CHAGEE 霸王茶姬

2024-10-06 369 views
番工3點3唞一唞😙😙😙😙😙😙😙飲番杯係香港新港霸王茶姬先!🧉伯牙絕弦🧉飲落清新怡人,成個人都提一提神喔!🤩選用茉莉雪芽茶底加入優質牛乳😊同埋就話佢果杯🍑春日桃桃🍑南金觀音、真水蜜桃汁、桃風味奶油雪頂?無花果碎果香味濃厚,層次豐富,好飲!👍🏻記得係門市玩埋小遊戲呀!🥳門市旁邊仲有3個小遊戲玩可以 贏取霸王茶姬周邊😍📍九龍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖
番工3點3唞一唞😙😙😙😙😙😙😙
飲番杯係香港新港霸王茶姬先!

🧉伯牙絕弦🧉
飲落清新怡人,成個人都提一提神喔!🤩
選用茉莉雪芽茶底加入優質牛乳😊
同埋就話佢果杯🍑春日桃桃🍑
南金觀音、真水蜜桃汁、桃風味奶油雪頂?無花果碎
果香味濃厚,層次豐富,好飲!👍🏻

記得係門市玩埋小遊戲呀!🥳
門市旁邊仲有3個小遊戲玩可以 贏取霸王茶姬周邊😍

📍九龍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖
最近越來越多內地品牌茶飲店進駐香港,今次呢間喺大陸出晒名排隊王,霸王茶姬🌟首店進駐香港K11,仲有pop up攤位玩遊戲換禮品🎁,另外仲有香港限定嘅周邊產品,超靚呀!‼️想試嘅朋友仔,可以喺Chagee HK個app度落單,註冊會員仲有💲3️⃣coupon送🈹,可以見到前面有幾多杯、仲要等幾耐!單量龐大,等返1️⃣-3️⃣個鐘頭係正常‼️-——————————————🍃◖伯牙絕弦◗ $28呢款係霸王茶姬經典款&暢銷款,一年銷售超過1億杯,入門首選!。用茉莉雪芽原茶葉,茉莉香氣清新自然,搭配優質牛乳,口感絲滑回甘,清新無負擔嘅款式~🍑◖花田烏龍◗ $28茶底選用閩南金觀音,以水蜜桃汁入茶,烏龍茶醇厚回甘,飲落唔會苦澀,帶有清新嘅水蜜桃香氣,口感順滑清香。🌟 Encore指數:8.5/10

-——————————————
🍃◖伯牙絕弦◗ $28

🍑◖花田烏龍◗ $28

🌟 Encore指數:8.5/10
2024-10-06 329 views
霸王茶姬終於喺香港開第一間店啦!超興奮,點可以唔捧場?💫今晚要OT,決定回家前買杯為自己打打氣💪🏻 經過呢幾日幾人山人海,聰明嘅寶寶會預先喺app 落左單先,等差唔多時間先去拎~ 用埋之前玩估歌仔贏既coupon 就真係perfect 池 💯 多謝茶姬請我飲茶加油😚❤佢哋選用上等嘅茶葉同鮮奶,經過精心調配令茶香與奶香完美融合,入口順滑,回味無窮。👉🏻 我揀咗白霧紅塵: 採用優質大紅袍茶,茶葉嫩度好,茶香優而強烈,芬芳持久。🤌🏻 而香港比較少見嘅青青糯山非常特別:採用雲南特產草本植物糯米香葉窨制而成。產品帶有濃郁的糯米香,穀物香氣濃郁,回甘持久,下次一定要試吓呢個😍
霸王茶姬終於喺香港開第一間店啦!超興奮,點可以唔捧場?💫

2024-10-06 349 views
霸王茶姬終於係香港都有得飲啦貫切「以東方茶。會世界友」既高質茶飲店時尚裝潢既場地仲有3個遊戲俾大家挑戰挑戰成功可獲得香港限定週邊乙份我就揀左個咭套設計好靚呀 😍新張首週依然人山人海醒目 當然事先開定WeChat 小程式落單🤘款式繁多仲標示哂每杯既GI點飲都唔怕啦🤭🥂🚨重點係有哂即時資訊預啱取餐時間一到好快就可以取餐享用🤫新店開張優恵 快啲入茶友會仲有買一送一卷大愛原葉鮮奶茶🤘首推🥇伯牙絕弦主要成分:茉莉雪芽、優質牛乳、冰勃朗非氫化基底乳口感清新自然,搭配優質牛乳,層次豐富,回味悠長🥈桂馥蘭香主要成分:桂花烏龍、優質牛乳、冰勃朗非氫化基底乳天然桂花香搭配中焙火烏龍,醇厚清甜,口感細膩返工對住啲數字都頭暈暈😵‍💫係時候整返杯醒醒神🤘

