2022-11-07 9 views
響旺角地鐵站出口旁邊既T.O.P.商場地下既「雞翼山」🐔,每次行經門口都聞到非常香既炸雞翼味道✨,相當吸引,所以前兩日放工經過終於忍唔住買左一份12隻既雞翼山套餐返屋企慢慢食😋。12隻雞翼可選擇三款口味🥂,而口味都有十多款🥂,每款都好吸引👏🏻,另外套餐仲可以加$8包埋罐裝飲品。佢地既雞翼果然皮脆肉嫩🐓,而且一d都唔油膩👏🏻,首先文青風玫瑰雞翼,帶點玫瑰花🌹香,加上蜜糖,清甜好味。另外濃口櫻花蝦🍤蝦醬雞翼充滿濃厚既蝦醬味,帶點咸味非常好食😋。最後韓風吉士鹹蛋醬🥚雞翼係我最鍾意既一款,鹹醬醬夠香,配上雞翼非常襯。👍🏻

2022-11-06 441 views
近排返工成日都要OT,每一次OT都係公司附近叫啲外賣返去食,近期大家都愛上咗一間餐廳,因為個個都好鍾意食雞翼。雞翼山,簡直係雞翼嘅專門店,主打嘅雞翼六隻款式,另外可以點套餐有飲品或者一人,二人套餐都有。餐廳地方雖然唔大都有幾個座位,可以俾你堂食,通常我哋都會點完拎返公司食,因為佢外賣嘅盒環保袋整得好整齊,拎返公司係好方便。文青風玫瑰雞翼,雞翼外面有少少糖漿,加玫瑰花瓣,入口陣陣玫瑰花味,味道都幾清香,加上有啲蜜糖味道,甜中又帶點花香。黑松露武士雞翼,雞皮炸到香脆,加上有啲黑松露同紫菜碎,味道都幾有層次,最初會食到黑松露嘅香味,因為黑松露香味比較濃郁,再嚟到紫菜嘅味道,跟住就係雞翼本身嘅香味,雞翼仲要係好飽滿食落去好有口感。櫻花蝦蝦醬雞翼,呢一款雞翼,真係重點推介。本身櫻花蝦帶少少鹹香,食落去有口感,當雞翼味道配搭埋櫻花蝦嘅味道完全將雞翼嘅香味提升,呢個款雞皮都特別香。試咗幾款雞翼,幾種味道配搭得好好,我自己最欣賞就係櫻花蝦雞翼,真係好好味食得雞翼當然要配埋嘢飲,今日揀咗維他檸檬茶作為飲料,夠晒凍飲落好舒服

食得雞翼當然要配埋嘢飲,今日揀咗維他檸檬茶作為飲料
,夠晒凍飲落好舒服
  • 黑松露武士雞翼
2022-11-06 10 views
我係雞翼控,見呢間小店主打唔同口味既雞翼,當然要試下啦!我選了12隻雞翼加飲品餐,試了3款口味,有櫻花蝦蜜糖、蒜味雞翼同埋和風紫菜雞翼。我最中意係櫻花蝦蜜糖,甜甜地又有我中意既蝦,兩者配搭好夾。其他都有創意。雞翼好大隻,同埋新鮮即炸,堂食最理想。但我一人食唔晒,有6隻打包,個PACKING好好,有手挽袋拎住好方便。飲品有汽泡西柚汁,正呀!呢度近MK MTR,下次同朋友PARTY都可以ORDER定呀!
2022-11-01
2022-11-04 25 views
好多時出嚟旺角,都會經過喺條街,有間叫做雞翼山嘅小食店,每次嚟都好多人排隊,今日,可能我早出動,店舖剛剛開門,唔算太多人,真係好想去了解點解會咁多人排隊? 原來這是一間淨係食雞翼嘅小食店,小店有好多種雞翼,有九種:文青風 玫瑰雞翼黑松露武士雞翼韓風吉士鹹蛋醬雞翼濃口櫻花蝦蝦醬雞翼 宮崎南蠻他他雞翼泰式冬陰酸辣雞翼港式咸檸七雞翼 港式避風塘蒜香雞翼原味脆香雞翼 真是花多眼亂,真係唔知點選擇好呀!我選擇了原味雞翼,最能食出雞翼 味嘅味道,我嘅至愛, 雞翼好大隻 ,好香、好脆,一啲都唔油膩。再試食韓風吉士鹹蛋醬雞翼,雞翼好香,一陣鹹鹹香香嘅鹹蛋醬味,食起來有不同嘅感覺,鹹蛋味好特別,值得一試。最後,試咗個濃口櫻花蝦蝦醬雞翼, 雞翼用蝦醬煮食,佈滿櫻花蝦在雞翅面上,食起嚟好香嘅蝦醬味 真係唔錯㗎。

