2024-07-07 452 views
尖沙咀麻辣派對🥳川香豬軟骨酸辣水晶粉🍜一上桌,那股撲鼻的麻辣香味就讓人垂涎欲滴。豬軟骨燉得恰到好處,入口即化,滿滿的膠原蛋白。而那水晶粉更是滑嫩可口,Q彈有嚼勁。酸辣湯底更是點睛之筆,微酸微辣,開胃又提神。吃一口就能感受到川菜的獨特魅力,讓人欲罷不能。手拍青瓜👀青瓜新鮮脆嫩,輕輕就能感受到它的爽脆。搭配特製的麻辣醬料,既有麻辣的刺激感,又有絲絲涼意,吃下去彷彿打通了任督二脈,全身都舒爽起來。這家餐廳的環境也非常不錯,裝修風格時尚又不失舒適感。服務也超級好,服務員態度熱情周到,上菜速度也超快。最棒的是這裡的價格非常親民,下次來尖沙咀,記得來這家餐廳打卡哦!🌶️🌈🎉
尖沙咀麻辣派對🥳

川香豬軟骨酸辣水晶粉🍜

手拍青瓜👀

🌶️🌈🎉
2024-07-03 531 views
行到尖沙咀又食麻辣派對,場內五光十色,幾有格調,而今次就試烤魚🐟🐟銅盤烤石班-紅燒蒜香味 BB辣 $338石班魚大條多肉,需有蒜頭辣椒,仍不掩蓋魚的鮮甜味美,魚皮煎得香口,湯底蒜香味濃,BB辣都幾刺激,配個白飯就啱啱好,而配菜很多,有魔芋、金針菇、萵筍、大豆芽、冰豆腐、芹菜、芫荽、椰菜,全部大大件,新鮮入味,兩個人叫一鍋已經夠食,飯後還有紅豆沙送,大滿足🥤飲品叫了兩杯果茶🥤凍蜜語水果茶 $33 -啖啖雜果的大大杯水果茶,有橙、西瓜、火龍果、奇亞籽等陣容,甜度適中,是解辣的好幫手。🥤冰雪鮮檸C飲 $33 -同樣大大杯,主要是鮮檸青檸,酸甜醒胃,也是解辣的好幫手。——————————————————味道 : ⭐️⭐️⭐️⭐️環境 : ⭐️⭐️⭐️⭐️ ⭐️服務 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️衛生 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️——————————————————📍 麻辣派對 (瑞生酒店) (尖沙咀)尖沙咀加連威老道29A號瑞生酒店1樓☎️28822083

🐟銅盤烤石班-紅燒蒜香味 BB辣 $338

環境 : ⭐️⭐️⭐️⭐️ ⭐️
服務 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
衛生 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
——————————————————
📍 麻辣派對 (瑞生酒店) (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道29A號瑞生酒店1樓
☎️28822083
2024-06-26 423 views
今晚晚餐雖然是川菜,但也可以選擇不辣的,所以不要看到川菜就不敢嘗試。藤椒花雕白貝:白貝的鮮嫩口感,花雕酒的加入則為整道菜增添了一絲酒香,既保留了海鮮的原汁原味,又融入了中式調料的獨特風味。孜然蔥爆蒙古羊肉:肉質的嫩滑,再加上孜然和蔥花的搭配極為出色。孜然的香氣滲透到羊肉的每一個纖維中,令人垂涎三尺。紅燒排骨麵:紅燒的醬汁掛在排骨和麵條上,每一口都能夠品嚐到湯汁的醇厚和排骨的鮮美。再配上蔥、香菜、花生、肉沫和榨菜,使這碗麵更美味可口。炒五素:芹菜、蓮藕、青瓜、黑木耳和秋葵為主要材料,色彩豐富,營養均衡,味道鮮美可口。是一道既健康又美味的素食料理。最後,還免費送上經典甜品——綠豆沙,味道清新可口,清熱解毒。

