親親貓咪咖啡館🐱小寶成日都話好鍾意貓貓,今次帶咗佢去搵一個超近距離接觸貓貓嘅地方-貓啡。呢間貓Cafe入面有好多隻貓貓,小朋友同埋大人都可以直接同貓貓玩,有啲貓貓重會好主動咁爬上去我哋嘅大髀,喺度坐足或者瞓足好耐好耐🥰。舖頭入邊會貼住左唔同貓貓嘅資料,佢哋致力於拯救流浪貓,我印象中過往去過嘅貓Cafe,貓貓都係比較cool或者無咁親近人,我以前嘅試過係貓Cafe俾貓貓抓傷過。不過呢度嘅貓貓感覺上好似好幸福,隻隻都肥嘟嘟,好食好瞓,如果大家想比小朋友試吓照顧小動物,又或者考慮緊領養貓貓,不妨過嚟體驗吓,領養之前諗清楚自己係咪做到一個盡責嘅主人,小朋友係咪接受到同貓貓相處呢?呢度可算係培養小朋友同理心嘅小起點!貓啡😸📍地址:旺角高氏大廈3樓A室🕛時間:星期一至日 12:00-22:00🌟提示:預約咗上去會比較好🫶🏻想睇更多有趣嘅吃喝玩樂、育兒資訊?(記得禁個Follow關注制留意我哋最新資訊啦🔔!) #貓啡 #貓cafe #貓貓cafe #領養貓貓 #領養 #朋友聚會 #貓奴 #貓主子 #打卡好去處 # 旺角cafe #旺角餐廳 #親子活動 #親子好去處 #同理心 #foodie #hkk
親親貓咪咖啡館🐱

貓啡😸
📍地址:旺角高氏大廈3樓A室
🕛時間:星期一至日 12:00-22:00
🌟提示:預約咗上去會比較好

#貓啡 #貓cafe #貓貓cafe #領養貓貓 #領養 #朋友聚會 #貓奴 #貓主子 #打卡好去處 # 旺角cafe #旺角餐廳 #親子活動 #親子好去處 #同理心 #foodie #hkkol #hkrestaurant #hkfood #yummy #foodblogger #hkfoodblog #飲食推介 #crazy媽媽 #missmammy #missmammylove
2024-02-25 21 views
旺角嘅貓Cafe🌟貓啡🌟,場內嘅🐈主子大部份都係浪浪!牆壁有張貼🐈‍⬛所有主子嘅特徵、喜好❤️等,方便奴才們投其所好,更易得到主子嘅青睞😍!餐廳每月都會捐錢比慈善機構,幫助更多🐈🐕流浪動物,勁有愛心❤️❤️❤️!🐈Meowの套餐 $138套餐包括主食、是日小食/沙律、飲品!🍝溫泉蛋卡邦尼扁意粉流心嘅溫泉蛋,mix埋芝士同埋意粉,倍感滋味!🍝招牌蒜香蟹肉明太子闊條麵 +$28以明太子畫出Meowの肉球,正!明太子為意粉提供源源不絕嘅鹹香鮮味!🥥生椰拿鐵 +$8椰香滿滿嘅奶啡!🌹玫瑰蜜桃茶 +$5顏色鮮艷,甜酸平衡!🥗是日小食|是日沙律香脆嘅薯角,同埋爽嫩嘅沙律!

🐈Meowの套餐 $138
套餐包括主食、是日小食/沙律、飲品!

🍝溫泉蛋卡邦尼扁意粉

流心嘅溫泉蛋,mix埋芝士同埋意粉,倍感滋味!

🍝招牌蒜香蟹肉明太子闊條麵 +$28

🥥生椰拿鐵 +$8
椰香滿滿嘅奶啡!

🌹玫瑰蜜桃茶 +$5
顏色鮮艷,甜酸平衡!

