CHAGEE 霸王茶姬

2024-10-05 92 views
內地人氣茶飲店登陸香港!9.28霸王茶姬終於係香港開業啦🤩🤩香港首間新店位於尖沙咀K11 Art Mall🛍️新店開幕人頭湧湧,露天廣場仲有唔同既小遊戲可以俾大家玩下打下卡📸人氣經典伯牙絕弦茶香回甘入口順滑😋茶奶比例完美👍🏻鎮店之選春日桃桃打卡able📸桃味cream甜而不膩仲有開心果碎碎😍我就最欣賞佢地用鮮奶沖製,低卡健康💪🏻仲會係杯上標明卡里路,岩晒想健康飲品既朋友仔🤤溫馨小提示🔔提早用霸王茶姬app 落單,可以睇到預計領取時間唔使係街等咁耐🤭而且仲有伯牙絕弦5折同買一送一優惠劵🤑快啲download 霸王茶姬 app啦😉最後今日大家記得唔好錯過啦‼️‼️📍 CHAGEE 霸王茶姬 (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖┈━══♥️══┈┈🩷┈┈══♥️══━┈喜歡我的分享請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie#lifestyle #hklife #foodie #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkblogger #以東方茶會香港友 #香港霸王茶姬 #一起喝靚茶CHAGEETOGETHER #CHA
內地人氣茶飲店登陸香港!
9.28霸王茶姬終於係香港開業啦🤩🤩

人氣經典伯牙絕弦茶香回甘入口順滑😋茶奶比例完美👍🏻

溫馨小提示🔔
而且仲有伯牙絕弦5折同買一送一優惠劵🤑
快啲download 霸王茶姬 app啦😉

最後今日大家記得唔好錯過啦‼️‼️

┈━══♥️══┈┈🩷┈┈══♥️══━┈

#一起喝靚茶CHAGEETOGETHER #CHAGEEHK #伯牙絕弦 #春日桃桃 #尖沙咀好去處 #尖沙咀探店 #香港好去處 #香港探店"
2024-10-04 158 views
人氣茶飲品牌「霸王茶姬」登陸香港尖沙咀K11 Art mall。霸王茶姬係新中式國風茶飲品牌,以原葉鮮奶茶為主打,將東方文化與茶事傳承、創新結合一體,打造東方新茶舖。以前喺內地先飲到,依家喺香港就可以買到。同朋友去尖沙咀行街街,一齊去買霸王茶姬飲。我選擇左招牌產品「伯牙絕弦」解解渴。我鍾意霸王茶姬既奶茶茶底0添香精、牛乳0奶精、0反式脂肪酸低卡,可以飲得健康。******************************CHAGEE 霸王茶姬尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖******************************

同朋友去尖沙咀行街街,一齊去買霸王茶姬飲。
我選擇左招牌產品「伯牙絕弦」解解渴。

CHAGEE 霸王茶姬
2024-10-04 255 views
"今日同朋友去尖沙咀朝聖,知道內地品牌「霸王茶姬」首間香港分店開幕,仲有周邊遊戲,梗係要黎買嘢飲、玩遊戲攞禮物。🤩醒目嘅我喺屋企已經download定個app,買定去到即刻有得攞,App入面仲要有好多coupon 用🥤伯牙絕弦 (呢杯茉莉奶綠茶,茉莉香醇,奶味亦唔會好重,而且每杯都因應你所選嘅甜度,計出每杯卡路里,絕對健康飲用)🥤桂馥蘭香 (呢杯桂花烏龍奶茶,有桂花清香,亦有烏龍茶香,每杯都顯示幾多卡路里,啱哂注重健康嘅大家)

2024-09-30
Type of Meal
Lunch
📍人氣 茶飲店開到黎香港~ 每次飲都覺得茶香十足 雖然最近減緊肥 但因為低卡健康 0人工香精+ 0奶精+ 0反式脂肪酸 減脂期都啱飲🥳 因為人氣爆滿 現場買都要等2個鐘我就揀咗招牌伯牙絕弦 呢款茉莉花綠茶入口清爽 用上原葉茶葉 就算加入牛奶之後 都唔會遮蓋茶香 跑完步飲落都唔覺有負擔 揀 都係130 Kcal 減緊肥都唔驚😻 桂馥蘭香桂花味明顯 都係低卡之選! 而家仲做緊開幕優惠 9.28-9.30買任何⼤杯伯⽛绝弦 可以玩「撕杯有禮抽獎活動」有機會獲得限定禮物 知名品牌唇膏香水/ 原葉鮮奶茶中杯/ 霸王茶姬Tote Bag/ 迷你鏡/徽章等 我就抽中咗個靚靚徽章🫶🏻 🔊 再次提醒 醒目嘅你 一定要download App 落定單! 慳返等候時間🙈
📍
人氣 [霸王茶姫]茶飲店開到黎香港~ 每次飲都覺得茶香十足 雖然最近減緊肥 但因為低卡健康 0人工香精+ 0奶精+ 0反式脂肪酸 減脂期都啱飲🥳

