2023-06-25 260 views
炎炎夏日冇胃,一啲唔想白飯跟湯麵,呢間小店係個唔錯嘅選擇。食過一次佢個海鮮爆薯,起初以為係super sandwich 既焗薯,點知係炸起既薯蓉,非常之滑,外皮薄脫,加上少許海鮮醬汁既調味,完全滿足到嘴饞既我。今次試黑松露爆薯個味好淡身,食唔出有黑松露味,似普通mayo,反而個卡邦尼意粉有驚喜,硬度適中香港人口味既Al dente ,煙肉唔會太油膩,蛋味濃稠,白汁充足,用洋蔥粒炒起煙肉好香,撈勻蛋黃唔會乾癟癟!食落麵條沾滿豐富嘅蛋汁,都好爽身!份量都幾多,平時既外賣意粉係得一半,佢哋係裝7成滿,真係夠胃口細既女仔食兩餐。
炎炎夏日冇胃,一啲唔想白飯跟湯麵,呢間小店係個唔錯嘅選擇。

2023-06-25
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch
2023-06-17 193 views
呢幾日都係朋友屋企玩 叫外賣食見到屋企附近有間新開既意粉店於是就想試一下食個陣叫左阿根廷紅蝦意粉同明太子爆薯同埋香辣雞翼無諗到咁意粉啲蝦汁好濃 好濃好香好入味同我想像中既唔同 好食好多明太子爆薯係個女仔侍應介紹既真係好好食!!!香辣雞翼啲肉質鮮嫩多汁 好食!
呢幾日都係朋友屋企玩 叫外賣食
見到屋企附近有間新開既意粉店
於是就想試一下食

個陣叫左阿根廷紅蝦意粉同明太子爆薯同埋香辣雞翼
無諗到咁意粉啲蝦汁好濃 好濃好香好入味
同我想像中既唔同 好食好多

明太子爆薯係個女仔侍應介紹既
真係好好食!!!

香辣雞翼啲肉質鮮嫩多汁 好食!
2023-06-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
  • 明太子海鮮爆薯
  • 香辣雞翼
  • 阿根廷紅蝦意粉
2023-06-10 196 views
這間小店絕對有驚喜。所有東西都用心製作,爆薯不是一般焗薯,而係炸薯蓉,配上黑松露醬,味道一流,值得一試。另外佢都有外賣意粉,暫時食過三款,意粉Texture 係我鍾意食嘅較硬身意粉。就算最普通嘅卡邦尼意粉,個汁料都好好味。
法式油封鴨腿配椒麻拌意大利粉
法式油封鴨腿配椒麻拌意大利粉
2023-05-05 273 views
昨晚和朋友諗住到堅尼地城上堂,見到附近有一間賣意粉的舖頭,聽朋友講話剛開張不久😉,所以就過去睇吓有什麼野食,原來有湯、沙律🥗、意大利飯、意粉🍝、爆🥔、鷄翼🐔飲品就有咖啡、英式茶☕️和汽水🥤!我和朋友就揀咗二個分別係黑松露蛋爆薯🥔和煙鴨胸配蜜糖芥末爆🥔,我試咗黑松露蛋嗰個發現有比較多黑松露醬有濃烈嘅味道,薯蓉唔會有很硬的感覺、老細很落本整呢😊😋,而另一個煙鴨胸爆薯,朋友話鴨胸粒有好多,而蜜糖和芥末醬適中唔會有好辣的感覺😋我哋嗌埋飲品都係$80超值!下次都會嚟試其他款式😊😋💪
黑松露蛋爆薯、煙鴨胸蜜糖芥末汁爆薯
黑松露蛋爆薯,煙鴨胸配蜜糖芥末汁爆薯
2023-05-04
Waiting Time
8 Minutes (TakeAway)
$40 (Other)
黑松露蛋爆薯、煙鴨胸蜜糖芥末汁爆薯
黑松露蛋爆薯,煙鴨胸配蜜糖芥末汁爆薯
  • 各款咖啡和英式茶
  • 煙三文魚凱撒沙律、黑松露雜菌忌廉湯、阿根廷紅蝦香濃蝦汁意粉、紅酒牛肋條意大利飯,煙三文魚賓尼迪爆薯、蒜香牛油鷄翼!