2022-06-22 888 views
呢間食店主要賣啲大排檔小炒,網上面資料唔多,所以主要係做本地居民生意,見到唔少居民都會叫外賣,老闆話本來主要係做晚市,但疫情關係先做埋午市。叫咗三個餸,每碟份量都幾足。招牌炸大腸拼雞翼必食,非常惹味。坪洲炒飯比較濕但味道都唔錯。唯一比較不足就係無冷氣,夏天可能比較熱同多蚊,但老闆娘都好好,主動俾支蚊怕水我哋。整體嚟講食物味道唔錯,價錢公道,值得幫襯,如果入去坪洲都可以試吓呢間小店,希望能保持水準。

炸大腸拼雞翼
坪洲炒飯
2022-06-12
Type of Meal
Dinner
炸大腸拼雞翼
2022-04-21 488 views
週末到離島走一走,選擇了去坪洲,坪洲基本是一個民居離島,沒有太多娛樂設施和餐廳,走到這間有小炒的茶記,原本是看到他的炒蜆很滋味,下午茶食炒蜆飲支啤酒,涼涼的風吹過來,應該不錯吧。餐廳應該是家庭運作,其實都唔錯,但是,幫襯的那天,人手不夠,等位置等了差不多20分鐘,等落單和食物等咗差不多30分鐘,最後被告知炒蜆賣晒,是有點失望,後來叫咗個油浸筍殼魚,好食,價錢很合理,餐廳服務友善親民。坪洲是一個平靜的離島,所以感覺這裏的人比較慢活,如果要過嚟食,要預足時間,唔好趕頭趕命趕船。

椒鹽大腸拼雞翼