🥗是日小食|是日沙律

香脆嘅薯角,同埋爽嫩嘅沙律!
2024-02-21 24 views
囡囡又要求去貓貓Cafe啦,今日我地去左位於旺角的「貓啡」,以到既貓貓Cafe好歡迎小朋友一齊黎玩,當日都見到好多小朋友,以到餐廳有超過20隻貓貓,有D貓貓仲等待領養,支持領養代替購買,而且係餐廳消費,餐廳都會每月都會捐錢比慈善機構幫助浪浪,好有愛❤️餐廳環境寬敞,好多位置比貓貓互動,我地一坐低已經有隻貓貓黎要求抱抱,好多貓貓都可以任摸唔嬲,好親人,而且仲有貓玩具可以同貓貓玩,貓貓真係超可愛呀。蜂蜜烤雞翼用貓貓造型碟,好可愛,雞翼有4隻,外皮酥脆,蜂蜜甜甜地,雞翼又Juicy。煙三文魚沙律煙三文魚都好大塊,非常鹹香,沙律菜新鮮,好Fresh 招牌蒜香蟹肉太子闊條麵擺盤有心思,有兩隻貓貓腳印明太子醬,蒜香味十足,食落每啖都有蟹肉,用上闊條麵好掛汁,更有咬口。

蜂蜜烤雞翼

煙三文魚沙律
煙三文魚都好大塊,非常鹹香,沙律菜新鮮,好Fresh

招牌蒜香蟹肉太子闊條麵
2024-02-20 31 views
可愛動人嘅貓貓有邊個係唔鍾意㗎?今日同我最好嘅朋友去到旺角好靚靚嘅貓Cafe。一齊同貓互動下。餐廳好注意清潔細節,確保貓貓都係健健康康一齊同佢哋玩!除咗有好齊全嘅消毒用品之外!每位入嚟嘅貓店主人都需要除鞋,確保全身都乾淨❤️仲有好貼心嘅消毒酒精、寵物聞到都唔驚!餐廳分咗幾個區域、又唔同嘅地方,除咗同貓貓影相之外自己都可以打卡影相!我最鍾意就係玻璃窗嗰邊嘅地方!因為嗰度除咗影相好靚之外,貓貓喺嗰邊走動都係特別美觀!再加上佢有個搖搖床真係好靚!黎貓Cafe今次叫咗兩三款美食特飲輕鬆下:蜜糖香草香煎雞翼:蜜糖嘅香草非常之夾!再加上雞翼知道香香脆脆、由於佢唔係炸出黎,所以雞翼可以鎖住肉汁更加香濃彈滑!香草意大利蟹肉白汁扁意大利粉:香草本身已經係好正嘅香料,再配合埋忌廉白汁令到層次更加豐富、蟹肉香嫩、每一條背意大利粉都可以感受到有汁醬嘅存在!最後當然唔少得甜品❤️士多啤梨雲呢拿雪糕窩夫🧇士多啤梨味醬香甜,再配上雲呢拿雪糕除咗夾之外,最食到酸酸甜甜開胃嘅味道!再配上窩夫香脆鬆軟!食到唔想停呀!另外花茶選擇咗玫瑰花茶,除咗影相打卡粉紅色之外亦好有養生功效!喵啡旺角彌敦道高氏大樓3樓全層

黎貓Cafe今次叫咗兩三款美食特飲輕鬆下:

香草意大利蟹肉白汁扁意大利粉:

最後當然唔少得甜品❤️
士多啤梨雲呢拿雪糕窩夫🧇

喵啡
旺角彌敦道高氏大樓3樓全層
2024-02-19 23 views
🐱貓啡 (旺角)旺角彌敦道577號高氏大樓3樓A室去過九龍區嘅貓cafe好幾次,今次呢間一入店內覺得個裝飾好光猛同溫暖,氛圍好cozy, 環境好舒服地方都算大,適合貓貓係到生活😛 而且呢間店都有唔少一家大細光臨,歡迎小朋友同貓貓玩,都係一個享天倫樂嘅好選擇!餐廳大部份為收養流浪貓,但佢地好乖,都會好熱情痴人玩,有啲貓貓就鍾意縮埋一角訓覺,但大部分貓貓都好活潑又乾淨😘😘 睇到店員好悉心照顧到佢地肥肥白白活動自如就知道貓貓🐈‍⬛都成長得好健康🫶🏻今次除左同貓貓玩得好開心之餘,餐飲都好高質, 性價比高!🤭1. Meowの套餐 Catfe Set194香煎日本刺身帶于黑松露凍生椰拿鐵2. Meowの套餐 Catfe 156巴馬火腿辣茄闊條麵玫瑰蜜桃茶🐱跟餐有是日小食,今次係炸薯角, 份量多又炸得好香,又唔算好油同熱氣喎!黑松露意粉好香, 帶子大大粒厚肉,巴緊火腿意粉🍝又唔係好辣,反正比較重蕃茄味,酸酸地好刺激味蕾😋 玫瑰🌹蜜桃🍑茶係帶酸嘅味道,小清新感覺;椰子🥥latte 椰子味唔算好重,唔算甜,偏重咖啡☕️味🫡呢間cafe 非常支持領養代替購買,有意領養可直接聯絡餐廳🐱🐱🐱另外於餐廳每月都會捐
🐱貓啡 (旺角)
旺角彌敦道577號高氏大樓3樓A室

今次除左同貓貓玩得好開心之餘,餐飲都好高質, 性價比高!🤭

1. Meowの套餐 Catfe Set194
香煎日本刺身帶于黑松露
凍生椰拿鐵
2. Meowの套餐 Catfe 156
巴馬火腿辣茄闊條麵
玫瑰蜜桃茶

呢間cafe 非常支持領養代替購買,有意領養可直接聯絡餐廳🐱🐱🐱另外於餐廳每月都會捐錢比慈善機構,幫助更多流浪動物,希望大家多啲支持領養寵物代替購買🌻💖

#貓cafe#旺角樓上cafe#hkig#hkfoodie#香港探店#旺角探店#香港打卡#mongkokcafe#mongkok

餐廳:貓啡 (旺角)地址:旺角彌敦道577號高氏大樓3樓A室旺角高氏大樓3樓呢間開咗接近半年嘅貓貓Cafe——貓啡有30幾隻貓貓🐱,成功吸引咗大量愛貓嘅男女老幼過嚟探佢哋陪佢哋玩。原來Cafe大部份貓貓都喺收養返嚟嘅流浪貓🐈,除咗每個月都會出心出力,將收入一部份捐比慈善機構幫助流浪動物之外,仲不定期有唔同貓貓可以比合資格嘅客人領養,鼓勵有心嘅愛貓之人以領養去代替購買❤️,希望幫到更多流離失所甚至面臨人道毁滅嘅貓貓渡過難關,唔知你又願唔願意伸出援手呢?Cafe唔收入場費,閒日每人最低消費$100,假日就$120,Like同tag返Cafe仲可以不限時咁同貓主子玩足全日😍。1600呎嘅空間,劃分咗幾個區域,有普通座位、假草皮地下座位、台階座位同貓貓休息食嘢嘅位置,幾十隻貓貓喺你左右跑嚟跑去,心情好仲會撩你玩🧶,要你服侍吓佢哋,甚至喺你大髀瞓返個晏教😽,超級得意🥹唔好比既定印象覺得貓Cafe嘅食物就一定差❌,雖然呢度就無套餐叫,但免咗某啲Cafe所收嘅入場費/鐘錢已經比少好多額外費用😌。叫咗個招牌蒜香蟹肉明太子闊條麵($128)同大啡菇意式雜菜扁意粉($118),未食已經聞到前者濃郁明太子香,
餐廳:貓啡 (旺角)
地址:旺角彌敦道577號高氏大樓3樓A室

