2023-12-25 30 views
聖誕節即將來到 我都偏愛周圍食下蛋糕好適合大家一齊食 派對唔使諗泡芙較輕盈 又脆又薄外皮夾雜不同配料 風味都略有不同聖誕榛子口味外型整成個聖誕老人 榛子味忌廉有藍莓粒 水果有增添清爽度提拉米蘇口味提拉米蘇比朱古力會多一份咖啡苦成個口感會再小朋友有時我會鍾意食提拉米蘇多過朱古力都係有朱古力嗰種香氣 整體更易接受北海道牛乳口味泡芙中間夾住成個牛乳布甸 多番少少口感牛乳布甸好香濃奶味 忌廉都係牛奶味泡芙本身冇乜味道 成個濃郁牛奶味
聖誕節即將來到 我都偏愛周圍食下蛋糕

泡芙中間夾住成個牛乳布甸 多番少少口感
牛乳布甸好香濃奶味 忌廉都係牛奶味
泡芙本身冇乜味道 成個濃郁牛奶味
2023-12-21 11 views
聖誕party點少得靚靚甜品🧁係好多地鐵站都有分店嘅西樹泡芙就可以買到好多爆餡、色彩繽紛又多口味嘅泡芙同家人朋友分享🫶🏻聖誕節佢哋有雪人造型嘅榛子聖誕老人🎅🏻以及聖誕樹造型嘅開心果聖誕樹🎄賣相好吸引。其他恆常口味都好足料又靚🤩☕️榛子tiramisu泡芙口感幾酥脆,帶點空氣感,食落唔會膩滯👍🏻👍🏻呢款口味有埋手指餅,造型好靚。榛子味頗香但唔會太rich太漏,真係有食tiramisu感覺😆😆🍓士多啤梨乳酪最喜歡呢款😋😋乳酪餡酸酸咪咪,加上酸甜嘅士多啤梨,食落毫無膩感😙😙🍑白桃吉士形狀同一般泡芙稍為唔同,泡芙上佈滿濃郁吉士醬,以及清甜白桃肉,兩者互相平衡😛人均消費:$30推介指數(10分為滿分):7.5分

☕️榛子tiramisu

🍓士多啤梨乳酪

🍑白桃吉士

人均消費:$30
推介指數(10分為滿分):7.5分
2023-12-20
TakeAway
$30 (Last Night Supper)
2023-12-21 8 views
❣︎ 經過見到最近新推出的聖誕造型泡芙好吸引🎄決定買黎同屋企人分享氹下屋企人開心🥳呢間主要做外賣為主🥡泡芙有多種口味 造型精緻 真係個個都想食😍😍♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.3/5 💚芒果乳酪 $32一粒粒新鮮芒果又甜又多汁與乳酪忌廉配搭得好好👍🏻味道清甜😗💚濃朱古力布甸 $29泡芙好酥脆✨朱古力布甸甜而不膩口感仲有啲Q彈添💚榛子聖誕老人 $36造型真係超級可愛😆香滑榛子忌廉加上新鮮藍莓🫐又睇得又食得 正👍🏻
❣︎ 經過見到最近新推出的聖誕造型泡芙好吸引🎄

造型真係超級可愛😆
香滑榛子忌廉加上新鮮藍莓🫐
又睇得又食得 正👍🏻

2023-12-16 18 views
一向都好鍾意呢間泡芙,每次經過總會被新鮮出爐嘅味道吸引😌,自自然然就飄過去買😋冷凍櫃放滿不同口味嘅泡芙,色彩鮮艷繽紛,有北海道牛奶、白桃乳酪、Oreo、朱古力三重奏等,一時間都唔容易選擇!士多啤梨🍓乳酪芒果🥭乳酪鮮果乳酪尤其受歡迎👏🏻👏🏻👏🏻,鬆脆泡芙包住軟滑cream,上面再加咗清香嘅水果。水果味道天然,唔會另加糖榛子🌰Tiramisu 除咗fruity 味,仲有這款,外面是濃朱古力曲奇泡芙,香脆幼滑融合,還有濃濃榛子香

士多啤梨🍓乳酪
芒果🥭乳酪

榛子🌰Tiramisu
2023-12-15 11 views
好耐冇食過泡芙啦,今日經過旺角站嘅西樹泡芙店就一時興起想買來食吓。以前食過最普通版嘅泡芙都已經覺得好食,今次特登買咗幾款唔同味嘅嚟試吓有咩唔同。今次揀咗三款,分別係:白桃吉士泡芙 ($29)濃朱古力布丁泡芙 ($29)榛子Tiramisu泡芙 ($29)包裝得都幾仔細,就算拎住喺街行都唔會搞到啲cream周圍都係。返到屋企後再仔細品嚐榛子Tiramisu泡芙嘅造型一睇就睇得出係Tiramisu味,因為有手指餅乾做襯托。總括嚟講榛子味濃,朱古力脆皮泡芙同埋榛子味嘅cream互相襯托,非常之夾。濃朱古力布丁泡芙可以話係比較邪惡嘅一個泡芙,因為佢除咗有濃郁嘅朱古力cream之外,仲有一個口感細膩嘅布甸,連埋朱古力泡芙,三重口感放入口,感覺好滿足。白桃吉士泡芙就比較清新,白桃鮮甜,即使泡芙只係有少少吉士醬,鮮甜嘅白桃份量都多,每一啖都可以食到啖啖桃肉。

