2022-09-14 71 views
蜂蜜焦糖炸雞🍗(全隻)蜂蜜加焦糖甜甜地撈埋脆卜卜嘅炸雞好惹味,全份炸雞有雞翼、雞鎚、雞胸,啱晒唔同口味嘅人一齊分享,炸野真係食多多都唔夠喉。蔥蒜醬油炸雞腿🍗(細份)蔥蒜醬食落口十分之香,重口味嘅朋友一定要試,雞腿咬落啖啖肉,底部仲有薯條點埋個汁仲好食😋無糖可樂無糖雪碧🥤飲落口冇咁甜,感覺冇咁肥😂😂😂餐廳環境非常之靚,對住個海望住個碼頭食,好chill嘅感覺,夜晚又望到維港景色超級正👍🏻👍🏻👍🏻

無糖可樂無糖雪碧🥤飲落口冇咁甜,感覺冇咁肥😂😂😂

2022-09-13
Lunch
2022-09-13 60 views
在碼頭休閒的過著,看著船隻來回,加上藍藍閃爍的開揚大海,吃著炸雞,感覺真的很舒暢~蜂蜜焦糖原隻炸雞~原隻炸雞的件數也不少,2人吃沒問題,炸後外脆肉嫩,雞肉也有很多,炸漿不厚很香脆,吃起來很舒服,而醬汁方面,甜甜的帶點焦糖香,沾雞吃一流~蔥蒜醬油炸雞腿肉 (8件細份)~無骨雞肉最適合小朋友吃,啖啖肉,肉嫩而有水份,雞件都大件的,而味道方面,很香蔥蒜味,醬汁夠~忌簾鮮奶及可樂~吃炸雞,喝冰凍的汽水真的少不了,爽呀~

忌簾鮮奶及可樂~吃炸雞,喝冰凍的汽水真的少不了,爽呀~
2022-09-10 81 views
#中環美食 | 愛玩小生今次介紹這家中環天星碼頭的韓式炸雞,新開嫁! 炸雞店有好多唔同款式嘅韓式炸雞選擇,可以選擇原隻炸雞、或者半隻雞!味道亦有辣有唔辣!當中愛玩小生選擇左兩款,分量好多,食到好飽飽呀!1️⃣ 蔥蒜醬油炸雞原隻雞嘅份量,超大份呀!相信一個人食都會食唔晒!雞肉同醬油配搭超好,尤其雞肉非常嫩滑,醬汁酸酸甜甜,非常開胃!2️⃣ 洋蔥芝士炸雞雖然我哋叫咗半隻雞嘅份量,但睇落雞件數目唔算少!勁多芝士粉曬在香脆嘅雞塊上面,趁熱食,芝士香濃更入口即溶!愈食愈吸引呀!別小看這家細小嘅店家,其實水準比出邊嘅韓式炸雞專門店有得比!店舖位置唔多,可以選擇Takeaway,到附近碼頭位置,一邊欣賞維多利亞海景,一邊享用超好味嘅炸雞!
1️⃣ 蔥蒜醬油炸雞
2️⃣ 洋蔥芝士炸雞
剛好有事要到海港城,做完搭船過海,覺得碼頭附近無咩選擇,又揾唔到之前間 Fish & Chips,打算都係返中環買。但又俾我在 Openrice 見到呢間韓國餐廳。睇了 menu 覺得唔錯,用埋 Openrice Points + Openrice Pay + 信用卡優惠,每個套餐都唔使 $50,已經去到大家樂的價錢。我在船上落單,醬油五花肉飯,落船基本上已經可以取餐。一打開都幾驚喜,分量可以,肉都幾多。五花肉絕對不是薄切,都有俾到五片,自己用微波爐叮返 30-45 秒,有油香更佳。下次經過絕對會再買!
但又俾我在 Openrice 見到呢間韓國餐廳。

下次經過絕對會再買!
2022-09-09
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
$50 (Lunch)
Dining Offer
Credit Card Offers
醬油五花肉飯
放工搭返船過海,肚餓之際竟然聞到炸雞香氣! 就叫左外賣返屋企慢慢嘆!雖然係碼頭,但如果堂食箱圍都有冷氣! 仲可以望住海食,真係好寫意!!蜂蜜焦糖味原隻炸雞(全隻)(HK$128)炸雞份量十足,外層沾滿了蜂蜜焦糖醬,雞肉外脆內嫩,好好味呀! 而且即叫即炸,即食同外賣都一樣咁正!!蔥蒜醬油炸雞腿肉(細份)(HK$58)無骨啖啖肉,超多蔥花,蔥蒜醬油好惹味,隻隻都有汁,非常美味。仲有薯條配埋,係不二之選,方便又好味!除左酒,蘆薈樂同芒果梳打送炸雞都非常爽!個盒挺身,錫紙保暖,返到屋企都仲暖暖地。