今晚又來吃酸菜魚🌟這家已經多次光顧,每次都是來吃酸菜魚😂除了酸菜魚,還有其他香鍋/水煮/小菜等等的菜式,而且份量都很大🙈所以每次兩個人來吃都是點一個魚或鍋再加一個小菜就剛剛好♥️份量十分之大的酸菜魚🤣這次辣度選擇了中辣~湯頭的酸菜和辣椒味道剛剛好,不會過酸或太辣♥️魚類選擇了肉質嫩滑肥美的江團魚🌟魚片量很足,而且每片都很厚肉♥️除了魚片和酸菜外還有芽菜、薯粉、魔芋片🌟一整鍋給得滿滿當當的🔥這小菜的辣度同樣選擇了中辣,味道是屬於惹味香辣的類型♥️鹹肉經過過油的步驟,變得乾爽不肥膩🌟花菜用的是椰菜花,夠爽脆👍🏻如果是福花就更好了🤣本來點菜前還在酸菜魚和香鍋之間掙扎🙈剛好朋友想點小菜~後來看到餐牌的圖片覺得這花菜鹹肉應該與乾鍋有點相似,所以最後選了酸菜魚🙈

乾煸花菜鹹肉
這小菜的辣度同樣選擇了中辣,味道是屬於惹味香辣的類型♥️
乾煸花菜鹹肉

本來點菜前還在酸菜魚和香鍋之間掙扎🙈剛好朋友想點小菜~
2024-06-17
$170 (Dinner)
2024-06-12 308 views
不過不失麻辣餐廳星期五晚喺尖沙咀諗唔到食咩 又想食吓辣嘢 就同屋企人揀咗去食麻辣派對餐廳嘅裝修比較暗 坐落去都算係闊落 不過感覺啲餐具就唔係非常乾淨 可以洗吓或者抹吓先用三個人叫咗三個餸首先係藤椒花雕白貝 $53呢個算係開胃小菜 係冷盤 辣辣地都幾啱餸飯 因為驚唔食得太辣就叫咗BB辣 鍾意食辣嘅建議可以叫辣少少🤣👍🏻酸菜味江團 即係酸菜魚~俾我想像中味道淡咗少少~算好酸,亦都唔算好辣但係個湯都好食嘅 而且啲魚都夠滑 同埋份量都唔少三個人食都夠飽👍🏻口水雞 $68口水雞個擺盤就麻麻哋雞都比較多骨 勝在個味夠香餸飯食都唔錯 麻辣派對都係要叫飯餸 食飯嘅份量都OK可以三個人叫兩個飯感覺上我食物都係不過不失,又唔係話特別出色但係如果鍾意食川菜嘅朋友可以試吓!
不過不失麻辣餐廳

餐廳嘅裝修比較暗 坐落去都算係闊落
不過感覺啲餐具就唔係非常乾淨 可以洗吓或者抹吓先用

三個人叫咗三個餸

首先係藤椒花雕白貝 $53

酸菜味江團 即係酸菜魚~
俾我想像中味道淡咗少少~
算好酸,亦都唔算好辣
但係個湯都好食嘅
而且啲魚都夠滑 同埋份量都唔少
三個人食都夠飽👍🏻

口水雞 $68
口水雞個擺盤就麻麻哋
雞都比較多骨 勝在個味夠香
餸飯食都唔錯

麻辣派對都係要叫飯餸 食飯嘅份量都OK可以三個人叫兩個飯
感覺上我食物都係不過不失,又唔係話特別出色
但係如果鍾意食川菜嘅朋友可以試吓!
2024-05-28 280 views
每次嚟到《麻辣派對》同朋友食飯都有好多選擇,其他嘅辣魚都好吸引,也有其他辣味菜式,但今次不例外,都係揀我喜歡的酸菜魚。酸菜味型江團(BB辣)~小小微辣,好大盤,件件魚塊啖啖肉,唔使擔心有骨,正啊!配料有酸菜、芽菜、辣椒等等,仲有水晶粉及魔芋片,QQ彈牙,掛滿湯汁,特別美味。戀味毛肚(BB辣)~爽口麻辣牛柏葉十分惹味。藤椒花雕白貝(BB辣)~白貝夠新鮮,調教味道啱啱好。最後餐廳送咗兩碗糖水,綠豆沙清熱,解一解辣氣。

