2025-01-06 0 views
🥭金牌杨枝甘露芒果粒西柚粒混合弹牙的小西米,再浇上浓香的椰子乳,清新爆汁的酸甜感。一入口,果肉打得好細滑,每一啖都充滿咗芒果嘅馥郁果香,就好似直接將新鮮嘅芒果塞入口中。再搭配上酸酸嘅西柚粒,清爽嘅酸味即刻中和咗芒果嘅甜膩,層次瞬間拉滿。底下嘅西米煮得恰到好處, Q 彈有嚼頭,伴住椰奶嘅香滑,口感豐富得嚟又好和諧。☕朋友果杯芋圓奶茶嘅茶味算比較突出,不過奶嘅醇厚感就稍為欠缺咗少少,感覺淡少少。但好在芋圓好加分!都好足料!

2024-11-21
TakeAway
琴日行街行到口乾舌燥,心思思想飲返杯嘢潤下喉❤️‍🔥啱好行經香港首家茶百道,見到門口排緊隊,好奇心驅使之下,我都決定加入戰團,試下呢間新開嘅人氣奶茶店嘅出品啦~🧐🤤招牌楊枝甘露🧊等咗唔算耐,就攞到手啦!成杯嘢望落去色相一流😍金燦燦嘅芒果肉🥭鋪喺頂層,下面嘅西米露粒粒分明,仲有啲椰奶同埋西柚果肉穿插其中,真係睇見都已經覺得好正一啖落去,首先感受到嘅係芒果嘅香甜濃郁,熟透嘅芒果打成嘅果漿,甜味自然而唔會膩口。跟住西米露嘅彈牙口感襲嚟、QQ 哋,每一粒都好似喺嘴入邊跳舞咁💃西柚果肉嘅微微酸澀,恰如其分咁中和咗芒果同椰奶嘅甜,令到成個味道層次更加豐富 🥥椰奶嘅香滑又為成杯嘢增添咗一份醇厚嘅口感,成個組合真係天衣無縫👏除咗楊枝甘露,我仲見到店入面有唔少創新嘅茶飲款式,好似加咗芝士奶蓋嘅水果茶🍹,以及各種特色嘅奶茶🧋,每一款都設計得好精緻,唔怪得知咁受歡迎啦~🤩🤩🤩呢間香港首家茶百道嘅環境都算乾淨企理,店員嘅服務態度亦唔錯,雖然客人多,但都好有禮貌同效率。總括嚟講,今次嘅茶百道體驗令我好滿意,下次行過肯定會再試下其他款式嘅飲品😆如果你都鍾意飲奶茶或者水果茶,呢間香港嘅茶百道真係一個唔錯嘅選擇👍

🤤招牌楊枝甘露🧊
等咗唔算耐,就攞到手啦!成杯嘢望落去色相一流😍

🤩🤩🤩
2024-12-30
2024-11-21 252 views
香港首間茶百道,開左成個月都仲係咁多人,要等15分鐘左右先有得攞。朋友推介飲呢杯金牌楊甘露,又真係唔錯,成杯都係料,好似食緊甜品咁,芒果味夠香,加埋椰奶又香又滑,好似消失左既許留山,鍾意楊枝甘露既朋友仔,不妨一試。
2024-10-30 521 views
呢間人氣茶飲品牌嚟香港開舖吉祥物係隻好cute嘅熊貓、嚟香港帶動熊貓經濟!新茶飲店落戶旺角西洋菜南街仲「買一送一」、啲客多到排晒長龍勁誇張我哋又唔執輸排隊買嚟試下佢咩料●楊枝甘露~ 嗌咗少冰3分糖,配料有芒果肉、西柚同埋西米,椰漿配生打椰,味道清甜酸爽okay唔錯○豆乳玉麒麟~ 加入黄豆粉嘅芝士奶蓋多咗份鹹香感唔錯喎,茶底係武夷山玉麒麟茶味有淡淡茶香,亦飲到啲黃豆甜味,如果想無咁甜叫3分糖就啱啱好,記得用飲管攪勻個奶蓋嚟飲會更加順滑新開期內有得抽獎!今次我同朋友都抽中“買1送1”,好嘢可以下次再嚟試期他新口味
呢間人氣茶飲品牌嚟香港開舖
茶百道
吉祥物係隻好cute嘅熊貓、嚟香港帶動熊貓經濟!

