嘅環境好多人都唔想,但遲到既。咁佢以為我R佢時間話可以補返15分鐘比我*我都講返時間我冇乜所謂*同埋我都有下一樣嘢約咗不需要補時間俾我。跟住佢話我冇留意佢邊大堂上泥-咁我心諗我第一次嚟..-冇想過咁多個門口有啲得有啲唔得?佢又話叫我睇返佢哋假期Booking好full-咁我都講眀冇所謂唔使你補返時間俾我*咁態度既野就好主觀同埋口講無憑我就唔多加評論了*嗰度我覺得D家貓好可愛貓方面,我就好滿意❤️
第一次去,
好望角大廈有個大堂入口
原來話維修?上唔到去
花咗啲時間搵第二個入口
然後再去排隊搭電梯都要三個字
我遲到佢照我Booking起鐘

我都好憎人遲到,我想解釋下
And 比少少意見

提一提佢體諒返咁嘅環境
好多人都唔想,但遲到既

咁佢以為我R佢時間
話可以補返15分鐘比我
*我都講返時間我冇乜所謂*
同埋我都有下一樣嘢約咗
不需要補時間俾我

跟住佢話我冇留意佢邊大堂上泥
-咁我心諗我第一次嚟..
-冇想過咁多個門口有啲得有啲唔得?
佢又話叫我睇返
佢哋假期Booking好full
-咁我都講眀冇所謂唔使你補返時間俾我
咁態度既野
就好主觀
同埋口講無憑
我就唔多加評論了
嗰度我覺得D家貓好可愛
貓方面,我就好滿意❤️

• 排長龍
2022-04-17 2862 views
放假兩丁友,唔知去邊好,坐底食野時周圍上網睇下,決定去尼間貓cafe hea 下時間。.尼間貓cafe, 標榜住除左厄貓貓外,仲有一d 家貓等待人收養,尼個貓cafe 既慨念幾好,欣賞ge😆.去到包一般係一柸野飲,然後貓任摸任玩(當然要係貓貓大人願意彩你,心情好既情況下)。.野飲我地選擇左茶類,當然你唔可以expect 佢好似出面既手調茶咁正,只係簡單比你坐底解渴。.貓咪方面,品種既有,家貓既都有唔少,有d 都好肯互通😹😹😹.有興趣既朋友可以黎下
貓咪方面,品種既有,家貓既都有唔少,有d 都好肯互通😹😹😹
有興趣既朋友可以黎下
2022-04-05
Type of Meal
Tea
2022-04-17 2294 views
入到去 職員態度已經唔係幾好,好似我地唔係客人咁。有啲受氣入到去,想同啲貓貓玩,但見到佢地都好避人,唔想同人接觸,而啲人就追住啲貓,仲格硬抱佢地,佢地起到叫得好慘。但職員都冇阻止。真係好失望,見到啲貓咁都唔敢摸佢地… 為賺錢都唔係咁…點都要考慮下貓貓既感受,所以我地留左一個鐘都冇就走左其實成個cafe 既setting都好有問題啲位擺到好闊,搞到啲貓都唔想行埋啲人到,啲人就係咁搞啲貓總之唔會再黎,$68得一支好細既樽裝野飲,誠意都冇,唔建議去!
入到去 職員態度已經唔係幾好,好似我地唔係客人咁。有啲受氣

其實成個cafe 既setting都好有問題
啲位擺到好闊,搞到啲貓都唔想行埋啲人到,啲人就係咁搞啲貓

來貓cafe 前已經有看到評論指客人虐待動物,而且店員沒有上前阻止。這次來到貓cafe,有一對情侶強行抱貓,貓咪掙扎,但他們沒有將貓放開,結果女的被貓抓傷。眼見女的大力打貓咪頭部位置,但沒看到有店員阻止。貓咪被打後開始躲在角落,看起來很害怕。衛生方面還好,有見店員消毒抱枕。而且環境也是企理乾淨。價錢方面,首小時是68一個小時,包一小樽茶類飲品。但不太好喝。聽說它是浪浪之家,是有領養服務的貓cafe。(聽起來很有愛心/愛貓沒錯,但店員對貓咪關注度不足,如愛貓請多注意客人行為是否傷害到貓咪)