酸菜味型江團(BB辣)~

戀味毛肚(BB辣)~
爽口麻辣牛柏葉十分惹味。

藤椒花雕白貝(BB辣)~
白貝夠新鮮,調教味道啱啱好。

最後餐廳送咗兩碗糖水,綠豆沙清熱,解一解辣氣。

2024-05-20
Type of Meal
Dinner
2024-04-24 314 views
今日同frd去尖沙咀行下,想食啲辣野,就去哩間麻辣派對試吓。入面燈光幽暗,私隱度幾高,幾有vibe。辣子肥腸(中辣) ($168)大盤炸肥腸,鋪滿辣椒,場面幾震撼。吃下肥腸炸得鬆脆,裏內膏汁四濺,腸肉嫩滑。加上帶有辣香,像吃薯片一樣,一口接一口,停不了口。豉椒炒蟶子皇(2隻)(中辣)($156)蟶子皇兩大條,完全不韌,非常嫩滑,又有彈性,幾有鮮甜味,幾新鮮。配搭豉椒入味,十分香濃惹味。戀味毛肚(中辣) ($68)口感非常好,爽口鮮甜,清清涼涼。食辣肥腸,再食呢個,有一些解辣的感覺,完全不油膩。綠豆沙 仲送綠豆沙,解辣一流。

入面燈光幽暗,私隱度幾高,幾有vibe。

辣子肥腸(中辣) ($168)

豉椒炒蟶子皇(2隻)(中辣)($156)

戀味毛肚(中辣) ($68)

綠豆沙
仲送綠豆沙,解辣一流。

香港地有很多一流的食肆,無論環境或是食物質素都有很多選擇,但在芸芸食肆當中,尖沙咀的麻辣派對以及其副線旺金鴿,一直都對我以及我的朋友有一種吸引力,以至平常飯局或有喜慶宴會,都作為首選之地!室內以大油畫及新派的多彩壁畫作牆飾,加上恰到好處的燈光影射,整體是有一種後現代的藝術氛圍!當然,麻辣派對不僅環境優美,其食物質素極高且款式選擇豐富--從餐牌來看,主打是新派/傳統川菜俱備,兼且匯融精品粵菜!由前菜小食到主菜到湯品,在琳瑯滿目的食物中,與好友精選了多款麻辣派對獨有/招牌菜式,之後馬上落單;小食開始已經不得了--鮮椒爽脆生腸,麻辣香料賦予生腸多層次的味道,祛膻提鮮,加上極之爽彈口感,是味蕾上的一大享受!藤椒花雕白貝,貝肉十分鮮美,在藤椒與花雕組成香濃又細緻的調味下,回韻更透出貝肉的清甜!麻辣無骨鳳爪,濃郁惹味之選,以醋浸過的無骨鳳爪,輔以麻辣香料配襯,五味紛陳,口感與味感都上佳!隨後經理給我們每人贈送一杯特色水果茶,微妙果酸與甜味,令香茶更添美味!衷心感激!然後到主菜逐一登場--酸菜魚,傳統的川菜一定是麻辣派對大廚們的拿手技藝;藤椒香氣及鹹酸菜味道透入魚肉之中,令到嫩滑的魚肉有豐富的層次感

