2 day(s) ago 0 views
喺葵涌廣場行完街,過咗去新都會廣場。睇咗幾間飲品店最後就揀咗呢間泰國手標奶茶,同係泰國飲差唔多,茶味好香,多冰,好消暑。加左斑蘭碧綠珍珠,好有咬口。當時用外賣平台 落單會平少少。
加左斑蘭碧綠珍珠,好有咬口。
當時用外賣平台 落單會平少少。
2024-09-23 34 views
早兩三年珍珠奶茶開到一街都係,尤其是銅鑼灣渣甸街,一條街有四五間珍珠奶茶店,其中一間就係呢個泰式奶茶店,不過早排都執咗。-今日食完lunch熱辣辣,見到呢間就忍唔住嗌返杯泰式奶茶,飲番啲甜嘢降溫~🤣每次我都係叫佢做普通嘅泰式奶茶,可能因為係泰國過江龍,所以飲落都好正宗,就算叫少甜都好甜😂有時候口痕想飲甜嘢就啱晒~其實呢間奶茶都有好多其他味,蜂蜜檸檬、茉莉花、荔枝呢啲特別味道,下次嚟試吓呢啲味先~
2024-09-18
TakeAway
$30 (Other)
2023-10-17 465 views
千奇唔好唔信邪🤣哩度推薦比想去廁所人士,仲有好奇心強既人(應該唔止我一個(。ì _ í。))原本以為廣告效應,打緊機果陣仲同人地吐槽冇料到🤣點知一個鐘後即刻離料🤣
2023-09-26 323 views
一整个又来送钱了正宗泰国朱古力奶🥤全靠着碎冰把清新画风往回拉,🍫过分浓郁的朱古力让每口都充满了脂肪的味道,香浓却也不会很甜腻,🧊但一定要赶在冰化之前喝完冰淇淋🍵茶香味特别的浓郁,虽然化的很快,但绵软的丝滑的冰淇淋在口中是奶香与茶香的绵绵不断,悠远的红茶绿茶还能相互融合🌪️下次还喝!
一整个又来送钱了
下次还喝!
Why full cup of ice?泰國人飲凍茶的文化又學懂別國文化點點.泰國青檸荔枝蜜玫瑰花茶Lime Lychee Honey Rose Tea 味道好好飲, 很適合炎炎夏日的味道, 好冰茶,因人而已, 我冇瀉, 亦冇痾.包裝杯精美, 很結實, 我留起左來裝野!唔浪費這精美包裝.看看店內廣告介紹:Why full cup of ice?泰國人飲凍茶的文化又學懂別國文化點點.飲品又不差, 價錢方面, 間間手搖茶價錢都不平, 又不是間間有水準,買logo杯美國咖啡店, 也不平,各人有各人口味.
Why full cup of ice?
泰國人飲凍茶的文化
又學懂別國文化點點.

味道好好飲, 很適合炎炎夏日的味道, 好冰茶,
因人而已, 我冇瀉, 亦冇痾.
包裝杯精美, 很結實, 我留起左來裝野!
唔浪費這精美包裝.

看看店內廣告介紹:

Why full cup of ice?
泰國人飲凍茶的文化

又學懂別國文化點點.
飲品又不差,

價錢方面, 間間手搖茶價錢都不平, 又不是間間有水準,
買logo杯美國咖啡店, 也不平,
各人有各人口味.
泰國青檸荔枝蜜玫瑰花茶
Other Info. : 看看店內廣告介紹: Why full cup of ice? 泰國人飲凍茶的文化 又學懂別國文化點點. 飲品又不差, 價錢方面, 間間手搖茶價錢都不平, 又不是間間有水準, 買logo杯美國咖啡店, 也不平, 各人有各人口味.
2023-07-28
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
泰國青檸荔枝蜜玫瑰花茶
2023-07-12 306 views
未試過有間手搖飲品係咁呃錢,圖片只係我飲左一啖,可以放大睇下,個冰去到圓圈logo既上面,有4分3.9都係冰,啲茶唔洗四啖無曬,冰都唔係多成咁呀做生意!一杯30幾蚊,你多冰我覺得一大半都唔係問題,張相我仲要攤左成10分鐘先少左啲啲了啲冰,一整出黎我無睇清楚原來全杯都係冰!行到一半先發現!真係好誇張囉!無下次!一次做水魚算!
2023-05-03 371 views
本身已經唔想飲咁多凍嘢,叫咗小冰,點知嚟到超過5分4都係冰,我問職員唔係少冰咩,佢話呢杯已經少冰咗,結果我打開咗個蓋到晒啲冰,得返5分一杯,32蚊,值唔值得大家自己諗了
2022-12-06 519 views
After taking some photos of the Pompompurin display, I decided to try their signature rose milk tea. It states it has laxative properties so please be careful when you drink it. They even have posters with warnings. However, despite already chose the option to be "less sweet", it was still very sweet. If possible, maybe choosing no sweetness would be better.

