2022-07-28
一向九龍灣番工 幾個月前咁岩經過見到有間新既餐廳 心諗 疫情期間開舖咁大膽 當時由於好多人都WFH 都無咩人流 呢間餐廳都無咩人 膽大大去試試佢先 由於無咩客人關係 店員逐樣介紹牛油果吐司 $52包飲品五十幾蚊個早餐都唔算太便 但一食落去 新鮮嘅牛油果同車厘茄 上面仲有啲藜麥粒 好有咬口 每份早餐都有配沙律 佢地啲沙律食落好新鮮 唔似出面果啲謝哂既菜 食完都幾飽肚同滿足之後因為疫情越嚟越嚴重 我都WFH一直未有機會試佢地最主打既手工薄餅 到返返工之後就即刻又去試 再去既時候都多左人返工所以見佢客都多左 開放式廚房 一直見廚師係咁搓係咁搓 店舖係全自助形式 枱面QR CODE落單 出收銀比錢 然後有部嚮機 嚮既時候去拎餐 唔洗排隊叫野食我覺得幾方便 亦都無收10%服務費 見啲員工都幾忙 但都主動幫手抹枱收野 同埋我一開頭唔識落單都好主動解釋我聽今次叫左佢地其中一款廚師推介pepperoni 手工薄餅 $78連飲品餅底係手工搓既傳統薄批 食落脆口得黎唔似出面機搓咁乾身 每一啖咬落口都係滿滿既芝士同辣肉腸 好食! 薄餅統一一個SIZE 主打一人份薄餅 食完啱啱好 唔會太濟!從此 呢到就變左我
由於無咩客人關係 店員逐樣介紹
牛油果吐司 $52包飲品
從此 呢到就變左我食堂啦
值得一讚既係 成個商場都充斥着連鎖店餐廳 而呢間小餐廳係老闆自己出黎創業 緊係要支持吓食得出餐廳係用比較好既食材 咁有心做食品既小店 佢地每樣野食都唔求其 淨係呢樣都100分
佢地每日都會有3款限定午餐 每日唔同 暫時我都未食嫌 而且唔想食薄餅都仲有飯/意粉/沙律餐 真係日日食都唔係問題