2024-10-20
去朋友屋企探佢~因為佢就生得啦,所以都唔方便周圍去我地正餐叫咗外賣自取上佢屋企食,食完佢就好想再飲廢水其實平時我就好少飲廢水嘅,見佢咁想飲就即管試一試佢!佢就係咁推介呢一間嘅🥤研磨開心果燕麥奶茶🧋CHICHA SPECIAL: Pistachio Oat Mill Pistachio Tea開心果近年成為咗好Hit嘅item~而本身我都好鍾意食開心果,所以就即刻應承咗!果然冇令人失望!🥛本身飲奶好容易肚屙嘅人有福啦,因為佢係用燕麥奶base!🥛一係外賣袋拎出嚟已經大為震驚!成個膠杯都沾有濃濃嘅開心果醬~啲綠色紋真係好靚😍再試埋😋本身個醇茶底好清香~加埋燕麥奶茶,再配上濃濃嘅開心果醬,三者好夾~好好飲而且味道豐富!重點係一啲都唔油膩!係飲完一啖已經繼續想飲落去!!難怪大肚婆篤住手指驗血糖都要預個quota俾呢杯嘢飲😂P.S. 飲返佢正常嘅奶蓋已經咁好飲,如果加埋錢轉開心果奶蓋可能更加返唔到轉頭!等我下次再試吓先!另外我哋叫少冰少甜都好好飲!怕甜嘅人士完全唔使擔心~外賣平台叫一杯嘅價錢都要大約$70下次會積極考慮親身到店面買!
我地正餐叫咗外賣自取上佢屋企食,食完佢就好想再飲廢水
其實平時我就好少飲廢水嘅,見佢咁想飲就即管試一試佢!
佢就係咁推介呢一間嘅
🥤研磨開心果燕麥奶茶🧋
果然冇令人失望!
難怪大肚婆篤住手指驗血糖都要預個quota俾呢杯嘢飲😂
另外我哋叫少冰少甜都好好飲!怕甜嘅人士完全唔使擔心~
外賣平台叫一杯嘅價錢都要大約$70
下次會積極考慮親身到店面買!