甚至喺你大髀瞓返個晏教😽,超級得意🥹

叫咗個招牌蒜香蟹肉明太子闊條麵($128)同大啡菇意式雜菜扁意粉($118),未食已經聞到前者濃郁明太子香,加上散佈喺意粉嘅蟹肉碎同忌廉汁,配埋掛汁嘅闊條麵,食落香濃鮮味;
切開爽嫩帶汁嘅大啡菇🍄,蕃茄同雜菜嘅鮮香覆蓋每一條意粉🍝,食落開胃唔膩,簡單得嚟又幾唔錯

同貓貓玩咗2個幾鐘有啲口渴💦,
叫咗杯蜂蜜柚子茶($38)同Expresso($28),鍾意嘅亦可以喺度買啲貓零食餵貓貓食吓,
喺度Hea返幾粒鐘都真喺幾療癒🥰
2024-02-13
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2024-02-09 30 views
最近發現一間貓cafe,有機會抱下貓添!原來這間大部分是流浪貓,一點都不會怕人,大部分可以任摸,餐廳更會幫助流浪貓,我都支持領養。日本刺身級帶子黑松露意粉帶子大隻有口感,黑松露味突出,醬汁掛滿,意粉彈牙,香濃之味。溫泉蛋卡邦尼扁意粉卡邦尼汁一向偏好較creamy,這款又香又滑,溫泉蛋拌勻會更幼滑,扁意粉熟度剛好。牛角窩夫伴movenpick香草雪糕牛角窩夫不會好大件,但口感香脆,牛油🧈味香,加上雪糕同食,滋味。抹茶拿鐵甜而回甘當日有好多小朋友,是親子的一個好地方。
最近發現一間貓cafe,有機會抱下貓添!

日本刺身級帶子黑松露意粉

溫泉蛋卡邦尼扁意粉

牛角窩夫伴movenpick香草雪糕

抹茶拿鐵甜而回甘

當日有好多小朋友,是親子的一個好地方。

2024-01-27
2024-02-08 23 views
自從養了貓後,愛上了去貓cafe~這裡有一群可愛的流浪貓咪陪我吃飯😆這裡的貓咪大部分都是被收養的流浪貓,起初我對流浪貓有些擔心,擔心它們可能比較兇。但是,當我到了這裡,我發現這些貓咪大部分都非常親人和可愛!它們會悠閒地在餐廳裡走來走去,或者躺在沙發上享受陽光。這裡的菜單上有很多精緻美味的選擇。推薦他們的蒜香明太子蟹肉闊條麵,咬一口彈牙的闊條麵配上貓爪形狀濃郁的明太子醬,再加上微微的蒜香,不錯的😋另外溫泉蛋卡邦尼扁意粉。扁意粉的咬勁加上卡邦尼醬的濃郁香氣,再加上流心的溫泉蛋,口感豐富、味道鮮美。還有一道讓人垂涎欲滴的蜂蜜烤雞翼。這些雞翼烤得恰到好處,外皮酥脆,內裡多汁,大愛🤩🤩🤩最後在這裡品嚐一杯清涼的冰蘋果汁😻

最後在這裡品嚐一杯清涼的冰蘋果汁😻
2024-02-06 41 views
同樣是貓奴的老友,約咗我到呢間位於旺角的#貓啡,知道這餐廳內的貓咪🐱,大部份是店主收養回來的流浪貓,佢哋大部份都好親人,我地坐低一陣,己有貓主動行過來,同埋跳上我膝頭哥度坐,很乖巧的貓咪。我哋叫左2個Meow套餐一併分享。加$26-招牌蒜香蟹肉明太子闊條麵,蟹肉明太子咸香味濃,蟹肉新鮮配搭些露旬,增添口感,闊條麵軟硬度剛好,絕對有水準。溫泉蛋卡邦尼,配料有煙肉🥓露旬的溫泉蛋卡邦尼扁意粉,扁意粉入口煙韌,煙肉煎香加埋露旬,將溫泉蛋撈勻一齊食,我哋好快就清晒成碟了。生椰拿鐵同生椰抹茶拿鐵,清香椰子🥥味又不會好甜,一路食住嘢一路睇住貓咪在追逐,確係好療癒啊,乖乖又可愛,食物價錢又親民,咁多貓咪的餐廳都沒有異味,好讚啊!若大家覺得同呢度嘅貓咪有緣,想領養回家的話,可以向餐廳職員查詢,支持領養代替購買。

