Hiring
$16,300-$19,500
Monthly
$55-$80
Hourly
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🧋 雖然要排隊但係值得 @ 🌟 吃茶三千 🌟.💁‍♀️ 圖中展示飲品為:國王珍珠奶茶 HKD 43鳳來蜜冰茶 HKD 37.😍 而家越開越多茶飲店,混水摸魚嘅亦越來越多。呢間唔好味又點會多人排隊呢?為左佢選用現萃茶葉嘅靚茶底,就算排隊都係值得嘅。.🧋 永遠唔會厭,每次都一定翻兜嘅,就呢杯經典嘅「國王珍珠奶茶」!有好香濃嘅鳳梅紅茶底,加皇家厚奶,配上超彈牙、大小統一嘅國王珍珠,邪惡好滿足。.🍍 鍾意佢周不時會有時令餐牌,炎炎夏日今次就係推鳳梨系列,揀左呢款「鳳來蜜冰茶」。金鑽鳳梨味好香,水仙桂花底比較清爽,鳳梨肉好好咬,百花香蜜甜而不膩,每一啖都超級多纖玉果子嘅物體,超讚呢!.😋 每次經過都幾乎要排隊,但真係仍然忍唔住想飲,好味值得支持!.📍 尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea 4樓411號舖.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️.꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂.
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
鳳來蜜冰茶
3 day(s) ago 0 views
尖沙咀K11 Musea店長期勁多人, 當日週末黃昏到堂, 職員表示等候時間為15分鐘. 由於店內及店外商場客戶專區也有座位, 坐住等侯, 時間不算太耐. 台內環境幾舒服, 座位係一條直排既長椅子, 約有4張枱,每枱中間也有一張固定在長椅的小桌子. 空間除了放飲品, 亦足夠放置私人物品. 店內的專業萃茶機-LION也是值得留意的, 它是吃茶三千飲品好飲既(新出飲品)鳳芒柚粒厚奶(固定甜,冰): 新內最新飲品出左西柚系列. 今次睇餐牌選左依款好吸引. 個奶甜甜地, 飲落質感好滑好綿, 表面亦加左層厚身奶泡. 芒果令飲品酸酸地好開胃. 加左柚粒有D野咬下,令飲品口感豐富.寶島經典水果茶:依款係經典之選, 通常一定好飲. 吃茶三千品質當然有保證! 味道香甜. 有原片蘋果, 亦有大量奇亞籽增強口感.

尖沙咀K11 Musea店長期勁多人, 當日週末黃昏到堂, 職員表示等候時間為15分鐘. 由於店內及店外商場客戶專區也有座位, 坐住等侯, 時間不算太耐. 台內環境幾舒服, 座位係一條直排既長椅子, 約有4張枱,每枱中間也有一張固定在長椅的小桌子. 空間除了放飲品, 亦足夠放置私人物品. 店內的專業萃茶機-LION也是值得留意的, 它是吃茶三千飲品好飲既[重點人物]

(新出飲品)

寶島經典水果茶:

• 鳳芒柚粒厚奶
  • 寶島經典水果茶
#跟住我食唔中伏 台灣品牌「吃茶三千」‼️推出了四款季節限定濃芋系列飲品,所用的原材料及大甲芋頭都是由台灣直送,限量發售每日150杯,梗係即刻試啦!💜💜💜[慢熟芋見國王]香滑濃郁的芋鮮奶,搭配豐富的芋頭粒和超有嚼勁的珍珠,口感Q彈無比!這款飲品在經典的國王珍珠奶茶上,添加了細碎的慢熟芋頭,能用吸管輕鬆享用☺️芋頭味道輕盈,不會讓人感到過於飽足,不錯!還有我最愛的[寶島經典水果茶]採用鳳眉紅茶和新鮮水果製成,酸甜度適中,清爽解渴!
#跟住我食唔中伏

[慢熟芋見國王]
芋頭味道輕盈,不會讓人感到過於飽足,不錯!

