呢間餐廳已經食過好多次!60幾蚊一個意粉,份量多到覺得可以兩個人或者分兩餐食。佢地每款意粉都好好味,而且配料份量都多,我最鍾意卡邦尼意粉同麻辣油封鴨脾意粉!!!建議店主之後加多幾款面,咁我就會日日買黎食!
呢間餐廳已經食過好多次!
60幾蚊一個意粉,份量多到覺得可以兩個人或者分兩餐食。
佢地每款意粉都好好味,而且配料份量都多,
我最鍾意卡邦尼意粉同麻辣油封鴨脾意粉!!!
建議店主之後加多幾款面,咁我就會日日買黎食!
TakeAway
呢間可以話係堅尼地城區內意粉外賣店性價比之最!!每次想食意粉都會第一時諗起佢,最鐘意叫佢個煙肉卡邦尼意粉,汁夠濃又掛到落意粉度,然後再配埋隻温泉蛋,撈埋一齊食真係無得輸。最重要既係佢個價錢好實惠,行遠少少都無所謂。
2024-09-17
Type of Meal
Lunch
2024-09-16 196 views
良心小店,已經幫襯過幾次,食物乾淨,店主非常友善,香煎三文魚配意式茄汁意粉冇得輸,心心愛上咗呢一道菜,今次想試吓改變口味轉食飯,大廚好人到居然接受我意見,將意粉轉做意大利飯,味道出奇地搭念感,我呢啲微不足道嘅客人,多謝大廚貼心尊重。大家行過路過,千祈唔好錯過這一間小店❤️❤️❤️❤️
昨日帶咗卡邦尼意粉 &肉醬意粉返屋企,本來想慢慢食,試真啲味~不過,我中間行開咗,再歸位開餐時,咪都無哂了😂好嘅野,就係會好快消失😂問屋企人覺得點,佢哋就話👉啲意粉(一)味道好讚💯遠超普通平價意粉👍係味蕾大滿足(二)份量好夠🤤唔係兩三啖就無哂👍係大胃王佳音鋪頭啲職員好nice🌈有人情味嘅小店💖職員同我介紹佢哋正宗嘅意大利飯🤤聽到都好想食🤤不過今次試咗意粉先😎之後再去試意大利飯~
(二)份量好夠🤤唔係兩三啖就無哂👍係大胃王佳音

2024-08-25
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
2024-06-07 245 views
路過時,小店不起眼,原來深水埗同一間店今日買左2樣食物明太子海鮮爆薯,外脆內軟好好味卡邦尼溫泉旦意粉$48可能因為外賣先咁平係區內搵唔到咁平意粉,仲要係好味食完勁飽肚店主好好人,我想加d菇,佢都唔駛加錢加比你。
路過時,小店不起眼,原來深水埗同一間店
今日買左2樣食物
明太子海鮮爆薯,外脆內軟好好味
卡邦尼溫泉旦意粉$48
可能因為外賣先咁平
係區內搵唔到咁平意粉,仲要係好味
食完勁飽肚
店主好好人,我想加d菇,
佢都唔駛加錢加比你。

2024-04-07 304 views
見佢評價唔差,價錢又相對實惠,所以即管外賣試吓,但應該冇下次。沙律價錢比意粉貴少少,以為質素應該好少少,點知勁唔新鮮,啲牛油果有黑點又硬(未熟),啲沙律菜又霉霉地,有少少失望😮‍💨
2024-04-07
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$60 (Dinner)
係到試叫到會,有驚喜👍🏻原來西餅蛋糕都好出色🎂牛乳芒果蛋糕:芒果好甜,cream 好滑,而且蛋糕內有勁多一粒粒芒果肉,一啲都唔馬虎🍰伯爵茶千層蛋糕:啖啖茶香,層次分明,水準之作爆薯有驚喜,大大粒,2款味道都特別,材料滿滿;意大利飯好正宗,口感剛剛好,唔會太膩太鹹;黃金雞球的芝士很濃厚,好惹味;香辣蒜片大蝦意粉又唔會炒到一舊舊,少少辣👍🏻大讚👍🏻Whatapps 落單方便,職員回覆快捷有禮💕
係到試叫到會,有驚喜👍🏻

原來西餅蛋糕都好出色
🍰伯爵茶千層蛋糕:啖啖茶香,層次分明,水準之作

爆薯有驚喜,大大粒,2款味道都特別,材料滿滿;
👍🏻大讚👍🏻

Whatapps 落單方便,職員回覆快捷有禮💕
TakeAway
雖然沒有堂食 但外賣到家品嚐也使人喜出望外點了“芫茜蒜片香辣大蝦意粉“芫茜太少 可以加多一點蝦很彈牙 沒有雪藏味意粉煮得剛好的軟硬度調味也不太重手期待下次的點餐也同樣出色
雖然沒有堂食 但外賣到家品嚐也使人喜出望外
調味也不太重手
期待下次的點餐也同樣出色
2023-10-28
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$55 (Lunch)
2023-10-26 394 views
已經幫襯過好幾次,今次就寫個食評個意粉其實咁嘅價錢嚟講算係幾好食、同埋最緊要係掛汁每啖意粉都可以食到有味,唔係汁同意粉分開同埋軟硬度我覺得啱啱好,唔會太淋今次食嘅係香草雞柳意粉(大約嘅名lol)拎返公司食之後啲同事都話好香😂😂希望佢唔會咁快執,起喺依個位都算幾易miss,依兩條街啲舖又成日流轉,保持水準應該可以繼續喺度立足🥹外賣店嚟講服務算係咁有一次夜晚佢咁啱執緊嘢洗緊嘢,但未夠鐘閂門,入去問咗句仲嗌唔嗌得,佢哋都肯幫我整(你知㗎啦,有啲舖可能真係會reject想早收工㗎嘛)唔post相了,張相影得衰,希望都值得你哋參考我依個食評啦~
已經幫襯過好幾次,今次就寫個食評
個意粉其實咁嘅價錢嚟講算係幾好食、同埋最緊要係掛汁
每啖意粉都可以食到有味,唔係汁同意粉分開
同埋軟硬度我覺得啱啱好,唔會太淋
今次食嘅係香草雞柳意粉(大約嘅名lol)
拎返公司食之後啲同事都話好香😂😂

