2023-01-02 41 views
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 旺角 - 雞翼山 ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 更放地食雞翼.雞翼山售賣多款口味嘅雞翼有經典味道 亦有較創新嘅口味每款都令你不要儀態 只想吃雞翼今次嗌咗3款雞翼 $128 /共12件雞翼+1枝飲品🔹文青風玫瑰雞翼🔹店舖人氣no.1雞翼 外表超靚令身半透明感 仲有啲玫瑰花瓣食落甜甜地 充滿玫瑰香氣🔹鹹蛋黃雞翼🔹鹹香仲再起泡嘅鹹蛋黃雞翼 令人不能抗拒食落唔會好制 聞起嚟最香🔹港式避風塘蒜香雞翼🔹帶有微微辨嘅避風塘料 灑滿盤子每咬一啖再沾啲避風塘料超有口感💗一人套餐 $68💗🔹溫泉蛋洋蔥雞翼丼🔹10件雞軟骨、唐揚蝦會放埋一個碗咁上 超大碗溫泉蛋洋蔥夠曬健康又開胃~🔹1枝飲料可揀新出嘅vita 氣泡檸檬茶 / 氣泡密桃茶◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍雞翼山 (T.O.P This is Our Place) (旺角)旺角彌敦道700號 T.O.P. 地下14號舖喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elaine.eat 🔎冇頭緒:#elaineeat🔎發掘同區美食:#ee旺角🔎發掘同類美食:#ee港式#hkfoodie #hkfo

更放地食雞翼

💗一人套餐 $68💗
🔹溫泉蛋洋蔥雞翼丼
🔹10件雞軟骨、唐揚蝦
會放埋一個碗咁上 超大碗
溫泉蛋洋蔥夠曬健康又開胃~
🔹1枝飲料
可揀新出嘅vita 氣泡檸檬茶 / 氣泡密桃茶

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
旺角彌敦道700號 T.O.P. 地下14號舖

🔎冇頭緒:#elaineeat
🔎發掘同區美食:#ee旺角
🔎發掘同類美食:#ee港式

#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger #hkkol
-雞翼山-@旺角.雞翼真係每個人都鍾意食,所以每次經過雞翼山都會好想試。.哩度好多口味選擇,仲有每種都好特別,隻隻都想試。所以今次點左3隻味,共12隻雞翼。.12隻雞翼 (3款口味) + 飲品 ($128)黑松露武士 + 泰式冬陰公酸辣 + 港式避風港蒜香.黑松露武士雞翼一打外外賣盒就聞到勁香黑松露味,食落都好香,加埋紫菜絲,味道更豐富。.泰式冬陰公酸辣雞翼酸酸甜甜帶點辣味,非常惹味。哩個辣度連唔得辣的媽媽都食到,佢仲大讚冬陰公味夠香,帶點香茅及青檸味,真係好似食緊泰菜一樣。.港式避風港蒜香雞翼估唔到哩款會比冬陰公味更辣,加埋大量金黃香蒜,味道好重濃。外層炸得好酥香,咬落依然多肉汁,十分Juicy。
-雞翼山-
@旺角
雞翼真係每個人都鍾意食,所以每次經過雞翼山都會好想試。
12隻雞翼 (3款口味) + 飲品 ($128)
黑松露武士 + 泰式冬陰公酸辣 + 港式避風港蒜香
黑松露武士雞翼
泰式冬陰公酸辣雞翼
港式避風港蒜香雞翼
2022-12-30 20 views
呢排開PARTY就黎叫左D外賣雞翼,拎去朋友家開PARTY.朋友係雞翼控,佢一個人食左好多隻,結果唔太夠食。叫左兩款味道,有避風塘雞翼,真係有五重味,係SPICY既味。另外叫左香濃SPICY雞翼。夠大隻,好味。同埋包裝岩去野餐呀!支菊花茶幫我清熱解毒。我買完雞翼仲有LEGO送添,好似聖誕禮物咁,好開心。如果想堂食都得,堂食其實都有FEEL架,對住街景。呢間店真係可以ENCORE,回頭率高,同埋唔貴,岩我預PARTY既BUDGET!
2022-12-16
2022-12-20 27 views
係TOP行完街街,我地上去TOP之前見到呢間雞翼山咁得意嘅,已經決定行完TOP落黎試下。好,睇下有咩好食先。一人餐A, 估唔到呢度有飯食,三隻玫瑰雞翼,玫瑰x蜜糖,甜甜地,令雞翼好似bbq嘅滋味。南蠻蝦多士,炸得好脆脆,仲有係溫泉蛋蘑菇飯底,撈埋一齊食,好好味!港式避風塘蒜香雞翼,個種乾炸蒜超香,食完一定口臭,正!雞翼又厚又大隻,辣味又夠,咸、香、辣,係避風塘嘅味道。泰式冬陰酸辣雞翼,將冬陰功湯味道放左係雞翼度,雞翼好入味,由岀面咬到入面,都係酸酸辣辣。韓風吉士咸蛋醬雞翼,本身雞翼都已經炸得香,再加上咸蛋醬,真係超邪惡,咸蛋醬入面仲有粒粒金黃色咸蛋黃。

