(Non-member)
2010-01-02 179 views
今日放工之後經過呢間麵包店,成11點幾都仲有人,入面有個婆婆我一入去,佢就問我想食d咩我就自己睇下先,望下望下,見到有隻雞扒包,睇落都ok,但我諗都5係幾暖掛,但係我都諗住試下,攞到去個婆婆問我駛5駛拎入爐到整熱d,我好開心,覺得佢好好人,拎左出黎之後,拎上手仲暖暖地,食落又幾好味,d雞扒又幾大下,我覺得好抵食囉,估5到第一次去都可以試到d咁warm既感覺,仲好好人咁話要小心熱,我仲見到d牌,有d名好得意,下次有機會再去試下先
d牌,有d名好得意,下次有機會再去試下先
2009-12-17
$7 (Other)
(Non-member)
2010-01-02 51 views
d牌,有d名好得意,下次有機會再去試下先
2009-12-17
$7 (Other)
有一日冇蛋糕賣. 所以變左買麵包.買左個紅豆燒餅$4.5紅豆餡唔算多. 包身煙靭.幸好個紅豆餡唔甜. 所以打和.
有一日冇蛋糕賣. 所以變左買麵包.
買左個紅豆燒餅$4.5

紅豆餡唔算多. 包身煙靭.
幸好個紅豆餡唔甜. 所以打和.
2009-08-31 39 views
Bought this at night, so might explaincake is a bit dry on the surface Inside is still moist is pillowyand very very strong flavour of egg HmmmmI cannot tell any difference from the original cake thoughI should come here earlier since I saw that they had a wide range of special breads ( tofu bread) and cakes for sale

2009-08-31
$5 (Last Night Supper)
我覺得呢間麵包店好有心.有日入去買蛋糕. 見佢得麥皮蛋糕.就問下佢有冇其他. 個師傅話有朱古力大理石蛋糕 $5咁我諗住人一世物一世就試下啦.原來佢岩岩焗起冇耐. 佢即切俾我.個種有心的感覺. 我真係好想好想多謝佢.佢切左俾我. 個店務姨姨仲問我要邊舊.拎上手仲暖架. 我咁大個女好小食到新鮮出爐的蛋糕.個一刻真係好開心同驚喜.番到屋企. 蛋糕仲暖. 雖然較濕. 但好鬆軟.而朱古力味好夠. 小小苦又有點甜.真係好好味. 冇試錯新野.希望呢間有心麵包店可以繼續做落去啦.因為而家真心為顧客的真係唔多好多時我買蛋糕個陣都聽到佢會特登為客人整麵包/蛋糕但又唔會收多錢.
我覺得呢間麵包店好有心.

有日入去買蛋糕. 見佢得麥皮蛋糕.
就問下佢有冇其他. 個師傅話有朱古力大理石蛋糕 $5

咁我諗住人一世物一世就試下啦.
原來佢岩岩焗起冇耐. 佢即切俾我.
個種有心的感覺. 我真係好想好想多謝佢.

佢切左俾我. 個店務姨姨仲問我要邊舊.
拎上手仲暖架. 我咁大個女好小食到新鮮出爐的蛋糕.
個一刻真係好開心同驚喜.

番到屋企. 蛋糕仲暖. 雖然較濕. 但好鬆軟.
而朱古力味好夠. 小小苦又有點甜.
真係好好味. 冇試錯新野.

希望呢間有心麵包店可以繼續做落去啦.
因為而家真心為顧客的真係唔多
好多時我買蛋糕個陣都聽到佢會特登為客人整麵包/蛋糕
但又唔會收多錢.
朱古力大理石蛋糕
試新野喇又.個日個師傅話有雞蛋溝綠茶味的蛋糕$5聽落好似好得意咁. 就話試下啦佢即刻切俾我. 因為佢岩岩先焗起好好人呀我覺得佢. 拎上手仲暖架. 好驚喜同滿足囉個一刻哦. 原來係一個原味雞蛋糕溝綠茶.即係平時佢都有得賣的「朱古力大理石蛋糕」的綠茶板. 食落好好味. 雞蛋味好香. 綠茶味都好夠味. 冇原個綠茶味咁苦. 呢個蛋糕唔係成日有.我都係第一次見到. 好幸運. 有個禮拜日見到我未試過的清蛋糕$4. 又買左個.唔記得影相呀不過. 食落去好似紙包蛋糕咁但就硬淨點. 好香蛋味.
試新野喇又.
個日個師傅話有雞蛋溝綠茶味的蛋糕$5
聽落好似好得意咁. 就話試下啦
佢即刻切俾我. 因為佢岩岩先焗起
好好人呀我覺得佢. 拎上手仲暖架. 好驚喜同滿足囉個一刻
哦. 原來係一個原味雞蛋糕溝綠茶.
即係平時佢都有得賣的「朱古力大理石蛋糕」的綠茶板.

