2021-10-15 153 views
建議:可能唔叫純茶系會比較好🙈正所謂「伏味終須試」#試伏專員 又中伏啦😎 其實之前一直都聽過幾位Fd子話,茶里既茶飲有啲伏🙈 不過今次係東薈城附近淨係得貢茶,而又懶唔想行去天仁。最後係樓下超市見到茶里,又多人排隊🤣決定一戰今次試左:▫️雪芝·桂花烏龍 (走甜少冰 HK$30)一開始叫Number 拎飲品時,都諗緊係咪拎錯🤔 因為茶既部份係淺奶黃色 (應該係有少少奶蓋溶左),同一般烏龍既啡色都幾大出入。最後confirm左店員一次,再對左單號同貼紙都無錯🤣就甘睇外型,真係好似日本之前興既透明咖啡/奶茶🙈 聽講係話等人睇落成熟啲⁉️ But who cares😎 係個刻淨係想飲番杯解下渴🥤杯茶飲既第一啖係無味既🥲 無桂花味,亦無咩茶味🙈 感覺同飲水差不多。可能因為走甜直頭走埋桂花糖漿 🤣 不過無烏龍茶味的確有少少奇怪。 比#試伏專員 S君飲左啖都係話真係無味🥲 最後又行番去問一問店員,係咪真係拎錯左⁉️🙈 店員話佢地舖頭既烏龍係甘,係比較淡😳最後決定先飲啖水清清個口,再試多次😂 係真係有0.1%既烏龍茶味,淡到要「細味」🙃 姐係話用左HK$30 買左杯500ml 奶蓋+淡水。而且叫左少冰亦好多
建議:可能唔叫純茶系會比較好🙈

今次試左:
▫️雪芝·桂花烏龍 (走甜少冰 HK$30)

最後決定先飲啖水清清個口,再試多次😂 係真係有0.1%既烏龍茶味,淡到要「細味」🙃 姐係話用左HK$30 買左杯500ml 奶蓋+淡水。而且叫左少冰亦好多冰,所以溶左啲之後就更淡。

唯一比較好既係🧀 芝士奶蓋口感算係幾濃,但就好大陣奶粉味。

TakeAway
2021-07-03 85 views
經過taste 門口發現有奶蓋手調飲品, 抱著隨便買來試試看的心態去買了一杯芒果芝芝跟百香果芝芝, 完全驚艷, 超好喝! 芒果是首推, 濃濃的芒果味, 芝芝又香又滑。雖然價格偏高,可是比得上喜茶跟雪奈之茶! 唯一不足是人手不夠,只有一名員工當手銀員兼調茶師, 遇上前面有客人,可能要等上10分鐘才拿到飲料!
TakeAway
  • 雪芒芝芝
2021-01-23 244 views
茶里真係一間唔講唔知嘅鋪頭,匿埋喺超市入面,同其他小食店一齊。1️⃣雪芝雲上之滇($30) 500cc ,其實就係奶蓋紅茶,鹹鹹嘅奶蓋配上茶,可以中和返奶蓋嘅鹹度,👍🏻😋但呢間偏鹹,第一、二啖都係純奶蓋,有少少唔平衡,但對於間唔中一杯肥仔水真係好開心🥳
1️⃣雪芝雲上之滇($30)
2020-11-22 229 views
印象中都唔記得有冇飲過呢一間野,但特別之處呢一間係係超級市場入邊,所以整嘢飲嗰啲人都唔知係超市嘅定自家嘅。普普通通咁嗌咗一杯寒天水蜜桃烏龍,唔記得調整甜度,就出事了!啲水蜜桃味太重太甜,完全蓋過咗啲烏龍味… …雖然啲寒天係幾好食,好有咬口好chewy~如果喺個商場行得攰,落嚟地庫叫番一杯都係唔錯嘅選擇。
2020-03-19 451 views
3月16號想去買珍珠奶茶,間鋪晌basement ,落扶手電梯重見到一班人攞杯嘢飲,落到去,一個人都冇,因為用訂座平台 book,費時話我缺席,所以等咗20分鐘!如果食飯/去洗手間,掛個牌出嚟等人知大約幾點返,等唔等由個客決定!
2020-03-16
2020-02-29 314 views
叫了一杯芋圓奶茶,走甜少冰,份量多,杯子十分大又長,好像有700cc,奶茶的感覺一般,是用奶粉和茶沖的,不是鮮奶沖的。而芋圓的份量也十足,十分有咬口,而且一杯也很便宜
2019-11-10 318 views
剛剛見電訊商客戶有買一送一優惠,買了一杯水果茶同和一杯熱蜂蜜柚子。我飲水果茶,老公飲蜂蜜柚子! 我飲的水果茶茶味清,不會太甜,幾好飲!用了買一送一優惠,平均每杯價錢都係14蚊,真抵
用了買一送一優惠,平均每杯價錢都係14蚊,真抵