小食開始已經不得了--
鮮椒爽脆生腸
藤椒花雕白貝
麻辣無骨鳳爪
特色水果茶

然後到主菜逐一登場--
酸菜魚
酸菜魚,傳統的川菜一定是麻辣派對大廚們的拿手技藝;
酸菜魚
藤椒香氣及鹹酸菜味道透入魚肉之中,令到嫩滑的魚肉有豐富的層次感!
紐西蘭蟶子皇
紐西蘭蟶子皇,鮮甜厚肉的紐西蘭蟶子皇,以粵式豉椒加上微辣香料調配,結合蒸到剛熟的蟶子肉,嚐到以香辣味帶出十足的鮮甜味!
紐西蘭蟶子皇
而底下的薯粉吸收了蟶子與香料精華,又是另一種昇華的美味!
水煮極上安格斯牛肉
主角之一的--水煮極上安格斯牛肉,如此方式烹煮加上食材使用極上安格斯牛肉,在麻辣派對吃到的就是美味!
水煮極上安格斯牛肉
肉質嫩滑,厚重的牛肉本味,水煮方式帶出的麻辣味與牛肉碰撞出美妙的花火,直往舌尖上綻放!
橄欖油薑絲浸水魚(甲魚)
更重點的主角,說得上是麻辣派對在港首創菜式--橄欖油薑絲浸水魚(甲魚);
橄欖油薑絲浸水魚(甲魚)
橄欖油將水魚的肉汁與裙邊膠質完美地鎖在本位,令原本嫩滑的肉質與裙邊呈現百二分的彈滑,加上香脆的薑絲,其味輕柔地滲入水魚肉與裙邊中,倍添滋味令食味滿分!
橄欖油薑絲浸水魚(甲魚)
而水魚肉含大量豐富的骨膠原,蛋白質以及對人體有益微量元素,極盡滋補功能,對男仕女仕都大有裨益!
純椰青水煮乳鴿
壓軸來個--純椰青水煮乳鴿,清甜的椰青水吸收了乳鴿的精華,喝起來醇和甜美又滋潤,鴿油鴿肉的味道隨甜味消散後娓娓道來,回韻綿長!
純椰青水煮乳鴿
而乳鴿肉在煲湯後依然保持嫩滑,保留最天然的美味!
一頓豐富而美味的川粵之旅,大大地滿足了味蕾,又有滋補之效,麻辣派對真令人陶醉!
2024-04-03
$460 (Dinner)
鮮椒爽脆生腸
藤椒花雕白貝
麻辣無骨鳳爪
2024-04-02 356 views
又到lunch時間啦、今日就揀咗食麻辣派對🤣去到好大個招牌😂要搭lift上去😄入去好有氣氛、成間舞廳甘😂、花花世界☘️每個套餐都會有碗湯可以飲、湯水足料鮮甜可口😆全新鮮水果、有3塊大西瓜、飲杯茶、好似食左個生果盤、甜甜蜜蜜的口感、又可以拎水果出黎食😆咕嚕肉爽脆可口、甜酸有道、肉質鮮嫩、食落去咔咔聲、即使食到最後都可以保持外脆內軟!雞子雞麻辣可口、入口脆香噴噴、不過略嫌份量過少、只是辣椒很多佈滿成碟菜🤣由於本人喜愛食菜、所以會加左分先😂油麥菜鮮甜脆口、鬱鬱蔥蔥、睇上去食慾大增👍🏻另外跟埋糖水、今日架糖水係咋喳、不過煲得比較腍、我就中意食粒粒分明
又到lunch時間啦、今日就揀咗食麻辣派對🤣

去到好大個招牌😂要搭lift上去😄

入去好有氣氛、成間舞廳甘😂、花花世界☘️

套餐(跟湯)

每個套餐都會有碗湯可以飲、湯水足料鮮甜可口😆

東蜜語水果茶(跟餐)