還有我最愛的[寶島經典水果茶]
採用鳳眉紅茶和新鮮水果製成,酸甜度適中,清爽解渴!
4 day(s) ago 0 views
我最近喺尖沙咀K11 Musea掘到寶呀!試咗「吃茶三千」嘅兩款飲品📍,個人覺得好值得推介!🤩🍠慢熟濃芋鮮奶一口飲落去,首先感受到係鮮奶嘅香醇,完全唔係普通奶茶嗰種奶味。芋泥好滑,芋香味道濃郁,係慢慢煮出嚟嘅感覺~再加埋小芋圓,咬落去煙韌煙韌,好有口感!👍無論係芋頭控定係鍾意濃香鮮奶嘅你,都一定要試下!💯☕自選奶茶呢個就係自訂款式嘅奶茶:決明子紅烏龍+特濃牛乳+國王珍珠。決明子嘅微微甘味加上紅烏龍嘅香氣,真係一個好特別嘅組合,配埋特濃牛乳,令奶茶更豐厚順滑~國王珍珠份量適中,Q彈又不會過甜,啱啱好!🥤「吃茶三千」飲品真係值得一試,用心煮出嚟嘅芋頭同自選茶底,完全滿足咗口感同味道!而且呢間鋪喺K11 Musea環境舒適,坐低慢慢享受就啱晒~😊 吃茶三千尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea 4樓411號舖#香港美食 #香港探店 #宝藏餐厅分享 #吃茶三千 #金钻凤梨 #珍珠奶茶 #香港生活 #香港打卡@chichasanchen_hk
🍠慢熟濃芋鮮奶
☕自選奶茶
@chichasanchen_hk
平時要飲 吃茶三千 都係要去海港城個邊,原來係musea 都有一間,仲要係戲院附近超方便店面唔算大,但都有2個區域可以坐,而且感覺e邊悠閒好多😌🔸柚粒纖果冰茶季節性飲品,可以係三款茶底入面簡選,我簡左松針綠茶底,會比較清新d,唔會搶左西柚既既味道,而且西柚有好多果肉粒,配埋纖果粒好有口感,仲可以感受到夏天既尾巴☀️🔸熔岩黑糖波霸鮮奶黑糖同鮮奶非常夾,雖然係固定甜度同冰量,但絕對唔會影響味道,國玉珍珠煙韌彈牙,每粒都裏住黑糖,餐廳用既鮮奶係明治,奶既質感會比較厚身餐廳每杯飲品茶底都係現萃,而且都會用繩套包裝住,所以好適合打卡📸📸

🔸柚粒纖果冰茶

🔸熔岩黑糖波霸鮮奶

$35 (Tea)
2024-11-11 25 views
吃茶三千最近新出嘅西柚系列非常吸引,佢除咗一如既往選用現萃茶葉製作靚茶底之外,呢個系列係每日限量150杯,由台灣直送當季葡萄柚製作,味道獨特而且清新!好多人排,落咗單在商場行個圈返黎就有得飲,佢哋仲設有少量座位可以供客人休息品茶。依家仲推出雙十一優惠,11月5至10號,第2杯減11蚊。柚粒纖果冰茶茶底松針綠茶/水仙桂花/玉露青茶我揀左水仙桂花,非常鐘意佢有淡淡桂花香而且夠清爽,加入西柚果肉粒粒同纖玉果子,飲落口感勁豐富!另一款水仙桂花蜜也非常好味,清新爽口,令人回味,加入纖玉果子更有咬口。

依家仲推出雙十一優惠,11月5至10號,第2杯減11蚊。

茶底松針綠茶/水仙桂花/玉露青茶

台灣過江龍奶茶唔少,吃茶三千嘅特色之處就係可以自行選擇茶種、調味同配料,茶底亦偏清香,唔怪得可以係茶飲界脫穎而出👏之前一直都係飲開國王珍珠奶茶,未試過佢地嘅西柚系列一於今次試埋😚🍹柚粒纖果冰茶$42🔅茶底松針綠茶/水仙桂花/玉露青茶茶底揀左水仙桂花,茶底好清香,入面有西柚粒粒,好有咬口;同埋纖玉果子,好似啫喱但再彈牙少少🤤🧋國王珍珠奶茶$37🔅鳳眉紅茶+皇家厚奶+國王珍珠呢杯茶味比纖果冰茶更加出,同奶味好balance,甜度輕盈就岩岩好🫶