2024-02-06
2024-02-06 19 views
原來流浪貓都可以好親人,朋友帶我去了旺角一間貓餐廳,西餐加甜品,放假去玩下都不錯!店員不時會放出更多貓貓‍,店內不同地方都有貓,原來浪浪都可以好黏人,有機會想抱一抱呢!招牌蒜香明太子蟹肉闊條面明太子令香味提升,有咸鮮味,也有不少鮮味蟹肉,闊條面好有咬口。溫泉蛋卡邦尼扁意粉卡邦尼是我至愛,意粉掛滿醬汁,拌入幼滑溫泉蛋,好治癒,口感又香又滑。牛角窩夫伴movenpick香草雪糕有驚喜,滿口牛油香,加上雪糕更夾。生椰拿鐵啖啖椰子香味,咖啡香而不苦蘋果汁新鮮清甜。

招牌蒜香明太子蟹肉闊條面

溫泉蛋卡邦尼扁意粉

牛角窩夫伴movenpick香草雪糕
有驚喜,滿口牛油香,加上雪糕更夾。

生椰拿鐵啖啖椰子香味,咖啡香而不苦
蘋果汁新鮮清甜。
2024-01-28
2024-02-05 19 views
🐱 小貓奴出動一段日子冇去貓Cafe喇,好掛住貓貓!weekend 去咗旺角🐱貓啡 ,地方細細,不過真係好多貓貓😍 有啲貓Cafe唔係咁歡迎小朋友,呢到就周圍玩都冇問題,大人小朋友都可以chill chill的慢慢嘆。#貓啡 收養咗唔少流浪貓,佢哋可能怕羞少少,但一啲都唔會惡;牆上面有佢哋嘅故事,大家可以慢慢了解佢哋。呢度嘅食物選擇就唔算多,我哋食咗啲小食、意粉同埋全日早餐,味道都唔錯,係等嘅時間比較耐,啱晒我哋一路等一路同貓貓交流!意粉嘅份量都唔少,招牌蒜香明太子蟹肉闊條麵幾好食,個醬汁香濃又creamy👍🏻 全日早餐有造型可愛嘅貓貓多士,小貓奴食就最開心啦!最後仲食埋甜品先走,croffle配雪糕,真係一流嘅組合😀
🐱 小貓奴出動

全日早餐有造型可愛嘅貓貓多士,小貓奴食就最開心啦!

最後仲食埋甜品先走,croffle配雪糕,真係一流嘅組合😀

2024-02-04
  • 招牌蒜香蟹肉明太子闊條麵
  • 喵全日早餐
2024-02-04 30 views
店內貓咪很可愛,貓咪不怕接觸人,可以摸貓咪毛毛或者抱住佢都可以。不過店員服務態度很一般,菜單選擇唔夠多,上菜速度有待改善。廁所衞生不理想,如果不是要去看貓咪,不太推薦!
2024-02-03 40 views
一直都好想帶小朋友去貓餐廳探貓貓,上星期, 我哋都系第一次去貓Cafe,呢到地方都幾大,有大概20多隻貓貓,我地邊同貓貓玩同打卡🤳🏻,一邊食晚餐。呢間餐廳好有愛心💕,佢地大部份為收養流浪貓🐱,本以為流浪貓會好惡,但呢到個D大部份都好親人,仔仔也很喜歡同佢哋玩。而食物都唔錯,日本刺身級帶子黑松露意粉🍝, 帶子好大粒,黑松露味好香濃,好有口感;也叫了甜品比仔仔食,佢揀左士多啤梨窩夫松餅配雪糕,件waffle 好香脆,他話好好食,杯黑芝麻奶霜好大杯,好有芝麻奶香味。