Rose Milk Tea
2022-12-06
2022-09-24 484 views
今日返娘家,上去之前去咗新都會廣場嘅Cha Tra Mue買杯嘢歎吓🧋。如果佢喺屯門都開分店就好了,一定日日一杯!本身係🇹🇭泰國奶茶控,當然要叫泰式奶茶加班蘭珍珠啦!好鍾意佢哋隻杯,又靚又厚身,飲落特別醒神。佢哋嘅泰國奶茶茶味好香😍,聞落有陣香草味,飲落順滑,有淡淡香料味,一點苦澀味都無,奶同茶份量剛剛好,煉奶香甜,宜家諗起都想飲返杯。班蘭珍珠好特別🥰😋,本身好鍾意班蘭嗰陣花香味,口感煙韌,甜度剛好。大愛Cha Tra Mue!
🚦ChaTraMue(葵芳外賣)之前同男朋友經過,搞笑話竟然有茶用肚痾做賣點🤣嗌外賣app想飲啲嘢就決定try try應該都唔會屙得好勁掛🫡🌹泰國斑蘭碧綠珍珠玫瑰花茶鮮奶🌹7/10【個名長到】第一次飲玫瑰花茶溝鮮奶🥛玫瑰花茶嘅味道好突出😋應該都算係幾濃嘅玫瑰茶可能好多人都會怕呢間主打泰式飲品嘅手搖店好甜😵‍💫但因為叫咗少甜,我覺得啱啱好應該係大部份人都可以接受到嘅甜度🍬珍珠就唔算好有斑斕味🌿都係幾煙靭嘅,但就唔及平時嘅黑糖珍珠🧋整體來講幾好飲👍但差唔多$50來講就有啲貴同埋飲完覺得自己主觀其實唔係特別鍾意玫瑰茶嘅味道🫠另外值得一提係,如果便秘嘅話,呢一杯茶係你嘅朋友😂😂😂我好似最後都去咗兩三轉😆🔖鍾意我嘅分享就follow我啦💌
🚦ChaTraMue(葵芳外賣)
之前同男朋友經過,搞笑話竟然有茶用肚痾做賣點🤣
嗌外賣app想飲啲嘢就決定try try

第一次飲玫瑰花茶溝鮮奶🥛
玫瑰花茶嘅味道好突出😋
應該都算係幾濃嘅玫瑰茶
可能好多人都會怕呢間主打泰式飲品嘅手搖店好甜😵‍💫
但因為叫咗少甜,我覺得啱啱好
應該係大部份人都可以接受到嘅甜度🍬
珍珠就唔算好有斑斕味🌿
都係幾煙靭嘅,但就唔及平時嘅黑糖珍珠🧋
整體來講幾好飲👍
但差唔多$50來講就有啲貴
同埋飲完覺得自己主觀其實唔係特別鍾意玫瑰茶嘅味道🫠
另外值得一提係,如果便秘嘅話,呢一杯茶係你嘅朋友😂😂😂
我好似最後都去咗兩三轉😆
泰國斑蘭碧綠珍珠玫瑰花茶鮮奶

🔖鍾意我嘅分享就follow我啦💌
Delivery
泰國斑蘭碧綠珍珠玫瑰花茶鮮奶
2022-06-19 394 views
泰國🇹🇭出名嘅泰式奶茶ChaTraMue原來一早進駐左葵芳新都會,身為奶茶🥤關注組嘅我,當然唔會錯過嚐甜嘅機會喇😆。🥤泰國荔枝綠茶 ($32 +$6斑斕珍珠)- 荔枝味有,但唔出,所以唔算非常甜- 味道唔似平時飲開嘅荔枝綠茶,混雜左特別嘅泰國風味- 斑斕珍珠值得一讚👍🏻,煙煙韌韌又有咬口🧋泰國烏龍奶茶 ($32+$6斑斕珍珠)- 正宗泰國奶茶茶底,夠甜- 多冰可稍稍稀釋甜度-加埋特別口味嘅斑斕珍珠,解下泰國癮注意⚠️:部分飲品建議買翻屋企飲,因為會即飲即瀉,清腸胃🥹如果腸胃唔好嘅人,建議望清楚Menu先買🤣

🥤泰國荔枝綠茶 ($32 +$6斑斕珍珠)
- 荔枝味有,但唔出,所以唔算非常甜
- 味道唔似平時飲開嘅荔枝綠茶,混雜左特別嘅泰國風味
- 斑斕珍珠值得一讚👍🏻,煙煙韌韌又有咬口