韓風吉士鹹蛋醬雞翼
濃口櫻花蝦蝦醬雞翼
宮崎南蠻他他雞翼
泰式冬陰酸辣雞翼
港式咸檸七雞翼
原味脆香雞翼
真是花多眼亂,真係唔知點選擇好呀!

聽個名都知,雞翼山係一間炸雞翼專門店,分店都唔少。之前試過銅鑼灣分店,原來旺角 T.O.P. 都有,今日就黎試試。身爲炸雞翼專門店,餐牌有多款特色口味選擇,一共有9款,套餐都有幾款。今日揀左12件套餐,包三款口味雞翼或者雞槌各4隻加一杯飲品,價錢$128。食物即叫即做,等左陣就見到用厚身紙兜裝住嘅雞槌啦!呢度有提供濕紙巾,膠手套同即棄餐具,座位有幾個,可以趁熱食。雞槌新鮮炸起,皮脆肉嫩,我全部叫左雞槌,好多肉食。港式避風塘蒜香雞槌港式避風塘蒜香口味少少辣而蒜香十足,幾好味。黑松露武士雞槌(右)黑松露武士口味係加左黑松露粉同紫菜碎,較為乾身,個人覺得如果轉做黑松露醬會更好。韓風吉士鹹蛋醬雞槌(左)呢個韓風吉士鹹蛋醬正!因為個韓風吉士鹹蛋醬又滑又香,食落少少鹹香,分量又足,我用黎點埋黑松露武士雞槌食。飲品包Coke Zero或者兩款罐裝茶飲。
雞槌新鮮炸起,皮脆肉嫩,我全部叫左雞槌,好多肉食。

港式避風塘蒜香雞槌

港式避風塘蒜香口味少少辣而蒜香十足,幾好味。
韓風吉士鹹蛋醬雞槌, 黑松露武士雞槌
黑松露武士雞槌(右)

韓風吉士鹹蛋醬雞槌(左)

飲品包Coke Zero或者兩款罐裝茶飲。
2022-11-03
$64 (Lunch)
港式避風塘蒜香雞槌
《雞翼山 - 旺角》以前喺旺角返工嘅時候, lunch time成日都會去旺角中心嗰邊掃街,或者買啲小食返公司食😎其中一間我哋成日幫襯嘅就係喺旺角中心對面嘅T.O.P外圍,一間專門賣唔同口味嘅雞翼小食店👍🏻小店雞翼嘅口味都幾多㗎,最少都有10款俾你慢慢揀😎我同朋友今次見到有新口味推出,所以就叫咗個 $128/12件雞翼既套餐share一齊食😋💁🏻‍♀️文青風玫瑰雞翼每次我都必叫嘅口味,玫瑰糖漿同脆卜卜嘅雞翼其實好夾,個玫瑰糖漿凍咗之後會形成糖塊,令到雞翼表皮更脆更香口💁🏻‍♀️韓風吉士鹹蛋黃雞翼呢個口味我第一次試,鹹蛋黃吉士醬味道偏向甜甜地,有少少似食緊吉士蛋糕嘅味道,而鹹蛋黃個味道唔算好出,可能係吉士醬嘅味比較甜身,所以食落似有點似甜品,我就比較鍾意舊嘅鹹蛋黃醬雞翼多啲😎不過朋友話新嘅吉士鹹蛋黃比較濃味,佢都幾鍾意💁🏻‍♀️濃口櫻花蝦蝦醬雞翼櫻花蝦同蝦醬個口味本來就好合拍,兩樣都係鹹香味十足嘅食材,再配上肉類其實點整都好食😋櫻花蝦嘅份量絕對唔少,咬落脆脆地,而雞翼本身油份高同炸到好香口,再用蝦醬包裹全隻雞翼後變得更惹味😋👍🏻呢個套餐一共有12隻雞翼,可以自選三款唔同嘅口味,個人覺得最好味嘅
《雞翼山 - 旺角》