蜂蜜焦糖味原隻炸雞(全隻)(HK$128)

蔥蒜醬油炸雞腿肉(細份)(HK$58)

TakeAway
2022-09-06 44 views
呢一間食韓式炸雞嘅餐廳都幾出名🌟,今日行開中環海傍就即刻黎試下呢間位於中環碼頭嘅餐廳啦🥳.原隻炸雞(蔥蒜醬油) $138首先炸雞超級新鮮炸起,好有皮脆肉嫩嘅感覺🤩,特別係個蔥蒜醬油嘅醬汁食落更加香口同惹味🤤,唔會太鹹或者太甜,好有韓式風味😎,而且份量方面都好足夠😙.炸雞腿肉(原味) $58兩個炸雞我更加鍾意呢個❤️,原味口味唔會有另一個咁濃郁😝,不過更加食到雞肉本身嘅香味,而且雞腿肉真係特別嫩滑🔥.飲品:蘆薈樂$8 + 蒸餾水$8
原隻炸雞(蔥蒜醬油) $138
炸雞腿肉(原味) $58
飲品:蘆薈樂$8 + 蒸餾水$8
2022-09-04 45 views
原來中環碼頭仲開咗間韓式炸雞店 堂食對住個無敵大海景食炸雞又得 外賣拎落碼頭向住摩天輪食都得 都咪話唔梳乎🤩原隻洋蔥芝士炸雞🐣 真係足料原隻炸雞 份量十足 即叫即炸 外脆內嫩 外賣仲會有錫紙保溫 又有手套方便進食💯 有六隻味可以揀 今次試咗洋蔥芝士 大量芝士粉好惹味🧀 韓式黑炸醬炸雞腿肉🍗 炸醬麵就食得多 炸醬炸雞就真係未試過😆 真係食到豬肉 蔬菜同埋黑豆嘅香味 同啖啖肉無骨炸雞腿肉又幾夾 仲配埋薯條😋除咗典型嘅可樂汽水 餐廳亦有供應韓式飲品 例如濟州小麥白啤酒 濟州柑橘啤酒 芒果梳打 忌廉鮮奶 蘆薈樂 etc 喺海邊同啲friend吹吹風 對住個咁靚嘅夜景 食炸雞飲啤酒 chill到爆🥳

2022-09-02 74 views
今晚經過中環碼頭,原本搭船到尖沙咀食晚飯,但見到碼頭有間韓式炸雞店,有好多人排隊,旁邊又有海景,感覺不錯,於是我們就在這裡吃炸雞。蜂蜜焦糖味原隻炸雞(全隻)(HK$128)炸雞份量十足,雞肉外脆內嫩,炸雞沾滿了蜂蜜焦糖,味道相當吸引。而且即叫即炸,所以熱騰騰的,必食之選。洋蔥芝士炸雞腿肉(細份)(HK$58)炸雞腿肉有8件,份量都已經足夠。雞腿啖啖肉,再加上洋蔥芝士,非常美味。飲品方面,西瓜梳打和芒果梳打(各HK$18)

蜂蜜焦糖味原隻炸雞
蜂蜜焦糖味原隻炸雞(全隻)(HK$128)
洋蔥芝士炸雞腿肉

洋蔥芝士炸雞腿肉(細份)(HK$58)

飲品方面,西瓜梳打和芒果梳打(各HK$18)
蜂蜜焦糖味原隻炸雞
洋蔥芝士炸雞腿肉
1️⃣ 原隻炸雞(洋蔥芝士)$128 🤍3.5/5🌩 份量超多⭐️同朋友2個人完全食唔曬,3-4個人share都得😉🌩 呢款係有骨炸雞,全部都係雞髀、雞翼同雞胸肉,每塊都幾大塊🍗🌩 即叫即炸好辣手🔥食落香脆多汁🤩🌩 感覺上係原味炸雞上灑上洋蔥芝士粉,啲粉多到食嗰陣跌曬出嚟🫣鐘意佢芝士味好突出,唔會太鹹啱啱好😁2️⃣ 炸雞腿肉(甜辣) $68 🤍4.5/5🌩 呢款係無骨炸雞食落啖啖肉,同埋即叫即炸都係嗰句小心熱🔥🌩 甜辣醬唔算好辣,甜甜酸酸好開胃,每塊炸雞蘸上滿滿嘅甜辣醬食落好滋味😋😋🌩 呢份仲配埋薯條同甜辣醬一齊食都好match✨3️⃣ 梳打汽水 $18 🤍4/5🌩 梳打汽水有芒果同西瓜味🥭🍉見幾特別就試下🤣🌩 芒果甜甜的又清爽,配炸雞一流🥰🌩 一直對西瓜味嘅製品無乜期望😂飲落似藥水,呢款唔建議💦間鋪喺中環碼頭入面🇵🇲堂食嘅話有少量坐位,可以望到海邊同碼頭🌊傍晚時分仲可以睇埋日落🌇不過半開放式冷氣唔大,如果等秋天冬天坐喺到望住行人來來往往會仲chill~
1️⃣ 原隻炸雞(洋蔥芝士)$128 🤍3.5/5
🌩 即叫即炸好辣手🔥食落香脆多汁🤩