好,睇下有咩好食先。

2022-12-18 18 views
呢日同friend喺旺角行街行到TOP樓下見到雞翼山好吸引冬天凍冰冰又肚餓肉食獸們即刻買返幾隻食下要咗$128/12件 仲有嘢飲可以揀3款口味 每款有4件要咗濃口櫻花蝦蝦醬雞翼、黑松露武士雞翼、宮崎南蠻他他雞翼飲品要咗氣泡桃橙茶即叫即整 熱辣辣有少少堂食位 但我哋選擇攞返屋企慢慢食包裝盒好貼心留咗個透氣位 咁就唔驚蒸氣焗住整濕啲雞翼而且袋都好有心機設計 粉紅色又sharp又靚感受到店家嘅用心👍🏻宮崎南蠻他他雞翼雞皮香脆 雞肉嫩滑 咬落去仲好juicy唔會乾加上超多他他醬 食起上嚟酸酸甜甜櫻花蝦蝦醬雞翼超級香 雞翼上面鋪滿咗櫻花蝦 好濃郁食落去除咗有雞翼嘅juicy 仲有櫻花蝦嘅鮮味黑松露武士雞翼勁香 黑松露味道隔住外賣盒都聞到上面有紫菜 食落去松露同紫菜嘅味道有層次咁滲出嚟無論當小食定當正餐都超正👍🏻
呢日同friend喺旺角行街
行到TOP樓下
見到雞翼山好吸引
冬天凍冰冰又肚餓
肉食獸們即刻買返幾隻食下

要咗$128/12件 仲有嘢飲
可以揀3款口味 每款有4件
要咗濃口櫻花蝦蝦醬雞翼、黑松露武士雞翼、宮崎南蠻他他雞翼
飲品要咗氣泡桃橙茶

黑松露武士雞翼勁香
黑松露味道隔住外賣盒都聞到
上面有紫菜 食落去松露同紫菜嘅味道有層次咁滲出嚟

無論當小食定當正餐都超正👍🏻

🐣 #旺角 #雞翼山之前同家姐去咗旺角掃街,旺中同TOP入面固然多嘢食,原來TOP地下都有間「雞翼山」小食㗎😍見到而家仲有個「清熱企劃」combo set,$48/5件雞翼,送迷你版菊花茶積木,有得食有得玩😋 🌶 四川風味 香濃辣雞翼呢隻四川風味好辣!佢係少少麻嘅辣,辣得好過癮🤤 🌶 五重辣味 避風塘雞翼避風塘雞翼好香口好惹味!好鍾意避風塘炒蒜嗰隻味🤭🌶 死神辣 寶雲酥薯片雞翼呢隻死神辣薯片雞翼反而好似冇咁辣! 辣味之間滲透出啲啲甜味,推薦!
🐣 #旺角 #雞翼山