🍹柚粒纖果冰茶$42
🔅茶底松針綠茶/水仙桂花/玉露青茶

🧋國王珍珠奶茶$37
🔅鳳眉紅茶+皇家厚奶+國王珍珠

♡ 台灣萃茶必飲|吃茶三千♡-吃茶三千久唔久就會出下新品~ 呢排佢就出咗西柚系列😍採用咗台灣當季葡萄柚 有柚粒纖果冰茶 柚粒冰茶 鳳芒柚粒厚奶我就簡左果茶~ - ♡ 柚粒纖果冰茶 ♡ $42 可以揀返個茶底 有松針綠茶/水仙桂花/玉露青茶加埋葡萄柚果露、纖玉菓子~好多柚果肉~ 清新又解渴-♡ 熔岩黑糖波霸鮮奶 ♡ $38店員提醒一定要攪勻先飲~ 佢哋呢度最出名就係國王珍珠 好煙靭 口感十足黑糖加上鮮奶,真係絕頂✨-❗️❗️雙11的優惠活動❗️❗️第一階段: 於11月5-10日購買第二杯飲品即享有$11折扣 *分店不包括 ifc、希慎、PP第二階段: 於11月11-12日😱買一送一😱指定4款飲品 (決明烏龍奶蓋/松針青檸/水仙桂花百香果/青檸芬朵西) *分店不包括 ifc、PP❥#⇢店鋪資料:吃茶三千 (K11 Musea) (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea 4樓411號舖## 🔍尋找同區美食📍➾ #礦泥黃X尖沙咀-#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #food
♡ 台灣萃茶必飲|吃茶三千♡
吃茶三千久唔久就會出下新品~

呢排佢就出咗西柚系列😍

採用咗台灣當季葡萄柚
有柚粒纖果冰茶 柚粒冰茶 鳳芒柚粒厚奶
我就簡左果茶~
♡ 柚粒纖果冰茶 ♡ $42

可以揀返個茶底 有松針綠茶/水仙桂花/玉露青茶
加埋葡萄柚果露、纖玉菓子~
好多柚果肉~ 清新又解渴
♡ 熔岩黑糖波霸鮮奶 ♡ $38

店員提醒一定要攪勻先飲~
佢哋呢度最出名就係國王珍珠

好煙靭 口感十足
黑糖加上鮮奶,真係絕頂✨
❗️❗️雙11的優惠活動❗️❗️
第二階段: 於11月11-12日😱買一送一😱

⇢店鋪資料:
吃茶三千 (K11 Musea) (尖沙咀)

🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X尖沙咀
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
#香港美食地圖#香港美食指南
#尖沙咀 #K11musea #旺角 #618 #中環 #hkifcmall #國際金融中心 #吃茶三千 #台式飲品 #台式飲料 #珍奶 #珍珠奶茶 #鳳梨 #金鑽鳳梨 #國王珍珠奶茶 #茶飲 #茶飲店 #打卡飲品

TakeAway
每次品嚐茶飲我都會選擇吃茶三千💕因為所有茶葉都是現烘現萃茶味香濃,台灣地道風味,近期還推出了季節限定西柚系列,台灣直送當季葡萄柚,充滿創意,行經K11 Musea決定試試😌💫柚粒纖果冰茶🧋水仙桂花🍵的清香與新鮮的葡萄柚非常配搭,帶出清爽的冰茶享受🤗茶香悠揚,淡淡的桂花香🌼,纖果粒煙煙韌韌好有層次感,口感獨特👍🏾💫鳳芒柚粒厚奶🧋亮點在於玉露青茶的茶底搭配金鑽鳳梨湯,完全感受到熱帶水果的豐富風味😋葡萄柚果粒和芒果果露增添多重口感,酸甜平衡感極佳👏🏾再加上皇家厚奶🥛令到整體口感更加醇厚幼滑😍好味道👅