2️⃣ 炸雞腿肉(甜辣) $68 🤍4.5/5
🌩 呢款係無骨炸雞食落啖啖肉,同埋即叫即炸都係嗰句小心熱🔥
🌩 呢份仲配埋薯條同甜辣醬一齊食都好match✨

3️⃣ 梳打汽水 $18 🤍4/5
🌩 梳打汽水有芒果同西瓜味🥭🍉見幾特別就試下🤣
🌩 芒果甜甜的又清爽,配炸雞一流🥰
🌩 一直對西瓜味嘅製品無乜期望😂飲落似藥水,呢款唔建議💦

原隻炸雞(洋蔥芝士)
炸雞腿肉(甜辣)
2022-09-01 63 views
今日同大家嚟到人氣韓式炸雞Chimac位於中環七號碼頭嘅全新分店☺️被譽為科學園必食炸雞店,近年積極喺各區大展拳腳😛呢間分店就選用揚帆出海概念,以郵輪望海落地玻璃裝飾店面☺️鮮明顏色設計、播住SEVENTEEN、TWICE等勁爆大熱韓團音樂❤️🥳180度無敵醉人海景,又可以外賣拎去海旁野餐😆有冇帶俾你置身漢江旁輕食餐飲體驗呢?👅💞🍗原隻韓式黑炸醬炸雞 $128全新主打黑炸醬由豬肉粒蔬菜粒加入豐盈黑豆醬製成😝起初以為味道偏濃,食落就覺得濃郁豆味mixnmatch鹹香都幾有新鮮感😙配蔥花進食感覺唔算heavy✌🏻雞肉好嫩滑仲好多肉汁😋食到好juicy juicy😜🍗洋葱芝士炸雞腿肉 $58唔想損骨食得更輕鬆自在😍可以考慮呢款切件炸雞腿肉👅🍗切細炸雞件經過去骨啖啖都係肉😍沾上芝士粉食得特別痛快,仲方便幾個朋友一齊share添😌😌🥤西瓜梳打 / 芒果梳打 $18@1食住炸雞飲啖汽水真係絕配,不妨試埋全新韓國直送嘅果汁梳打😗消暑去膩最佳選擇!👅

🍗原隻韓式黑炸醬炸雞 $128

🍗洋葱芝士炸雞腿肉 $58

🥤西瓜梳打 / 芒果梳打 $18@1
2022-09-01 52 views
中環碼頭有間韓式炸雞店。除左炸雞,仲有便當🍱同飯卷,唔洗餓住塔船。🍴蜂蜜焦糖炸雞:焦糖味香噴噴~😋。因為焦糖係用牛油🧈同砂糖煮,所以焦糖帶牛油香味,感覺好似食焦糖爆谷咁。炸雞🍗肉質好嫩,一唔小心就爆汁,十分juicy 😋。🍴炸雞腿肉配韓式炸醬:炸醬濃郁惹味,配埋冇骨雞腿肉都係少少傾咸,不過冇骨可以啖啖肉,食得過癮🤩。🍴芒果🥭梳打、西瓜🍉梳打:芒果乳酪梳打好順口,西瓜梳打都幾清新。味道:🔅🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅

炸雞🍗肉質好嫩,一唔小心就爆汁,十分juicy 😋。

味道:🔅🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅
2022-08-30 37 views
對面海番工既我收工去尖沙咀好多時都鐘意行去中環碼頭搭船無耐之前見到往尖沙咀既7號碼頭開咗間韓國炸雞店有少少驚喜 因為唔太見有韓國餐廳會出現喺碼頭餐廳好開揚坐位唔多 收工時間非常多人買(不論堂食定外賣)啲香味吸引咗好多搭船既人不斷望👀👀-🎏原隻炸雞 💰$128見到有款好特別既口味佔餐牌好大部份叫韓式黑炸醬 出面食咁多次炸雞都無聽過 好獨特啲醬集中鋪喺面 味道有啲似台灣既肉躁味味道有少少重 建議分散番啲醬去底既炸雞食口感唔洗講 即叫即炸 勁香脆 肉多汁🤤-🎏炸雞腿肉 💰$58✨另一款嗌咗洋蔥芝士味 呢個味真喺無得輸😂雞腿肉細細舊又無骨 一啖過方便食個底仲有薯條 點埋粉食有種食緊shake shake薯條感覺-想講一隻炸雞加細份雞腿肉份量 3個人食應該最perfect2個人真喺飽到上心口 份量好多😳((見到外賣炸雞有錫紙包住 所以都唔怕拎番屋企會凍哂))
對面海番工既我收工去尖沙咀好多時都鐘意行去中環碼頭搭船
無耐之前見到往尖沙咀既7號碼頭開咗間韓國炸雞
有少少驚喜 因為唔太見有韓國餐廳會出現喺碼頭
餐廳好開揚坐位唔多 收工時間非常多人買(不論堂食定外賣)
啲香味吸引咗好多搭船既人不斷望👀👀
另一款嗌咗洋蔥芝士味 呢個味真喺無得輸😂
雞腿肉細細舊又無骨 一啖過方便食
想講一隻炸雞加細份雞腿肉份量 3個人食應該最perfect
2個人真喺飽到上心口 份量好多😳
((見到外賣炸雞有錫紙包住 所以都唔怕拎番屋企會凍哂))