古法咕嚕肉套餐

歌樂山辣子雞套餐

豆豉鯪魚油麥菜套餐

糖水咋喳

套餐(跟湯)
東蜜語水果茶(跟餐)
古法咕嚕肉套餐
歌樂山辣子雞套餐
豆豉鯪魚油麥菜套餐
糖水咋喳
2024-03-15 331 views
今日終於有伴陪我食麻辣啦👏梗係揀我嘅至愛麻辣派對啦🌶️·川香豬軟骨酸辣水晶粉$58勁大塊嘅豬軟骨,而且超腍超入味🤤 又Q又彈牙嘅水晶粉配埋肉碎、榨菜、花生、香菜等多種配料,多重口感,又香又辣又惹味🤤·家鄉毛血旺套餐$78色香味俱全,紅噹噹的辣椒下面有魷魚、百葉、鴨血、超級無敵厚切午餐肉、芽菜等,配料豐富,襯埋又香又麻的辣椒油,真係回味無窮😍·乾煸肉鬆四季豆套餐$68走過油的四季豆,加上肉末爆炒,乾爽幼嫩爽脆,仲一啲都唔油,加上肉未有少少辣,送飯一流👍套餐跟埋白飯🍚跟餐飲都係$10👏.凍蜜語與水果茶(超大杯)入邊仲有豐富嘅新鮮時令生果🍉🍋🍊·下午茶仲有糖水送是日糖水係清熱解辣綠豆沙🥰真係超滿足嘅一餐😊
今日終於有伴陪我食麻辣啦👏

乾煸肉鬆四季豆套餐

·乾煸肉鬆四季豆套餐$68

套餐跟埋白飯🍚
跟餐飲都係$10👏
.凍蜜語與水果茶(超大杯)
入邊仲有豐富嘅新鮮時令生果🍉🍋🍊
·下午茶仲有糖水
是日糖水係清熱解辣綠豆沙🥰
凍蜜語水果茶

真係超滿足嘅一餐😊

2024-03-13
$110 (Tea)
川香豬軟骨酸辣水晶粉
家鄉毛血旺套餐
乾煸肉鬆四季豆套餐
凍蜜語水果茶
2024-03-14 160 views
辣子雞的美味是令人垂涎欲滴的。首先,它的外皮金黃酥脆,炸得恰到好處,讓人一咬下去就能感受到爽脆的口感。其次,辣子雞的調味醬汁是經過精心調製的,充滿了麻辣的風味。辣椒和香料的組合極具層次感,令人欲罷不能。最重要的是,辣子雞的肉質鮮嫩多汁,入口即化,讓人嘴齒留香。無論是獨自享用還是與朋友分享,辣子雞都能帶給人無盡的滿足和享受。味道一流,會再度回訪!

味道一流,會再度回訪!
2024-02-16 277 views
平時食開小辣同中辣,琴日外賣自取豆花小面走辣。返屋企一打開,見全紅湯底都知出事,諗住照食,點知至少大辣完全入唔到口。本身最近感冒過已經無味覺,忍唔住食麻辣火鍋都唔係好feel到。今次叫走辣純粹就埋男朋友,點知仲辣到我都食唔到。又好難特登搭車出返尖沙咀叫餐廳換。。。
TakeAway
2024-01-17 397 views
麻辣派對係我最愛既食辣之選之一 今日去左尖沙咀分店過辣癮經典麻辣菜色有好多選擇 麻辣牛展肉 牛展份量都幾多麻麻辣辣 當前菜食都唔錯老檀酸菜江團魚 江團魚魚肉好嫩滑 而且起曬骨啖啖肉 而且我鍾意佢個湯底夠酸 裏面仲有酸菜豆芽菜同薯粉 可以當一份主食咁食古法咕嚕肉 咕嚕肉炸漿好薄而且香脆 食得出係新鮮炸起 而且咕嚕肉選用咗油脂平均嘅豚肉 所以食落好爽彈 仲有肉汁同脂香 係辣味菜式以外既必叫之選當日有好幾檯都慶祝生日 餐廳會幫忙播生日歌 非常有氣氛
麻辣派對係我最愛既食辣之選之一 今日去左尖沙咀分店過辣癮