🌶 四川風味 香濃辣雞翼
呢隻四川風味好辣!佢係少少麻嘅辣,辣得好過癮🤤

🌶 五重辣味 避風塘雞翼
避風塘雞翼好香口好惹味!好鍾意避風塘炒蒜嗰隻味🤭

🌶 死神辣 寶雲酥薯片雞翼
2022-12-17
Type of Meal
Lunch
2022-12-15 19 views
之前已經食過觀塘裕民坊店今次經過旺角忍唔住又再幫襯一下$128 /12件餐可以揀三個味,連埋一個嘢飲 ,一個人獨食啱啱好上次已經食過冬陰功、咸檸七同埋蒜香今次就再試另外三種味今次食1.文青風玫瑰雞翼2.黑松露武士雞翼3.韓風吉士鹹蛋醬雞翼文青風玫瑰雞翼食落甜甜地, 重蜜糖香味, 有陣陣清香,上面有一些玫瑰花感覺真係好文青, 而且隻雞翼都幾大隻黑松露武士雞翼, 面仲有一啲紫菜, 雞翼比較脆,所以食落好惹味韓風吉士鹹蛋醬雞翼, 將可以自己調整份量,唔會浸到啲雞翼淋曬, 醬汁偏甜,裏面有好多鹹蛋黃因為雞翼係即叫即整,所以一出嘅時候真係非常之熱,食嘅時候要小心呀,但啱啱出爐嘅雞翼真係好好食餐廳環境同上次食嘅一樣都係非常整齊乾淨旺角店望出去,望住彌敦道感覺都幾寫意今次食雞翼食得好盡興,下次再食埋另外嗰三隻味
之前已經食過觀塘裕民坊店
今次經過旺角忍唔住又再幫襯一下

上次已經食過冬陰功、咸檸七同埋蒜香
今次就再試另外三種味

餐廳環境同上次食嘅一樣都係非常整齊乾淨

旺角店望出去,望住彌敦道感覺都幾寫意

今次食雞翼食得好盡興,下次再食埋另外嗰三隻味

2022-12-14
TakeAway
$100 (Dinner)
  • 黑松露武士雞翼
  • 文青風玫瑰雞翼
2022-12-14 16 views
講咗好耐要食雞翼山,今日終於黎到旺角嘅雞翼山買外賣番屋企食。餐廳裝飾得好夢幻,好似充滿住粉紅泡泡,主要做外賣,亦都設有幾張木枱木椅俾客人堂食。  今次點咗12件雞翼餐,可以揀3款口味嘅雞翼,包一罐飲品,餐廳會用一個靚靚環保袋幫你裝起。  我地點咗文青玫瑰、濃口櫻花蝦蝦醬、宮崎南蠻他他味。雞翼煎得好脆,攞上手已經熱辣辣又香噴噴。文青玫瑰味焦焦甜甜地,帶有少少花香,雞肉非常嫩滑,好juicy多汁。濃口櫻花蝦蝦醬就比較重口味,蝦味好濃郁,十分惹味。宮崎南蠻他他味係額外有一盒他他醬,份量好多,每一啖都可以沾上滿滿嘅他他醬,勁邪惡>< 餐廳仲有提供其他一人餐二人餐小食等等,一個人食又得,開party一班朋友又啱,唔怪之得咁受市民歡迎。

2022-12-14
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$50 (Tea)
2022-12-13 16 views
同朋友下午茶時間想搵啲嘢食🤔咁啱見到裏面有位就入去叫左set 12隻嘅雞翼見到餐廳有唔同口味嘅雞翼揀😯最尾分別揀咗原味,鹹蛋黃同埋玫瑰蜜糖味上枱嘅時候熱辣辣😝眼見鹹蛋黃味,同埋蜜糖味都係喺原味嘅炸雞翼上面再加上醬汁調味咁多款口味個人最鍾意玫瑰蜜糖味,表面有唔少玫瑰花瓣,用嚟打卡一流😜味道來講甜甜地咬落有淡淡的玫瑰香,比起坊間其他嘅玫瑰味食物好好多鹹蛋黃味嘅雞翼表面有一層吉士鹹蛋黃醬,醬汁裏面都夾雜左唔少鹹蛋黃碎,如果鍾意食奶黃月餅嘅人應該會幾鍾意呢種口味😙

2022-12-11 20 views
呢間雞翼山越黎越多分店😋 無理由唔去試下去啦😊我同屋企人嗌咗個$128/12 件 + 1杯飲品餐·可選三款任何口味雞翼/雞槌我揀左文青風玫瑰雞翼, 港式避風塘蒜香雞翼, 泰式冬陰酸辣雞翼 同飲氣泡檸檬茶文青風玫瑰雞翼外層有蜜糖味同玫瑰花瓣~ 濃濃既蜜糖味! 表皮炸到好香脆~ 有陣陣玫瑰花香~ 文青感覺黎啦😊港式避風塘蒜香雞翼好好食😋 蒜香味好濃旭,雞皮炸到外脆肉嫩,加上少少辣味! 食落勁惹味 🤩泰式冬陰酸辣雞翼味道唔太辣,而且食到冬陰公酸酸地既味! 鐘意食冬陰公既朋友可以試下!好正呀!下次等我再試埋其他口味先, 好好食呀😋
呢間雞翼山越黎越多分店😋 無理由唔去試下去啦😊