今晚同朋友係附近做完野去左海邊吹吹風傾下計, 唔覺唔覺就8點, 諗住睇下邊到有野食果陣聞到好香炸雞味, 原來附近新開左間韓式炸雞店, 於是就去試下, 鋪頭係碼頭附近, 邊望住個海邊食炸雞其實都幾特別😊🌟忌廉鮮奶🌟蜂蜜焦糖原隻炸雞原隻炸雞份量都幾多, 熱辣辣超香脆嘅外皮上面沾滿蜂蜜焦糖, 甜甜地幾香口, 咬落去juicy嫩滑, 味道不錯🌟甜辣炸雞腿肉佢地仲有炸雞腿肉, 車車就揀左甜辣口味, 食落啖啖肉, 甜甜辣辣好惹味

🌟忌廉鮮奶

🌟蜂蜜焦糖原隻炸雞

🌟甜辣炸雞腿肉
2022-08-17
2022-08-29 43 views
喺中環碼頭落咗船竟然俾我發現有間韓式炸雞店,仲要有海景位,有埋冷氣!咁方便,當然唔放過,即刻坐低食😋炸雞款式有炸雞腿肉🍗或者原隻炸雞🐓再自選六款口味配搭✨韓式黑炸醬✨韓國原味✨洋蔥芝士✨蜂蜜焦糖✨經典甜辣✨蔥蒜醬油我食左蜂蜜焦糖原隻炸雞同經典甜辣炸雞腿肉份量超大份,即叫即炸,熱辣辣,雞皮脆身香口,啖啖肉🤤超高韓式風味炸雞水準!另外仲有秘製韓食套餐、小食、飲品同啤酒🍻下次經過可以再食其他款式炸雞!
咁方便,當然唔放過,即刻坐低食😋

炸雞款式有炸雞腿肉🍗或者原隻炸雞🐓
✨經典甜辣
✨蔥蒜醬油

我食左蜂蜜焦糖原隻炸雞
同經典甜辣炸雞腿肉

另外仲有秘製韓食套餐、小食、飲品同啤酒🍻
下次經過可以再食其他款式炸雞
2022-08-28 33 views
有日由尖沙咀搭船去中環見到間炸雞店好想試,咁岩又有位坐,可以影下相打下卡炸雞味香噴噴,吸引好多人都停一停睇一睇,買下外賣咁。我就決定坐係度Chill坐嘆海景喇除左炸雞外,佢仲有韓式飯同小食但由於我淨係只想食炸雞我叫左一隻炸雞同一份細嘅雞腿肉蜂蜜焦糖炸雞(全隻)$128一黎到我真係訝左一聲因為無諗到咁大份未擺入口已經聞到陣陣香味炸雞外脆內軟,真係不得了而且即時食真係非常香口但最後我地真係食唔晒要比多$3拎個外賣盒返屋企韓式黑炸醬炸雞腿肉(細份)$58總共有8件,唔好以為好細份,佢個底部仲有薯條呀,非常有誠意!唔會唔夠飽黑炸醬味道唔算太濃,感覺好特別。加多兩罐汽水- 可樂同第一次見嘅西瓜梳打簡直完美!臨走仲望下海望下摩天輪美食美景又可以打下卡

除左炸雞外,佢仲有韓式飯同小食

但由於我淨係只想食炸雞
我叫左一隻炸雞同一份細嘅雞腿肉

蜂蜜焦糖炸雞(全隻)$128

一黎到我真係訝左一聲
因為無諗到咁大份
未擺入口已經聞到陣陣香味
炸雞外脆內軟,真係不得了
而且即時食真係非常香口
但最後我地真係食唔晒要比多$3拎個外賣盒返屋企

韓式黑炸醬炸雞腿肉(細份)$58

黑炸醬味道唔算太濃,感覺好特別。

加多兩罐汽水- 可樂同第一次見嘅西瓜梳打
簡直完美!