因為人氣爆滿 現場買都要等2個鐘

我就揀咗招牌伯牙絕弦 呢款茉莉花綠茶入口清爽 用上原葉茶葉 就算加入牛奶之後 都唔會遮蓋茶香 跑完步飲落都唔覺有負擔 揀 [微糖] 都係130 Kcal 減緊肥都唔驚😻 桂馥蘭香桂花味明顯 都係低卡之選!

2024-10-04 97 views
從未飲過,聽聞大陸高人氣,見新張有<買一送一>所以試試,點了No. 1人氣<伯牙絶弦>及<春日桃桃>。<伯牙絶弦>茶味好香,但比較清淡,反而<春日桃桃>有驚喜,茶味香而且有清新桃味,好喜歡!新張<買一送一>,所以好多人!我點餐是中午12點,已經要排600杯,最終等了差不多2.5小時,去到取餐放了超過100杯等人取,好彩我取茶時才幫我唧 cream,所以都算新鮮!

伯牙絶弦 。 春日桃桃

2024-10-01
Waiting Time
150 Minutes (TakeAway)
$17 (Lunch)
Dining Offer
Tasting Event, Coupon
伯牙絶弦 。 春日桃桃
  • 春日桃桃
  • 伯牙絶弦。春日桃桃
超級期待嘅呢間茶飲店終於開到嚟香港啦❤️主打以東方茶會香港友既感覺😛呢間奶茶嘅質素比起其他連鎖店更加高😚因為用嘅茶特別高質🩵開幕喺K11舉辦左Popup活動🎡又唔同優惠同埋互動小遊戲🎨贏左有唔同既獎品真係好吸引🤩⭐️ 桂馥蘭香 🌼絲絲嘅桂花香帶上淡淡的清甜味道🌙茶香入口配上牛奶好順口🥛⭐️ 白霧紅塵 ☕️招牌既大紅袍奶茶入口茶香濃郁又帶一點回甘🎎比起一般奶茶茶更有風味⭐️ CHAGEE 霸王茶姬 (尖沙咀)📍 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖

⭐️ 桂馥蘭香 🌼
絲絲嘅桂花香帶上淡淡的清甜味道🌙茶香入口配上牛奶好順口🥛
⭐️ 白霧紅塵 ☕️

⭐️ CHAGEE 霸王茶姬 (尖沙咀)
📍 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖
TakeAway
. 📍#CHAGEE 霸王茶姬 (尖沙咀)BLUE MONDAY~~知道將要OT更加要獎勵下自己! 需要一個“”TEA BREAK“”🌺☕️諗住去買杯廢仔水, 公司附近K11 Art Mall竟然開左間內地人氣茶飲品牌 - 係霸王茶姬啊!!😍之前係內地飲過佢既茶飲真係出色, 宜家唔洗過關就飲到啦 , 我之前試過桂馥蘭香, 是以桂花烏龍茶搭配新鮮牛奶, 茶味和奶味完美融合, 對比對更大, 桂花味好香好好飲👍🏻 ; 今次叫番杯網選NO.1 既伯牙絕弦先 🫶🏻❣️第一間香港分店真係好多人買, 勁多單量, 建議大家先係APPS或網頁版下單, 咁就可以快D飲到啦 🤩⭐️伯牙絕弦 $28佢地每杯飲品既名都好靚架, 其實呢杯係以茉莉雪芽茶葉作為基地, 再加上新鮮牛奶, 飲落茶味好濃而已唔會有苦澀味, 奶量適中, 叫左少甜更加飲到茶味突出, 唔會好似坊間咁死甜, 控糖既你必點, 真係OFFICE恩物!✨🌱題外話, 想講佢地既杯同紙袋都勁靚, 設計好古色古香, 基本上性價比高過其他手調飲品店了 !👏🏻——————————————-📍 CHAGEE 霸王茶姬 (尖沙咀)🏠 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地
. 📍#CHAGEE 霸王茶姬 (尖沙咀)