💫柚粒纖果冰茶🧋

💫鳳芒柚粒厚奶🧋

鳳芒柚粒厚奶

2024-11-02
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$42 (Tea)
鳳芒柚粒厚奶
2024-10-30 46 views
吃茶三千係口袋手搖排行都幾高除左我最愛既國王珍珠奶茶佢最近出左西柚系列 係用左台灣直送當季葡萄柚整成未去台灣都可以飲到新鮮台灣風味☺️-🪄柚粒纖果冰茶 $42可以自己揀茶底~ 松針綠茶/水仙桂花/玉露青茶今次揀左水仙桂花 覺得同西柚會好夾葡萄柚果露好清甜 一點也不酸🫶🏻仲有葡萄柚果粒同埋纖玉菓子 啖啖都豐富口感-🪄國王珍珠奶茶 $37長期大愛國王珍珠奶茶 每次經過都忍唔住買茶底係鳳眉紅茶 已經係勁香濃~加埋皇家厚奶同勁有口感既珍珠好幸福😍-吃茶三千 尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea 4樓411號舖
吃茶三千係口袋手搖排行都幾高
仲有葡萄柚果粒同埋纖玉菓子 啖啖都豐富口感
🪄國王珍珠奶茶 $37
長期大愛國王珍珠奶茶
每次經過都忍唔住買
茶底係鳳眉紅茶 已經係勁香濃~
加埋皇家厚奶同勁有口感既珍珠
好幸福😍
TakeAway
2024-08-31 327 views
吃茶三千最近新推出咗西柚系列,即刻去試下😆平時好鍾意飲國王奶茶,值得一提嘅係,所有飲品都係用萃茶機現萃茶葉製作,茶底特別香醇,飲落去感覺非常新鮮,今次試下西柚系列🥰西柚系列吃茶三千嘅西柚系列,分別係柚粒冰茶同柚粒纖果冰茶,飲落好清新🤪柚子的酸甜啱啱好,配合冰涼的茶底,喺炎炎夏日飲落去真係超爽!熔岩黑糖波霸鮮奶香醇鮮奶搭配古法黑糖,味道濃郁又香甜,波霸的嚼勁恰到好處,真係好滿足!鮮奶好濃厚,好好味😋

西柚系列

熔岩黑糖波霸鮮奶
2024-08-24 246 views
每次來「吃茶三千」都要少許耐性,通常我都會買咗之後喺附近行吓再返嚟攞,點解咁受歡迎呢?個人認為這裏的茶底真的不錯,嚴選高品質台灣茶葉現磨現萃,可以自由選擇6種基底茶,每一次都可以根據心情喜好,選擇不同的茶底配搭,除了經典的「國王珍珠奶茶」之外,出名茶底濃,其他水果冰茶一樣咁吸引所有茶飲都是透過所有茶萃機,每一杯茶都是現泡而成,參數會根據茶葉的特色而調整水流速度、溫度、萃茶時間,有茶飲界精品的稱號!熔岩黑糖波霸鮮奶$38▪️香醇鮮奶+ 古法黑糖 + 國王珍珠▪️黑糖甜而不膩,加上香滑的鮮奶和彈牙的珍珠,我可以每次都飲這款,就算我不是螞蟻人也很愛國王珍珠奶茶$37▪️鳳眉紅茶 + 皇家厚奶+國王珍珠▪️朋友每一次都是飲這款一飲下去,珍珠比不少手搖飲品店更好吃,真的做到軟硬適中的!奶茶的鳳眉茶香也是很濃郁,讚👍—————————————————吃茶三千 (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea 4樓411號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #f