衛生方面還好,有見店員消毒抱枕。而且環境也是企理乾淨。

2022-01-09
2021-10-28 1313 views
啲嘢飲無咩味,唔好有期望,黎到係玩貓多,店員俾左枝過期野飲我(當然係飲曬先知),好彩飲完無肚痛咋,環境ok,建議可以坐室外比較多貓同空間大好多,整體來講鍾意貓嘅都值得一去,但想吸回頭客真係要攪一攪d野飲味道

2021-08-08 1580 views
被超治愈貓貓包圍😍見到貓貓同見到小朋友一樣會會生微笑見到呢間「貓島」唔係開咗好耐,環境又好似幾靚,就決定試吓呢間貓貓Cafe。上去嘅過程感覺麻麻地,要去到8樓再行一條好陰暗嘅樓梯上10樓。不過可能少去舊樓,有啲唔習慣驚驚地。入到「貓島」就忘記咗之前嘅「麻麻地」了😆入場前要消毒雙手,全身噴消毒噴霧,除鞋先可以入場。我哋去嗰日真係超多人,每一張枱都有人,有一張枱甚至有六至八人,感覺貓貓唔夠分,有啲貓貓已經訓咗係佢地枱無再離開過。我地大概坐咗30-40分鐘,都無貓貓行過,因為其他枱玩緊🥰我仲擔心係咪要就咁坐兩個鐘😅有啲訓緊又唔想整醒佢🥰之後職員突然抱咗一隻貓貓過嚟,我哋先開始有貓貓陪玩,係我哋陪佢玩🤣貓貓都有唔同性格,有啲只係企喺度觀察,有啲就好八卦,有啲就好活躍跳來跳去。開始用貓貓玩之後,就越引越多貓貓過嚟😆蝦子餅非常吸引貓咪,周圍都有貓圍住我哋想同蝦子餅~~手上條玩具玩😆其中一隻啲貓毛勁靚,勁軟勁滑任摸唔嬲,最鍾意呢隻所以同佢影咗好多相。大部分貓貓都唔想俾人抱,但可以摸。嚟玩嘅朋友都要記得尊重貓貓意願,唔好強行抱佢捉佢啊!🥰初時我以為會有好多好多貓,可以抱住影下合照,不過感覺佢地唔想俾人
被超治愈貓貓包圍😍

見到貓貓同見到小朋友一樣會會生微笑

入到「貓島」就忘記咗之前嘅「麻麻地」了😆

入場前要消毒雙手,全身噴消毒噴霧,除鞋先可以入場。

有啲訓緊又唔想整醒佢🥰

初時我以為會有好多好多貓,可以抱住影下合照,不過感覺佢地唔想俾人抱就無抱到,或者係唔想俾我抱Only😆(無養貓經驗)

$68 一小時
$48 第二個小時
每小時包一杯飲品

記得預約,Walk in 未必有位
見佢地一枱接一枱無停過入客🥰

兩個人兩小時二百幾蚊

貓島 (旺角)
旺角西洋菜南街5號好望角大廈10樓02室
2021-05-19 1996 views
今日假期,同媽媽一齊去期待已久嘅貓cafe,見佢有唐貓又有名種貓,仲有領養,覺得間野都幾有愛心。點知去到,一大堆細路喺度虐待貓貓!啲店員完全冇制止,喺度悠悠閒閒咁食野。啲細路仔係咁夾硬抆啲貓仔腳,捉住佢地個肚唔俾佢地走,捉起佢又唔抱住佢地patpat,搞到啲貓貓凌空fing下fing下咁,啲貓貓係咁慘叫都冇人理,食食下野又俾人捉走左,仲係咁追住佢地。本身入去眼見有7-10隻貓貓,坐左半個鐘,啲貓貓已經嚇到匿埋晒!大部分貓貓都係兩三個月大,咁大力捉佢地簡直係嚴重虐待!貓cafe應該係坐定定等啲貓貓過黎,摸下佢影下相,唔係當佢地玩具咁追住黎捉!有咩可能啲貓貓叫到咁,店員都唔理!完全係攞佢地做生財工具,完全唔愛錫啲小動物。絕對絕對唔會再去!
大部分貓貓都係兩三個月大,咁大力捉佢地簡直係嚴重虐待!
絕對絕對唔會再去!
2021-05-19
$68 (Lunch)
流浪貓之家,浪浪需要一個家🏠一去再去旺角貓cafe,貓貓實在太可愛🥰🥺第一次去全體訓嗮覺,好安靜好乖,可以靜靜雞摸吓肉球😆第二次去個個精精靈靈,好活潑好enjoy我地同佢地玩逗貓棒🤣.第一個鐘$68,其後$48/hr(每一個鐘包一杯嘢飲)有其他小食,詳情佢哋佢哋IG啦~.想去嘅話要記住book位啊,有分室內同室外,貓貓會喺嗮室內,但室外環境都好chill呢~第一張隻布偶貓咁樣嘅眼神望著我真係可愛到犯規!🥺細細粒粒咁,啲毛好fluffy好好摸🥰其他貓貓都勁得意,又唔抗拒陌生人☺️.飲咗杯熱朱古力,漸變顏色好靚~味道就ok喇正常,飲到底會甜啲😋重點係黎玩貓!.想講呢度嘅環境都幾舒服,所有設計都有一種溫暖嘅感覺。好多貓爬架,同埋有貓棒比客人同貓貓互動😚.另一杯野飲揀咗Hazelnut Latte,覺得比朱古力好飲,味道反而仲濃啲~