小朋友好鍾意動物成日想帶佢去啲動物Cafe不過見好多動物Cafe又未必好歡迎小朋友喺朋友介紹之下話呢間Cafe特別鍾意小朋友見到有小朋友仲可以坐耐啲添!因為我平時都好驚小朋友受傷,貓啡 大多係收養既流浪貓,仲擔心流浪貓會不會好惡,但餐廳既貓大部份都好温純又親人😽Meowの套餐香煎日本刺身帶子黑松露扁意粉$191刺身帶子有大大粒兩粒,扁意粉🍝煙韌好友黑松露味,同埋有好多菇~是日小食- 炸薯角(set)上枱到時好熱辣辣,好香脆~凍玫瑰蜜桃茶呢個係有個茶包,有啖淡玫瑰香~再加少少蜜桃🍑香熱檸檬水$38 熱蜂蜜柚子茶$38因為小朋友叫做窩夫有雪糕,所以叫熱嘢飲,上枱嗰陣真係好夠熱,出晒煙~大啡菇意式雜菜扁意粉$118大啡菇真係好大個,扁意粉有咬口~牛角窩夫伴movenpick香草 $88小朋友竟然全部食晒!movenpick好食,窩夫牛角型,幾特別😼仲有少少士多啤梨同士多啤梨醬~😃餐廳會幫助流浪貓,支持領養代替購買,感覺對貓貓好有愛心好有heart🥰有意領養可直接向餐廳查詢😸貓啡 (旺角)😽旺角彌敦道577號高氏大樓3樓A室

Meowの套餐
香煎日本刺身帶子黑松露扁意粉$191

是日小食- 炸薯角(set)
上枱到時好熱辣辣,好香脆~

凍玫瑰蜜桃茶
呢個係有個茶包,有啖淡玫瑰香~再加少少蜜桃🍑香

熱檸檬水$38 熱蜂蜜柚子茶$38

大啡菇意式雜菜扁意粉$118
大啡菇真係好大個,扁意粉有咬口~

牛角窩夫伴movenpick香草 $88

有意領養可直接向餐廳查詢

😸貓啡 (旺角)
😽旺角彌敦道577號高氏大樓3樓A室
旺角行街行到腳軟軟要搵個地方歇下腳突然諗起去貓貓Cafe都好喎呢間環境好乾淨衛生貓貓又好乖唔偷食佢地大部份都好親人餐廳好有愛💕會幫助流浪貓貓讓客人領養,給貓貓一個家💪🏻支持領養代替購買每月仲定期捐錢比慈善機構幫到好多流浪嘅小動物我地揀咗個套餐 + 小食 同飲品即叫即製.水準超出預期Meowの套餐✨香煎刺身級帶子黑松露意粉巨大粒嘅帶子真係無敵好味比刺身級數更高.口感好軟彈▫️脆薯角套餐仲跟熱辣辣又香脆嘅薯角✨蜂蜜烤雞翼雞翼肉汁飽滿好厚肉加上蜂蜜好香甜✨生椰拿鐵一向都好鍾意飲Latte呢杯啖啖充滿椰香比例控制得好好✨白桃蘋果梳打加入白桃同蘋果嘅味道唔會太甜

旺角行街行到腳軟軟
要搵個地方歇下腳

突然諗起去貓貓Cafe都好喎

呢間環境好乾淨衛生
貓貓又好乖唔偷食

佢地大部份都好親人

餐廳好有愛💕
會幫助流浪貓貓

讓客人領養,給貓貓一個家
💪🏻支持領養代替購買

每月仲定期捐錢比慈善機構