2024-07-28
今次平日夜晚嚟到餐廳食晚飯,見到差不多滿座,水準應該不錯👍我地叫咗8安士澳洲肉眼牛扒配香草牛油波士頓龍蝦尾,首先見到賣相十分對辦,牛扒有靚靚嘅grill mark,切開有肉汁而且肉質嫩口,龍蝦肉都焗得啱啱好,兩個主角都煮得好好食😋另一個主食係未來漢堡,漢堡包預先切開咗一半,從橫切面見到餡料好豐富,有大啡菇、素漢堡扒,配牛油果醬、洋蔥、番茄、生菜,成個漢堡包好挺身,味道也不錯🍔套餐升級酥皮黑松露牛肝菌湯,酥皮焗得好脆。依個藜麥雞卷沙律很有驚喜,特別係個雞卷,雞肉煮得好嫩滑,而中間捲住黑松露醬令到成個雞卷好香🥗冰磚鴛鴦有幾款口味可以選擇,依個係原味,正如餐牌嘅描述咁,一開始飲到嘅係凍奶茶,當咖啡冰磚融化後,就會變成鴛鴦,而且咖啡味會越來越出,味道隨時間變化相當特別☕️最後仲食咗個甜品拼盤,有cheesecake、tiramisu、mango mousse cake、macaron、白朱古力士多啤梨,上枱時仲有煙霧效果,打卡一流,而且樣樣甜品都試到,好啱同朋友share!
套餐升級酥皮黑松露牛肝菌湯,酥皮焗得好脆。