🧋泰國烏龍奶茶 ($32+$6斑斕珍珠)
- 正宗泰國奶茶茶底,夠甜
- 多冰可稍稍稀釋甜度
-加埋特別口味嘅斑斕珍珠,解下泰國癮

注意⚠️:部分飲品建議買翻屋企飲,因為會即飲即瀉,清腸胃🥹
如果腸胃唔好嘅人,建議望清楚Menu先買🤣
2022-06-08
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
2022-06-11 231 views
ChaTraMue泰國奶茶店🌸抹茶榴槤雪糕$32☆☆☆☆☆完全中伏,榴槤味假到一個點,放左入口已經想吐番出黎,但如果你本身係鐘意食泰國榴槤糕的話,咁你就會好鐘意呢杯雪糕啦!一直食會有陣若隱若現既抹茶味,跟住個筒食落怪怪的。。。粉漿不均不熟,帶有生生地粉粉地既雪糕筒,又5夠脆(大把雪糕筒都好食過佢),同期黎講,傻婆一定食另一間又便又正
ChaTraMue泰國奶茶店

🌸抹茶榴槤雪糕$32☆☆☆☆☆

抹茶榴槤雪糕
2022-06-08
$32 (Tea)
一路飲開Thai tea 今次同朋友第一次試新都會呢間朋友落order, 我試新品 泰國斑蘭珍珠抹茶鮮奶(左朋友叫佐正宗泰式奶茶 另加珍珠 (右味道不錯,但係收銀女職員服務態度惡劣以及呢間分店拉低嗮Thai Tea overall水準朋友第一次飲:有無得走冰㗎?收銀:無得走冰。朋友追問:咁可以走糖嗎?收銀即刻黑面:無得走糖。重點‼️只有正宗泰式奶茶可以走冰,落order嗰陣收銀完全無話呢杯嘢可以走冰。跟住兩杯嘢飲70%以上都係冰,見下圖O嘴point: 1⃣️ 我飲開旺角同銅鑼灣,人哋都唔會落咁多冰。我哋係飲奶茶,不是飲冰❗️不如你改名叫泰冰?2⃣️朋友落order嗰陣,已經有問有無得走冰,收銀只係人問咩答咩,唔識得加一句「你另一杯泰式奶茶可以走冰」,搞到朋友後尾追問:係咪有得走冰㗎?佢答:係。 (咁點解你唔同客人講解❓同埋無任何歉意,一句唔好意思都無…….其他分店體驗都好好,唯獨呢間服務態度惡劣,同埋唔識得為客人著想。搞到客人其中一杯飲品明明可以走冰但無走到冰,諗到都成肚氣。
一路飲開Thai tea
今次同朋友第一次試新都會呢間

朋友落order,
我試新品 泰國斑蘭珍珠抹茶鮮奶(左
朋友叫佐正宗泰式奶茶 另加珍珠 (右

朋友第一次飲:有無得走冰㗎?
收銀:無得走冰。
朋友追問:咁可以走糖嗎?
收銀即刻黑面:無得走糖。

跟住兩杯嘢飲70%以上都係冰,見下圖

O嘴point:

2022-04-10
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
  • 泰國斑蘭珍珠抹茶鮮奶
2022-04-03 193 views
Thai tea ($30)係泰國當地飲過一次 口味相似 但相對地比較甜 而且冰既份量較多 下次叫少甜可能會好啲!而茶底其實都算濃郁 值得一提 就算好多冰 溶咗之後茶既味道依然keep到
Thai tea ($30)
2022-03-26 200 views
之前都已經飲過幾次呢一間泰式奶茶,唔係成日飲因為呢個價錢都幾進取🙌🏻通常都係獎勵自己先會飲🤣不過就未試過佢哋嘅珍珠~今日難得嚟到葵芳就順便嗌咗一杯🥰泰式斑蘭珍珠泰茶鮮奶 ($39)店家嘅所有冰度係固定嘅,大約有1/3杯冰,所以真係飲幾啖就飲晒😂佢哋嘅泰式奶茶係招牌產品,夠甜又有泰奶好特別嘅香料味😆😆真心好好飲🤙🏻斑蘭珍珠味道幾特別,食落去真係有幾香嘅斑蘭味🤪可惜口感偏硬,唔算係煙韌個種,所以個人唔係咁鍾意呢種珍珠🤭如果下次再飲,我都應該會飲返最classic嘅泰式奶茶~

泰式斑蘭珍珠泰茶鮮奶 ($39)

如果下次再飲,我都應該會飲返最classic嘅泰式奶茶~