外賣店嚟講服務算係咁

2023-08-13 509 views
天氣太熱,唔想食飯類,又想飲凍咖啡☕️最後冇揀外賣壽司,揀左呢間意粉,咁岩做緊優惠包野飲,用左openrice 外賣就$44埋單,仲免費升級送心機expresso tonic, 店員好有禮貌,特登雪住杯咖啡,等到我來拎先拎出嚟!未食己經好期待,味道依舊好食,啲芝士白汁好多,煙肉比上次多咖啡好岩我呢啲飲唔到好苦,平時都係飲奶啡既小朋友,tonic氣泡好醒神開胃,個配搭有啲似韓國啲pizza 炸雞店。Weekend 唔想煮,呢間都係係我既首選,不過今日太熱,胃口冇咁大,就冇叫到佢個爆薯,希望佢哋都出啲岩夏天食既小食啦
天氣太熱,唔想食飯類,又想飲凍咖啡☕️

卡邦尼意粉
卡邦尼意粉
2023-08-01 383 views
用app嗌定真係好方便,好方便睇到有咩揀同落單進度。今次就預早9個字嗌定,一去到就拎得,唔使等。拎到返公司食,大約5分鐘左右嘅步程,打開盒蓋仲係熱辣辣,證明食店有計好取餐時間先整,唔係一早整定擺到唔熱,抵讚。睇過食評話爆薯必試,就嗌咗煙鴨胸蜜糖芥茉,的確好好味,一個有啲唔夠喉添。主食就卡邦尼意粉,都幾creamy,煙肉都算多,份量都夠一人嘅。總括,$44+$29,算okay平,嘢食好好,下次會再去。

總括,$44+$29,算okay平,嘢食好好,下次會再去。
2023-08-01
TakeAway
$73 (Lunch)
2023-07-25 383 views
第二次再叫外賣自取, 因為好有水準, 所以要好好支持一下🤗首先, 我最鐘意食炒意粉, 炒得乾身又唔油, 仲要辣辣地好惹味🥰Carbonara又香又滑我老公大讚👍估唔到小店竟然油封鴨意粉食, 好大份又有質素😍仲有各款爆薯, 個味調得好好味💗最啱大愛焗薯既我。最後, 我平時都唔太鐘意南瓜既草青味, 但里個南瓜意大利飯加咗蕃茄令到佢超好食😍 大家一定要試下🤗
第二次再叫外賣自取, 因為好有水準, 所以要好好支持一下🤗

Carbonara又香又滑我老公大讚👍
估唔到小店竟然油封鴨意粉食, 好大份又有質素😍
仲有各款爆薯, 個味調得好好味💗最啱大愛焗薯既我。
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2023-07-22 232 views
見到有新店開張, 即刻去試下買外賣。見之前食評大家都推薦爆薯,於是今次試左兩款爆薯,黑松露蛋沙律爆薯同煙鴨胸蜜糖芥末汁爆薯,仲有海鮮龍蝦汁意大利粉和溫泉蛋卡邦尼意大利粉,黃金雞翼同牛油雞翼。爆薯內裡係薯蓉texture配埋黑松露蛋醬真是超好食,鴨胸個款略嫌太多醬,會濃味得濟。2款意粉都好出色,物超所值。雞翼太細隻,建議用返啲大size 啲的雞翼會好啲。總括來講,價錢十分實惠,爆薯好好食, 意粉亦好正,可以再encore
黃金雞翼
蒜香牛油雞翼
2023-07-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
蒜香牛油雞翼
2023-07-16 172 views
今晚同屋企人嗌咗呢間到會份量好足,性價比好高,屋企人最欣賞明太子同黑松露爆薯,好有新鮮感D意粉同飯都好好味包裝得好企理職員非常有禮貌,送貨亦都好有交帶一次很好的到會體驗,非常推介的餐廳
今晚同屋企人嗌咗呢間到會
D意粉同飯都好好味
包裝得好企理
職員非常有禮貌,送貨亦都好有交帶
一次很好的到會體驗,非常推介的餐廳
  • 明太子海鮮爆薯
  • 黑松露爆薯
2023-06-29 182 views
好好味既茄汁意粉同海鮮龍蝦意粉,食落好有蒜味,如果加埋磨菇落意粉度會更加出色,期待期待!凱撒沙律正,黃色雞翼以為是咸蛋黃雞翼,食落一般。爆薯勁好味,下次會試下其他味爆薯。
2023-06-29
TakeAway
$100 (Dinner)
  • 爆薯