霸王茶姬終於係香港都有得飲啦
貫切「以東方茶。會世界友」既高質茶飲店

時尚裝潢既場地

🤫新店開張優恵 快啲入茶友會
仲有買一送一卷

大愛原葉鮮奶茶🤘
首推🥇伯牙絕弦
主要成分:茉莉雪芽、優質牛乳、冰勃朗非氫化基底乳
口感清新自然,搭配優質牛乳,層次豐富,回味悠長

🥈桂馥蘭香
主要成分:桂花烏龍、優質牛乳、冰勃朗非氫化基底乳
天然桂花香搭配中焙火烏龍,醇厚清甜,口感細膩

返工對住啲數字都頭暈暈😵‍💫
係時候整返杯醒醒神🤘

TakeAway
  • 伯牙絕弦
  • 桂馥蘭香
✨️人氣茶飲店霸王茶姬登錄香港✨️ 最近聽聞呢間茶飲店登錄香港,見又近我返工個邊,所以同個同事去試下。店舖係係k11 art mall,都好就腳。建議大家下載定霸王茶姬嘅app,咁就可以預先叫定唔使等咁耐啦~🌟白霧紅塵 大杯 $34🌟用上優質大紅胞茶底,茶帶有幽香味而且keep到好耐,芬芳持久。邊飲邊做野,更加醒神 🌟春日桃桃 中杯 $34🌟個頂係白桃風奶油及無花果碎,非常creamy。茶底係閩南金觀音及真水蜜桃汁,味道清新自然,醇厚回甘,入口絲滑
✨️人氣茶飲店霸王茶姬登錄香港✨️

🌟白霧紅塵 大杯 $34🌟

🌟春日桃桃 中杯 $34🌟

2024-10-01
霸王茶姫終於開到香港!日對夜對電腦好需要充充電!提提神🪫低卡之選健康滿足😍一樣咁好味!搶鮮!人超級多提前先在APP 買8折!更唔洗等🥹開業期間更有雙杯買一送一優惠~火爆款伯牙絕弦享有5折優惠!好抵 928-930買大杯伯牙絕弦可免費升級為盲盒杯,有機會抽到愛馬仕香水~ -👉🏻伯牙絕弦茶香,加入鮮奶更滑溜,完美融合包裝超方便,避免了容易倒翻的麻煩少糖只有200卡,淡淡清香而家放了2小時,即使少冰仍有冰塊在內也不會覺得淡! -果然是風靡全球!
霸王茶姫終於開到香港!

日對夜對電腦
好需要充充電!提提神🪫
低卡之選健康滿足😍
一樣咁好味!
搶鮮!人超級多
提前先在APP 買8折!更唔洗等🥹
開業期間更有雙杯買一送一優惠~
火爆款伯牙絕弦享有5折優惠!好抵
👉🏻伯牙絕弦
茶香,加入鮮奶更滑溜,完美融合
包裝超方便,避免了容易倒翻的麻煩
少糖只有200卡,淡淡清香
而家放了2小時,即使少冰仍有冰塊在內
也不會覺得淡!
果然是風靡全球!

2024-10-06 283 views
K11 Art Mall開了首間人氣的霸王茶姬,只要經霸王茶姬手機App提前下單,可以隨時檢視訂單狀況,免卻等待的時間!主打低卡路里茶飲,點了最多人推介兩款:【伯牙絕弦】原葉鮮奶茶,【花田烏龍】白桃烏龍原葉鮮奶茶,兩款味道清香~露天廣場還有限時大型Pop up,可以打卡及玩小遊戲換領禮品,有興趣就快啲去睇下啦!⋯⋯⋯⋯ 𝕞𝕪 𝕠𝕣𝕕𝕖𝕣 ⋯⋯⋯⋯𖤣 花田烏龍(中杯$28)𖤣伯牙絕弦(中杯$28)

⋯⋯⋯⋯ 𝕞𝕪 𝕠𝕣𝕕𝕖𝕣 ⋯⋯⋯⋯
𖤣 花田烏龍(中杯$28)
𖤣伯牙絕弦(中杯$28)
$28 (Tea)
2024-10-06 296 views
今日返工超忙 😮‍💨放工仲要直踩去進修上堂 點頂呀😪行到去K11見到霸王茶姬正式開業喇 即刻買返杯野飲 提提神先 🤨@chagee.hk📍九龍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖🎊 香港首間分店霸王茶姬已經係K11開業喇 🎉♦️每一杯產品堅持使用原葉好茶 茶山直採 拒絕使用茶渣/茶粉♦️使用優質牛乳 絕不使用奶粉沖泡 認真對待每一杯奶茶🥤 伯牙絕弦霸王茶姬招牌產品 年售超過一億杯 用上茉莉雪芽做茶底 加入優質牛乳口感清新香氣 啖啖都係茶味同奶味 🥤 春日桃桃茶底升级 选用閩南金觀音 真實水蜜桃汁入茶烏龍茶醇厚回甘 加入牛乳更絲滑搭配白桃風味奶油雪頂和無花果碎 多重口感 豐富又有層次
今日返工超忙 😮‍💨

