2024-02-06
同樣是貓奴的老友,約咗我到呢間位於旺角的#貓啡,知道這餐廳內的貓咪🐱,大部份是店主收養回來的流浪貓,佢哋大部份都好親人,我地坐低一陣,己有貓主動行過來,同埋跳上我膝頭哥度坐,很乖巧的貓咪。我哋叫左2個Meow套餐一併分享。加$26-招牌蒜香蟹肉明太子闊條麵,蟹肉明太子咸香味濃,蟹肉新鮮配搭些露旬,增添口感,闊條麵軟硬度剛好,絕對有水準。溫泉蛋卡邦尼,配料有煙肉🥓露旬的溫泉蛋卡邦尼扁意粉,扁意粉入口煙韌,煙肉煎香加埋露旬,將溫泉蛋撈勻一齊食,我哋好快就清晒成碟了。生椰拿鐵同生椰抹茶拿鐵,清香椰子🥥味又不會好甜,一路食住嘢一路睇住貓咪在追逐,確係好療癒啊,乖乖又可愛,食物價錢又親民,咁多貓咪的餐廳都沒有異味,好讚啊!若大家覺得同呢度嘅貓咪有緣,想領養回家的話,可以向餐廳職員查詢,支持領養代替購買。