今次揀咗三款,分別係:
白桃吉士泡芙 ($29)

濃朱古力布丁泡芙 ($29)

榛子Tiramisu泡芙 ($29)

返到屋企後再仔細品嚐

濃朱古力布丁泡芙

2023-12-10 14 views
係人都知旺角地鐵E出口,經常經過開嘅人都知道有勁香既出爐泡芙香味,聞到流晒口水🤤🤤,抵擋唔到香氣誘惑🤩。所有泡芙都好吸引呀。每次都會幾個回家品嘗,平時我最鐘意既✳️三重朱古力泡芙,每一次都唔會放過啦,真係有好香濃既朱古力味。另外,有幾款我都好喜歡,✳️濃朱古力布丁,口感獨特,不會太甜,超好食。迷你忌廉Tart,唔好睇佢細細個,餡料非常豐富,Tart底仲好有驚喜,朱古力包係Tart面,好好食。
所有泡芙都好吸引呀。

2023-12-09 28 views
西樹泡芙好多地區都有分店 , 旺角朗豪坊分店最方便我放工過嚟,今次擇咗三件泡芙番屋企,分別係朱古力三重奏、脆皮朱古力、芒果乳酪😋3件有盒拎得方便!飯後甜品😋✨️朱古力三重奏由外到內都充滿香濃朱古力味,表面仲有層曲奇脆脆 ,雙重質感~✨️脆皮朱古力食得最多次係呢款口味,最鐘意泡芙外面多咗層朱古力脆皮,咬起來鬆軟同時又有脆口感,內餡creamy ,口感更豐富!✨️芒果乳酪 水果口味有士多啤梨、白桃、芒果,芒果乳酪配芒果粒,口味酸甜清新!

3件有盒拎得方便!

飯後甜品😋

✨️朱古力三重奏
由外到內都充滿香濃朱古力味,
表面仲有層曲奇脆脆 ,雙重質感~

✨️脆皮朱古力

✨️芒果乳酪
水果口味有士多啤梨、白桃、芒果,
芒果乳酪配芒果粒,口味酸甜清新!

2023-12-01
Dinner
2023-12-06 118 views
印象中泡芙只是很簡單的餡料,忌廉或者是吉士醬,早兩天到在旺角和朋友晚飯過後想吃甜品,到了這一間在地鐵站的泡芙店,創新了我的體驗除了基本的泡芙款式,他們很多的泡芙口味都沒有見識過買三件可以用紙盒包裝的關係,和朋友一人點了一個,點了店員推薦的提拉米蘇,北海道牛奶和芒果乳酪點了這個提拉米蘇,入口非常驚喜內裏的忌廉帶有榛子醬的香味,而且配搭手指餅和朱古力粉,此外他們的泡芙外皮同樣帶有朱古力味道,比起提拉米蘇多了一份香脆的口感,是一個非常高質素的泡芙

除了基本的泡芙款式,他們很多的泡芙口味都沒有見識過

2023-11-28 19 views
人氣和風泡芙連鎖店😆 相信大家對西樹泡芙唔陌生 經常都喺各大港鐵站見到佢嘅蹤影~ 主打一系列口味嘅泡芙 周不時更有期間限定口味或其他甜品 亦有優惠套餐🤭====᪥ 北海道牛奶 $28中間有一個好厚嘅北海道牛奶布甸🍮 奶味香濃質感幼滑 配上忌廉同泡芙皮又幾夾😋᪥ 芒果乳酪 $32芒果香甜鮮香🥭 配上乳酪味道更清新脫俗😆😆᪥ 榛子TIRAMISU $28內餡帶岀陣陣榛子味道 亦有手指餅乾附上 味道口感幾豐富👍🏻😼
====

᪥ 北海道牛奶 $28

᪥ 芒果乳酪 $32
芒果香甜鮮香🥭 配上乳酪味道更清新脫俗😆😆

᪥ 榛子TIRAMISU $28
2023-11-27 14 views
📍旺角好耐冇食過西樹泡芙,以前一得閒就會買返屋企同屋企人食。有超多味道揀,今日就揀咗三個味道。$29 朱古力三重奏超濃郁朱古力味!厚厚實實既cream,又吾會太甜,外表仲有小小脆,似菠蘿包皮,大滿足!$29 曲奇脆脆之前都未食過呢隻味,第一次食,曲奇味配泡芙,原來都好正,仲有成塊Oreo喺面頭😍$29 濃朱古力布丁除左有朱古力味既cream,仲有朱古力布丁!布丁滑滑溜,配埋泡芙好正!見到佢仲有做緊普通款嘅優惠,可以買來做散水餅😛
📍旺角

