2016-08-17 543 views
今晚做完gym,出面1號風球,橫風橫雨,都唔知食乜好,最後求其見到間麻辣王就入去開餐。泡椒雞翼有4隻,食到一半先醒起未影相,味道唔錯,但又唔會激辣,但雞翼比較細隻。花枝丸麵,蒜味幾香,但又唔會太over,花枝丸幾有花枝味同埋彈性,麵粗幼軟硬適中,唔錯。唯一要彈嘅係座位與座位比較迫。
泡椒雞中翼
上湯花椒丸麵

唯一要彈嘅係座位與座位比較迫。
2016-08-17
$56 (Dinner)
2016-06-15 411 views
晚市在即,本想吃酸辣麵,但行經此店見冇人,又想靜靜地,就入咗去開餐。叫了一碗麻辣雞肶麵。32元面層好油呀, 雞肶味道一般,生麵淋淋地,最重要是配麻辣湯底是非常好好味。麻辣同酸辣吾同,吃了麻辣,好似成千支針不停桔緊我舌頭,上咀唇,下咀唇,好桔呀,但復完較酸辣快。頂吾順都要加六元叫罐汽水解辣。
叫了一碗麻辣雞肶麵。32元
面層好油呀
頂吾順都要加六元叫罐汽水解辣。
2016-06-14
成日經過這店一直因為坐吾到舒服而冇買。今次難得踢英超買野返去睇波,當然專登走去買返包去食。今次買左金菇牛肉加蓮藕底和一串魚蛋和泡椒雞腳頭,一共$80大元。亞姐都叫好好服務冇吹黎吹去。今次食果個魚蛋直迫長洲魚蛋咁大粒,以十二蚊有五粒都好抵。辣味好入味,最緊要冇因為咁樣魚蛋變淋冇口感。口感也在而且連入面都有辣的感覺,好明顯吾係求其放下又拿出黎買果d...推介!!金菇牛肉加蓮藕底返到去食..唉,牛肉硬到咬吾開,仲要吾入味,金菇一扎扎咁,幸好有少少味。蓮藕已經係最好味,講真要成四十幾蚊係失望。因為連醬汁油油多過辣,吾知佢地四川去左邊。泡椒雞腳頭係正常有辣的泡椒味同大約二十四蚊有十金舊都差不多。食完有泡椒辣加啤酒一流

2015-09-12
TakeAway
$40 (Last Night Supper)
2014-05-02 727 views
昨天黃昏和朋友到這間麻辣粉食店,價錢合理,各類粉麵和小食介乎20至60元左右。今次試了麻醬撈粉、麻辣肥牛紅薯粉、麻辣大腸和麻辣雞腿。麻醬撈粉:味道很好很清新,有濃郁麻醬味麻辣肥牛紅薯粉:粉只有麻辣味,但沒了鹹味麻辣大腸:味道不錯,但鹹了一點麻辣雞腿:很美味,鹹和辣洽到好處下次可以再試試其他食物。

麻醬撈粉:味道很好很清新,有濃郁麻醬味
麻辣肥牛紅薯粉:粉只有麻辣味,但沒了鹹味
麻辣大腸:味道不錯,但鹹了一點
麻辣雞腿:很美味,鹹和辣洽到好處

下次可以再試試其他食物。
2014-05-01
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2012-09-12 433 views
同友人做完運動後來此店食埋個晚飯才回家.2個人叫左個雞絲撈麵, 雞翼及青瓜.特別喜歡佢地既麻辣青瓜, 雖然味道唔算太麻辣, 但青瓜夠爽口清甜.雞翼都算肥大肉嫩同樣又係辣味不足.反而雞絲撈麵麻辣味道就夠濃食到一半已經覺得有點麻麻地十分刺激, 加上麵質煮得岩岩好唔會太淋身
同友人做完運動後來此店食埋個晚飯才回家.

2個人叫左個雞絲撈麵, 雞翼及青瓜.

雞翼都算肥大肉嫩同樣又係辣味不足.

2012-09-10
$50 (Dinner)
2011-06-26 262 views
第三站: 搭小巴路過的~麻辣王~口水雞汁撈麵---口水雞汁夠麻辣, 麵都OJ~不過外賣的話可能乾咗, 所以要起勁少少去撈~但整體好味~可返兜之選~就係拱~就完成咗我地兩傻開心出城外賣遊喇~更多飲飲食食=在我家~
第三站: 搭小巴路過的~麻辣王~
口水雞汁撈麵---口水雞汁夠麻辣, 麵都OJ~
不過外賣的話可能乾咗, 所以要起勁少少去撈~
但整體好味~可返兜之選~

就係拱~就完成咗我地兩傻開心出城外賣遊喇~

更多飲飲食食=在我家~
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
$8 (Dinner)
  • 口水雞汁撈麵
2010-12-14 221 views
幫襯過這所小店舖數次,紅薯粉不錯,而重要的是,個麻辣湯底就好掂!我每次都幾乎飲晒個湯!我特別推介牛腩紅薯粉,因為D牛腩好夠"淋",份量又夠,只賣$20元!咁0既價錢,簡直係物超所值!我通常都會加一個娃娃菜($8),可以加辣,但我一般都不加,淡淡地反而同麻辣湯底好襯!p.s.:若仍有胃口,推薦吃黃金皮蛋($7/隻,$12/2隻),好有特色!

2010-12-12
  • 牛腩紅薯粉; 黃金皮蛋
2010-10-31 167 views
有一日同友人去食飯見 mk 都食得 7788 所以就試下呢間 la叫左個擔擔薯粉 友人叫左咩唔記得 d 薯粉真係好滑..係咁彈走晒d 花生同 d 汁整得好香 好好食不過料就少左 d ~~$2x 都 ok ~ 可以去試下

有一日同友人去食飯
見 mk 都食得 7788 所以就試下呢間 la

叫左個擔擔薯粉 友人叫左咩唔記得

d 薯粉真係好滑..係咁彈走晒
d 花生同 d 汁整得好香 好好食
不過料就少左 d ~~
$2x 都 ok ~ 可以去試下
2010-10-02