食落好好味. 雞蛋味好香. 綠茶味都好夠味.

冇原個綠茶味咁苦. 呢個蛋糕唔係成日有.
我都係第一次見到. 好幸運.

有個禮拜日見到我未試過的清蛋糕$4. 又買左個.
唔記得影相呀不過. 食落去好似紙包蛋糕咁
但就硬淨點. 好香蛋味.
一層層架
好味!
又想食蛋糕. 所以入左黎呢間餅屋.今次得清蛋糕同麥皮蛋糕呢兩個選擇.二選一揀左麥皮蛋糕$4.5麥皮蛋糕有好多麥粒. 食落比較鞋口.但我覺得如果健康些. 鞋口一陣都冇有怕味道唔太甜. 岩我呢個唔食得甜野的人. 感覺似食緊麥餅. 因為真係好多麥粒 題外話:可能之前我問過收銀姐姐有關綠茶蛋糕的事有次去到間餅屋搵緊有冇綠茶蛋糕賣個陣. 有個麵包師傅係餅房行出黎問我係咪要綠茶蛋糕. 我話係呀. 之後佢話等陣啦 好快喇.冇耐佢就捧左半盤岩岩切好的綠茶蛋糕出黎個收銀亞姨好好人 問我要邊位定心位.我覺得佢地服務態度真係唔錯. 加分!
又想食蛋糕. 所以入左黎呢間餅屋.
今次得清蛋糕同麥皮蛋糕呢兩個選擇.

二選一揀左麥皮蛋糕$4.5
麥皮蛋糕有好多麥粒. 食落比較鞋口.
但我覺得如果健康些. 鞋口一陣都冇有怕
味道唔太甜. 岩我呢個唔食得甜野的人.

感覺似食緊麥餅. 因為真係好多麥粒

題外話:可能之前我問過收銀姐姐有關綠茶蛋糕的事
問我係咪要綠茶蛋糕. 我話係呀. 之後佢話等陣啦 好快喇.
冇耐佢就捧左半盤岩岩切好的綠茶蛋糕出黎
個收銀亞姨好好人 問我要邊位定心位.
我覺得佢地服務態度真係唔錯.

加分!
麥皮蛋糕
除左蛋糕. 都試下呢度的麵包.- 吞拿魚包$4.5 最失望. 因為入面空心. 而且混有我唔中意的沙律醬. 所以覺得最唔抵. 唔推介 - 蕃薯包$5 唔算多餡. 但比吞拿魚包好. 個蕃薯餡係淡綠色 但食落係天然的蕃薯味. 唔錯. 如果多餡番點. 我會推介!- 咸麵包$2.5 咁岩個日新鮮出爐. 個底唔濕淋淋. 仲硬硬地. 岩哂我 食落去帶少少咸香. 好軟熟. 同埋唔會空心. 唔錯!平包好選擇! - 意大利洋蔥包$5 睇落幾大個. 以為自己會食唔哂. 點知好味得滯吃清光. 個包有少少辣. 聞落去有好濃烈的洋蔥味. 食落去好香. 都唔錯!
除左蛋糕. 都試下呢度的麵包.

- 吞拿魚包$4.5
最失望. 因為入面空心. 而且混有我唔中意的沙律醬.
所以覺得最唔抵. 唔推介

- 蕃薯包$5
唔算多餡. 但比吞拿魚包好. 個蕃薯餡係淡綠色
但食落係天然的蕃薯味. 唔錯. 如果多餡番點. 我會推介!

- 咸麵包$2.5
咁岩個日新鮮出爐. 個底唔濕淋淋. 仲硬硬地. 岩哂我

- 意大利洋蔥包$5
睇落幾大個. 以為自己會食唔哂.
點知好味得滯吃清光.

個包有少少辣. 聞落去有好濃烈的洋蔥味.
食落去好香. 都唔錯!
吞拿魚包
吞拿魚包
蕃薯包
蕃薯包
意大利洋蔥包
有次買麵包食個陣終於忍唔住問個姐姐係咪有綠茶蛋糕架 佢話唔係成日有架.有日好好彩. 見到有得賣了$5. 但淨番唔係好多件.所以就快手揀左件喇. 所以我就覺得好「幸運」喇個日.佢係正方體的蛋糕. 聞落去已經好重綠茶味.食個陣帶點微苦的綠茶味. 唔太甜. 幾好.真係唔錯. 推介!真係物以罕為貴. 因為經常買唔到綠茶蛋糕. 所以佢多左個代替品 - 竹炭蛋糕食落甜少少. 同埋感覺上牛奶味重好多.但佢質感比較細滑.
有次買麵包食個陣終於忍唔住問個姐姐
係咪有綠茶蛋糕架
佢話唔係成日有架.

有日好好彩. 見到有得賣了$5. 但淨番唔係好多件.
所以就快手揀左件喇. 所以我就覺得好「幸運」喇個日.