好耐冇食過西樹泡芙,以前一得閒就會買返屋企同屋企人食。

有超多味道揀,今日就揀咗三個味道。

$29 朱古力三重奏

$29 曲奇脆脆

$29 濃朱古力布丁

見到佢仲有做緊普通款嘅優惠,可以買來做散水餅😛
濃朱古力布丁
曲奇脆脆
Dinner
濃朱古力布丁
曲奇脆脆
2023-11-24 17 views
在旺角區逛街回家的時候很想買一點甜品回去,看到了這一間在旺角一段時間但是一直沒有光顧的泡芙店他們除了普通的原味泡芙外 原來還有這麼多特色味道的配搭因為他們三件一盒,剛好點了三種不同味道,分別是榛子,紅豆抹茶和朱古力三重奏,回到家後和家人嘗試,每一件我都嘗試了,朱古力三重奏入口非常重朱古力味,而且泡芙外皮十分香脆,就像食朱古力脆脆,非常驚喜,另外紅豆抹茶內裏除了濃濃的抹茶忌廉和紅豆,他們還有綠茶啫喱在外,能夠吃到不同層次,榛子醬味道入口充滿榛子香氣,而且他們還在內裏加了手指餅增加口感,是令人滿意的甜品

他們除了普通的原味泡芙外 原來還有這麼多特色味道的配搭

2023-11-23 9 views
眾多甜品之中最鍾情就係日式泡芙每次旺角地鐵站出閘就聞到香噴噴嘅味道趁住今日唔算太多人排隊嘅時候就買幾個返屋企作飯後甜品有好多唔同口味選擇款款都好吸引最吸引我都係加入鮮果嘅配搭✨芒果乳酪加入新鮮芒果肉泡芙口感酥脆✨士多啤梨乳酪除咗添上士多啤梨之外襯托著乳酪,兩者夾雜 酸中帶甜味道好正✨白桃吉士大大粒白桃面層添上幼滑嘅吉士醬香甜之選包裝好貼心喺包裝盒裡面仲放上冷凍啫喱拎到返屋企依然保持溫度家人都大讚好味

眾多甜品之中

加入新鮮芒果肉
泡芙口感酥脆

✨士多啤梨乳酪
除咗添上士多啤梨之外
襯托著乳酪,兩者夾雜 酸中帶甜
味道好正

家人都大讚好味
2023-11-22
Tea
2023-11-22 21 views
西樹泡芙陪伴不少香港人成長,當年仍是初中生的我對其意大利芝士泡芙情有獨鍾,幾乎是每次放學與朋友到旺角不可或缺的下午茶。時移世易,香港愈來愈多甜品選擇,長大後逐漸已經將西樹泡芙拋諸腦後。某日經過旺角地鐵站分店陣陣泡芙香氣撲鼻而來,可惜大排長龍令人卻步,轉戰當年最常到訪的朗豪坊分店終於得償所願。百物騰貴,比起約十年前價格當然有所上升但仍算親民,而口味方面亦不盡相同,當年最愛的意大利芝士泡芙亦已不翼而飛,取而代之的是榛子TIRAMISU泡芙。白桃吉士 ($29)吉士醬加上粒粒白桃香甜如蜜。芒果乳酪 ($31)乳酪忌廉配以新鮮芒果甜酸甜清爽。北海道牛奶 ($28)忌廉與布丁綿滑細膩並帶淡淡奶香而甜度輕微。

白桃吉士 ($29)
白桃吉士
吉士醬加上粒粒白桃香甜如蜜。

芒果乳酪 ($31)
芒果乳酪
乳酪忌廉配以新鮮芒果甜酸甜清爽。

北海道牛奶 ($28)
北海道牛奶
北海道牛奶
忌廉與布丁綿滑細膩並帶淡淡奶香而甜度輕微。
2023-11-20 22 views
泡芙蛋香十足 外脆內軟帶點空氣感 每次行過都必定被吸引到 而且款式種類多 你又鐘意食邊款呢?紅豆抹茶布丁粒粒紅豆蓉配上豐厚抹茶忌廉 布丁質感幼滑 茶味頗突出 有明顯層次感 最推介呢個!芒果乳酪帶酸甜的芒果同乳酪吉士好夾 仲有大粒果肉 整體係三款口味入面最淡的朱古力三重奏呢個絕對係朱古力迷必點! 除左餡料有朱古力cream+醬+脆脆之外 連個泡芙本體都係朱古力味 真係超巨濃厚

紅豆抹茶布丁

2023-11-03 108 views
過左生日都有蛋糕食thanks😊🍚白桃水晶迷你撻賣相好掂👍🏻果凍好有口感白桃肉好味底層吉士撻甜而不漏🍚巨峰水晶迷你撻入面有巨峰提子同柑橘個配搭幾好2個撻皮都脆脆地 唔錯overall 2個撻都好好食🍚西樹泡芙
過左生日都有蛋糕食
thanks😊