個人認為這裏的茶底真的不錯

熔岩黑糖波霸鮮奶$38
▪️香醇鮮奶+ 古法黑糖 + 國王珍珠▪️

國王珍珠奶茶$37
▪️鳳眉紅茶 + 皇家厚奶+國王珍珠▪️
朋友每一次都是飲這款
—————————————————

吃茶三千 (尖沙咀)

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #hkinfluencer #食好西 #香港美食 #hkiger #尖沙咀美食 #台式茶飲 #芝士奶蓋 #吃茶三千
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
  • 國王珍珠奶茶
2024-08-21 169 views
黑糖珍珠鮮奶呢款黑糖珍珠鮮奶絕對係甜品控嘅最愛!濃郁嘅黑糖香氣喺第一口入口嗰刻就俾人迷住,同滑溜嘅鮮奶完美融合。珍珠非常Q彈,每一粒都飽滿多汁,一齊齊就化咗。黑糖嘅醇厚風味同珍珠嘅清甜完美平衡,唔會過分甜膩,又有層次豐富嘅味道。烏龍珍珠奶茶烏龍茶特有嘅清香喺奶茶嘅基礎之上表現得淋漓盡致,同珍珠Q彈嘅口感形成絕佳搭配。茶香冇被奶味蓋過,反而相得益彰,餘韻悠長。珍珠都剛好啱,唔會太軟而失去彈性,又唔會太硬而失去嚼勁。飲料嘅溫度控制都非常到位,唔會燙到口腔,又唔會變得冰涼。總體嚟講,呢款烏龍珍珠奶茶可以話集味道、口感、溫度於一身,唔論係愛茶嘅人定係愛珍珠嘅人,都可以喺度覓到屬於自己嘅美味。
黑糖珍珠鮮奶
呢款黑糖珍珠鮮奶絕對係甜品控嘅最愛!

烏龍珍珠奶茶
2024-08-20 107 views
同朋友出街嘅時候,勁想飲肥仔水🧋,吃茶三千出左新口味,我分別叫左新出嘅鳳來蜜冰茶同埋國王珍珠奶茶,咁熱嘅天氣梗係要飲啲冰涼嘅野飲啦‼️鳳來蜜冰茶係選用台灣金鑽鳳梨,每日仲要限量150杯,好彩咁都俾我買到😋。佢係金鑽鳳梨湯+水仙桂花+百花香蜜+ 纖玉果子整成,每一啖飲落去都係有鳳梨,唔甜唔酸岩岩好,係一杯消暑嘅野飲🤩👍🏻而國王珍珠奶茶嘅茶味好香好濃,而且珍珠嘅份量都好多😍叫左半糖,飲完之後要減肥啊‼️不過飲完之後會好想再買多杯黎飲😝個皇字厚奶嘅味道好香滑,成杯野飲都好夾。
2024-08-14 155 views
吃茶三千台灣超人氣茶飲店吃茶三千所採用茶葉皆來自台灣茶產區,以台灣茶葉自家茶葉烘焙廠製作,茶韻悠傳,難怪成為港人新寵,店舖長現人龍,受歡迎程度爆燈。鳳來雪霜夏日炎炎挑選了鳳梨為主題的飲品,感覺大感清新!面層鋪面脆脆和奶蓋,配上先與鳳梨果肉和鳳梨汁,鳳梨味嘅清香搭配牛乳之奶香,原來可以咁夾,甜度雖固定但甜度適中,絕對係消暑良品!國王珍珠奶茶茶飲店王牌推介,必試!國王珍珠奶茶茶底是鳳眉紅茶,茶味香濃,但絕不苦澀,餘韻穿越口腔之中,散出淡淡的蜜糖香氣,配上皇家厚奶入口倍添順滑,用上兩小時精心熬煮的國王珍珠,口感軟糯,滲出黑糖的芳香。吃茶三千📍尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea 4樓411號舖
台灣超人氣茶飲店

鳳來雪霜

國王珍珠奶茶
茶飲店王牌推介,必試!