搭配白桃風味奶油雪頂和無花果碎
多重口感 豐富又有層次
2024-09-30
2024-10-05 284 views
霸王茶姬剛開幕,看到買一送一活動來試試看。現場排隊要排足5小時,一定要先App落單。當日前往有許多開幕活動,闖關還有贈品可以拿。今日點了兩款試試—🥤白露紅塵喜歡奶茶的朋友可以試試這杯。大袍紅茶為基底,帶著濃郁的茶香,搭配牛奶的滑順,口感順口天然,微糖的口感不甜不膩,清爽無負擔。🥤青青糯山名字很特別的飲品,味道更是讓人驚艷。基底是綠茶,但非常不一般,選用來自雲南的糯米香綠茶,不僅有綠茶的清香,還帶著糯米的穀香,搭配牛奶口感很美妙。

今日點了兩款試試—

🥤白露紅塵

🥤青青糯山
2024-10-05 273 views
之前去四川已經勁飲,四川嗰邊好多間。以東方茶會世界朋友,令中國文化傳到世界。產品健康低卡,夠健康。今次佢首店係香港開,當然要幫襯下。超多人排隊,好彩店外有位坐下。叫左我最愛喝的「伯牙絕弦」,130kcal. 使用茉莉雪芽做茶底,加新鮮牛奶、再加入糖漿。飲完唔會覺得濟,茶底夠香濃,好重茶味。朋友就叫左「萬里木蘭(奶茶)」,128kcal. 使用原葉鮮茶葉做成紅茶底再加入奶,非常提神,提得住一杯咖啡latte 咖啡因的提神度。 #以東方茶會香港友 #香港霸王茶姬 #一起喝靚茶CHAGEETOGETHER #CHAGEEHK #茶飲 #茶底香 #尖沙咀搵食 #霸王茶姬 #k11 #k11搵食 #k11artmall

#以東方茶會香港友
#k11
#k11搵食
#k11artmall
2024-10-01
$40 (Lunch)
  • 伯牙絕弘
  • 萬里木蘭
2024-10-05 211 views
我心心念念的霸王茶姬,終於在香港開第一間店啦!🥳 作為頭號粉絲,怎可以錯過他們的開幕禮 🪩!一大早我便來到 K11 Art Mall,他們請來份量嘉賓佘詩曼為他們剪綵 ✂️,有很多粉絲慕名而來!不得不說,佘詩曼真人比上鏡更漂亮 🤩 活動持續了差不多一個小時,其間還有很多和粉絲的互動!場內還有互動遊戲可以玩,首先要領取「遊戲紙」,然後分別參與「投壺」、「保齡球」和「飛鏢」三個遊戲 🎯。每成功挑戰一個遊戲即可獲得印仔①枚。凡累計獲②枚不同的印仔,就可以換取限量周邊,不過每日數量有限,如果想要就早啲嚟啦 🎁。另外,在打卡影相後發布到IG、FB、小紅書,就可憑券兌換「CHAGEE | BAZAAR 顯眼包」👜 ,真係有好多禮物呀🤩。而我也預先掃了 QR code 下單,買了伯牙絕絃(大杯)+春日桃桃開業雙杯套餐 🍑,這才$32等於買一送一,可以選擇甜度和溫度,大大杯很好喝!這兩款飲品各自展現了不同的魅力。

首先,伯牙絕絃選用了上等的茶葉和鮮奶,經過精心調配,使得茶香與奶香完美融合,入口順滑,回味無窮 🥛🍵。而春日桃桃則以新鮮的桃子為主要原料,製作出了清爽宜人的桃茶 🍑。桃子的甜味與茶的清香相得益彰,給人一種清新脱俗的感覺 🌸。
2024-09-28
2024-10-05 159 views
霸王茶姬終於在香港開設第一間門店,這天跟朋友在附近吃飯當然要去會一會,門店勁多人等候,於是轉用App購買,400杯在前😅,要等個半、兩小時,哈哈,實在太誇張👌。之前在深圳飲過「桂馥蘭香」,是烏龍茶底配桂花😍。今次試一試「伯牙絕弦」,是霸王茶姬的經典暢銷款,原葉茶胚是經過三到五次的橫縣雙瓣茉莉窨製的茉莉雪芽,所以芽葉特別細嫩,口感清新自然,沒想過茶飲也可以這麼講究👍。下次來尖沙咀也要再試其他味道,發掘一下。