⭐️伯牙絕弦 $28

——————————————-
🏠 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖

#hkfoodstep
#hkfoodstep尖沙咀
#hkfoodstep手調飲品
#hkfood #hkfoodie #hkcouple
#尖沙咀美食 #霸王茶姬 #香港霸王茶姬開業 #香港開業 #香港奶茶推薦 #香港新店 #尖沙咀探店 #以東方茶會香港友
#香港霸王茶姬
#一起喝靚茶CHAGEETOGETHER
#CHAGEEHK
  • 伯牙絕弦
2024-10-04 123 views
CHAGEE has arrived HK!!!!Super tired in the middle of the week! Need something to refresh myself!What is better trying the newly opened tea shop in TST😍Tried 伯牙絕弦!Jasmine Green Milk Tea!!! Made from fresh tea leaves! Super light and refreshing!!! Love the texture and favour!!!Highly recommended!!! must-try item!!!
CHAGEE has arrived HK!!!!

2024-10-03 217 views
香港終於有霸王茶姬!新開張個app仲有Coupon送😆係Office一早download定佢地個app CHAGEE HK,可以預先order飲品,咁食完Lunch就可以拎返office 飲平時係霸王茶姬飲開綠茶底既伯牙絕弦,好香好醇。今日實在太眼訓,叫左紅茶底既桂馥蘭香,一樣咁香茶味🥰現場好多靚靚打卡位同有獎遊戲玩🫶🏻 遊戲獎品會送半價Coupon,好抵飲😆😆還有環保包和其他神秘周邊!! #香港尖沙咀 #以東方茶會香港友 #香港霸王茶姬 #奶茶 #尖沙咀美食 #原葉鮮奶茶 #一起喝靚茶 #CHAGEETOGETHER #CHAGEEHK #奶茶控 #尖沙咀探店
香港終於有霸王茶姬!

新開張個app仲有Coupon送😆

現場好多靚靚打卡位同有獎遊戲玩🫶🏻
遊戲獎品會送半價Coupon,好抵飲😆😆
還有環保包和其他神秘周邊!!

2024-10-03 327 views
久仰霸王茶姬大名,今次終於嚟咗香港K11 Art Mall開店🥹🙌番工做嘢做到攰想攤抖下,即刻9衝去嗌番杯招牌🍵伯牙絕弦提下神🤣今次揀咗中杯🍵伯牙絕弦,茶味茶香都好重,入口順滑,茶同奶嘅比例好完美,重點係少糖只有200卡,飲落超有驚喜😳😳😳口感清爽用嚟做下午茶襯件cake/撻簡直perfect池~🥳記得事前用app落單唔洗係現場苦等🧡🥹仲可以check住輸候時間,方便勁多~🤣🤣

2024-10-03 729 views
屈機嘅霸王茶姫用咗七年時間走遍中國各省市,並且去到馬來西亞、泰國、新加坡,全球已有超過4500間門市!霸王茶姬嘅出品標榜原葉直送,茶底拒絕添加人工香精,所用嘅茶葉由茶山直送,唔會使用茶粉或茶渣。而奶方面,嚴選優質牛乳,拒絕使用奶精。品牌亦強調0反式脂肪👍🏻天然、優質嘅概念,當然要支持一下💪🏻慕名佢嘅招牌產品--伯牙絕弦好耐🤩難得品牌落戶香港,仲要喺我嘅蒲點尖沙咀,當然要馬上去試下啦,聽講伯牙絕弦年銷過億杯!!出門前喺playstore下載霸王茶姬app,用手機落單後先至出車,到達嗰陣已經拎得。app會顯示每杯茶嘅卡路里、升糖指數等,仲可以選冰量同糖度,係女性最受落嘅健美概念🥰對於伯牙絕弦,絕無誇張,會毫無疑問打滿分!!好鍾意嗰種輕盈嘅感覺,茶香和同奶香都係清幽嘅❤️伯牙絕弦即係茉莉雪芽,係新鮮烘焙嘅高山綠茶,茉莉花味香醇,奶香輕盈、口感順滑,怪唔得年銷過億杯!宜家諗返起仍在回味中,下次必定會再買,想試多杯桂馥蘭香。

