2016-12-02 1233 views
看見網上大勢報導這款栗子雪糕,立即叫媽媽買回來試試,聽說店子真的好多人呢!(網上熱潮真的很厲害!)沒想到包裝還附上乾冰,所以到家後一點也沒溶化,仍然很結實雪糕盒上的栗子頭公仔很可愛,差點捨不得丟掉呢~打開雪糕就看見一粒一粒的栗子碎~入口果然栗子味香濃,就像在吃冰凍栗子一樣!亦因為充滿栗子粒的關係,雪糕質地不算幼滑適合追求香濃栗子味而非軟滑質感的朋友~而且小小的一杯也要$25,不能常常買來吃呢哈哈~
看見網上大勢報導這款栗子雪糕,

沒想到包裝還附上乾冰,所以到家後一點也沒溶化,仍然很結實
栗子雪糕
雪糕盒上的栗子頭公仔很可愛,差點捨不得丟掉呢~
栗子雪糕
打開雪糕就看見一粒一粒的栗子碎~
入口果然栗子味香濃,就像在吃冰凍栗子一樣!

亦因為充滿栗子粒的關係,雪糕質地不算幼滑

適合追求香濃栗子味而非軟滑質感的朋友~

而且小小的一杯也要$25,不能常常買來吃呢哈哈~
2016-11-20
TakeAway
2015-11-15 1049 views
朋友介紹,富善街開左間賣栗子,果仁同乾果既店,仲特別介紹紫薯乾⋯聽到紫薯兩個字,不禁令人諗起沖繩既紫薯撻 超級正阿~趁住星期六,即刻拉男友黎買先...黎到店員首先推介佢地既招牌栗子,仲即刻開左兩粒比我地試~熱辣辣又夠香,即刻買左半磅!($23)有開栗子器送~之黎再試最期待既紫薯條,一袋只係$25,抵 味道方面亦都無失望,紫薯味夠濃,未開封可以擺一個月,即刻汁左三包⋯男友就想試夏威夷果仁($48),店員態度好好👍即刻開出黎比我地試,呢個亦都有開殻器送,果仁味道亦都好好
超級正阿~趁住星期六,即刻拉男友黎買先...
皇甘栗,夏威夷果仁,紫薯條
之黎再試最期待既紫薯條,一袋只係$25,抵

Other Info. : 總括而言,呢間野無論係店員,食物質素都好好,最後店員仲話買滿200蚊可以全港工商區送貨,非常方便 :
TakeAway
  • 栗子,紫薯條,夏威夷果仁