經典麻辣菜色有好多選擇

麻辣牛展肉 牛展份量都幾多麻麻辣辣 當前菜食都唔錯

當日有好幾檯都慶祝生日 餐廳會幫忙播生日歌 非常有氣氛
涼拌皮蛋⭐️⭐️⭐️⭐️·鵪鶉蛋細細粒咁嘅大細,啲麻辣唔會辣但好香,個啖兩三粒咁食好爽口過癮涼拌花膠⭐️⭐️⭐️·好似啫喱咁,冇味但彈牙,鍾意食花膠,但呢個冇乜特別,咁整嘥咗~藥膳蟲草水魚雞子蠔湯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️·水魚超好味,個邊邊好似啫喱,冇怪味,啲肉質味道似瘦肉,但邊邊係精粹·雞子、蠔🦪大大隻鮮甜,將個湯嘅味道再升華咗👍🏻😋🤤蒜香牛油果炒油麥菜⭐️⭐️⭐️·普通炒菜咁,冇牛油果味水果茶⭐️⭐️·呢茶送嘅,有常溫有凍嘅,試咗常溫好普通,但可以無限♾️飲餐肉炒蛋⭐️⭐️就係普通嘅餐肉炒蛋自己煮嘅味道*服務周到,個湯佢會一直喺隔離幫你計算時間整,開頭會俾咗一碗原味你試先,之後再放水魚比你試,循序漸進再放入蠔同埋雞子👍🏻加分,個湯真係無敵好飲!必試
涼拌皮蛋⭐️⭐️⭐️⭐️

涼拌花膠⭐️⭐️⭐️

藥膳蟲草水魚雞子蠔湯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
·雞子、蠔🦪大大隻鮮甜,將個湯嘅味道再升華咗👍🏻😋🤤

蒜香牛油果炒油麥菜⭐️⭐️⭐️
·普通炒菜咁,冇牛油果味

水果茶⭐️⭐️
·呢茶送嘅,有常溫有凍嘅,試咗常溫好普通,但可以無限♾️飲

餐肉炒蛋⭐️⭐️
涼拌魚皮
藥膳蟲草水魚雞子蠔湯
鮮蠔
2024-01-14 281 views
三餐都好需要食辣😆所以對食辣既餐廳 都非常敢興趣🩷🩷呢間餐廳 麻辣派對 回頭率好高阿‼️‼️真係好好食阿又平下午荼食仲好扺食有套餐 有湯有野飲有糖水🥰必推 水果🍉茶 入面真係有水果架✅仲要五甜 入口好清涼岩哂食辣野🩷🩷環境仲好有戲氛 燈光好襯間餐廳 我哋點三個套餐🥰三個餸麻辣水煮魚 (大推)泡椒肥腸 (大推)萵筍炒牛肉 (推)嘢食嚟之前仲有個湯添 個湯好足料 仲要熱辣辣 個胃暖哂🤍我諗係每日都唔一樣嘅🙌🏻食辣既我全部點中辣🤣真係岩岩好‼️水煮魚食落五會好重辣油味 魚片冇骨‼️好滑 舊舊都好大舊 超足料👍🏻👍🏻泡椒肥腸 呢個辣好刺激 送飯囉一流🤍 每一舊都沾有醬料 好Juicy👍🏻真係會食上癮🙌🏻🙌🏻仲有點左個萵筍炒牛肉 萵筍超級入味 份量十足,真係好好食阿🤔下次想試下大辣🤣🤣食完甘上下 店員就送上糖水🥰嘩 呢個Lunch食到好飽

下午荼食仲好扺食有套餐 有湯有野飲有糖水🥰
必推 水果🍉茶 入面真係有水果架✅仲要五甜 入口好清涼
岩哂食辣野🩷🩷
環境仲好有戲氛 燈光好襯間餐廳

我哋點三個套餐🥰三個餸
麻辣水煮魚 (大推)
泡椒肥腸 (大推)
萵筍炒牛肉 (推)

嘢食嚟之前仲有個湯添 個湯好足料 仲要熱辣辣 個胃暖哂🤍
我諗係每日都唔一樣嘅🙌🏻