💁🏻‍♀️文青風玫瑰雞翼

💁🏻‍♀️韓風吉士鹹蛋黃雞翼

💁🏻‍♀️濃口櫻花蝦蝦醬雞翼

呢個套餐一共有12隻雞翼,可以自選三款唔同嘅口味,個人覺得最好味嘅都仲係文青風玫瑰雞翼😎其次就係櫻花蝦蝦醬雞翼😋食落都幾有驚喜,如果鍾意甜甜酸酸嘅話其實鹹檸七嗰款雞翼都係唔錯嘅選擇😉基本上所有味道我都試勻晒咁滯㗎啦😝
2022-11-01
$60 (Tea)
  • 文青風玫瑰雞翼
2022-10-24 9 views
雞翼山最鐘意佢哋嘅雞翼大大隻脹卜卜~睇MENU個陣見到佢地有明太子無骨雞翼CROFFLE包🤩好特別好有趣🤪C餐 $58二件原味/玫瑰雞翼 +鰻魚片天婦羅+明太子無骨雞翼CROFFLE包+飲品老婆做完運動未食野,於是叫左明太子無骨雞翼CROFFLE包比佢,呢個包好特別,每一層都喺分開的,CROFFLE放耐左都仲外脆內軟~老婆好鐘意,中間無骨雞啖啖肉好爽,然後喺一堆醬蕃茄生菜~鰻魚片天婦羅好香脆~12件 三款口味+一杯飲品 $128每款雞翼都大大隻脹卜卜啖啖肉!南崎南蠻他他雞翼:加他他醬就係日本風味,唔加都有炸雞風味港式鹹檸七雞翼:檸味突出好有香港味道~泰式冬陰功酸辣雞翼:酸酸辣辣好開胃,又唔會太辣,拎到返屋企老媽子都食到飲品可選ZERO 可樂 / 氣泡檸檬茶 / 氣泡桃橙茶
雞翼山最鐘意佢哋嘅雞翼大大隻脹卜卜~

C餐 $58

鰻魚片天婦羅好香脆~

12件 三款口味+一杯飲品 $128
每款雞翼都大大隻脹卜卜啖啖肉!

南崎南蠻他他雞翼:加他他醬就係日本風味,唔加都有炸雞風味
港式鹹檸七雞翼:檸味突出好有香港味道~

飲品可選ZERO 可樂 / 氣泡檸檬茶 / 氣泡桃橙茶
Type of Meal
Tea
之前都聽過好多次雞翼山今次係旺角T.O.P見到 一於試下.《港式避風塘蒜香雞翼》避風塘最緊要緊係大蒜🧄大量爆到香、酥、脆既蒜沾滿炸脆既雞翼 使口感更過癮味道有少少辣味 好惹味 但放心 唔會好辣㗎咋.《宫崎南蠻他他雞翼》用上南蠻雞既做法 酸酸甜甜用糖醋、蔥、南蠻辛子醃漬之後炸重點係個白色嘅他他醬蛋黃醬做個底 再加酸瓜碎等等嘅配料點炸雞翼會中和左個酸味 又可以減膩.$138/16件 除左可以任選2款口味雞翼仲包兩款飲品🥤我揀左zero 可樂同氣泡檸檬茶咁樣食宵夜先夠爽㗎嘛