流浪貓之家,浪浪需要一個家🏠

第一個鐘$68,其後$48/hr
(每一個鐘包一杯嘢飲)
有其他小食,詳情佢哋佢哋IG啦~

2021-02-24 1409 views
⚠️小貓岀沒注意⚠️今次的重點不是美食,而是推介給一眾貓奴們🐱可能是香港最多貓咪岀沒的咖啡店,一同被小貓包圍吧!店內分有室內和室外場所,室內至少有五、六隻貓咪而室外有一個大籠子,籠內有小貓咪三隻店內的貓咪都很乖,願意讓客人撫摸,週末不妨與主子同樂,一同被治癒一下💛坐位都是以日本和風為主,以榻榻米的方式就坐,建議選擇室內場,會有更多主子與你接觸💕店內也有幾個打卡點,店員也非常友善,是一間很有心思的小店是次的點單為: ✮ 蜜桃梳打✮ 榛子咖啡✮ 卡邦尼意粉對於一間以小貓為主的小店,對食物已沒有太高期望,食物的選擇較少,對兩杯飲品都有點失望~但是卡邦尼意粉卻非常美味!醬汁調配得剛剛好,煙肉也是粒粒香脆的非常推薦呢消費:$320左右(2人)CP值:✮ ✮ ✮ 交通:✮ ✮ ✮ ✮ 環境:✮ ✮ ✮ ✮ ✮ 食物:✮ ✮
⚠️小貓岀沒注意⚠️
今次的重點不是美食,
而是推介給一眾貓奴們🐱

可能是香港最多貓咪岀沒的咖啡店,
一同被小貓包圍吧!