我哋又唔執輸排隊買嚟試下佢咩料

●楊枝甘露

○豆乳玉麒麟

我爱的茶百道来香港🇭🇰啦偶遇超多HK明星艺人新店开业好礼送不停!.🏠:茶百道📍:旺角西洋菜南街26-36号远景大厦地下30号铺🕑:11:00-23:00.💯招牌推荐:1⃣金牌杨枝甘露新鲜芒果🥭+小西米+特制红西柚粒✅满满一杯全是料 7分甜刚刚好 新鲜芒果果肉配上浓香的椰子乳 谁又幸福了💗2⃣豆乳玉麒麟茶底用的武夷山玉麒麟 厚厚的一层咸芝士+黄豆粉 口感咸甜绵密 我的最爱!
我爱的茶百道来香港🇭🇰啦
偶遇超多HK明星艺人
新店开业好礼送不停!
🏠:茶百道
📍:旺角西洋菜南街26-36号远景大厦地下30号铺
🕑:11:00-23:00
💯招牌推荐:
1⃣金牌杨枝甘露
2⃣豆乳玉麒麟
Waiting Time
60 Minutes (TakeAway)
$36 (Tea)
  • 金牌杨枝甘露
2024-10-22 580 views
而家越嚟越多喺內地嘅手搖飲進駐香港,今日就嚟到呢間以熊貓做吉祥物嘅,認真夠搶眼🐼真係大排長龍~🤣🤣今日有買一送一嘅優惠,仲有限定周邊,超抵呀🙈買完更加有得玩刮刮卡遊戲,我就中咗隻馬克杯啦😍希望大家可以中到我中唔到嘅大獎啦🤩1️⃣ 楊枝甘露🥭平時食楊枝甘露都係糖水嘅樣🥣 今次成杯咁樣揸住飲真係好方便🤣 最上層舖滿晒甜甜嘅芒果粒,之後就有爆多嘅紅西柚果粒,最底層就係超豐富嘅小西米,啜落去可以飲晒咁多款配料,真係好過癮😍2️⃣ 豆乳玉麒麟🥛呢杯咁受歡迎嘅茶飲竟然俾我飲到🤩 飲落有超濃郁嘅豆乳味,仲有煙韌韌韌嘅小芋圓添,好有咬口✨ 而上層分別就有ᴏʀᴇᴏ碎碎、芝士奶蓋同黃豆粉,層次感滿滿,難怪稱得上係銷量ɴᴏ.1啦🙌🏻

真係大排長龍~🤣🤣

今日有買一送一嘅優惠,仲有限定周邊,超抵呀🙈

買完更加有得玩刮刮卡遊戲,我就中咗隻馬克杯啦😍

希望大家可以中到我中唔到嘅大獎啦🤩

1️⃣ 楊枝甘露🥭

2️⃣ 豆乳玉麒麟🥛

Other
  • 楊枝甘露
  • 豆乳玉麒麟
2024-10-19 458 views
茶百道香港🇭🇰首店在旺角今日盛大開業我哋專誠去朝聖下🤩我哋叫咗4杯手搖👇🏾🥥超級杯水果茶 😋😋😋😋😋🥥豆乳玉麒麟 😋😋😋😋😋🥥金牌楊枝甘露 😋😋😋😋😋🥥青提苿莉 😋😋😋😋😋而家某幾款飲品仲做緊買一送一非常之抵啊😍😍😍我哋今日買嘅4款飲品都係優惠之一除此之外,每一杯飲品都送一張幸運刮刮卡睇你有幾幸運,有冇機會中獎我哋今日有Luck中晒獎呀🤩
茶百道香港🇭🇰首店在旺角
🥥青提苿莉 😋😋😋😋😋