之前都聽過好多次雞翼山
今次係旺角T.O.P見到 一於試下

《港式避風塘蒜香雞翼》
避風塘最緊要緊係大蒜🧄
大量爆到香、酥、脆既蒜
沾滿炸脆既雞翼 使口感更過癮
味道有少少辣味 好惹味
但放心 唔會好辣㗎咋

《宫崎南蠻他他雞翼》
用上南蠻雞既做法 酸酸甜甜
用糖醋、蔥、南蠻辛子醃漬之後炸
重點係個白色嘅他他醬
蛋黃醬做個底 再加酸瓜碎等等嘅配料
炸雞翼會中和左個酸味 又可以減膩
$138/16件 除左可以任選2款口味雞翼
仲包兩款飲品🥤
我揀左zero 可樂同氣泡檸檬茶
咁樣食宵夜先夠爽㗎嘛

2022-10-22 7 views
前排見網上好多人介紹雞翼山,有次搭巴士經過望到有好多人排隊,見行完旺角唔想再返屋企整野食就買個外賣返去試下。餐廳有套餐和淨雞俾大家去選擇,我地揀左套餐A和12件雞。套餐A包3件雞翼、蝦多士、溫泉蛋蘑菇飯和飲品,雞翼揀左玫瑰雞翼,玫瑰味都幾香,流心嘅溫泉蛋混入蘑菇飯,入口更香滑。12件雞翼揀左玫瑰、避風塘、蝦醬味,三款都係我鍾意嘅味道,每款3隻,係外賣黎講,隻隻都保持到脆口,避風塘帶一D微辣,蝦醬味味道濃郁,鍾意食蝦醬一定會愛上。以上都會送飲品,我地就揀左有氣檸檬茶,夠解渴。

餐廳有套餐和淨雞俾大家去選擇,我地揀左套餐A和12件雞。

以上都會送飲品,我地就揀左有氣檸檬茶,夠解渴。

2022-10-21 13 views
雞翼殺手又再次出沒!😈之前Lunch time都經過好多次呢一間雞翼山,每次忙都非常之吸引,今日難得早放工,就順便買外賣返屋企請埋屋企人食🤩計計吓其實我最後食咗好多雞翼🤣先揀咗呢款王牌之選🍗$128有12件,可以自選三款任何口味雞翼/雞槌,仲送埋新出嘅氣泡飲品添!身為文青嘅我梗係要叫呢間店嘅王牌 - 文青風玫瑰雞翼😎呢款雞翼先炸過,外面蓋着一層糖漿,食落仲脆口不過頗甜🤔考慮到屋企人鍾意食辣,所以仲揀咗兩款來自唔同地方嘅惹味雞翼 - 泰式冬陰酸辣雞翼、港式避風塘蒜香雞翼😋個人就超推薦冬陰功雞翼!食落去真係有種冬陰功嘅感覺,酸酸辣辣超惹味😍避風塘雞翼就不過不失,比想像中唔夠辣🥲不要儀態 一人餐 ($68)餐入邊包咗好多嘢食,仲有飲品,由於係外賣,店員就一次過將所有嘢放晒喺丼飯入面,攞到返屋企嘅時候有少少淋🥲不過都keep到味道嘅🤣溫泉蛋洋蔥雞翼丼🐥入邊又有幾隻雞翼🤣不過呢種雞翼就普通啲,好有住家感覺🤔溫泉蛋配丼飯係一個唔會失敗嘅配搭,配埋洋蔥之後更加甜,不過食得耐可能會有少少膩 (可能因為事前我已經食咗好多隻雞翼🥲)甜芥辣雞軟骨&唐揚蝦🦐味道不錯,仲可以蘸特別調製嘅芥辣醬一齊食,用來佐飯係

不要儀態 一人餐 ($68)