佢係正方體的蛋糕. 聞落去已經好重綠茶味.
食個陣帶點微苦的綠茶味. 唔太甜. 幾好.
真係唔錯. 推介!

真係物以罕為貴.

因為經常買唔到綠茶蛋糕. 所以佢多左個代替品 - 竹炭蛋糕
食落甜少少. 同埋感覺上牛奶味重好多.
但佢質感比較細滑.
綠茶蛋糕
今日又買早餐喇. 知道呢度的蛋糕唔錯.所以決定買件食. 其實我一心係想買綠茶蛋糕架. 但兩次黎都冇. 今次得竹炭蛋糕同大理石蛋糕.我就揀左竹炭蛋糕. $5佢雪凍左. 因為我一朝去買. 不過蛋糕有幾多係新鮮整丫.番到學校. 見到個面原來裂左. 不過都冇話失望. 好似預左咁.一咬. 好軟熟呀. 成個蛋糕黑蚊蚊. 但食落好似普通海綿蛋糕味真係低糖. 唔太甜 加分!但我覺得好似食緊芝麻味的蛋糕咁 不過好重蛋香味. 睇落好似好細件咁. 但其實幾飽. 推介!
今日又買早餐喇. 知道呢度的蛋糕唔錯.
所以決定買件食.

其實我一心係想買綠茶蛋糕架. 但兩次黎都冇.

今次得竹炭蛋糕同大理石蛋糕.
我就揀左竹炭蛋糕. $5

佢雪凍左. 因為我一朝去買. 不過蛋糕有幾多係新鮮整丫.

真係低糖. 唔太甜
加分!但我覺得好似食緊芝麻味的蛋糕咁

不過好重蛋香味.

睇落好似好細件咁. 但其實幾飽.

推介!
2009-02-28 31 views
這一間餅屋主張低糖和健康,唔多花巧麵包和蛋糕款(外型簡單似homemade),所以裡面好多野都係低糖,唔驚食到肥!我買過佢幾樣野食,包括: 紙包蛋糕:剛剛出爐真係超好食,超級軟熟,唔太甜~ 只係略欠蛋味~ 仍然好食,啱我! 低糖綠茶蛋糕:味道好好,超級軟熟,比出面的蛋糕少甜,更能突出綠茶香味,正! 竹炭麵包:味道好似普通法國麵包味,硬硬地,個皮都幾脆,個人認為一般。 超軟蛋糕:今日試,因為其他蛋糕已經超級超級軟熟,想知超軟蛋糕仲可以幾軟。食落,味道淡,不像其他蛋糕鬆,但依然軟,似雪芳蛋糕,但又比較煙靱,有趙口~ $4.5 , 好大舊,食成餐都得,算okay la~我個人唔鍾意食甜野,鍾意味道清清地,所以都幾鍾意呢問鋪既蛋糕,但大家應該唔會覺得佢好香,同埋味道比出面蛋糕淡味。味道就各花入各眼,但值得一讚是蛋糕質感非常鬆軟!

我買過佢幾樣野食,包括:
紙包蛋糕:剛剛出爐真係超好食,超級軟熟
,唔太甜~ 只係略欠蛋味~ 仍然好食,啱我!

低糖綠茶蛋糕:味道好好,超級軟熟
,比出面的蛋糕少甜,更能突出綠茶香味,正!
超軟蛋糕:今日試,因為其他蛋糕已經超級超級軟熟

味道就各花入各眼,但值得一讚是蛋糕質感非常鬆軟!
$4.5 (Dinner)
  • 低糖綠茶蛋糕,剛出爐的紙包蛋糕
1K
2009-01-13 43 views
食完印餐, 行出來, 見對面有麵包店, o岩晒, 入內買明天的早餐俾豬豬先~門口有雞蛋仔, 幾香~但剛吃飽, 都係買包算了.有健康竹炭包, 仲有健康低糖竹炭蛋糕, 幾新奇.心裡在想, 會否係炭味架, 咁會好怪...豬豬女友結果都買了竹炭包, 係豬仔包咁但係灰色的...今早豬豬 女友告訴我味道和一般豬仔包係冇分別的...但灰色又幾得意o羅...見muffin 幾靚, 下次一試.

門口有雞蛋仔, 幾香~
但剛吃飽, 都係買包算了.

有健康竹炭包, 仲有健康低糖竹炭蛋糕, 幾新奇.
心裡在想, 會否係炭味架, 咁會好怪...
豬豬女友結果都買了竹炭包, 係豬仔包咁但係灰色的...

今早豬豬 女友告訴我味道和一般豬仔包係冇分別的...
但灰色又幾得意o羅...

見muffin 幾靚, 下次一試.
門口有雞蛋仔賣
竹炭包, 味和正常包一樣
muffin幾吸引!