而家某幾款飲品仲做緊買一送一
非常之抵啊😍😍😍
我哋今日買嘅4款飲品都係優惠之一
除此之外,每一杯飲品都送一張幸運刮刮卡
睇你有幾幸運,有冇機會中獎
我哋今日有Luck中晒獎呀🤩
2024-10-19 348 views
超長隊伍賣奶茶,原來是中國Top3奶茶店~看看熊貓先生手拿的是洋紫荊,超有香港特色! 功遇開幕優惠還要買一送一並有抽獎和送扇子~ 金牌楊枝甘露 招牌的果茶! 每口都有水果&西米露嚼嚼,很帶勁的果茶,芒果與椰奶比例實實在在的好喝! 豆乳玉麒麟 黃豆粉加奶蓋總自帶美感,奶蓋底濃鬱又厚厚的,芝士微鹹香的混合滑滑奶茶恰到好處,寶寶的最愛! 然後刮中了刮刮卡五等獎! 下次來飲還是買一送一! 超值,要發達啦!即平均二十幾蚊一杯 🤭

金牌楊枝甘露

豆乳玉麒麟

2024-10-13
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
Dinner
2024-10-18 238 views
每杯茶飲都經過精心挑選優質茗茶,融合天然食材風味,調配出獨特多變的口味,帶來濃濃茶香和馥郁茶味😋特別推薦「楊枝甘露」同埋「豆乳玉麒麟」!💓豆乳玉麒麟結合奶茶底同特選黃豆粉,豆香四溢,再加上少少芝士口感,讓你享受全新嘅豆香體驗!而楊枝甘露 口感鮮美,果肉豐富,搭配細西米同椰漿,讓你感受清爽嘅果香。而且仲會有買一送一、充滿特色嘅透扇贈送同埋刮刮樂等等各種活動,咁多優惠同活動就一定要試吓茶百道💓💓

特別推薦「楊枝甘露」同埋「豆乳玉麒麟」!💓

2024-10-16 200 views
愈黎愈多內地茶飲店攻港而且攻勢激烈動不動就係免費贈飲又或買⼀送⼀今日經過旺角就見到茶百道開店長長人龍原來有贈品透扇送又有茶飲買⼀送⼀我當然無錯過又排⼀份雖然人多但茶飲店效率相當高先派員預先下單咁可以省卻客人到櫃位時先再慢慢揀又派發透扇俾客人扇涼散熱同時有招牌熊貓俾客人影相打卡時間都過得好快👍試左招牌芋圓奶茶同超級杯水果茶店員對茶飲了解所以可以為我地提供甜度意見👍新開業11/10-13/10仲有刮刮卡活動獎品都幾豐富!我就中左買⼀送⼀🤭抵!超級水果杯果然超級!有成⼀公升入面果肉豐富有西柚,菠蘿同百香果入口鮮甜解膩招呼芋圓奶茶茶味香濃口感順滑芋圓煙韌chewy好味!茶飲價錢唔貴味道唔錯值得再試!
愈黎愈多內地茶飲店攻港

新開業11/10-13/10仲有刮刮卡活動
獎品都幾豐富!
我就中左買⼀送⼀🤭
抵!

超級水果杯果然超級!
有成⼀公升
入面果肉豐富
有西柚,菠蘿同百香果
入口鮮甜解膩

茶飲價錢唔貴
味道唔錯
值得再試!
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Tea
  • 招牌芋圓奶茶
2K
2024-10-16 241 views
【 🧋🍁茶百道🍁🧋 】⋄⋄經過旺角見到又有內地茶飲店進駐香港啦😍「茶百道」𝟐𝟎𝟎𝟖年四川成都開立第一間店,品牌踏遍高山尋覓好茶,精選優質茶底,發揮出茶飲的無限想象,從嚴格挑選的茗茶,以百分之百的熱情去創造出獨特、健康且美味的茶飲😋👍🏻品牌試業期間𝟖款指定茶飲設𝟖折優惠;另外打卡即隨機送出香港限定周邊產品,包括冰箱貼、限定腕包、夏日清涼扇等;開幕𝟑天間𝟔款指定茶飲更享有買𝟏送𝟏優惠,勁吸引🤩🤨⋄⋄====—====—====—====—✦ 真鮮水果特調 ✦🥭金牌楊枝金露($39/L)以新鮮的芒果、金柚及西米調配而成😋口感清新,果香濃郁,搭配微微的甜味,讓人一口接一口,完美享受水果的自然風味😝⋄✦ 真牛乳特調 ✦🍼豆乳玉麒麟($35/L)融合了濃郁的豆乳和茶的香氣,口感滑順,面頭更鋪上一層奶蓋,奶香濃郁,豆乳的濃厚與茶飲的清香相得益彰😉====—====—====—====—.📌店名:茶百道 (旺角)’📍地址:旺角西洋菜南街26-36號遠景大廈地下30號舖
【 🧋🍁茶百道🍁🧋 】