店內分有室內和室外場所,
室內至少有五、六隻貓咪

而室外有一個大籠子,
籠內有小貓咪三隻

店內的貓咪都很乖,
願意讓客人撫摸,
週末不妨與主子同樂,
一同被治癒一下💛

坐位都是以日本和風為主,
以榻榻米的方式就坐,
建議選擇室內場,
會有更多主子與你接觸💕

店內也有幾個打卡點,
店員也非常友善,
是一間很有心思的小店

是次的點單為:
✮ 蜜桃梳打
✮ 榛子咖啡
✮ 卡邦尼意粉

對於一間以小貓為主的小店,
對食物已沒有太高期望,
食物的選擇較少,
對兩杯飲品都有點失望~

但是卡邦尼意粉卻非常美味!
醬汁調配得剛剛好,
煙肉也是粒粒香脆的
非常推薦呢

消費:$320左右(2人)
CP值:✮ ✮ ✮
交通:✮ ✮ ✮ ✮
環境:✮ ✮ ✮ ✮ ✮
食物:✮ ✮
卡邦尼意粉、蜜桃梳打、、coffee
$300 (Tea)
Celebration
Birthday
卡邦尼意粉、蜜桃梳打、、coffee
  • 卡邦尼意粉
2021-02-06 2242 views
📌 貓島~旺角旺角繼Urban Cafe後又有另一貓Cafe😻鍾意貓仔嘅你絕不能錯過 真係超級可愛!場內嘅貓多數是細貓仔 勁乖好肯同人玩唔似啲大貓冇咁活躍 唔理人😂入去之前除鞋+用消毒噴霧噴全身同清潔雙手室內大概有五張枱 並不算很大🧐亦有戶外位 但出邊係冇貓仔所以大多數人都係坐入邊同貓貓玩😆位置並不多 所以大家嚟之前記得打電話去訂位‼️環境整潔 亦有提供貓玩具俾你撩貓玩😚店員服務有禮 但係大家記得留意時間過咗一個鐘嘅話店員係唔會提醒你 要自行記得入座時間啊貓仔雖然可愛 但提提大家不要嚇親佢哋💡例如影相唔好開閃光燈 同強行抱起佢哋⛔️細貓仔會主動跳上枱同你玩 所以唔使擔心淨係得個望字食物選擇不多 有意粉同小食 最特別嘅係有同貓仔一齊食嘅Pizza🍕飲品選擇都幾多 不過味道普通不過其實嚟呢度貓仔先係重點 就唔好預食物飲品好突出啦~💵入場費:首小時每人$68 包一杯飲品(持學生證閒日首小時$58)⏳其後每小時$48 包一杯飲品1️⃣ 熱情果梳打/ 荔枝梳打 (𝟲/𝟭𝟬)頭一個鐘同朋友都一齊嗌左梳打味道兩杯都差唔多 飲落偏淡🤔熱情果酸味比較多 荔枝梳打味道不重2️⃣ 朱古力 (𝟳/𝟭𝟬)味道比較濃郁 而且
📌 貓島~旺角

旺角繼Urban Cafe後又有另一貓Cafe😻
鍾意貓仔嘅你絕不能錯過 真係超級可愛!
場內嘅貓多數是細貓仔 勁乖好肯同人玩
細貓仔會主動跳上枱同你玩 所以唔使擔心淨係得個望字
食物選擇不多 有意粉同小食
最特別嘅係有同貓仔一齊食嘅Pizza🍕
飲品選擇都幾多 不過味道普通
不過其實嚟呢度貓仔先係重點 就唔好預食物飲品好突出啦~

💵入場費:首小時每人$68 包一杯飲品
(持學生證閒日首小時$58)
⏳其後每小時$48 包一杯飲品

1️⃣ 熱情果梳打/ 荔枝梳打 (𝟲/𝟭𝟬)
頭一個鐘同朋友都一齊嗌左梳打
味道兩杯都差唔多 飲落偏淡🤔
熱情果酸味比較多 荔枝梳打味道不重

2️⃣ 朱古力 (𝟳/𝟭𝟬)
味道比較濃郁 而且又支貓貓木棍俾你攪勻飲😍
賣相比起梳打靚好多 而且影嘅時候佢哋竟然肯坐喺度俾我影沙龍照😭😭😭
真係超級感動 即刻幫佢哋影咗好多寫真🥰

3️⃣ 花香綠茶 (𝟱.𝟱/𝟭𝟬)
呢個係用茶包沖 味道很普通🍵
記得唔好擺咁耐 不然的話澀味很突出🤭

4️⃣ 炸雞翼 $𝟱𝟴 (𝟲.𝟱/𝟭𝟬)
除咗有炸雞翼 仲有飛碟同薯角

性價比💵: 7/10
打卡指數😍: 8/10
環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 8/10
✄---------------------—------✄
🍴: 貓島
📍: 旺角西洋菜南街5號好望角大廈地下1002室
🔍: 12:00-20:30(Tue-Sun) *MON OFF*
🍴炸薯角+炸雞翼 HKD48+HKD58兩款都熱辣辣新鮮炸起 份量都幾多🤪薯角正常好食 非常香口 🤤雞翼預先處理咗 變成單骨雞翼 方便食用 唔使咁辛苦啜雞骨🤣雞翼有少少辣 幾惹味 兩款都係做小食一流🙈🍴卡邦尼意粉 HKD 98份量都多 有個靚靚嘅蛋黃on top🙈篤爛個蛋黃嗰一刻非常治癒🤪撈完之後意粉有好濃郁嘅蛋香味 卡邦尼汁非常creamy🙈💡入場費:首小時每人HKD68/包一杯飲品;其後每小時HKD48/包一杯飲品💡所有食物都係即叫即製 小店人手有限 野食可能要等耐少少哦🥸✾

🍴炸薯角+炸雞翼 HKD48+HKD58

🍴卡邦尼意粉 HKD 98