我同屋企人嗌咗個$128/12 件 + 1杯飲品餐
·可選三款任何口味雞翼/雞槌

下次等我再試埋其他口味先, 好好食呀😋
2022-12-11 16 views
經過旺角 俾佢好多唔同款味既雞翼吸引左我入去🤩叫咗個12件雞翼套餐,包三款口味(雞翼/雞槌各4隻)再配一杯飲品 $128。❣ 韓風吉士鹹蛋黃雞翼韓風吉士鹹蛋醬少少甜甜~ 裏面仲加咗細細粒鹹蛋黃! 配埋香脆雞翼又幾夾幾惹味❣ 濃口櫻花蝦蝦醬雞翼雞翼用左蝦醬醃製好咗~ 蝦醬味岩岩好! 雞翼入晒味~ 表面仲灑上櫻花🌸蝦, 食落帶有鹹香嘅味道!❣宮崎南蠻他他雞翼呢款醬帶有少少酸酸甜甜咁,好開胃! 令你忍唔到又想食! ❣飲品: 凍氣泡桃橙茶食炸野點可以唔飲番杯凍飲
經過旺角 俾佢好多唔同款味既雞翼吸引左我入去🤩

❣ 韓風吉士鹹蛋黃雞翼

❣ 濃口櫻花蝦蝦醬雞翼

❣宮崎南蠻他他雞翼
呢款醬帶有少少酸酸甜甜咁,好開胃! 令你忍唔到又想食!

❣飲品: 凍氣泡桃橙茶
食炸野點可以唔飲番杯凍飲
TakeAway
之前喺觀塘,就幫襯過雞翼專門店,“雞翼山“,覺得有好多種雞翼口味選擇,而且味道唔錯。估唔到,今日經過旺角T.O.P.,見到呢度都有一間分店,而且呢間仲有少量嘅座位,如果客人唔㗎意嘅話,都可以坐喺度,慢慢品嚐雞翼嘅。我當然要入去幫襯吓,睇吓同觀塘果間有咩分別啦。呢度同觀塘分店一樣,為方便大家,都設有自己售賣機,客人可以自行在購買機下單,透過用八達通付款,購買食品。另外,呢度寫明即叫即整,所以,都要等一等,但要食好野,就無嘜所謂啦!我叫左原味雞翼,三重芝士雞翼,同埋避風塘蒜香味雞翼,套餐仲有一罐汽水跟埋添。好快,就有得攞走。唔駛等好耐。👍見個樣同其他分店一樣,保持到水準。

2022-12-11 18 views
呢間店舖聽就聽得多,食就第一次。今日打算食肉少碳水化合物黎減肥(只限今日 ),所以諗起黎食雞翼。間舖好易搵,位於T.O.P.地下果層,係旺角站B1, 2或3出口行去都唔洗3分鐘。有自助點餐機,好方便。除左聞名既雞翼,原來仲有唔少小食可以揀喎。有手套提供,食得無儀態咁又點叫左個餐有12隻雞翼,有3款,每款有4隻。呢個餐一個人食真係大滿足。我揀左(由左至右):港式咸檸七雞翼 (分數: 7.5/10)韓風吉士鹹蛋醬雞翼 (分數: 7.5/10)港式避風塘蒜香雞翼 (分數: 8.5/10)港式避風塘蒜香味 (分數: 8.5/10)炸雞翼加上滿滿避風塘蒜香,唔知係咪炸既關係,呢款雞翼較其餘兩款大隻,個蒜香係好爽好香,又不油,就咁食都好有風味。韓風吉士鹹蛋醬雞翼 (分數: 7.5/10)似係烤雞翼黎,個吉士醬同鹹蛋醬比例1比1,味道平衡得幾多,最重要係濃稠度適當,無太流質,但又無"張"口既感覺,唔錯。啖啖肉,有肉汁。用手套食最方便。臨走前聽到搖野聲,原來呢度仲有呢d台式特飲,好似幾吸引咁,可惜我一人已KO 12隻雞翼,無哂Quota,要留待下次先能試
),所以諗起黎食雞翼。

有自助點餐機,好方便。

除左聞名既雞翼,原來仲有唔少小食可以揀喎。

有手套提供,食得無儀態咁又點

叫左個餐有12隻雞翼,有3款,每款有4隻。

呢個餐一個人食真係大滿足。
我揀左(由左至右):
港式咸檸七雞翼 (分數: 7.5/10)
韓風吉士鹹蛋醬雞翼 (分數: 7.5/10)
港式避風塘蒜香雞翼 (分數: 8.5/10)