====—====—====—====—
✦ 真鮮水果特調 ✦
🥭金牌楊枝金露($39/L)

✦ 真牛乳特調 ✦
🍼豆乳玉麒麟($35/L)
====—====—====—====—

📌店名:茶百道 (旺角)’
📍地址:旺角西洋菜南街26-36號遠景大廈地下30號舖
2024-10-12
$40 (Tea)
2024-10-14 257 views
要排隊楊枝甘露吃得出新鮮的芒果粒和紅西柚果粒,搭配濃香椰漿,酸甜清爽絲毫不膩。每杯足足有小半杯的料,喝上一口滿滿的幸福感。豆乳玉麒麟精選武夷山名茶玉麒麟做茶底,加上鹹甜芝士奶蓋和特磨黃豆粉,喝一口能夠同時嘗到茶香和豆香,把芝士和豆乳粉充分攪拌後更好喝!豆乳愛好者一定要嘗一嘗!驚喜:除了买一赠一活動,買奶茶还可获得幸运刮刮卡一张,我抽中了马克杯和买一赠一劵,超開心!
要排隊
楊枝甘露
豆乳玉麒麟

驚喜:
茶百道香港首店正式开业和黄宗泽一起喝奶茶啦现在还🈶刮刮乐活动运气好还可以赢金钞~.🏠:茶百道📍:旺角西洋菜南街26-36号远景大厦地下30号铺🕑:11:00-23:00.💯招牌推荐:1⃣金牌杨枝甘露用杨枝甘露开启元气满满的一天!一吸一大口的新鲜芒果🥭和特制红西柚粒 呲溜一口超过瘾~搭配小西米更有嚼劲 喝完饱腹感很强💯2⃣豆乳玉麒麟这杯已经列入我的必点清单😋最近天气转凉 喝一杯热乎乎的豆乳玉麒麟 真的暖到心窝💗
茶百道香港首店正式开业
和黄宗泽一起喝奶茶啦
现在还🈶刮刮乐活动
运气好还可以赢金钞~
🏠:茶百道
📍:旺角西洋菜南街26-36号远景大厦地下30号铺
🕑:11:00-23:00
💯招牌推荐:
1⃣金牌杨枝甘露
2⃣豆乳玉麒麟
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
$36 (Tea)
Celebration
Anniversary
  • 杨枝甘露
新開業優惠買一送一🧋🧋🤩🤩🥭金牌楊枝甘露🍹推薦7分甜度👍精選優質芒果粒➕特製紅西柚果粒➕口感Q彈小西米➕濃香椰子乳酸甜清爽~仲好有咬嚼感😚😚🥛豆乳玉麒麟🧀精選巖韻奇蘭奶茶底➕特磨黃豆粉迸發出加倍豆香🤤➕甜而不膩既鹹甜芝士,口感&香醇無限♾️延伸呀😋

新開業優惠買一送一🧋🧋🤩🤩

🥭金牌楊枝甘露🍹推薦7分甜度👍
精選優質芒果粒➕特製紅西柚果粒➕口感Q彈小西米➕濃香椰子乳
酸甜清爽~仲好有咬嚼感😚😚

🥛豆乳玉麒麟🧀
精選巖韻奇蘭奶茶底➕特磨黃豆粉迸發出加倍豆香🤤
➕甜而不膩既鹹甜芝士,口感&香醇無限♾️延伸呀😋
在旺角逛街看到新開的茶百道!!!好喝不貴!新鮮料足😍 試營業有折扣,送了我可愛的冰箱貼和🐼透扇🪭在店裡看到全是剛運來的新鮮水果,現場製作,果肉塞滿了杯子,我點的🥭楊枝甘露,芒果粒紅西柚果粒打底,混合Q彈小西米,再澆上濃香的椰子乳,清新爆汁,酸酸甜甜🍵青提茉莉,用陽光玫瑰青提搗出香,茉莉花茶花香濃郁和提子搭配,Q彈脆啵啵很有嚼勁⚠️我買的這兩杯全部8️⃣折!試營業期間還有其他6️⃣款經典飲品都有折扣,送🇭🇰本土限定冰箱貼和透扇🪭

$40 (Tea)