溫泉蛋洋蔥雞翼丼🐥

甜芥辣雞軟骨&唐揚蝦🦐
味道不錯,仲可以蘸特別調製嘅芥辣醬一齊食,用來佐飯係一個幾好嘅選擇😛不過如果外賣分開放就冇咁易淋,口感會更好!
2022-10-19 31 views
呢間雞翼山,最初喺黃埔開嘅時候已經聞名不如見面,試過一次!仲記得佢個玫瑰雞翼真係好難忘🥺近呢一排好似越開越多,今日經過旺角T.O.P商場,有得外賣自取,就帶咗啲返去俾爹哋媽咪試吓啦🥰本身以為餐廳係商場入面,不過佢係好似其他手搖飲品咁樣嘅外賣舖頭,座位堂食有三四個。叫咗一個不要儀態一人C餐($58):兩件玫瑰雞翼,鰻魚片天婦羅,明太子無骨雞翼croffle包配飲品。天婦羅正正常常,起碼都係即叫即炸,始終佢哋嘅賣點都係雞翼。Croffle包略嫌有少少細,一啖間落去嘅時候下面啲餡都會擠晒出嚟,雞翼本身都有調味,配上菠蘿生菜同明太子醬,感覺都幾新穎。個人都係prefer佢哋嘅主打菜。可以自選三種口味,共12件雞翼+飲品($128): 1. 文青風玫瑰雞翼- 呢個係佢哋主打,食落去甜甜地,雖然有少少玫瑰花瓣做點綴,但係食落去蜜糖真係有淡淡嘅玫瑰味。甜得來唔會覺得死甜,反而係慢慢食到玫瑰嘅香,一家大細都應該會鍾意。2. 港式咸檸七雞翼- 七喜味就無乜啦,不過係食到檸蜜嘅甜,都幾清新,唔會太酸。如果玫瑰適合女仔,呢個男仔應該都會鐘意。3. 泰式冬蔭酸辣雞翼-顏色明顯唔同,帶少少橙紅色,較其他款色乾身

可以自選三種口味,共12件雞翼+飲品($128):
3. 泰式冬蔭酸辣雞翼-顏色明顯唔同,帶少少橙紅色,較其他款色乾身,唔會見到有冬陰功醬喺雞翼上面,都會見到有幾條香茅。微辣而且惹味,不過都係停留係表皮,入面就唔會feel到。

總結:個人嚟講都係鍾意佢哋文青風玫瑰雞翼,呢種味道喺出邊冇試過,雖然本身都好多選擇,今次試過左嘅呢三款入面,自己都係鐘情佢哋主打,未試過嘅可以一試。
TakeAway
假日同好姊妹Shopping, 齊齊起身妝扮都冇時間食野, 出旺角第一時間搵食醫肚。順路入咗呢間主打雞翼小店---雞翼山, 店內有少量座位供堂食, 不設加一。多款口味雞翼選擇, 散叫/套餐同樣供應揀咗HK$128套餐, 自選三款口味雞翼, 一共12件, 配一罐飲品每張order即叫即整, 雞翼大大隻脹卜卜, juicy嫩滑。文青風玫瑰雞翼: 表面平均沾上甜甜地薄薄的蜜糖, 細味有極淡清香。 黑松露武士雞翼: 呢款口味很香口惹味, 不過唔似係松露味, 近似蝦醬嘅焦香惹味。港式避風塘蒜香雞翼: 夾集炸蒜一齊食, 滲出少少辣, 極為香口惹味。相對最中意呢款口味。朋友就揀咗HK$68 一人餐溫泉蛋洋蔥雞翼丼: 溫泉蛋輕輕一篤瀉出蛋汁, 跟超林洋蔥絲一齊食, 味道好夾。除了食到脹卜卜甜甜地雞翼, 仲有酥脆回甘嘅唐揚蝦、同埋惹味爽脆甜芥辣雞軟骨, 味道同口感都能滿足, 而且夠飽肚。兩款套餐同樣有自選罐裝飲品。
多款口味雞翼選擇, 散叫/套餐同樣供應