港式避風塘蒜香味 (分數: 8.5/10)
港式避風塘蒜香雞翼

韓風吉士鹹蛋醬雞翼 (分數: 7.5/10)

啖啖肉,有肉汁。

用手套食最方便。

港式避風塘蒜香雞翼
2022-12-08 16 views
今日工作完畢,經過旺角彌敦道的「雞翼山」,知道家人喜歡吃雞翼,順道買些回家加餸。餐牌上有九款口味的雞翼,我選了其中三款。在等外賣時,見到店內掛了兩個獎狀,分別是《2020 開飯熱店最優秀開飯新餐廳》和《2022 新假期必吃街頭小食大獎》,怪不得店內經常站滿人。外賣袋非常靚「文青風玫瑰雞翼」雞翼上灑了玫瑰花瓣,味道甜甜的,有很香的玫瑰花味。「港式咸檸七雞翼」咸檸七的味道很特別,也很合香港人口味。「原味脆香雞翼」雞翼皮香脆,原汁原味都很好吃一人餐$68「溫泉蛋洋蔥雞翼丼」,裡面還有「甜芥辣雞軟骨」和「唐揚蝦」,底下是珍珠飯,不錯。下次除了買叉燒和兩餸飯加餸,記得來「雞翼山」買雞翼加餸啊!

《2020 開飯熱店最優秀開飯新餐廳》和

外賣袋非常靚

「港式咸檸七雞翼」咸檸七的味道很特別,也很合香港人口味。

「原味脆香雞翼」雞翼皮香脆,原汁原味都很好吃

一人餐$68
下次除了買叉燒和兩餸飯加餸,記得來「雞翼山」買雞翼加餸啊!

呢間雞翼山就係我屋附近,所以間唔中都有幫襯前排見佢出咗新野,一於去試試順便俾個好評佢主要係多咗套餐,虹吸式飲品,聽個名好勁咁以往都只係買幾件雞翼自私食,呢d真係未叫過連呢到都有埋自助點餐機,毒男們唔怕要同人講野啦由於我係外賣既,所以等緊期間就周圍望下食雞翼呢d咁唔elegant既野,雞翼山都準備得好充足,等大家唔洗咁狼狽污糟然後呢個就係個飲品,咩萃取喇,真係有新鮮水果整成拎到返屋拿拿林開餐文青風玫瑰雞翼呢個真係無論出咩新口味都好,其中一款鐵膽黎蜜糖加上少許玫瑰瓣,甜脆既外皮入面係嫩滑雞肉,一炮過可以食十幾隻即刻生鬚輕鬆濃口櫻花蝦蝦醬雞翼第一次,估唔到櫻花蝦乾都幾足料,加上濃濃既蝦醬包覆住每隻雞翼每一啖都好重口味!呢隻口味可以encore一人餐有蝦多士,雞翼三隻,溫泉蛋蘑菇飯咁多野加埋其實兩個人食都勁飽雞翼就維持一樣咁高水準主要想講個蝦多士,出乎我意料之外咁高質多士外脆,入面舊蝦大大隻,呢個size分兩啖擺入面最食到滋味覺得熱氣呢個餐仲送埋飲品

呢間雞翼山就係我屋附近,所以間唔中都有幫襯
前排見佢出咗新野,一於去試試順便俾個好評佢
主要係多咗套餐,虹吸式飲品,聽個名好勁咁
以往都只係買幾件雞翼自私食,呢d真係未叫過
連呢到都有埋自助點餐機,毒男們唔怕要同人講野啦

由於我係外賣既,所以等緊期間就周圍望下

然後呢個就係個飲品,咩萃取喇,真係有新鮮水果整成

拎到返屋拿拿林開餐

文青風玫瑰雞翼
呢個真係無論出咩新口味都好,其中一款鐵膽黎
蜜糖加上少許玫瑰瓣,甜脆既外皮入面係嫩滑雞肉,
一炮過可以食十幾隻即刻生鬚輕鬆

每一啖都好重口味!呢隻口味可以encore
一人餐
有蝦多士,雞翼三隻,溫泉蛋蘑菇飯
咁多野加埋其實兩個人食都勁飽
雞翼就維持一樣咁高水準
主要想講個蝦多士,出乎我意料之外咁高質
覺得熱氣呢個餐仲送埋飲品
$70 (Lunch)