慕名佢嘅招牌產品--伯牙絕弦好耐🤩

宜家諗返起仍在回味中,下次必定會再買,想試多杯桂馥蘭香。
伯牙絕弦
返工返到眼瞓🥱,一於落去買返杯霸王茶姬醒醒神先😌~伯牙絕弦($32/大杯)🫖🍃揀咗少冰微糖,一入口已經感受到茉莉雪芽茶底嘅清香、甘醇 🍃,奶茶絲滑而且奶香十足,甜度岩岩好👍好適合午後飲返杯提下神,為之後嘅工作打打氣🏃‍♀️🌟喺28/9-30/9期間,購買任何大杯伯牙絕弦,即可參加「撕杯有禮」抽獎活動💝,仲有機會抽中以下豐富獎品😍:🎁知名品牌100ml香水🎁知名品牌唇膏🎁霸王茶姬Tote Bag 香港限定版🎁霸王茶姬迷你鏡香港限定版🎁霸王茶姬徽章 香港限定版🎁霸王茶姬原葉鮮奶茶中杯🎁霸王茶姬$5優惠券
返工返到眼瞓🥱,一於落去買返杯霸王茶姬醒醒神先😌~

伯牙絕弦($32/大杯)🫖🍃
伯牙絕弦

好適合午後飲返杯提下神,為之後嘅工作打打氣🏃‍♀️

🎁知名品牌100ml香水
🎁知名品牌唇膏
🎁霸王茶姬Tote Bag 香港限定版
🎁霸王茶姬迷你鏡香港限定版
🎁霸王茶姬徽章 香港限定版
🎁霸王茶姬原葉鮮奶茶中杯
🎁霸王茶姬$5優惠券

2024-10-03 376 views
今日做嘢做到攰,下午茶嘅時候去咗買番杯霸王茶姬,一邊飲,一邊處理工作👍🏻伯牙絕弦 $32 茉莉雪芽茶底好清,加上奶嘅香甜,好清新。最重要係佢哋嘅嘢飲都係比較低卡,飲落都冇咁有罪惡感🤣今日去買嘅時候,撞正開幕期間有活動,即日起至30/9買大杯伯牙絕弦就有得玩「撕杯有禮」抽獎,分分鐘抽到名牌香水、唇膏!我就抽到香港限定嘅霸王茶姬襟章🇭🇰🫶🏻📍 CHAGEE 霸王茶姬 (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖

我就抽到香港限定嘅霸王茶姬襟章🇭🇰🫶🏻

TakeAway
傳承傳統文化與時尚融合的茶姬,用料非常扎實,採用高品質茶葉跟鮮牛奶,難怪剛開業就那麼多人!對於受夠了狠活與科技的我,不用奶精這點就已經吸引到我了!早早就用apps 下了單 ,點了兩款招牌在附近閒逛看戲,比預定時間早了30分鐘可以取茶,場外整齊有秩序伯⽛絕弦(無糖,少冰)130kcal 14GI桂馥蘭⾹(無糖,去冰) 121kcal 19GI點了無糖去冰,實測到他們的茶香很濃,不靠糖份不靠狠活與科技,我金舌頭一試就知道了!卡路里跟升糖指數極低,滋味與健康並存,證實是可以的!-相當透明的製茶工序,門面全開放!-店內服務生反應迅速,由示號到取茶不到1分鐘下次還來!試其他味道購買大杯伯牙絕弦可升級盲盒杯~~🔸🔸一等獎是愛馬仕的香水🔸二等獎是香奈兒的潤唇膏🔸然後還有環保包和其他周邊用盲盒小卡去門店兌換禮品!!CHAGEE 霸王茶姬 (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖

早早就用apps 下了單 ,點了兩款招牌

伯⽛絕弦(無糖,少冰)130kcal 14GI
桂馥蘭⾹(無糖,去冰) 121kcal 19GI

卡路里跟升糖指數極低,滋味與健康並存,證實是可以的!

-相當透明的製茶工序,門面全開放!

-店內服務生反應迅速,由示號到取茶不到1分鐘

下次還來!試其他味道

購買大杯伯牙絕弦可升級盲盒杯~~🔸
🔸一等獎是愛馬仕的香水
🔸二等獎是香奈兒的潤唇膏
🔸然後還有環保包和其他周邊
用盲盒小卡去門店兌換禮品!!

CHAGEE 霸王茶姬 (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖

最近鍾意喺尖沙咀海旁跑步🏃🏻‍♀️,跑完步出一身汗,再去新開嘅霸王茶姬飲茶好爽🥳 跑步前用手機落單,跑完就去攞茶,跑步都有動力啲!我最鍾意「伯牙绝弦」,我會揀大杯、無糖、少冰,佢好香奶味,無糖都好好飲😋 而且健康低卡冇負擔,係健身人嘅天堂😍今次襯住買一送一,我仲飲埋「春日桃桃」🍑,佢嘅桃味好香,一樣都可以自選甜度同冰量㗎😋📍 CHAGEE 霸王茶姬 (香港首店)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖

📍 CHAGEE 霸王茶姬 (香港首店)