文青風玫瑰雞翼

朋友就揀咗HK$68 一人餐
溫泉蛋洋蔥雞翼丼
兩款套餐同樣有自選罐裝飲品。
2022-10-16
Type of Meal
Tea
文青風玫瑰雞翼
2022-10-17 19 views
燒雞翼,我鐘意食🤗。炸雞翼,我就更加鐘意食呀😍! 全港第一炸雞翼店 🇭🇰雞翼山,在多區都設有分店哦~港島、九龍、新界的朋友仔,想吃也超級分店~ 旺角分店設有堂食坐位,開放式的設計,香氣撲鼻,吸引途人忍不住買點回家加餸🤣! 我也是其中一個,今晚便帶點雞翼回家吧。 「 自選雞翼🍗$128/12件 」 雞翼山有超多口味,玫瑰雞翼、南蠻他他雞翼、鹹檸七雞翼、避風塘蒜香雞翼等等。購買12件可選3款口味,我選了招牌玫瑰味、櫻花蝦蝦醬和避風塘蒜香味😆。招牌玫瑰雞翼是我的最愛,香甜美味,肉汁鮮嫩。而避風塘味則好香口,配啤酒一流。 「 不要儀態一人餐👧🏻$68 」 溫泉蛋洋蔥雞丼,滑溜的雞蛋和雞翼,很好下飯😏。還會附有甜芥辣雞軟骨和唐揚蝦😳,餸菜非常多,太足料了吧~
燒雞翼,我鐘意食🤗。炸雞翼,我就更加鐘意食呀😍!

「 自選雞翼🍗$128/12件 」

「 不要儀態一人餐👧🏻$68 」

2022-10-15
2022-10-17 6 views
【鷄翼山】岩岩開既時候已經成日去幫襯,有時候口痕都會想去食。最近就去左堂食,試下幾款新味同佢既一人餐。 鷄翼12件:12件鷄翼套餐可以選擇3個味,我地就選擇左佢地經典既文青風玫瑰、未試過既泰式冬陰功酸辣同宮崎南蠻他他。個人最鍾意泰式冬陰功酸辣味,因爲好惹味、調味岩岩好,唔會太鹹、太辣同太酸,好開胃。其次係經典既文青風玫瑰甜甜帶少少玫瑰味,不過宮崎南蠻他他就一般,只不過係原味鷄翼+他他醬,無咩特別。另外包飲品一罐。 一人餐C:包括2件原味/玫瑰鷄翼,鰻魚天婦羅同明太子無骨鷄croffle, 另外包飲品一罐。鰻魚天婦炸得好脆,不過個人覺得有少少腥。明太子無骨鷄croffle大推,croffle好香、外脆内軟,另外加左菠蘿,甜甜鹹鹹同埋好juicy。
2022-10-15 12 views
雞翼山而家總有一間係你附近,旺角T.O.P商場就有一間分店啦!今日行過俾雞翼嘅香味吸引咗,於是就行過去望吓個餐牌先!見到有一人餐亦都有二人餐,仲有一啲雞翼嘅套餐嘩!有成九個味道啊!見到啲雞翼餐仲可以用三個口味去配搭!有文青風玫瑰雞翼、黑松露武士雞翼、韓風吉士鹹蛋醬雞翼、濃口櫻花蝦蝦醬雞翼、宮崎南蠻他他雞翼、泰式冬陰功辣雞翼、港式鹹檸七雞翼、港式避風塘蒜香雞翼和原味脆香雞翼,唔食雞翼嘅朋友仲可以選擇雞翼尖或者雞鎚呢度嘅套餐選擇都好豐富㗎,而且飲品都好多元化,除咗有罐裝可樂,仲有氣泡檸檬茶和氣泡桃橙茶揀我除咗叫咗一個12隻雞翼套餐,仲叫咗一個不要儀態一人餐,一人餐有ABC三個選擇,我叫咗A餐,有三件玫瑰雞翼(你揀原味都得)南蠻蝦多士及溫泉蛋蘑菇飯,同埋飲品一罐番到屋企,d雞翼都仲好熱好香好好味😋
嘩!
有成九個味道啊!見到啲雞翼餐仲可以用三個口味去配搭!

番到屋企,d雞翼都仲好熱好香好好味😋
2022-10-14
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$65 (Lunch)
  • 文青風玫瑰雞翼