下次來尖沙咀也要再試其他味道,發掘一下。
TakeAway
"健康既產品,梗係要去番健康既地方享受啦~~😉每次飲手搖飲品都覺得間間都差唔多😐,味道又會偏甜試左霸王茶姬之後,真係會翻唔到轉頭☺試左個招牌伯⽛絕弦🧋同岩哂夏日既春⽇桃桃雪頂冰🥤🌟伯⽛絕弦 (原葉茶拿鐵)🌟⼤杯微糖,少冰首店開張,杯身下半部原來係抽獎卡黎架‼️一向冇抽獎運既我中左最尾獎😂,都有5蚊現金卷,下次買野扣減▪️杯拿鐵茶葉冇得輸,茶香清澀味香濃,原葉同茶渣味道真係有好大分別‼️🌟春⽇桃桃雪頂冰 (雪頂茶拿鐵)🌟準備攞上手之前店員先會喞CREAM係上面,保持新鮮同挺身👍叫左走甜,淨係品嚐茶既香味,上面有桃味既CREAM同幾片玫瑰,帶番D甜味,夠哂清新😌➡️新業開張,落左單都要等番2個鐘左右,人氣非常勁呀‼️📝美觀既包裝設計絕對係其賣點之一。
"健康既產品,梗係要去番健康既地方享受啦~~😉

每次飲手搖飲品都覺得間間都差唔多😐,味道又會偏甜
試左霸王茶姬之後,真係會翻唔到轉頭☺
試左個招牌伯⽛絕弦🧋同岩哂夏日既春⽇桃桃雪頂冰🥤

🌟伯⽛絕弦 (原葉茶拿鐵)🌟
⼤杯微糖,少冰
首店開張,杯身下半部原來係抽獎卡黎架‼️
一向冇抽獎運既我中左最尾獎😂,都有5蚊現金卷,下次買野扣減

🌟春⽇桃桃雪頂冰 (雪頂茶拿鐵)🌟
準備攞上手之前店員先會喞CREAM係上面,保持新鮮同挺身👍

➡️新業開張,落左單都要等番2個鐘左右,人氣非常勁呀‼️
📝美觀既包裝設計絕對係其賣點之一。

2024-10-05 237 views
行開K11,想同朋友一齊買嘢飲,見到呢到大把長龍,即係試下先⛱伯牙絕弦🥤香濃茶香加入鮮奶,散發啖啖優雅香氣花田烏龍🥤充滿蜜桃香氣,配搭烏龍茶香,入口好清新新開業仲有好多小遊戲贏咗仲有其他限定嘅禮物送返㖭啊🎁🎉禮物都充滿霸王茶姬特色🎁🔔下次再試埋其他先,建議大家用apps提早落單,不用等候🈵 #以東方茶會香港友 #香港霸王茶姬 #一起喝靚茶CHAGEETOGETHER #CHAGEEHK #TSTK11 #內地襲港 #香港新店 #香港必飲 #尖沙咀好去處 #K11霸王茶姬

伯牙絕弦🥤
香濃茶香加入鮮奶,散發啖啖優雅香氣

花田烏龍🥤
充滿蜜桃香氣,配搭烏龍茶香,入口好清新
新開業仲有好多小遊戲

贏咗仲有其他限定嘅禮物送返㖭啊🎁🎉

禮物都充滿霸王茶姬特色🎁

🔔下次再試埋其他先,建議大家用apps提早落單,不用等候🈵

#以東方茶會香港友
#香港新店
#香港必飲
#尖沙咀好去處
#K11霸王茶姬

呢間過江龍茶飲店起源於茶葉故鄉雲南📍全球超過4500間分店🌍主打清爽控糖 低負擔健康茶飲💚店內裝修同飲品都好靚好高貴 啱晒打卡😻要排成五個鐘咁誇張 即刻試試佢✨ .📌伯牙絕弦 (中杯) $28呢到嘅 明星產品 經典暢銷款 一年銷售一億+杯‼️奶味醇厚 經過三到五次橫縣雙瓣茉莉窨制嘅茉莉雪芽 啖啖茶甘 搭配牛奶醇厚奶味 幾清爽🍵🥛 .📌花田烏龍 (中杯) $28選用閩南金觀音 再加入水蜜桃汁同牛乳 回甘茶味中帶蜜桃果香🍑我反而更推介呢杯❤‍🔥

📌伯牙絕弦 (中杯) $28
呢到嘅 明星產品 經典暢銷款 一年銷售一億+杯‼️奶味醇厚